Dörtyol/İskenderun/Arsuz/Samandağ/Hatay Hattı

Konu, 'Bölgeler' kısmında ceranımoo_ist tarafından paylaşıldı.

1. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    valla umut programlayınca pek uyuşmuyor ne desemki. nasıl olsa siz sırf bu iş için geliyorsunuz biz ise fırsat buldukça çıkıyoruz. siz avdayken size katılmayı çok isterim. mesela geçen sefer mahmutla epey telefonlaştık kısmet olmadı

2. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    boş zamanlar uyuştuktan sonra neden olmasın, bir şey yakalayamask bile tanışıp yüzyüze sohbet ederiz.

3. ceranımoo_ist

ceranımoo_ist Yakup BULUT

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    Favorim Shimano Sahara 3000FD , Okuma İmpact 65,Okuma Eclipz ez 65
    En İyi Avı:
    levrek,çupra,yazılı orkinos, ceylan .....

BENİMDE UZUN SÜREDEN BERİ İSTEDİĞİM BİR KONU TANIŞMAKK :)
    BENCE HERKES BOŞ OLDUĞU GÜNÜ YAZSIN, BU ŞEKİLDE ORTA YOLU BULMAYA ÇALIŞALIM SİZLERDE UYGUN GÖRÜRSENİZ TABİ..

AMAÇ BALIK TUTMAK DEĞİL OTURUP MUHABET EDİLEBİLECEK ORTAM YARATIM TANIŞIP KAYNAŞMAYI SAĞLAMAK DAHA FARKLI ÖNERİSİ OLAN VARSA DEĞERLENDİRELİM...

Kendimden başlıyım ilkönce Allah kısmet ederse 4 Şubat 2012 Dörtyoldayım bu tarihten 15 Şubata kadar tüm organizasyonlara itina ile katılınır. Benim için sorun yok..

Gültekin abi, Kağan abi, Alişan abi,Mahmu Abi, Umut, ve diğer arkadaşlar... Şimdi siz konuşun...

4. umutemin

umutemin MEHMET EMİN GÖKALP

4 Ocak 2012 de dörtyoldayım ama 5 ocakta antakya' ya geçmek zorundayım antakyadan dönüşümü tam olarak kestiremiyorum 6 ocakta eşimi araştırma hastanesine götürecem ogün işim biterse aynıgün dönücem ve o günden sonra 12 Şubata kadar dörtyoldayım :) ve hertürlü organizasyona hazırım tabi bana uyan tarihlerde :)

5. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    ben bu vakitten sonra özel sektörden bıktığım için, memur olma hevesine kapılıp işi bıraktım ve KPSS kursuna yazıldım. hafta içi 5 gün hem gündüz grubu ile hem de gece grubu ile derslere giriyorum. bu yüzden hafta içi sadece çarşamba günü öğleye kadar boşum. hafta sonları da hanımın hastanedeki nöbetine bağlı olarak boşum. malum o yokken çocuğun hem anası hem babası olmak durumundayım :)

6. umutemin

Tamam bilge abi ilk hedef çarşamba sabah suyu tabii herkese uyarsa eğer o olmazsa hafta sonu senin için uygun bir zaman :)
    Mahmut abinin izin bitişini tam olarak bilmiyorum ...

7. salihzade_61

salihzade_61 Yılmaz

Herkezin anlaştığı bir tarih bana uyar...

8. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    benim 11-12 şubat boş haftam arkadaşlar. hafta içi ancak gece organizasyonu olursa belki kesin birşey diyemeyeceğim. Malum 3 ay önce arabayı sattım. şimdilik babamın araba ile idare ediyorum. 4-5 şubat hafta son birgün nöbet var ama biri boş boş olan günde olabilir. yada size uyan tarihi boş tutabilirim.

9. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    Okuma Octana OT-40 8 bilyeli
    En İyi Avı:
    (CEYLAN PALAMUTU 1.250 KG) (LÜFER 1 KG) (LEVREK 1.KG ) (SAZAN 53 cm)
    Selam arkadaşlar

27.01.2012 günü sabah saat:09.00 da izne ayrılıp yola çıktım afyon konya arası genelde yollar buz ve yer yer tipi, manisa alaşehirden konya arası normalde 5 saatte aldığımız yolu 12 saate zor bela geçtik kazalar tırların kayması yolu kapatmaları yolların buz olması hayattım boyunca karşılaşmadığım bir yolcuk yapmış olduk allahın izniyle 17 saat gibi bir zamanda sağ salim dörtyoluma gece 01.30 gibi varmış olduk. ama inanın vücut çok yorgun biraz kendime gelip denizle buluşmak istiyorum sanırım öğleden sonra şöyle barınagı bir yoklama giderim. iznim şubat 7 de bitiyor 8.inde iş başı yapacagım ancak yollar korkutuyor 6.ında da dönüşe geçebilirim bende burda oldugum süre içerisinde müsait olan arkadaşlarla buluşup tanışmak ve avlanmak isterim.Sağlıcakla Kalın.

10. umutemin

Mahmut Abiiiiiiii Ne yapıyorsun götürüyon değil mi balıkları bizsiz bizsiz :D
    Abi rapor yokmu rapor ;)

11. ceranımoo_ist

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Umut ne balığı havaları görmüyon sanırım:eek: :thumb:
    , bu seferki yıllık iznimde hava muhalefeti sebebiyle balık konusunda avcumu yalıcam gibi gözüküyor,dizimi kırarım evde oturup gelecek sezon için takım yaparım bol bol, 5 günlük hava tahmin raporlarına baktım 04 Şubat Cumartesi hava açıyor sıcaklık 10 derece parçalı bulutlu umarım dahada iyi olur..

Saygıyla kalın...

12. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Mehmet Emin valla ne desem balık yok, istediğim gibi değil beklentilerim, pazar günü barınağın ucundan akşama kadar lüfere kofanaya yemli attım tık yok, at çek yaptık herşey denedik sadece bi tane çapar kaya yakaladım 27 cm falan geldi anlayacan kayda değer değil, bugünde çay bogazında at çek yaptım silikon tüy falan yani çapari bana tık yok takip yok, Mazlum hocaya 2 levrek var birde kıyıya yakın misinaya takılı levrek elle yakaladı etti 3 levrek birazda insanda şans olması lazım dedim sıkıldım akşam üzeri denizi terk ettim. yarın öbür gün ne olacak bakalım görelim.Kalın sağlıcakla

13. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    biz de dün gene toplanıp sabah 08 : 30 civarı balığa gittik. oy çokluğu ile karar alıp uzun süredir yoklamadığımız eski avlağımıza gittik. incirliye , ceyhan botaşın hemen berisindeki kayalık ve sahilin birleştiği yerlere. ben, ustam ve mustafa bir gayretle at çek yaptık. bir kaç saat atışın ardından tek bir takip dahi almadık. o ara ben kayalıklarda tökezleyip elimi yere koyunca spin kamışın ucunu kırdım. geri dönüp at çekle işi olmayan, yemli av yapan diğer bacanağımın yanına vardım. oraya bıraktığım yedek oltayı çıkarıp ben de bir yemli takım yapıp 5 gr kurşunla attım. atar atmaz güzel bir balık asıldı, kıyıya yakın kurtuldu. sonraki atışlarda yarım saat içinde 250 - 300 gr civarı 4 mırmır yakaladım. bacanağıma aldığım iki paket boru kurdunun içinden 10 cm uzunluğunda 3'er parça kurt çıktığından yem hemen bitti, geri at çeke başladım. tabi sabahtan beri, 3 saattir yemli olta atıp balık alamayan bacanağım sövmeye başlamıştı o arada hihi . kısa süre sonra bu bölgenin at çekte iş yapmayacağına karar verip saatın da henüz erken olmasını fırsat bilip burnaz aile plajına geldik. ustam bu mevsimde, bu sahilde akya ve çatalkuyrukların kıyıya sokulduğunu söyledi. yem bittiği için yemle avlanan bacanağıma da 13 cmlik kırmızı kafalı 15 gr'lık bir sahte bırakıp ustam, ben ve mustafa, sahili tarayarak toros gübre sınırına kadar gidip geldiysek de tık yoktu. benden başka herkes ümidini kesip oltaları çantaya koymuştu. biz denizde hiç bir kıpırtı, oynak görmediğimizden bahsederken bizimle gelmeyen bacanağım az önce sahilde iyi bir kovalamaca yaşandığını söyledi. ben de verdiğim sahteyi denedin mi dedim, yok aga o sahte uzağa gitmiyor, onunla balık mı yakalanır :eek: dedi. ben de onu alıp taktım ve yaklaşık 35-40 metrelik atışlar yaparak tek başıma atıp çekmeye başladım. millet yeter artık daha doymadın mı, balık yok işte gidelim diyordu. ben de dedim ki kovalamaca olduysa burada balık var, orada oturacağınıza gelin de iki olta sallayın. bunun üzerine ustam ağır ağır, ümitsizce gelip 15 -20 metre yanımdan atmaya başladı. daha 3 - 5 kez atmıştı ki heyecanla geliyo dedi. kafamı çevirdim o da ne, tahminen 3 kg civarında bir balık suyun üzerinda kafa atıp duruyor, sanırım çatalkuyruk. ustam hemen kalamayı ayarlayıp balığı fazla çırpındırmadan kıyıya kadar çekti. kıyıya 4-5 metre mesafede balık bir anda başına geleceği anlayıp çırpınmaya başladı ve kendini kurtardı :( ama o yaşadığımız kısa heyecan bile neşemizin yerine gelmesine neden oldu.
    av süresince % 90 oranda GES attım, benim ustayla mustafa da yine su üstü kullandılar. ustamın balığı kandırdığı sahte 3 tabakadan yapılmış el yapımı bir sahte idi. ortaya parlak bir bölüm konmuş, iki yanına polyester parçalar yapıştırılmış, GES benzeri ağır bir sahte. balığı elimize alıp fotoğrafını da çekebilsek daha güzel olurdu ama kısmetimiz bu kadarmış.

14. ceranımoo_ist

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bu rapor izin öncesi bana Kan yaptı çok iyi oldu....

Kağan abi , çok güzel yazmışsın soluksuz okudum tüm ayrıntılarada yer vermişsin... Adranelin tavan yapmış balığıda alsaymışsınız tadından yenmezdi gerçekten... Balığa biraz sanki geç gitmişsiniz gibi geldi sanırım plan aksadı yoksa erken gideceğinize eminim, gün ağırırken güzel oynaklar olur diye tespitlerim var , gerçi siz daha iyi bilirisiniz ozaman avcı balık çok hırçın ve aç oluyor gördüğü hareketli herşeye saldırıyor...
    Bu ara kamış için üzüldüm sizin gibi birinde mutlaka yedek vardır zaten,,,

Bu rapor izin öncesi bana Kan yaptı çok iyi oldu....

Sağlıcakla kalın..

Not: Saat 01:00 oldu hala uyumadım 07:00 mesai var ama olsun balık mı önemli uyku mu tabikide balık :)

15. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    bilge maşallah güzel av yapmışsınız ama plajın ordan akan suyun orda avlansanız en azından granti levrek yeri diye biliyorum burnazda.

Mazlum hoca olayına gelince adam emekli hergün aksatmadan geliyor balığa. Öğlen saatinde saat tam 1 di geçen yıl şubat ayı. hava 15-17 derece deniz olabildiğine sakin. hatta o yem alırken ben bu havada balık olmaz demiştim. mustafa abinin orda çay içiyordum. baktım adam kurt kayış balığıda aldı. vardır bir bildiği deyip yemleri alıp yanına kuruldum. yanımda 2,5 kiloluk lüferi barınağın iç havuzundan almıştı. demekki allah ona emeklerinin karşılığını veriyor. Bende emekli olsam hanım beni evden kovsada hergün sabahtan akşama balıkta geçirsemcyr idk bıkmam

16. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ben gün ağarırken orada olmak isterdim ama ekipteki arkadaşlar biraz ağırdan aldıkları için öyle oldu malesef. ama ustam der ki : '' levreğin saati olmaz '' bizim de hedef balık ilk etapta levrekti. bu yıl yakaladığımız levreklerin tamamı saat 10 :00 - 16 : 00 arasında yakalandı. levrek 7 / 24 beslenen, saldıran bir balık, ama lüfer, akya, baraküda vb. balıklar hedefleniyorsa onların beslenme saatine göre, gün ağarırken veya gün batımı daha randımanlı olacak muhakkak.

tatlısuyun ağzına gelince, dün pazar olduğundan her yer insan doluydu, tatluyun ağzında, suyun içinde içinde gezinen, balık avlayan, traktörü suya sokan vs. olduğundan oraya yaklaşmadık.

kamışın ucundan 5 cm kadar kısmı koptu, yanımda farklı çaplarda kamışlar için 6 -7 tane uç halkası ve 502 yapıştırıcı vardı ama kendi orijinal ucunu yapıştırmak istediğimden aceleye getirmeyip yedek oltamı kullandım. yedek konusunda biraz takıntılıyım, hatta hanım '' inanıyorum ki benim de bir yerlerde yedeğim vardır diyor '' o kadar yani :)
    eve gelir gelmez çok ince bir zımpara ile yarım saatlik bir operasyonla kamışın ucunu inceltip orjinal uç halkasını yapıştırdım. randıman vermezse bütün olarak yeni bir kamış parçası isteyeceğiz artık.

17. ceranımoo_ist

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Herkese Mrhb,
    Kıyıdan at çek yapıcaz bu gelişimde bu sebepten ötürü lazım olduğunu düşündüğüm bir Tulum Çizme alıyım diyorum 40-60 tl arası, daha önceden niyetlenip almamıştım, Gezerin ürünleri fena değil gibi, kullanan varmı aranızda yarumları ve tavsiyeleri bekliyorum..

örnek bir link atıyorum,,

http://www.yabanavmalzemeleri.com/default.asp?git=9&urun=660

18. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    yakup gerek varmı öncelikle onu düşünmek lazım. sen geldiğinde muhtemelen deniz yatmış olacak. tabi allahın taktiri belki yatmaz ama genelde aralık ocak deniz çok haşmetli oluyor şubattan itibaren denizin kabardığı 1 yada 2 gün. tabi benim gözlemim bu. bence gerek yok tulum çizmeye

19. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Slm arkadaşlar sabah saat:09.30 gibi çay boğazına çapari, silikon ve muhtelif sahtelerle avlanmak içşn gittim. Çay boğazına vardığımda yine Mazlum hoca silikon atmaktaydı selamlaştıktan sonra,varmı hocam bişeler diye sorduğumda 2 tane levrek aldım demesi beni birazda ümitlendirdi. bende başladım silikonla atıp çekmeye ne vuruş ne takip hiç bişe yok sahteleri denedim keza yine bişeler yok, yer değiştirmeye karar verip hemen çay boğazının öğmeiş istikametine dogru 200-300 metre ilerisine yani piknik alanının başlangıcından sahtelerle atıp çekmeye başladım buradada 1 saate yakın at çek yaptım töbeler olsun ne vuruş ne takip bişe yok derken sahte yi taktırı verdim ve tam bu sırada suyun üzeri savaş alanına döndü yaklaşık 25 cm lik kefal kaçıyor arkasından kol kadar büyüklükte bir balık kovalıyor ne oldugunu çıkaramadım ama benim adranelin tavan yaptı ancak sahte takılı çekip çıkarmaya çalışıyorum çıkmıyor şansın bukadarı olur derken kaçan balık kendini bizim sayemizde kurtardı sanırım kıyıya kadar vurdu kendini büyük balıkta beni gördü sanırım dönüp gitti tabiki iş işten geçti sahteyi kurtardıgıma sevindim devam ettim atıp çekmeye ama nafile tekrar çay bogazına geçtim biraz daha orda denemelere devam ettim ancak bişeler çıkayınca 12.30 gibi avı bırakıp dönüş yaptım saat:15.00 gibi kayıncoyla Botaşa gittim ordada 2 saat kadar silikon ve muhtelif tüm sahteleri denedim ancak sonuç fiyasko, arkadaşlar anlayacağınız bende şans yok yarın ola hayır ola :((. Esen Kalın.

20. umutemin

Mahmut abi kısmet be abi olmayınca olmuyor ya o mazlum hocanında kısmeti baya iyimiş hiç boşu yok herhalde :) darısı bizimde başımıza :)
    Havalar nasıl abi yağmur sık yağıyor mu? soğuk mu?