Herkese Mrhb, onca aldığım sahta yetmezmiş gibi dayanamayıp bunları aldım fiyat çok uygundu Dünyanın sahtesini aldık izinde bakalım neler olacak çok merak ediyorum,, ürün linki aşağıda yorumlarınızı bekliyorum.. http://www.sahibinden.com/ilan/alis...rapala-ges-3-ad-suni-yem-71963474/pasif-ilan/ Hepinize saygılar..
bilge tamamen haklısın. lafın gelişi söyledim. kendi kafamda levrek deyince aklıma benim, levrek gelir hep. Tatlısuda yaşayan ve levrek diye lanse edilen, tutulan, satılan, anlatılan predatör balıklar gelmez. Beynime tatlısu levreği diye kazımış olduğum şey, deniz levreğinin tatlısudan tutulmuşudur. sesli düşünmüşüm, özür. yoksa evet Ben ömrümde tatlısu levreği mi gördüm sanki ? ikinci nokta, metin abi var krbklü metin, emekli metin, zayıf, sivri çeneli esmer tenli, motorlu, bereli bir arkadaş, bıyıklı bir abi. kayınbabam yaşında ayrı. neyse. bu dedi ki, geçen hafta çayboğazından aldım dedi, karnından larva çıktı dedi. neyle almış bilin GES ile. iskenderun erciyes balıkçılıktan GES almış. onunla tutmuş. dedim aksiyon verdirmez isen, "GES ile balık tutamayacağına yemin ederim" demek üzereyken, aksiyon maksiyon değil. atıyom çekiyom. yavaş sarıyom hızlı sarıyom sarıyom dedi anladım ki, gerçekten nasibişi balıkçılık. Nasıbişi ?
hakikaten nasip işi şu balık ya. geldimi geliyor mübarek. aç balığın önüne olta düşürmekle alakalı sanırım. aç olunca herşeyi yiyor. yok aksiyon maksiyon. onlar aç olmayan balığı cezbetmek için sanırım yakup umarım aldığın sahtelerin hepsini deneyecek kadar balık avlama şansın olur vede umarım aldığın sahtelerin hepsine balık vurur.:laughing: ama denizde balık kalmaz o ayrı. ben pek anlamam ama dediğim gibi oltan her atışında aç bir balığın önüne düşer inşallah
Alişan Abi hiç görmedim oraları bilmiyorum ama o çay boğazında su üstü sahte atsan takılmaz değil mi? Yakup barınakta sabahlarız yinede sen kafanı yorma özelden cep numaramı gönderiyorum görüşelim mutlaka devrem
Abi güzel temennilerin için teşşekürler, GES im yoktu hiç sahtelerimin arasında adamlar Gelboluda Çanakkalede harikalar yaratıyorlar bakalım biz ne yapcaz merak halindeyim. Fiyat çok uygundu 59 TL idi 6 taksit yaptım 62 TL geldi. 1 GES in değeri 20 TL Piyasa değeri 150 tl olan malzemeleri 62 TL aldım.. Şuan tek eksiğim sahtede Slikonlar onlarıda almıcam arkadaşım Antalyadan gönderecek... Senin sesin soluğun çıkmıyodu umarım herşey yolundaddı bebişş mrsparkle nasıl büyüyormu.. benim yerime kocaman öpersin... Sağlıcakla kal...
Sahtelerin hayırlı olsun Yakup, yürübe kim tutar seni, yeni sahteleri bekliyoruz ) yeter be hemşerim yeter bak evlilik yaklaşıyor sanırım, denize yatırım yeter birazda yatırımları oraya ayır bence. Bir GES im bile yok hemşerim ona göre )) görüşmek üzere.
Selam arkadaşlar kısmetse 27.01.2012 Cuma günü izne ayrılıp sabahı Dörtyolumuza gitmek için yola çıkacağız ama havalar malum kötü, yol güzergahımız da hep kar yagışı gösteriyor 3 gün önce manisadan mersine giden arkadaş 2 günde mersine varmış, uşak afyon konya yolları hep buzluymuş allah yardımcımız olur inşalla.Esen kalın.
Mehmet Emin görmez olurmuyum, zaten senin uyarın üzerine bende son durum hakkında bir araştırma yaptım, malesef halen yollarda don var, kaliteli ve kolay takılabilen bir zincir yarın almayı düşünüyorum. allahın izniyle sağ salim varız memleketimize.ikazın için teşekkürler. alba toby kaşıklardan veya benzeri remikson marka var dörtyolda sorun değil bulursun.Sağlıcakla kal.
bende procatch'in çakma GES' vardı. bir süre denediysem de yüzüşü ve aksiyonu hoşuma gitmedi. çok uzaklara atılabiliyor ama ilk 20 -25 m. lik mesafeyi suyun altından geliyor, kıyıya yaklaştıkça benim gayretimle su yüzeyine çıkabiliyordu. sonra, geçenlerde bu işin mucidi tayyar ustanın sahtelerinden levrek ve lüfer için birer tane getirttim. procatch ile aralarındaki fark çok barizdi. bu el yapımı GES'ler daha ince yapılı ve daha hafif, suya düştüğü yerden itibaren su yüzeyinden geliyor ve kamışın sağa - sola vurulması, aşağı - yukarı kaldırılmasına, WTD aksiyonuna mükemmel tepki gösteriyor ve suda adeta dans ederek geliyor. şimdiye kadar bir kez barınağın içinde bir saldırı oldu, onun dışında hareket yok. ben yine de her avda şans tanıyorum. ancak şu var ki bu aralar balıklar yüzeyden ziyade biraz daha orta suda sanki. ancak suların ısınması ile bu sahtelerden beklentim çok.
teşekkürler amcası büyüyor ama bizi uaşlandırıyor zilliler yolunda işler çok şükür bugün av raporları kısmına bir göz atarsınız linkide buraya eklerim gerçi
bu arada umut ve muhmut aman diyorum dikkat diyorum. kazasız belasız acele etmeden sevdiklerinize ve sevdanıza kavuşursunuz umarım buda akşamın hasılatı http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=45628
gültekin abi inşallah kazasız belasız bir tatil geçiririz abi yavaş yavaş geliriz allahın izniyle... bu arada rapor çok güzel olmuş oradada yorum yaptım
keşke sana olta çanta manta hediye ederken yanında bir de HD kamera hediye etselerdi ne güzel olurdu.
haklısın. telefonun 2 mp kamerası ve flaşsız oluşuna ava tek gitmem ve balıkları canlıyken çekince hareket etmesi eklenince resimler hali ile flu oluyor
bu gün sabah 09 - 12:30 arası dörtyol barınakta at çek yaptım biraz 400 gr civarında iki ispendek takibi ile neredeyse sahtenin peşinden suyun dışına kadar zıplayacak olan 60 -70 cm'lik güzel bir akdeniz baraküdası dışında takip bile olmadı. bu gün niye böyle av kıt derken barınağın hemen dışına çin seddi gibi serilmiş ağları görünce canım sıkıldı.
hakikaten bence millet forumları takip ediyor nerde balık çıkıyorsa oraya seriyor. yazında ne güzel çipura yerine bir ağ sermeye başladılar hemde bizim olta atma mesafesine balık malık alamaz olduk.neyse sonuçta takip almakta güzel havada esiyor bugün denizde kabaracak diyor DMİ ama bakalım benden pas zaten hafta sonuda açacak. belki bir iki spin denemesi yaparım bu arada bir sahte edindim. neydi markası dur bakayım unuttum şimdi ama sırtı çeken elemanlar iyi iş yapar dediler ben onların yalancısıyım. gerçi 2 saat sırtıda çektik botla tık vuruş olmadı. :laughing:
levrekler değilde o boyda bir ıskarmozun o saatte takibi kalp atışlarıma tavan yaptırdı. sahteyi sudan kaldırınca 3- 4 m ileri yüzüp durdu, yavaş hareketlerle sahteyi biraz arkasına atıp sarınca yine sahteye yöneldi ama yanından geçip son hızla uzaklaştı. öğlen vakti olmasa büyük ihtimalle nazlanmadan dalardı sahteye, o zaman günü kurtarırdık işte. bir de aklıma gelmişken söyleyeyim, bu aralar ben yemli avlamıyorum ama eğer hırmıdal ( ya da harmadar ) avını seven varsa geçen hafta içinde Atatürk çiftliği denilen yerde kıyıya çok yakın serilmiş ağlar vardı. adamlar toplarken yanlarına gittim, 300 m ağda yaklaşık 15 kg kadar 500 - 700 gr civarı hırmıdal ve mırmır vardı. tek tük de levrek ve kefal çıktı. dil balığı çoktu ama yenebilecek boyda değildi, ağın gözü küçük olduğundan anca bunları almış ama demek ki o sahilde güzel hırmıdal var.