Dörtyol/İskenderun/Arsuz/Samandağ/Hatay Hattı

Konu, 'Bölgeler' kısmında ceranımoo_ist tarafından paylaşıldı.

1. umutemin

umutemin MEHMET EMİN GÖKALP

Bilge abi turna ( barracüda) günün hangi vaktinde çıkıyor yani?

2. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    gece de çıkıyor ama asıl avı gün ışırken veriyor, güneş çıktıktan sonra çekiliyorlar genelde. tam ortalık aydınlanmaya başladığı saatlerde barınağın en uç noktasının dışında rover 98'le güzel avlar yapıyordum, ama havalar soğuyunca pek erken gitmez oldum. bel fıtığından muzdarip olduğumdan soğuk havalar pek yaramıyor.

3. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    hemşerim bu atatürk çiftliği nerde ki?

4. umutemin

bilge abi son 9 gün kaldı hayırlısı ile gelebilirsem oraya hergün sabah suyuna gitmeyi planlıyorum;) bu arada dörtyolda hava sabah kaçta aydınlanıyor akşam kaçta kararıyor?

5. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    dörtyol'daki yer isimlerini ben de çok bilmediğimden bacanağıma sordum, o da Atatürk çiftliği dedi. hatta ana yoldan saparken bir de tabela var, '' Atatürk'ün evi '' diye. Atatürk orada bir kaç gün kalmış.Yeniyurt sınırları içine giriyor sanırım. bu levrek avladığımız göllerin sahili, bu sahilde denize dökülen iki tane de tatlısu var. Antepliler sitesi dedikleri yazlık siteler var.

yılın hangi ayında, hangi günü soruyorsan var. ;)
    http://www.koeri.boun.edu.tr/astronomy/dogus-batis/Hatay.htm

6. umutemin

7. ceranımoo_ist

ceranımoo_ist Yakup BULUT

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    Favorim Shimano Sahara 3000FD , Okuma İmpact 65,Okuma Eclipz ez 65
    En İyi Avı:
    levrek,çupra,yazılı orkinos, ceylan .....
  8. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    bu elemanda osmaniyeden geliyor öğretmen dörtyolda kaşık çekerken karşılaşmıştık. hatta bilgeyede senle daha önce karşılaştıkmı diye sorduğumda bu arkadaş olabilir diye sormuştum

9. ceranımoo_ist

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Gültekin abi,bu boyutta ve ağırlıkta çupralara denk gelmek büyük bir olay bence bir oltacı için, bide o balıkları kaldırmak yapılan mücadelede adranelin tavan yapmıştır kesinlikle sende bilirsin yabani çupranın gelişini mükemmel bir keyif doğrusu o arkadaşın yerinde olmak için neler vermezdim doğrusu.. Kullanılan takım kesinlikle ana beden 60 lıktan aşağı ,kollarda 40 lıktan aşağı değildir diye düşünüyorum iğnelerde 2-3 numara uzun sap galvaniz çapraz çelik olması lazım yoksa çupranın dişleri misinayı mahveder diye düşünüyorum...ırmısı

Kağan abi, senin avatarın altında 1,2 kg çupra yazıyor bunun hikayesini biraz açarmısınız...reeling

10. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    arkadaşın yaşadığı hazzı ve heyecanı düşünemiyorum. sonbaharda sık sık botla açılıp 400 -500 gr çipuralar yakaladık. onların yaşattığı adrenalin bile bambaşka, oltada çipura oldu mu gelişinden belli oluyor.

benim 1,2 kglik çipuraya gelince :
    geçen yaz ilk kez is-demir sitesine gitmiştim. orada oturan bacanağım beni site içerisinde tatlısuyun denize karıştığı yere balığa götürdü. ben at - çek yapıyordum, çok güzel dalgalı bir deniz vardı. önce alabalık avında kullandığım düşük atarlı 1,60 boyundaki spin kamışla levrek için hafif sahteleri denedim. rüzgar olduğu için daha yüksek atarlı kamışı alıp onunla devam ettim. o sırada bizimle beraber gelen siteden bir abimiz yemli ile avlanıyordu. ben de düşük atarlı kamış dışarda duracağına suda dursun diyerek 50173 owner 4 no iğneye bütün karides taktım, ağırlık olarak 6'lık inşaat çivisi bağlayıp yaklaşık 8 - 10 m uzağa attım ve yere sabitleyip zil taktım. sonra yine sağa sola at çeke devam. o arada zilin sesini duyup baktım benim kamış devrildi. bizim yemli ile avlanan abi kamış suya gitmesin diye hemen yakaladı. ben elimdeki oltayı bırakıp, balığı çıkardım. o ara yanımızda 3 - 3,5 m'lik oltalarla kefal avlayan ve benim oltaya gülen arkadaşlar vardı. koşarak geldiler ve dediler ki; birader biz senin oltanın boyu ile dalga geçiyorduk ama çok iyi iş çıkardı. ben de dedim ki ; arkadaşım önemli olan kamışın boyu değil işlevidir :)

o gün at çek ile iki adet levrek, yemli ile bir çipura bir de yarım kiloluk küçük lagos yakaladım ama lagos oltayı mideye indirdiğinden serbest bırakamadım.

11. ceranımoo_ist

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Çupra Avı Her Zaman Bambaşka Olmuştur..

Kağan abi zahmet edip döktürmüşşsün çok sağol denize ve balığa hasretiz buralarda bu yazıları okumak bana çok büyük keyif veriyor ilgine teşşekür ederim memlekete geldiğimizde umarım tanışma fırsatı buluruz küçük av organizasyonu yapabiliriz.. İsterseniz özelden Cep Telefonu numaranızı verirseniz eklemek isterim...

Sağlıcakla kalın

12. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    denize hasret iken bu yazılar hem çok büyük keyf hemde yüksek oktan gaz verir gbime geliyor. Bilge maşallah bu arada rapor çok güzel olmuş

13. umutemin

gültekin abi saat sabahın 6 sı sen baya bir erkenci çıktın :)

14. ceranımoo_ist

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bizim sayfa sabah içtimasında tam tekmil ayakta maşallah,,,

Herkese Günaydın, Tuncelide bir şehir merkezinde yarım metre kar var görev yerine gelene kadar baya zorlandık serviste zincir olmasına rağmen.. Şu soğuk havalar bir geçseydi haftaya bir güneş açsa 10-15 gün ne güzel olurdu ..Mahmut Abi de yola çıkıyor bugün aman diyim tedarikli çık yola Zincir ,çekme haltı falan olsun yanında arabanın antifirizini yağını kontrol et mutlaka sağ salim gelirsin inşallah...

Şimdiden hayırlı yolcuklukların olsun..

15. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    hafta içi işe gelmeden 2 saat önce uyanırım ve kahvaltısız güne başlamayı hiç sevmem. konu balık avı olursa durum farklıdır ve kahvaltıdan kastım simit-çay tarzı değil. zeytin peynir evde kahvaltıdan bahsediyorum ve standardım diyebilirim gün ışımadan uyanmak. hafta içi hafta sonu farketmez. balığa gitmesem bile erken kalkarım. nadiren gece geç yatmışsam geç kalkarım. erken uyumayı severim balık avı ve prenseslerde sorun yoksa 10-10:30 en geç yatarım ama tabiki istisnai durumlar hariç :)

16. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    hafta sonu mahmutun şansına hava açacak ama pazartesi salı yağmurlu gösteriyor gene

17. umutemin

ya gültekin abi, bilge abi, mahmut abi, yakup madem tesadüf hepimizin izni çakışıyor bir organizasyon yapsak balık olmasa bile tanışsak çok iyi olur hep beraber tekne organizasyonu veya gece balık organizasyonu da olabilir ne dersiniz?

18. umutemin

bu arada Mahmut abi Allaha emanet ol abi hayırlı yolculuklar sana...

19. salihzade_61

salihzade_61 Yılmaz

Bende bu erken kalkma olayını bir türlü beceremiyorum çok istediğim halde, askerde söz vermiştim kendime ama yinede olmadı, disiplinli düzenli olmak her zaman iyidir.

........ Kendimce bir komik yanılgı oldu: Sayfamıza girdiğimde 'maden uzmanı' diye bir nick gördüm; aha dedim bir arkadaş daha katıldı:) ... nerden bileyim sayfam ilgilizceden türkçeye çevrilmiş, metallurgist maden uzmanı olmuş:)

20. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    :) güzel olmuş ama yanlış olmuş. o sadece bizim dallardan biri.