Dörtyol/İskenderun/Arsuz/Samandağ/Hatay Hattı

Konu, 'Bölgeler' kısmında ceranımoo_ist tarafından paylaşıldı.

1. mriza

mriza Mehmet Rıza ÜNAL

teşekkür ederim. ben daha çok bu bölgeye has bilgiler almaya çalışıyorum. Oltanın şekli, sahte yemlerin burada işe yarayıp yaramayacağı, nerden temin edilebileceği falan önceki senelerde organizasyondan bahssetmişsiniz eğer öyle birşey gerçekleştirilirse kesin katlırım tecrübeli arkadaşlar var sanırım kesin kaparım birşeyler :)

2. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    Okuma Octana OT-40 8 bilyeli
    En İyi Avı:
    (CEYLAN PALAMUTU 1.250 KG) (LÜFER 1 KG) (LEVREK 1.KG ) (SAZAN 53 cm)
    Hocam, hazır satanlar elbette vardır dörtyol balıkcı barınagının girişinde süleyman var mustafa var bu şahısların ayrı ayrı kulube gibi yerleri var orada satış yapıyorlar, ayrıca dörtyol içinde balık av malzemeleri satanlar mevcut. Rapala dediğim sahte balık, plastik balık ise silikon diye geçer ayrıca silikon raglou diye bilinir. silikon yemlerle levrek, palamut lüfer, ceylan palamutu gibi balıklar tutulabilinir

3. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Hemşerim işe devam çalışıyoruz senin gibi bizde, izinin gelmesini bekliyoruz, bakalım maceramız olacakmı dediğin gibi kısır bir zaman ama ne yapalım izin böyle denk geldi sağlık olsun diyelim, şansımızı bilinen heryerde gece gündüz deneyeceğiz kısmetse bişeler yakalar ve sizlerle buradan paylaşırız...
    Ayrıca kendine dikkat et kardeş, ortalık karışık. kal sağlıcakla

4. ceranımoo_ist

ceranımoo_ist Yakup BULUT

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    Favorim Shimano Sahara 3000FD , Okuma İmpact 65,Okuma Eclipz ez 65
    En İyi Avı:
    levrek,çupra,yazılı orkinos, ceylan .....

Abi,güzel dileklerin için saol sen eski kurtsun reeling barınakta bulunan tüm kayaları bilirsin hepsinde bir mazin vardır senin. Bu mevsimde bile boş dönmeyeceğini tahmin ediyorum.Arayı açmayalım abi,,,,,

Saygılarımla...

5. mriza

mriza Mehmet Rıza ÜNAL

teşekkür ederim en yakın zamanda buralara uğrayacağım :)

birde bu mevsimde fazla balık olmaz mı? boş dönüp te başlamadan kendimi balıktan soğutmayayım ;)

6. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    Kardeş Cin Kazım kim? diye sor.
    Kazım Dayı: "Benim, nolucak?" der.
    Talebeniz olmak istiyorum, beni Shidoshi Tanaka gönderdi de.
    O yardımcı olacaktır. Cin Kazım barınağın en usta balıkçısıdır. 9 kiloluk levreği var diyorlar. Her gece sabaha kadar barınaktaki kayalara çömelir. Levrek alır, kaya alır, lüfer alır, oltasına küçük çırpan gelirse geri bırakmaz.

7. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    selam mahmut kardeş. vallahi inşallah diyelim kısmet. geçen hafta arabayı sattım ev olayına gireyim diye. bundan sonra balık avı işi arkadaşların sırtından olacak bende sizlerle tanışmak istiyorum elbette. yarının ne getireceği belli olmaz. en son işte arabayı satmadan bir akşam önce hanım iskenderuna gitmek istedi bende gitmişken iskenderunda onlar prensesimle takılsın bende bir iki olta atayım dedim. seyfullah kardeş bilir ordan bir çipura aldım 300 gramlık. birinide ilk yakalanan acemiliğime denk geldi. tam kıyıya gelince boşluk verdim kayanın altına yöneldi herhalde. iğne takıldı. köstekler 0,35 fc idi. kaya üstünde kolaylık olsun diyede spin kamışı almıştım. gövde 0,25 lik. bayağı uğraştım 3-4 dakika balıkta zorladı iğne çıkmadı kayadan, asıldım bir ümit takılan iğne düğümden kopar diye herzaman düğümden kopan ip bu sefer gövdeden koptu. ama genede sevindim en azından düğümlerim sağlam oluyor.hook . ikinci balık vurduğunda bir çekişim var sü üstü geldi. yanımdaki arkadaş naptın sen uçurdun balığı diye espirisini bile yaptı:) o gün 3 takım kopardım zaten balığın vurmaya başladığı zamanı takım yapmakla geçirince sepette tek balıkla dönmek zorunda kaldım.

şu son günlerde o meraya ne zaman gitsem porsiyonluk çipura alıyorum. yazı kışı yok buda Mahmut kardeşe izin gazı olur herhalde:) izine geldiğinde özelden mesaj at bana telefonlaşalım bir akşam ben gündüz avı pek yapmıyorum

8. ceranımoo_ist

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ramazanınız Mübarek olsun,

Gültekin abi , Mahmut Abiyle buluşmanızı merakla bekliyorum doğrusu tanışır kaynaşır ve ortaya güzel avlar çıkartırsınız bizde burda yorumlama fırsatı buluruz inşallah reeling

Saygılarımla,,,

Son düzenleme: 3 Ağustos 2011
  9. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    Büyük buluşmadan sonra birader video/resim yayınlamayı unutmayın, akvaryumdan tuttuklarının resmini göremedik
    Buluşma sonucunda birkaç avcı trofe ve bol çupra/minekop vb. resmi görmek dileğiyle

10. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    onu yazmıştım ya burda yok şuraya üye ol ondansonra oraya ekle linki yapıştır. uzun iş. genelde işyerinden kısıtlı sürede bağlanıyorum ve çoğu siteye arişimi engelliyor. o yüzden resim eklemeyeceğim. moderatörlere sesleniyorum naçizane, şuraya resim eklemek için bir kısa yol yapılamazmı. resmi seçip ekleyelim sadece

11. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    S.A Arkadaşlar
    İzin günlerim yaklaştıkça heyecan artmaya başladı, aksilik olmazsa 20 Ağustos Cumartesi ve 21 Ağustos Pazar Arsuz Konacık veya Arzus Kale köyünden açılacağız, şimdiden değerli dayım Nuri organizeyi hazırlamış beni beklemektedir allahtan bir aksilik olmadıktan sonra güzel bir adranelin yaşayacağıma eminim, iznimin ilk günlerinde böyle bir organize hazırlayan dayıma minnettarım bana verebileceği en güzel hediye diyebilirim, ayrıca bu sefer ümit ediyorum ki Gültekin hemşerimle de tanışıp bir veya birkaç gece avı gerçekleştireceğiz, dileğim beraberce güzel bir ava imza atarız, ayrıca bende bir türlü şu foto ve video yükleme işini beceremedim, Gültekin'in dediği gibi, resim eklemek için bir kısa yol yapılamazmı? resmi seçip ekleyelim sadece :) bence de böyle bir uygulama foto yüklemeyi yapamayan üye arkadaşlara hediye edilmiş olacaktır.
    S A Y G I L A R...

12. ceranımoo_ist

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Resim yükleme konusunda sorun yaşayan arkadaşlar için resimli anlatım yaptım umarım faydalı olur.

Saygılarımla,,,

Öncelikle ( resim yükleme linkimiz , çok link varda ben bunu kullanıyorum) http://www.yukle.tc/

1. Adım

2. Adım

3. Adım

4.Adım Yüklenen Resim (benim av çantası 15 yılı devirdi)

13. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:

Sanırım yükleyebildim, Yakup sayende hemşerim tşk ederim bu kolaymış
    Bu avım 2011 şubatta 10 gün izine ayrılmıştım, İskenderun Arsuz Konacık açıklarından avladıklarım.

Bunlarda aynı gün dayım Nuri'nin tutmuş olduğu balıklardır

balıklar 25 ile 35 kulaçlarda 6-7 nolu ignelerle 3 lü klasik olta takımı ile 125 ve 150 gr kurşun kulanılarak tutulmuştur.

14. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    bu siteye yükle.tc üye olmak gerekmiyor. güzel en azından başka azamanda eklerim fotoları

15. ceranımoo_ist

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Abi nedemek, birbirmize yardım için burdayız. balıklarda keyfe değer yaldır yaldır parlıyor iştahım kabardı doğrusu. Abi konacığa bensiz gidiyon ya alacağın olsun ,,, reeling

Nuri dayıya selam olsun..

Eylülde 1 hafta kadar dörtyoldayım bir konacıkta ben yaparım büyük ihtimal..

Saygılarımla...

16. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    Değerli dostlar, kızmayın da,
    Bu resimleri ben göremiyorum yau
    Chrome dayım herhalde ondandır
    Fakat explorer ile açtım, gene göremiyom.
    Not: Hiç mi balık görmedin, balık görüp napacan demeyin, benim ilacım bu

17. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
  18. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Hızlıresim, yükle.tc bunlar pek randımalı değil zaten. Forum sayfalarında eskiden paylaştığımız onlarca resim güme gitti. Yedekte yoktu, sitelerin azizliğine uğradık. Kafalarına göre takılıyorlar.:eek:

En iyisi İmageshack.:)

İğneler dedikleri gibi var, mükemmel. Sen balıktan haber ver, yakalaması O'na ait.;)

19. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    Balık...
    Buralarda kalmadı mîrim

Trol yakında Erzurum'a da gelir
    O zaman görrüm

Son düzenleme: 9 Ağustos 2011
  20. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    Tamam tamam. Evden girince resimler göründü. Gerçekten gösterişli avlar. Tebrik ederim. O acayip kılıklı pembe balıktan bana da geliyor. Tepsilerimizi süslüyormuş gibi görünen o israil cerbiti var ya. aslında hiçbir işe yaramayan bir (Allahın gücüne gitmesin) av. Aşırı pulu var temizlemesi mesele
    yiyenler yorum yapmadı, sadece sofra duası ettiler :d
    Allaşkına çuprayla hadi mercanla kıyas olur mu i.cerbiti

Dikkatimi çeken bir diğer husus, o kadar açıldım botla, hiç levrek gelmedi oltama. Yoksa, "levrek açıkta olmaz" diye bir kaide mi var?
    Oltama gelen balıklar: Mercan, israil cerbiti, istavrit (1) adet, çupra, gargur, izmarit, balon, ha bir de kaya levreği diyesim geliyor bir balık, resmi yok. nasıl anlatsam, levreğin özel harekatçı olanı

Son düzenleme: 10 Ağustos 2011