utangaç ve asosyal bir yaradılışım var. Bunu bir türlü kıramıyorum İlla ki bir vesile arıyorum, konuşmak için, tanışmak için. Ne saçma değil mi ? Nuri Abi kimse yalan söylediğimi zannetmesin, ciddi diyombak ben bunu pazar günü düşündüm. Belki yanıbaşımda rover 98 G15R'si ile suda Z'ler çizdirebilen Bilge'ye söylemiş de olabilirim. (Tam hatırlamıyorum, düşük ihtimalle söylemiş olabilirim. Asosyal biri olduğumdan, söyledim mi, aklımdan mı geçirdim kestiremiyorum)
balıkçılarla sohbet ettiğime bakma, aslında ben de senin gibiyim. üniversitede okurken 36 kişilik sınıfta, sınıf arkadaşlarımla ancak 3. sınıfta muhabbet etmeye başladım, hatta arkadaşlardan biri dedi ki : '' birader sen tam kafamızın dengiymişsin ama 3 yıldır nerdeydin ? '' sonraları kendimi zorlayarak sosyalleşmeye çalıştım. hatta bu forumu bile önce aylarca okudum, sonra yazdım. şu an gittiğim KPSS dersanesinde de geçen hafta bir arkadaş yanıma yaklaşıp '' yahu arkadaş hep tek başına oturuyorsun, tenefüste bir köşede tek başınasın, yanımıza gel de azıcık muhabbet edelim '' deyince yine aynı şeyi yaptığımı anladım. her ne kadar kendimi sosyal olmaya zorlasam da bir yere kadar oluyor, sonrası insanın yapısına bağlı
olayı ben şuna yoruyorum bizim balık avcılığı sevdamız ve burda hepimiz çeşitli bölgelerdeniz. sabah 3-5 kalkıp balığa gidelim desen çevrene genelde öyle adam denk gelmiyor malesef
tüm forum üyelerine slm.bende uzn süredir sizleri takip ediyordum ancak bir türlü üye olup yazma fırsatı bulamadım.kısmet bugüneymiş.ve cumartesi günü (11/02/2012) dörtyol barınakta üyelerden alisan ile muhabbet fırsatım oldu.forum üyesi olduğunu tahmin edip muhabbeti ben başlattım. tomas bilge ustayıda gördüm lakin bahsettiği ve kendini suçladığı şu asosyallıkla alakalı olsa gerek bi telepati kuramadığımızdan konusamadak .umarım bi dahaki sefere.
hoşgeldin emrah keyifli paylaşımlar. maşallah sayı gittikçe artıyor buda onda olmazsa onda olur bir rapor demek ve göz pasının silinmesi demek oluyor
aramıza hoşgeldin, genelde ilk hareketi karşı taraftan beklediğimden karşılaştığım insanlarla tanışamayabiliyorum. başka sefere inşallah
Şu an itibariyle Tuncelideyim, canımm çok sıkkın burda olmam dolayısıyla uzun bir süre yazmayı düşünmüyorumm... Saygıyla kalın....
yakup sıkı can iyidir tez çıkmaz derle ama sen genede çok sıkma patlar sonra. sayılı gün gelir geçer. ömür su misali buraya taşınalı 4 sene bitti 5. sene yarı oldu daha dün gibi herşey
umarım bilge kağan. benı hatırladınmı acaba.sarı çizmeli gri montlu, kafada bereli birisi.??* Ya aslında bende takım var.4.20 tekne römork motor vs. ama hava sartları ve arabayı degıstırıp yenı aldıgıma cekı demırı takamamamdan dolayı kıyıdan at cekle ugrasıyoruz.yoksa acıktan daha ıyı avlar alınabılecegını dusunuyorum.sorun şuki aslen adanalıyım osmanıyede memurum.dortyol burnaz vs. de acık meralar hakkında pek bılgım yok.bırazda bu yuzden acılmakta fayda etmıyor.idk
yakup aynı can sıkıntısı bende de mevcut bende batmandayım sen o güzelim dörtyolu denizi bırak batmana tunceliye gel olacak işmi bu yav Bu arada bizim saim abimiz naptı acaba
emin asıl sen neler yaptın? hiç sesin soluğun duyulmadı. birkez avda iken yakupla telefonlaştın başkaca bir hareket olmadı
hatırlayamadım, ama aynı yerlerde avlandığımız için yine karşılaşırız. aslında şu an at çek avı bizim için de denize açılamadığımız zamanı değerlendirmek. biz de havalar ısınınca botla çıkıyoruz. motorumuz elektrikli motor olduğundan kıyıdan 400 -500 m kadar açılıp avlanıyoruz, derinlik de 6-7 m. çipura, istavrit, ısparoz, gümüş vb. balıklardan adam başı 4 - 5 kg kadar yakalıyoruz. biz burnaz'ın tatlısuyundan açılırız, ama iyi bir tekne ve iyi bir motorla dörtyol civarından açılıp çok daha verimli avlar yapmak mümkün. en azından daha iri balıklar yakalanabilir.
Arkadaşlar 10 günlük avımın raporu buyrun link umarım beğenirsiniz keyifli seyirler http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=45957
haklısın bilge kaan.bişe soracam.o gün karşılaştığımızda sanıyorum sen tekli slikon zargana üzerine küçük mantarla at çek yapıyodun değilmi?.slikonda ekstra ağırlık varmıydı yoksa kendi ağırlığı yeterlimiydi?
eğer silikon zargana atan biri varsa o ben değilimdir sürekli dolaşması, atışının zorluğu vb. sebeplerle her zaman yanımda hazır takım silikon zargana takımı olmasına rağmen pek atmam. önce GES, rover 98, chinupen gibi yüzey sahteleri ile başlayıp yavaş yavaş daha derinden gelen sahteleri deneyerek balığı tesbit etmeye çalışırım. ama silikon yemleri de kullanmışlığım var. zargana tipi silikonlarda uzun pala iğne ile çapari mantarı arkasına bağlayıp çekerken ağırlığa gerek yok, sadece düzgün yüzüp yüzmediğini kontrol et. ağırlık takman atışını daha da zorlaştırır. bu takımı 1,2,3 veya daha fazla zargana ile de yapabilirsin ama silikon sayısı arttıkça atış da zorlaşır. ben geçen yaz remixonun 3,5 cmlik mavi sırtlı zargana yavruları ile 5'li çapari yaptım ve mantarla bir kaç avda kullandım. bir kaç tane levrek, biraz melanur ve bol miktarda istavrit yakaladım. ama sırf atışı eziyetli diye çapari takımlarının çoğunu bacanağıma hediye ettim. zargana dışında silikon kullanacaksan, yani kurt ya da silikon balıklarda zoka dediğimiz kurşunlu iğnelerle bağlamazsan suda dönerek gelir. zoka takarak da ister olduğu gibi at çek yap, istersen 1 adet olmak üzere mantarın 1 m. kadar gerisine bağla ve yine çapari gibi çek. bu sitemin atışı daha da zordur, ama benim at çekle ilk levreklerimi yakaladığım sistemdir. bacanağım mantar bağlamadan sadece zoka ve silikon balıkla bir kaç levrek aldı geçenlerde.
bu günlerde pek av raporu yazamıyorum bari internetten bildiğimiz balıklar için kullanılan değişik avlanma şekilleri paylaşayım. bu balık bildiğimiz çipuranın bir türü, çeşitli silikon, yem, sert balık ve mikro popper denilen su üstülerle çok zevkli avlar yapıyorlar. http://www.youtube.com/watch?v=5320om1kgqg&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=JjNRl3y_BB8 http://www.youtube.com/watch?v=QrcTxu2fwvU&feature=related bu da yazın kum midyesi ile bolca tuttuğumuz, aslında bir mezgit türü olan ama bölgemizde gümüş diye adlandırılan balık. bu balığın ağzı o kadar küçük ki biz ancak 7 numara iğne ile avlıyoruz, ama elin adamı popperla tutuyor http://www.youtube.com/watch?v=Oa6T5gmdkpk&feature=related
bu da melanur avı, çok güzel yakalıyor. ben o kadar çeşit sahte denedim, ama silikon ve tüy çapari dışındaki bir sahteyle melanur yakalayamadım. http://www.youtube.com/watch?v=2Su2mUgprps&feature=player_embedded