bende dün iskenderun barınağa bisikletle gittim bir naylon tuttum attım denize sonra bir sargoz tuttum çantaya attım baktım farelerden tat yok bisikletin direksiyonuna astım sonra balık avlamaya dalınca geri döntüm bir baktım fare bisikletin direksiyonunun üstünde koştum kaçtı birde baktım poşetin içine koyup direksiyona astığım güzelim sargoz yerde fare poşetin içinten nasıl çıkarmışsa hemde poşeti delmeden içine girip çıkarmış sonra baktım balık yerde hiç karışmadım dedim madem bu kadar zekice davranıp bu poşeti delmeden balığı dışarı çıkarttı hemde poşet bisikletin direksiyonuna asılıyken fare bu senin hakkın senin kısmetin diyerekten balığı olduğu yerde bıraktım biraz uzaklaştıktan sonra baktım fare gelip balığı olduğu yerden aldı kaçmaya başladı ama nasıl sevinçle koşuyordu zafer benim der gibiydi ama bir daha ki sefere kapalı bir kutu götüreyimde fare görsün ebesini
mavi renkli dağ bisikleti seninmiydi? eğer oysa yanlış yerde avlıyorsun dostum. hemen arkadan barınağın dışına 20-30 metre sallasan çupraları alırsın. dikkat ettiysen fiat fiorino olan bendim. ve aynı saatlerde aldığım balıklar onlar. geçen seferde 4 arkadaş 2 çupra 1 sargoz emanet ettikten sonra poşetin içersinde takım çantasına kilitledim fare geldi zorladı morladı olmadı ışığı yakınca kaçıyor ama etrafımda epey dolaştı. terbiyesiz elimden alacak sanki. tırsmadım değil hani ulan bu terbiyesiz bizide ısırmasın yemek sevdasına diye
bu arada dört gözle beklediğim iğneler geldi. hayal kırıklığına uğramadım desem yalan olur ama deneyip denememekte kararsız kaldım resimdende göreceksiniz. benim iğneleri gören bunlar çok büyük bunlarla balık alamazsın diyordu. bunların yanında sinek iğne kaldı. sitedeki yoruma göre almıştım yorum aynen şöyle selam kıyıdan avlanıyorum.bu iğneyi kullandıktan sonra başka almaz oldum.balık kolay kolay kaçmıyor.kesinlikle tavsiye ederim.3 nosu ideal kesinlikle tavsiye ediyorum,uzun zamandır tekneden balık avı yapıyorum,3yıl önce bi arkadaşım denemem için bir takımlık verdi iyikide denemişim,ne yemler boşa gidiyo nede emeklerim,karagöz ve mercanda 1/0 ve 3/0 nolarda mükemmel sonuç alıyorum. sanırım 1/0 ve 3/0 ı yanlış anlayıp ben 3/0 ve 5/0 aldım ikiside çok büyük geldi gözüme. sizinde yorumlarınızı almak istedim
Sevgili Gültekin bence de bir yanlış anlama olmuş normalde bu iğnelerin 3 ve 4 nosu güzel avcıdır. ama sen 3/0 almışsın yani bayağı bir büyük kaçmış bence değiştirebiliyorsan iğneleri 2-3-4 no ile değiştir. iri çupra ve mercan için 2 numarası idealdir. 3 ve 4 numaralar ise bence kıyıdan avcılık için güzel.
Bende iğnelerden kaynaklı sıkıntı yaşıyorum, kamışla atarken çıkıyor veya bozuluyor; dediğin gibi çupralar bu aralar nazik vuruyor. Geçen gün küçük balık oynuyor diye kısa tasmalama yaptım, meğer porsiyonluk çupraymış şaşırdım yani. Şu siparişi bende vereyim boru kurduda iyi oturuyor sanırım bu iğnelere, sipariş için yardımcı olursan sevinirim gültekin..
bak bu iğnelerin burç yazmış 3 veya 4 numarasına bakmak lazım çünkü bunlar bayağı büyük. gerçi arkadaşta internetten çupra iğnesi diye getirtmişti geçen yıl. baya büyük ama iyi balık yakalıyordu. genede 1/0 veya daha küçük boyuna bakmak lazım ben teknecinin yorumundaki 3/0 ı anlamışımda boy numara büyüdükçe küçülür diye 5/0 vermiştim meğer 1/0 versem olacakmış. yani sitede boy hakkında üretici firmda herhangi bir ölçü koymamış ki kardeşim.
4 numarasından banada 1 paket siparişi ver baride sonra haberleşir ben senden alırım. bu iğneler hakikaten büyük. değişim için korgo bedelinide benden istiyorlar 7+7 14 lira yapıyor zaten.
evet mavi bisiklet benimdi sizde fiata binmeden önce boruların ordan inip oltayı arabaya koyduktan sonra orada elinizimi yıkadınız ne yaptınız herhal. galiba gördük birbirimizi ama... ben senin dediğin yerde avlanmaya çalıştım çok rüzgara vardı yani anıta bakan tarafta avlanmaya çalıştımda olmadı atamadım ondan dolayı askeriyeye bakan tarafa geçtim ki ben kasnakla avlanıyorum ondan dolayı anıta bakan tarafta bi ara çok rüzgar ve dalga vardı ondan dolayı pek avlanamadım. tanışmak dileğiyle .
evet karşılaşmışız. ben geldiğimde baya rüzgar vardı doğru ama sonra kesti rüzgar. saat 9:30 dan sonra. umarım karşılaşırız tekrardan. yem boru kurdu kullan ve mesafen 30 metre civarı olsun. bu arada rat her zaman için avantajdır. para vermek istemesende ucuzlarından edin birtane ip karışması vesaire bir sürü dertten kurtarıyor adamı. daha ordan boş dönmedim ben
ben dediğim gibi kamışsız gittim kasnak götürdüm karides takıyordum onuda kurşunsuz sadece fır döndü ve iğne ile uzağı atmakta pek kolay değil ondan rüzgar vardı diye giğer tarafa geçmiştim bu arada rat dediğiniz şey nedir acaba tam anlamadım da. ayrıca dip oltasımı atıyordun şamandıralımı yani mantarlımı atıyordun ve iğne takımı 3 lü mü? ben iskenderun devlet hastanesinde röntgende çalışıyorum bi ara beklerim saygılarımla.
kamışa rat denir. iki köstekli klasik takımla avlıyorum dibe atıyorum ama 30 metre kadar ileriye. kısmet olursa uğrarım bir ara
arkadaşlar şu geçen gün aldığım iğneleri test etmek için iskenderun barınağındaki çipura mekanına gittim. her zamanki gibi 2 paket boru kurdu ve bir miktar karides aldım. saat 5:30 civarı balık olmaz babından boru kurtlarını heba etmek istemiyordum. kamışın birine owner 3/0 diğerine klasik youvella attım her iki oltada tık yok. sonra akşam ezanı okunduğu zaman artık boru kurduna geçeyim dedim. owner iğneli oltalardan hiç umudum yoktu ama daha oltayı atar atmaz çipuranın biri yapıştı.çok fazla büyük değil 200 gram civarı. demekki klasik boydaki çipuraları alıyor demekki dedim ve direk öteki kamışada owner taktım. onada geldi. şunu söyleyeyim 100 gramlık çipurayı banamısın demiyor. alıyor. TAM BİR TERMİNATÖR bu owner iğneler ben çok memnun kaldım. daha 5 boy küçüğünü almış olsam allah muhafaza hiç boş çekmeyecekmişim. av hayatımda ilk kez 19:30-21:00 gibi bir buçuk saatlik zaman diliminde 7 parça çipura ve şunu belirteyim 15 cm boyunda yılan balığı aldım yılan balığı suyuna iade edildi. bence sitede yapılan yorumları fazlası ile hakediyor. eylülde izine gelecek arkadaşlara şiddetle tavsiye olunur 3 yada 4 numarasından 2 paket temin etmeleri çünkü buralarda yok bende internetten sipariş ettim. işte balıklar Dipnot: Bir avantajı eski kullandığım iğneleri çipura yutuyordu balığı çıkartması zor oluyordu. bunları yutamadığından çıkartmasıda basit gereksiz uğraştırmıyor. balık kurtulur diyede aklınıza gelmesin
Gültekin hocam bu tür iğnelerin bir özelliği de iğnelerin ağzı hafif içe doğru baktığından balık iğneyi yutsa bile takılmadan çıkarılabiliyor çoğu zaman vede balıklar yanak dudak bölgelerinden yakalanmış şekilde alınıyor. Bilginize...
Gültekin Kardeş,Owner 50660 iğneyi uzun yıllardır kullanırım,en avcısı 6 nosudur,sanırım serinin en küçük boyu. Bu iğnelerin en büyük handikapı,çok çabuk körelmeleri,bu nedenle mutlaka tek av kullanman,hatta bir takım ile biraz çipura çekersen,aynı avda değiştirmendir. İskenderunu bilmem ama Adana da var Rastgelsin.
Ben Yılmazcım kısmet olursa bayramın 1.günü Anamın,Babamın elini öpüp bayramlaşmak için geleceğim İskenderun'a,fırsat bulursam ararım seni,Sedat ile görüşüyormusun ?
Orhan bey bu benim kullandığım 50116 kodunda olandan önceki sayfalarda resmini eklemiştim saygılar. bu iğnelerin numaraları standar tolmadığından yanılgıya düştüm numara 3/0 1.06 çapında 5/0 1.26 çapında mesela 4 numarada 0,68 çapında imiş site resimlerinden öyle görünüyor. ben o heyecanla paket resmindeki çapa bakmayı akıl edemedim. paket elime ulaşınca hayal kırıklığı ile inini cinini incelerken dikkat ettim. yani rakam ufaldıkça iğne büyüyor bu 50116 kodunda http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=13548&page=93