sonuçta yakalamak isteyen var merak eden var. tabi oruç oruç dünya kadar terleyince siniri atmak var var oğlu var
hahah :d ben geçen seneden tecrübeli olduğum içi sabah güneş doğduktan sonra denizde durmuyom. düşündüm, ben de geçmiş raporlarımı şimdi yayınlayayım bari. 3 haziran 2011 internet bağlantısının olmadığı vınn ın 3g nin çok zayıf çektiği öğme iş levreği. özellikle yakup kardeş izlesin, memleketin taşı toprağını görsün. yarım kilo değil fakat heralde 350-400 gr var. deniz çok azgındı. 4-6 idi. kimse olta atmıyordu. ben ise "bir umut" attım. sardalyam yoktu. elimde sadece 5 takışlık sübye ve bir miktar karides vardı. yani karidesle levrek tuttum. Balığı tuttuğum yer Kıyıya bir buçuk metre idi. yani balığı çok kısa bir süre çektim zevki damağımda kaldı yani.vidyomu kısa tutmamın sebebi, kıyıyı ve denizi gösteremememin sebebi telefonum balık kokmasın diye sağlam tutamadım telefonu yani. Benim öğmeişte kafam karıştı. Kefalin sardalyaya vurduğunu, levreğin karidese vurduğunu ilk burada gördüm. Erzinde karidesle kimse levrek tutamaz. sardalyayla kefal tutamaz erzinde kimse. (82 yılından bugüne erzine olta atan birisiyim) iğne vmc dört numara beş de olabilir. beş beş. yalnız çok elastik bir iğne. bu iğne ile bu yaz gümüş, mercan, stivırt, çupra, hemen hemen her balığa iyi. http://www.youtube.com/watch?v=8li7OPCCU8M http://www.youtube.com/watch?v=6jaiXwp167Q
Ali abi, görüntüler için teşekür ederim çok iyi oldu bu, kısmetse eylülün 12-13 dörtyoldaıyım, vakit bulduğum süre hergün denizdeyim,bu sefer kıyıda takılcam genelikle bizim bot satıldı,arabada yok bi yerlerden motor bulursam 10 numara olacak bir organizasyon yapalım tanışıp kaynaşalım hafta sonuna getirelim.. Bende mahmut abinin-gültekin abinin telleri var , tanışmak isteyen varsa bana özelden mesaj atsınlar... tutulan kefaller sarı kulaktır büyük ihtimal eti lezzetli olur. Zamanınd öğmeyişte barikatçıların temizlemiş olduğu sardelyelerin bağırsaklarını takardık o şekilde tutardık..ah ahh ne günlerdi imkan olsa da tekrar dönebilsek ne güzel olurdu neyse ben gözlerimi kapatıyım hayal alemine dalıyım...
Memnuniyetle Değerli balıkavi sevdalıları, yöremiz ile ilgili üzüntü verici şu haberi hepimizin okumamız gerektiğini düşündüm. gölde israil çuprası, denizde israil cerbiti balon balığı derken işte buyrun: http://www.ntvmsnbc.com/id/25241251/ Yakup bey, olur tabi kardeş. Ben nasibi az bir avcıyım. Sizlerle gezersem kıyısından köşesinden bize de biraz avcılık bulaşır inşallah. Ben, iznimi yazın öğmeişte tükettim. Allah izin verirse hafta sonları balığa gelmeye çalışacam. ama nasıl. çoluk çocuk belende olduğu için, bu tür yerler de denizin tam zıddı olduğu için, biraz kılıbıklığı da katarsak, amaan üf. senin de içini karartmayayım hayırlısı ne yapalım Şiir Bekarken, balık avlamalısın gönlünce, Dalgayı, durgun suyu, güneşi ve karanlığı duymalısın Gecenin sessizliğini bozmalı barınakta Gezer kurşun-sardalyanın plop! sesi Hayalini kurmalısın, filene alırken levreğin, kayanın, Bir yandan hissetmelisin çekişini, minekopun, Suda kıvrılan bir boru kurdu çeyreğini ısırmış, pişman... Hem ağlıyor, hem geliyor eline, livarına, tavana... Salina-shimano ucu minnow, rover yetmezmiş gibi Yüzdür bir sarıkulak e mi. Çek sırtıyı, bulabilirsen bir kayık, Çaparinin tüyüne de kurban olayım Çek birader stivırtları doya doya, Doyura doyura dostları, konu komşuyu, Buzluk balıkla doldu Jacob! diye fırça yiyene Sen de tutmaktan usanıp Yeter Yarab! diyene Kadar çek balığı Tut dostum, tut günlerce, gecelerce Evlenmemişken, çocukların doğmamışken Balık avlamalısın, gece gündüz... W.Jacob Smith
Eskiden şarkılar yazılırdı " Mevsim değişir akdeniz olur... Gülümse " diye, maalesef akdeniz değişti, tropikal oldu. Arsuzda tekne ile açılmıştık maalesef balon balığından başka birşey yakalayamadık.
2009 ramazan bayramıydı. 21 eylül filandı. erzinde sabah 5 gibi sandala bindik. 6 gibi ava başladık. Dört kişi ile 3 kilo gümüş çupra ve dragon tuttuk. onun iki misli de balon. Oltanın ucunda kırt kurt diye bir ses oluyor. parmağınla hissedebiliyon. sanki muzip bir arkadaşın üç dört kulaç aşağıdan tüple dalış yapmış, kargaburun ile senin oltanı kesiyor sanarsın. bi çekiyorsun iğne yok. bi çekiyorsun kurşun yok. bu balık ipi seçebiliyor. dişinin keskin olduğu sadece bir nokta var. öyle bir denk getiriyor ki dişini, tam misinayı kesecek kadar keskin bir nokta oluşturuyor. çıt koparıyor. enişte o gün onbeş iğne ve beş kurşun bağlamıştı bizim kopanların yerine. ayrıca av başladı, bilemedik diğer türlerle aynı poşete koyduk, sümüklü israil balığı üeee! sonra uyandık ayrı poşete koyduk, sonra kediye attık. evin bahçesine. bir tane kedi yüzüne bakmadı. öyle koktu gitti sinekli sinekli. kayığa çekiyorsun böyle fossssss bi şişmeye başlıyo. Allah C.C. gücüne gitmesin ama bu iğrenç hayvan geldiği yere dönse gerçekten iyi olacak. Ha ikinci önemli nokta, bu balıkla uğraşmak istemiyorsanız, güneş doğmadan avınızı bitirin. çünkü bu hayvan güneşte oluyor. batınca yok. yani ilk yarım saat bu balık yoktu. sonra azdı. artık 8-9 dediğinde maximuma ulaştı. çift çekiyorsun bazen. arada çupra gümüş stivırt. fakat muhakkak iğnenin birinde o vardı. bezle tutuyordum. salyasını.
hakikaten ya kıyıdanda oltaları kesiyor meret. ne biçim balıktır bilmem. iskenderun barınakta yavrularını görüyorum sürü ile. at oltayı ileri garanti keser. sende aval aval beklersin balık ne zaman vuracak diye. şunu yiyen bir mahlukat olsa diyeceğim. o balığı yiyen mahlukat daha kimbilir neleri yer. o yüzden beterin beteri vardır deyip susuyorum mazallah eşref saatine denk gelir
bence çok karmaşık hiç gerek yok ipi yakma ihtimalin çok fazla. onun yerine ipi halkanın içinden iki kez geçir. sonra ipleri birbirine paralel tut. kısa olan ucu halka yaparak kendi (kısa taraf) içerisinden ve ana gövdeyi (uzun olan) saracak şekilde 3-4 kez geçir. uzun ipten çekerek gerdir. kesinlikle kullandığım düğüm budur ve ne açılır nede ipi yakma ihtimali vardır. ayrıca çok pratiktir zaman kaybetmezsin. balık asıldıkçada gerilen ve sıkılaşan bir düğümdür.
benim bildiğim bu düğüm klasik rapala düğümü. aynı zamanda bu düğümü çember iğnelerde de kullanmayı öneriyorlar iğnenin serbest hareketine izin verdiği için.
Saygı duyarım ipi halkanın içinden iki kez geçir. sonra ipleri birbirine paralel tut. kısa olan ucu halka yaparak kendi (kısa taraf) içerisinden ve ana gövdeyi (uzun olan) saracak şekilde 3-4 kez geçir. uzun ipten çekerek gerdir. kesinlikle kullandığım düğüm budur Çok anladım... Belki de elimde düzenek olsa şu anda yapabilirim bu tarifle, belki de doğru anlamışımdır. belki de, şekil çizmeden bir düğüm anca bu kadar güzel resmedilebilirdi.
İskenderun barınağında bütün tekneler dışarı çekilmiş, fena hazırlanıyorlar, gemi mezarlığı gibi. Bunlar eylülde canlanırsa vay halimize.
Öyle bir duyumum yok gültekin , ziyaret amaçlı gitmiştim sorun olmadı. Belki yoğunluktan dolayı geçici bir süre avı yasaklamış olabilirler. Sonraki günde sahil güvenlik tarafına gittim askerler sorun çıkarmadı; güzel çupralar var.
dün akşam kavga dövüş girdim. barınağa araçla 5 tl verdim girmek için. ilk önce yayan girersen parasız dedi aldım oltaları elime. oop girmek serbest dedik balık avlamak hala yasak deyince. bende kızdım. arkadaş ben sana dürüst olduğum içinmi bana böyle yapıyorsun falan tatlı sert konuşmalardan sonra al sana 5 tl araç ücreti dedim. sende oltaları görmedin ben kaçak avlanacağım dedim. ikna oldu. sonra 5-6 balıkçı daha gördüm. çıkarken bak kardeşim herkes avlıyor deyince onlar balık pazarının ordan kaçak giriyor yada kayalıkların ordan arıtmadan gelen suyun ordan kaçak giriyorlar dedi neyse dedim, sonuç 1 mırmır, 4 çipura, 1 gümüş alıkonuldu. 1 adet kemane suyuna iade edildi. acayip fare var. nerdeyse elimden alacak balığı gideceklerin dikkatine kapalı kutu götürmeleri av saati 21:00-23:00 arası balıklar 21:30-22:30 arasında yakalandı. sonra vuruş kesilince avı 23:00 da sonlandırdım dipnot: eskiden oltayı atar beklerdim zil çalınca balık yakalanmış demekti. şimdi çipuralar çok nazlı. elimde tutuyorum hafif gerdirince tasmalayarak yakalanıyor yoksa yemi alıp gidiyor. zil ötmüyor bile. aslında alişanın bahsettiği owner iğnelerden sipariş verdim 5/0 ve 3/0 iki paket bugün elimde olacak kısmetse onları bekleyecektim. ama dayanamadım. son günlerde tasmalamadan balık alamaz oldum. bakalım yorumlarında tasmalaya gerek kalmıyor diyor. herkes methediyor yorumları okuyunca insanın 10 paket sipariş veresi geliyor ama denemek lazım bakacağız çünkü çok pahalı şu an kullandığım youville iğneler gayet başarılı bu owner iğnenin 20 adetine verdiğim 10 milyona 150 tane youville iğne alınır. o yüzden riske atmamak lazım . kamış elimde beklemekten nefret ederim. ben atacağım zil çalacak benimde tarzım bu. iğneleri deneme fırsatı bulduğumda neticeyi yazarım