su üstü sahteleri daha çok seven ve kullanan biriyim. onunla yapılan avlarda balığın takibini ve saldırısını görmek heyecanımı katlıyor. rover 98, rover 128, bubble walker, GES gibi çeşitli su üstüleri her avda denerim. tek tük av verseler de bu günlerde balıklar biraz daha derindeler, gagalı tipler daha randımanlı gibi. ama avın neye vuracağı belli olmuyor, onun için iyi iş yapan bir iki çeşit su üstünü de hazırda bulundurmak lazım. ayrıca mahmut bey'de gördüğüm strike pro su üstü modeli de hoşuma gitti. hem atış mesafesi çok iyi, hem de WTD aksiyonu fena değil. modelin adına bakayım dedim ama ben de unutmuşum bakmayı.
Mehmet Emin teşekkür ederim kardeş, şans faktörünün yanında izmarit benzeri sahtenin adeta dans edercesine yüzmesi merada bulunan balıgı cezbetmesi neticesinde böyle bir sonuc ile karşılaştık görüşmek üzere.
Gültekin teşekkürler hemşerim daha iyileri sizlerin olması dileklerimle, müsaitsen cumartesi yani yarın barınaktayım gelirsen beklerim.Saglıcakla Kal.
aklıma gelmişken yazayım, her ne kadar oltalaraımızı şereflendirmese de, oltaya yakalanan balıklardan birinin sudan çıkmasına yakın, 30 cm boyunda bir lüfer oltada çırpınan balığın cazibesine kapılıp arkadan yanaştı ama bizi görünce geri gönüp gitti.
Yakup teşekkürler hemşerim darısı sizlerede nasip olur inşalla merada balık var tutabilene ancak görüşmek üzere,Yolun açık olsun.
Bugün de barınakta saat:10.00 ile 17.00 arası at çek yaptım birçok takip almama ragmen vuruş alamadım yakınlarımda kefallere 3-4 defa saldırılar olmasına ragmen su üstülerinden tut tüm sahtleri yüzdürdüm ancak sadece su üstünden strike pronun popper beyazımsı sahtesine (Bilge Kaganın begendiği) yaklaşık 3 kg lık çapar kayanın saldırısı görmeye degerdi, yakında saldırı oldugundan bizi farkedip kaçmasıda tabiki üzücü oluyor, ah ah çektiriyor insana, ne olur ki asılsa şöyle güzel bi mücadele yaşasak ne güzel olacak diyoruz, ama kısmette olmayınca olmuyor inşalla sizlere rastgelir, yani anlayacagınız arkadaşlar bugün sıfırda çeksek hava çok güzeldi, deniz güzeldi ,takipler saldırılar güzeldi, herşey güzeldi, birde yanında balıgımız olsaydı tadına doyum olmazdı, diyeceksiniz hiç alan olmadımı oldu - oldu Mazlum hoca 1 adet iskarmozu sahteyle aldı başkada alana rastlamadım.Müsait olanı yarın Barınaga bekliyorum, görüşmek üzere.Esen kalın.
Bilge Kagan yarın telefonla sana ulaşır begendiğin srike pronun özelliklerini veririm Ayrıca evet iskarmuzu tuttugumda arkasından gelen lüfer hiçde fena değildi ancak gel gelelim merada yavru balık çok sanırım bundan dolayı sahtelerimize rağbert göstermiyorlar
bu balıklar ne zaman yumurtladı, yavrular ne zaman büyüdü ben de anlamadım. sıcak iklimde olduğumuzdan herhalde balıklar erken yumurtluyor. ben de o sahteyi biraz araştırdım, sanırım sahtenin adı STRIKE PRO EG070 TAİSTİC 90
arabasızlık bu seferde benim canıma tak etti babam osmaniyeye gidince kıpırdayamaz oldum bir yere malesef. inşallah öbür hafta sonu
Selam arkadaşlar,04.02.2012 günü saat:10.30 da Dörtyol barınagına at-çek yapmaya gittim, hava, deniz herşey güzeldi barınak ucundan avlanan şahsen tanıdıgım bir arkadaşa rastladım, varmı bişeler dediğimde 1 palamut, 1 baracuda ve 2 levrek tuttugunu, levrekleri ve palamutu silikon çaparisi ile baracudayı ise sahte ile aldıgını söyleyerek bana sen geç kaldın ama sabah erken gelseydin iyi balık oynuyordu dedi, bende sabahları havanın soguklugundan evden çıkmak istemediğimi belirterek birazda olsa yine ümitlenerek at çek yapmaya başladım ve 2 şer 3 er takiplerin oldugunu görünce daha sık aralıklarla atıp çekmeye başladım, ve bu arada saat:11.30 sıralarında meşhur strike pro marka sahtemin izmarit modeline birden agırlık bindi ve denizin suyu çok berrak oldugundan yaldır yaldır parlayarak geliyordu ilk etapta ne olduğunu çıkartamadım ama yaklaştırdığımda bunun bi levrek oldugunu gördüm ve dışarıya aldım, bu arada sahte ile ilk levreğimi de tutmuş oldum aradan biraz zaman geçtikten sonra Mehmet Emin arkadaşımız geldi, ilk yüz yüze tanışmamızdan sonra birazda beraberce at çek yaptık ve saat.13.30 gibi yapılacak işlerim oldugundan ayrılmak zorunda kaldım ve bugünkü avımıda ilk ve tek levreğimle sonlandırdım.Birkaç fotoyuda siz değerli arkadaşlarla paylaşmak istedim.Esen Kalın.
maşaallah, şeytanın bacağını kırma bu işte. inşallah tatil bitmeden lüfer cinsinden de yakalarsın, çeşit olur. bu izmaritten bir tane de ben aldım, yanımızda bulunsun, ne olur ne olmaz yarın bacanağımla beraber balığa gideceğiz ama barınak mı olur, botaş tarafı mı olur belli değil. inşaallah biz de bir - iki balık nasipleniriz. barınağa gelen olursa üstü port bagajlı, 3 kapılı, bej rengi suzuki benim araba. o oradaysa ben de ordayımdır.
Teşekkürler Bilge, levrek şiftahınıda yaptık, kısmet olur avlanırsak bakalım son iki günde bişeler daha yapabiliriz,yarında tekneyle açılacağız çeşit yapma fırsatımız var, izmaritten aldıgına sevindim valla sahtelerimin arasından tek geçerim kendini fazlasıyla kanıtladı, bence barınaga erken gelebilirseniz gelin levrek sürüsü geziyor palamut ve iskarmoz alanlar da olmuş haberiniz olsun iyi geceler.
güzel bir av olmuş en azından tek te olsa sonuçta levrek bu sıradan balık değil inş. bir gün daha iyilerini ve rekor balıklarınızı avlarsınız saygılar
öencelikle herkeseselamlar yeni üyeyim ismim çetin ben bu hafta sonu çevliğe balığa gitmeyi dusunuorumda pazar gecesi orda sabahlayacam. denizde biraz acemiyim. kasnakla dibe atmayı dusunuorum kalamar yemle çipura takımı tek iğne gezer kursun sizce verimli olurmu. yada gidenler varsa beni biligilendirebilirmi. bu mevsimde neler cıkar hangi yemleri kullanmalıyım yardımcı olursanız cok sevinirim..
Slm arkadaşlar; 05.02.2012 Günü İskenderun Kale köyü açıklarında yaptığımız balık avı raporu lütfen linki tıklayınız http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?p=916216#post916216
öncelikle aramıza hoş heldin. çevliği bilmiyorum, eğer kumsal bir yerse kalamar bacağı ile mırmır da alabilirsin bu mevsimde. çipura için sardalya, karides, kalamar, yengeç kullanabilirsin. sardalya ve karidesi biraz tuzlayıp suyunu salmasını sağlarsan daha iyi olur. sardalya ile hemen her balığı yakalama şansın var. yengeç olarak da kum yengeci kullanacaksan bütün olarak, kaya yengecinin kestaneden küçük olanlarını bütün olarak kullan. büyük olanlarının ise bacaklarını kopardıktan sonra sırt kabuğunu soy. sonra büyüklüğüne göre bütün olarak, dikine iki parçaya, yada 4 parçaya bölerek takabilirsin. iğneleri, kopardığın bacakların bir deliğinden sok, diğerinden çıkar. yengeçle sargoz da iyi yakalanır, kayabalığı da, hatta zamanında birkaç levrek yakalamışlığım da var. aslında hem çipura hem levrek için gezer kurşun ve ince misina ile canlı teke en iyi yemlerden biridir ama onu da bulmak zor. rastgele
eywallah saolasın ustam kısmet diyelim... bu arada mahmut abi tebrikler cok ii av olmus ben gecen sene gitmiştim kale köyüne bombos donmustuk.. tabi acemiligin payı buyuk herese rastgele..