Dörtyol/İskenderun/Arsuz/Samandağ/Hatay Hattı

Konu, 'Bölgeler' kısmında ceranımoo_ist tarafından paylaşıldı.

1. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    aynen dediğin gibi levrek açıkta olmaz kıyı balığıdır. hatta o kadar kıyı balığıdır ki dalganın en son kırıldığı kıyıdan 2-3 metre ilerde aramak lazım. tabi yanlışım varsa bilgilendirirseniz sevinirim

2. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    Kuvvetle muhtemel kıyı haricinde rastlanması mümkün değil. Fakat atakaş limanının en ucunda çalışan güvenlikçiler var, bikaç kez onları işi bırakıp balık tutmaya çalışırken yakaladım. Şirkete şikayet etmedim. Onlar da burunlarının dibinde ne geziyom diye sahil güvenliği aramadı. Öyle geçinip gittik. Bir tanesi limanın en ucundan (kıyıya 1 km, 15 metre derinlik) oradan iyi levrek çıktığını söyledi bilemiyorum. orası da bir nevi kıyı olduğu için mi acep
    Botla liman ucuna düzenlediğim av seansları, güvenlik denen şeyin, özellikle limanlarda ne denli önemli olduğunu idrak etmeme sebep oldu.
    Gemiye gece karanlığından faydalanıp binersin, kendini 15 gün sonra gürcistan'da ya da ispanya'da veyahut bambaşka bir yerde bulursun. Gemide nasıl saklanacağın önemli tabi.
    Sonraaa, Amerikan bandıralı gemiler bile gördüm. Mesela gemiden bir tanesi, çok yaklaştın diye bana uyarı ateşi açsa ne yapardım çok merak ediyorum. Kurşunu sıkan sünnetsizi, sanmıyorum ülkemiz makamları gözaltına alsın filan. soruşturma bile açılmaz, üstü kapatılır bence. O da ne arıyormuş orda deyiverirler. Kimvurduya/gümbürtüye/gitti niyazi hesabı yani.
    Allah denize açılan Ümmeti Muhammedi şu mübarek ayın hörmetine denizin şerriden, belasından, afetinden ve kazasından korusun.
    Üçüncü bir boyut, suriye'de haziranda iki kez genel af çıktı ya, kanun kaçakları bir bota binerler lazkiyeden, şurdan burdan
    soluğu bizim kıyılarda alır mı alır. olmayacak şey değil. bu kişilerin üzerlerinde makina da bulunur mu bulunur Allah muhafaza.
    İşte güvenliğin önemi. Limandaki güvenlikçiler ne yapıyor peki ?
    Yukarıdan bir tanesi beni görüyor ve diyor ki
    -Heooop! gardaaaaş!
    -Ne var gardaş?
    -Var mııı, vaar mııııı ?
    -Vaaar vaaaaaar !
    -İyi. Kefal var mı ya da kalamar?
    -Napacan ?
    -Aşaa salıktıracam :d Burdan aşağı bakabilsen, kol gibi balıklar görünüyor.
    -Yok
    Limanın tam ucundan aşağı sabahları besberrak suda kol gibi balıkları seyreden bu adamların yerinde olsam, Piyasada ne kadar çeşit ve marka sahte yem varsa hepsini teker teker denerdim. Ta ki iş yapana kadar.

Son düzenleme: 10 Ağustos 2011
  3. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Antalya, Mersin, Adana ve Hatay; tüm Akdeniz senin.

Ama balık yok.

Ne olacak senin bu halin?:eek:

4. tarık-73

tarık-73 tarık

Tüm Hatay'li Hemşerilerime Iyi ğünle Balik Avi.formuna Yeni Katildim.tecrubelerinizden Faydalanmak Isterim Benim Sorum Akya,çupura,meracn Avi Ile Ilğili Bilğilendirmnizi Rica Ederim Bir çok Defa Arkadaşlarla Baliğa çikmamiza Ragmen Nedense Ben çok Az Bir Balik Ile Geri Dönüyorum Burda Muhhaka Tecrubesiz Oldugum Anaşilmiştir.siz Tecrübeli Arkadaşlardan Bu Komuyla Ilğili Bilği Verirseniz Mutlu Olacağim.şimdiden Gösterdeğini Ilğiden Dolayi Teşekür Ederim Saygilarimla.

5. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    Yani şey, foruma yazı yazıyor isem, bilin ki internet var. Yani deniz yok. Yani balık yok.
    Siteye uğramıyorsam, tatil sitesindeyim demektir. Balıktayım demektir.

Yani 13 temmuzdan beri ben bendeniz de denize hasret :(

6. drahmet_riza

drahmet_riza Ahmet Rıza

Demirçelik limanı tüyoları

Arkadaşlar içinizde demirçelik limanına gidebilenler oluyorsa orayla ilgili sağlam meralar söyleyebilirim. Dış liman uzun mendireği yürüyüş yolunda 3. merdivende inin iç limana yüzünüzü döndükten sonra hemen önünüzdeki denize yakın üzeri geniş ve düz kayadan 25-30 metre atınca kiloluk çupralar çıkıyor. Kömür yığılan alanda da 300-500 gramlık çupralar sürüler halinde gezerler. Soğutma için denizden su alım yerinde yerinin köşesinde harika çupralar çıkar. Demirçelik limanında en az 20 mera söyleyebilirim ihtiyacı olanlara :) Oraların kıymetini bilin çok avlandık çocukken :)

7. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    işte bitiren cümle çocukken. ben demirçelikte çalışıyorum. oraya bırak olta atmayı gezemezsin bile :) saygılar:)

8. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    Ne zamandır gitmek isteyip gidemediğim balık avı için iç işlerini bu akşam ikna edip gitmeye karar verdim. Önce iftarı yaptıktan sonra gidecektim ama yerimde duramadığımdan iç işleride ılımlı iken neyse ben iftarı orda yaparım diyerekten izini kopardım.

Gitmek istediğim yer iskenderun barınağındaki çipura mekanıydı. Kapıya vardığımda güvenlik durdurdu

Nereye?
    Balık avlamaya
    Yasak beyfendi avlayamazsınız
    Nasıl yani daha geçen avlandım burda
    Olmaz beyfendi artık yasak demesi ile yıkıldım

çünkü hava rüzgarlı ve dalga boyu 0.4. barınak şehir içinde kaldığından ne de olsa rüzgarı kesiyordu. Herneyse çipuracı bir arkadaşla tanışmıştık o arkadaş bizim eve yakın bir yer önermişti orayı deneyeyim bari dedim. Gittim baktım ki dalgadan dolayı su bulanmış vakit harcamaya gerekyoktu iyice yıkıldım bu ara ezan okundu 19:40. Yaptırdığım döneri yiyerekten düştüm yola hedef isos otel civarı Yolum 30 km. Bir yandanda hevesim iyice kırılmış ordada müthiş esiyordur diyorum içimden vebari balıksız dönmesem diyerekten vardım avlağa. İlk oltamı yemleyip suyla buluştrdum ama ne rüzgar ne rüzgar sandalyem devriliyor. Derken 2. Oltayıda suyla buluşturunca yemleri yemişlermi diye bir çektimki 20cm civarı bir mırmır. Ooo dedim neşem yerine geldi saat 08:30. Derken tek paket aldığım boru kurdu bitiyor balık alamıyordum. Sonra tek kurt kaldı ya birde oltayı attıktan sonra elimde tutayım vuruşu alır almaz tasmalarım dedim. Derken bir vuruş ve müthiş bir direnç ooo dedim baştan yapsana şu hareketi dünya kadar yem heba ettin diye hayıflanıyorum içimden ama balık kıyılayınca kemane dedikleri balık altı ve üstünden çekilmiş fotosu sonra suyuna iade. Yemledim tekrar attım. Bir vuruş tasma ve yine 18 cm civarı bir mırmır. Sonra son yemle tekrar attım. Bir vuruş ve yavru yılan balığı. Fotoğraflanıp suyuna iade. Saat 23:30 yem bitince avı sonlandırdım.

bunlar mırmırlar su şişesi 1,5 lt. balık boyları 22 ve 18 cm

Buda kemane alttan ve üstten fotosu

buda yılan balığı pek seçilmiyor ama resmin sol üst tarafındaki kahverengilik. 20 cm kadar boyu var kemane ve yılan balığı hızlıca resimlendikten sonra suyuna iade edildi.

9. drahmet_riza

drahmet_riza Ahmet Rıza

İlla liman olmasına var mı? ;) Mesela plajın hemen yanındaki koydan güzel teke toplarsınız plajın iskelesinde 30 metreye yatırırsınız kiloluk çupraları gene çekersiniz. Tekeyi topladığınız kayalıklardan tren yolu hizasında fabrikaya doğru devam eden kayalıklar geceleri sargozların cirit attığı biryerdir. Gemilere dolum yapılan dolfen'den bile attım desem :) En son avımda ( sene 2000 temmuz) iç limandan şimdi kapatılmış galiba - eskiden dev bir mavi vinç vardı- onun altından 500-600 gr lık sargoz çekmiştim. Demirçelik güzeldir tadını çıkarmanız dileğiyle :)

10. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    Son düzenleme: 12 Ağustos 2011
  11. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    o değilde şuna bir bakın dediğin kızamı bakacağız balığamı hihi :)

espirisi bir yana ne balığı bu böyle turna desem turnanın ağzı ördek ağzı gibi olur ne balığı acaba

12. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    Okuma Octana OT-40 8 bilyeli
    En İyi Avı:
    (CEYLAN PALAMUTU 1.250 KG) (LÜFER 1 KG) (LEVREK 1.KG ) (SAZAN 53 cm)
    Gültekin mırmırların kayda değer ve güzel tebrikler.
    Ayrıca tatlısu raporumda sizin cevap vermenizi istediğim bişeler yazmıştım. cevaplarsanız sevinirim. :)

13. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=41810

bu şekilde kopyala yapıştır yapınca otomatik atıyor.

bu arada raporunda yorumlar karışmış olabilir. kasna hakkında. iş yerinden alel acele pek dikkat edemiyorum. zaten sık kullanılanlarda bu konu kayıtlı olunca diğer sayfalar açılmadan bizim sayfanın en son kaydettiğim sayfası geliyor. o yüzden diğer av raporlarına öyle bir göz gezdiriyorum hiç yorumda yazmıyorum. raporu sen yayınladığın için cevap yazdım. bu arada atakaşın ordan sabah 07-09 arasında karides ile çipura çıkmaya başlamış. bu sabah gittim ama dalgalı ve bulanıktı birşey alamadım

Son düzenleme: 13 Ağustos 2011
  14. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    selam mehmet senle daha önce karşılaştıkmı sanki bir öğretmen arkadaşla bir 2 gün karşılaşmıştık öğme iş sitesinde avlarken? o arkadaşta öğretmendi

15. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    Okuma Octana OT-40 8 bilyeli
    En İyi Avı:
    (CEYLAN PALAMUTU 1.250 KG) (LÜFER 1 KG) (LEVREK 1.KG ) (SAZAN 53 cm)
  16. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
  17. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    Size bir sorum olacaktı gültekin bey, çupranın karidesle tutulmaya başlaması haberini dört gözle bekliyorum. onun için soruyorum. atakaşın ora derken ? öğme işe bakan yığma kayalar var, oraya mı, yoksa denize uzak, sadece havası için satın alınan iki adet site var, onların hizasına mı atacaz oltayı ? Geçen sene kasım aralık ayında paso çupra tuttular kıyıdan. dörtyol barınağı ile atakaş arası bölgeyi diyom. aslen karabüklü fakat artık dörtyollu olmuş metin isminde bir adam, bir abi söylemişti şubatta. bir de arkadaşı vardı kendisi gibi. ismi fikret idi. balık hastaları...
    Dediler ki, (5 şubat 2011) bugün balık tutamadığımıza bakma, sen yokken , yani bir ay öncesine kadar filan, aha şu yere oturuyoruz. karidesi takıyoruz. oturduğumuz yerden yedi metre ileri atıyoruz. yerden kalkmadan, birkaç saatte otuzar tane el kadar çupra tuttuğumuz oluyor dedi.
    bunlar aslında sahteci. silikonla (küçük beyaz simli, üç tane silikon, sürü numarası yapıyor) haftada 3-5 büyük levrek, bir o kadar da ispendek alıyorlar. bazen de lüfer. 2.200 gr gelen çatalkuyruk tuttular bunlar. şahitleri var. birisi dörtyol merkezde av bayisi.
    o değil. onun yanındaki dükkan. genç ve kardeş iki delikanlı görmüş metinle fikret isminde adamların koca çatalkuyruk tutuşunu anlattı. iki kişiyle çekmişler. :)
    Bunlar nası biliyor musun. iş güç yok, fıstık gibi taam mı. sabah altıda denize geliyorlar. ucu beyaz şamandıralı kamışını atıp atıp çekiyor. tuttu tuttu. tutamadı ertesi gün de bakıyor. yine mi saldırı olmadı. ertesi gün karidesi devreye sokuyor. tutamadı mı. yine sahte sallıyor. yine mi yok. zodyaka biniyorlar. illa tutacaklar yani. adamların derdinin dermanı o çünkü. her neyse laf fazla uzamış. sahur gelmiş. hepinize hayırlı iftarlar. :)

Son düzenleme: 14 Ağustos 2011
  18. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    bak ben o adar 30 ar tane çupra çıktığını görmedim ama kndim o dediğin sitelerin hizasından çupra yakalamışlığım var, ayrıca o bahsettiğin yığma kayalıkların hizasındandan tutanı görmüşlüğüm var. dün sabah at çek yapmaya gittim sabah saat 9 da karidesle çupra aldıklarınıda levrekçi bir abi var üstü çıplak elinde kasnak sabahları at çek yapar sürekli o söyledi. şu an sahur kısmetse karideside aldım boru kurdunuda deneyeceğim. gerçi akşam yağmur yağdı şimdi duruldu umarım su bulanık değildir. dün dalgalı ve bulanıktı.

19. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    gündüz avına tövbeli idim bak tövbeyi bozduk aldık ağzımızın payını:)

20. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    rapor yazma konusundaki hassasiyetin çok iyi. yoksa merakta kalırdık, acep ne yaptı, sonuç ne diye. sen alamadıysan kimse alamaz.