mahmut bey tebrikler. artık yaza gelirsin memlekete hayırlısıysa. bazen ilkokul öğretmeni olaymışım dediğim oluyor gerçekten. neyse Allah hayırlısını versin Benim sorum şu kendini fazlasıyla ispatladı dediğin dans eden izmaritin modeli ne acaba model söyle rengini ben bulurum söz Dörtyoldan aldıysan en azından aldığın yeri söyle bileh Allah sevdiklerine kavuştursun
valla alişan mahmutun raporundan sonra hemen gidip bir strikepro izmarite benzeyen sahte edindim hafif dalarlı 8 cm 8 gram 0,25 angelkiss misinada aldım yakupta gördü hatta ogün sahteyi olmadımı olmuyor oynak bile yoktu gerçi ama kısmet işte. hafta sonu 2 gün trofe peşinde koştum. cumartesi günü dalga kıyıda bizim demirçeliğin akarsuyunda 1-1,5 mtreye geliyordu kefal yüzdürdüm yok. sonra akşam üstü atakaşın orda dalgaya atçek yapmaya gittim yarım saat kadar strike pro ile attım çektim attım çektim yok. Hatta bilgeyide aradım giderken oralardaysa belki beraber avlarız dedim. sonra ryobi kırmızı kafalı beyaz yaldızlı 12 cm bir sahtem vardı 15 gram ağırlığında onla deneyeyim su bol köpük ve bulanıktı tahminen 20. atışta takıldı onun daları daha fazla idi sahteyi denize feda ettim. sonra su üstü denemedim yine izmarit sahtesi ile denedim baktım olmuyor eve geldim. pazar sabahı deniz yatmıştı arkadaşla 3 derece havada kefal yakalayıp yüzdürdük bizim akıntıda gene olmadı. anlayacağın bana yemli avdan gayrısından hayır yok herhalde. neyse arkadaşta 3,5 metre ı kesit tabanlı bot varmış kullanmıyormuş bari bana ver dedim verdi. 25 tl ye birde pompa aldım ona. birde patlağı varmış onuda tamir ettikmi artık kayalık bölgelerde güzel yemli avlar yapacağımı tahmin ediyorum bakalım kısmet.
cevabın için saol bilge kaan .uzaktam gördüğüm için yanlış görmüş olabilirim.ben senin dediğin zoka ve slikonlu yemle tatlı suda çok sudak avladım.sistemi biliyorum yani. bunu sorma nedenimde internette farklı slikon yemler görüp onları denemek istemem.tekli hazır kancalı 15 cm 15 gr tekli slikon zarganalar var.randumanlı olacağını düşünüyorum.
emrah, bu benim geçenlerde barınak ucunda 3-5 kelam ettiğimiz emrah. üye olmuş bile bak. hayırlı olsun emrah. hoşgeldin. Bu arada, o çupra yüzdüren vardı ya barınak ucunda. çuprayı yakalamak için canlı teke kullanıyordu hani. Oltayı böyle, 7 metre atmıyordu öyle söyleyeyim. 5 metre atıyordu. Canlı teke yerine, bi tane jig alacaksın. Ratın ucuna takacaksın. denizin zeminine değdirip değdirip kaldıracaksın değdirip değdirip kaldıracaksın. Zaten karides de suda bu çeşit atılımlar yapmaz mı yaralı karides Veya kendini atakaş limanının ayaklarına bloklarına bağlıyacaksın botu. aşağı jig yapacaksın. ya lagos gelecek, ya da akya ne hayal ama
senin o dediğini yaptım kardeş sonuç ne mi oldu ? barınağın tabanında kayalara takılmış bolca silikon karides, 0 balık ama o karideslerden bir kaçı duruyor, onları botla açıldığımda açıkta deneyeceğim, balon balıkları yemi parçalamazsa çipura yakalanabilir.
ben bunlardan aldım ama daha siftah yapamadım, hatta bunlarla sırtı bile çektim olmadı http://www.avmarketi.com/asp/product/19137/Eddystone-150-mm-Igneli-Zargana-Blue ama açıkta jig yaparak, veya takılma riski az olan yerlerde tabandan zıplatarak çekmek suretiyle şunlar kullanılabilir http://www.avmarketi.com/asp/product/136090/ProCatch-5-li-Yavru-Istakoz-Silikon-Yem-Seti-5cm
Herkese selam arkadaşlar, yoğun istek üzerine siz değerli arkadalaşları fazla bekletmeden baracudaları ve levreği almış olduğum ve bir çok takip ve vuruş aldığım meşhur strike pro marka sahtenin resmini ve özelliklerini sizlerle paylaşıyorum. Alişan bey teşekkür ederim, sizinle karşılaşmak nasip olmadı, nasip se inşalla bidahaki izinde buluşuruz. gerçekten bu sahte ye bende hayran kaldım çok kıvrak bir sahte ( aynı asena gibi merada balık varsa mutlaka takip alıyor bence fazlasıyla kendini kanıtladı. Ben bu sahteyi İzmir ilinden aldım, Dörtyol da olacağını sanmıyorum, bi ihtimal İskenderunda ve adana da bulma imkanın olabilir, valla açıkcası ben İzmire yolum düşerse 2-3 adet aynısından alasım var.Esen Kalın. ÖZELLİKLERİ MARKA : Strike Pro MODEL : JL-120F RENK : 206A UZUNLUK: 9 CM BATARI : 1.3 - 2.2 metre
bendekinin modelide aynı herhalde modeline bakmadım şekline bakarak aldım sırtı kahverengi herhalde birde sırtında strike pro yazıyor benimkinin. benim sahtede kuyruk sallayarak geliyor. demekki denediğim zamanlarda merada balık yoktu idk mrsparkle
denizin dalga durumu, suyun bulanıklık - berraklığı, havanın açık - kapalı olması, günün hangi saatinde olunduğu, suyun sıcaklığı vs. pek çok değişken balığın o günkü tercihini etkiliyor. bu gün şov yaptığınız bir sahteyle ertesi gün merada balık olmasına rağmen bir tek balık dahi tutamayabiliyorsunuz. idk strike pro'nun modelleri birbirine benziyor, hatta bazan dış görünüşü aynı ama suda gelişi, dalışı vs. farklı oluyor. bende bir strike pro var, vitrinde kutusundan çıkmış olarak aldığımdan modelini bilmiyorum. ama diyebilirim ki suda gelişi 35 -40 tl verdiğim sahtelerden çok daha mükemmel. bendeki sahtenin resmi aşağıda, kafa yapısına baktığınızda iki modelin farklı olduğunu görebilirsiniz. satıcıda başka kalmadığından bunu da ambalajından çıkmış şekilde teşhir edildiği vitrinden aldım, modelini bilmiyorum ama sanırım eg serisinden. gelirken sağa sola kıvrılarak değil, kendi ekseninde yanlarını göstererek geliyor. satıcıyla görüşüp jl 120 f serisinin 206A ve 010 renklerinden isteyeyim.
hoşbulduk alişan bey.evet o emrah benim.üye olabildim sonunda.darısı tuttuğumuz avları sizlerle paylaşmaya.
hem internetten araştırdım, hem de bayi'nin kataloğuna baktım. jl 120f modelinde 206A rengi yok idk . ayrıca jl 120f'ler seri 1 ve seri 2 diye iki ayrı modelmiş, farklarını anlayamadım.
Merhaba arkadaşlar Cumartesi günü sabah suyuna at çek yapma niyetim var gelmek isteyen arkadaş olursa beraber gidebiliriz. yer Justmin hotel civarı
tamda benim almayı düşündüğüm yemler.hayal kırıklığı yaşadım bak şimdi.çok umutluydum o yemlerden halbuki.neyse .artık başka bişeler keşfedelim.
Seyfullah beni yaz gelirim, telefonlaşalım benim tl. sende varmı bilmiyorum, özelden bana yazabilirsin..
İnşallah Mahmut dost Sahtenizin modelini 24 saat bekleyemedim, sabırsızlıktan bilge kaan ın telaffuz ettiği sahtelerden fosforlu olanını ve şu Karadenizli levrek ustası var bi, dartvader mi ne, ,onun dediği eg-063 005 diyesim geliyor onu istedim. pazar siparişlerimi yaptım bugün elime geçti. Bir buçuk iki metre dalarlı senin sahteyi isteyemedim. Keşke lerle yaşıycam yine desene, hariçten kargo parası veresim de yok şmdi inan. Ya nasipte varsa remixon gaşıa da gelir kofana Ama olsun bakalım bu yeni sahteler iş yapacak mı Konu2.Kızmayın ama, ööle milyarlar dökmeden açığa açılmanın bi yolu yok mu acaba. Yaz günü ve 2-4 denizden bahsediyorum www.avburada.com burada tek ve çok kişilik botlar gelecek bekleyin diyo, 1,2 cm kalınlığnda bot dio. ayrıca 143 TL ye elektrikli jm motor var http://www.tekneyatmalzemeleri.net/?urun-41173-JM-WATERSNAKE-ASP-T18-FW-FRESHWATER.html Fakat beni esas gıcıklandıran, botun içine bir akü koymak zorunda olmam. Zorunda mıyım onu da bilmiyorum. motor takma aparatı bilmem lazım olur mu, ondan soora intex2 botm var. 120tl ye aldım. bir süre sonra doksana satan gördüm üzüldüm, ne ise geçen yaz bunla on kere açıldım biner metre. Bilmem hala açılır mı şişer mi, şişse de yüzer mi, benim balkonda yatıyo dolapta. bin metre açılıyorum fakat kollarım kopuyordu. Botta yazıyor ki max 1hp motor takılabilir. zaten bu elektrikli motor yarım hp bile değil. ayrıca cırr diye çook yavaş bile gitse bana yeter kolum kopmasın benim derdim o. esas derdimi ise biliyonuz. Çok elastik olduğu ve sırtıya uygun olduğu için kamışın üzerinde akıl almaz düğümlere sebep olan ve bana kamış dolaşığı ve fonda doğa fotoğrafları çektirten kolay kopmayan ve çekeri yüksek, suda dönerek gelip friksiyona maruz kaldığından yirmi dakika içinde caaanım sahteyi arkada bırakmayacak olduğundan makinaya sarmadığım angel kiss otuzbeşlik misinemi arkadan sırtı yaparım yavaş giden cırrr ile. Bunlar hep hayal ve fukaraa avuntusuduraziiiizim ayrıca bu bota bu motoru takmak için birşey lazım mı. inşallah lazım değilmiştir. çünkü bir de aparata para vermek istemiyorum. ne kadar pahalı ya balığın astarı yüzünden... yine avburada.com daki tek kişilik bot görünüyor tenteli minderli, bir televizyonu eksik . Bununla kolum kopmadan giderim bence bin metre. çünkü öbür bot iki kişilik idi geçen yılki. Benim merak ettiğim vedat amcanın jig yeminin marka modeli. Aynı akyalardan bizim körfezde de var biliyorsunuz. Size de denk gelebilir pek tabi. ama benim tek kişilik botu götürür o akya. götürsün. motor almama lüzum kalmaz. hayvan ölene kadar gezerim. belki karataşa götürür, adanaya bedava gitmiş olurum. ha çoluk çocuk erzinde kalır bu sefer ayrı işte bu tür durumlar için bidon götürmek lazım yanında. bidon balığı illa ki öldürecek
bu işin sonu yok kardeşim. bacanak '' kıyı işi öldü, bot alacağım '' deyip duruyordu. gitti 3 m.'lik bot aldı, bir de elektrikli motor. sonra bir akü aldı, akünün amperi düşükmüş, açılınca akü bitti, kol gücü ile geri döndü, sonra yüksek amperlisini aldı, bu seferde her seferinde akücüde şarz sıkıntı oluyor diye şarz aleti yaptırdı. hepsi ayrı masraf tabi, bu seferde bot küçük malzeme sığmıyor, motor zayıf falan demeye başladı. fiber mi alsam diyordu, geçen misafirliğe gittik, baktım internetten 8 m.'lik teknelere bakıyor
Ali Şan abi yazmıcaktım bu yazıyı görünce fikrimi değiştirmeme sebep oldun, sana dargınım aslında gültekin abiyle barınağın ucundayken sende gelmişsin bizim orda olduğumuzuda biliyormuşssun Bilge abiyle konuşmuşssun daha önceden dörtyola gelirsem seni ararım demeştim yazının birinde neyse sorun değil... Bot az buçuk tecrübem var benden sana tavsiye denize asla tek başına açılmayalım , denizin şakası olmuyor bunu acıyla tecrübe etmeyelim.. Bende Bot almayı düşünüyorum bu sene deniz kenarı bir yere kendimizi atarsak bak sen ondan sonra curcunaya... Alınacak Bot en az 1100 denye kumaştan imal edilmeli, benim tavsiyem aliminyum tabanlı (ergonomik olması yıpranma fazla olmuyor) ,ben 3.20 bir bot alıcam 2 kişi için en ideal uzunluk botta marka (Qiklsilver- Yamaha Sea Master-GlenSun-Orca-Dafmarine) önceliklerimden kendini ispatlayan markalar,, Motor için ben Sırtı için kullancam 4 Zamanlı maksimim 6Hp gücünde Suzuki-Honda-Parsun-Thoatsu-Yamaha tercih edilen markalar. Elektrikli Motorlar iç sularımız için üretilmiştir. onun için hiç düşünme abi ... Alıcaksan 2 el bişey düşünebilrsin (Tekne borsası-Sahibinden.com) alınabilir ben çok bot buldum ama malum Tunceliden olmam dolayısıyla vazgeçme sebebim oldu... Saygılarımla... Kriterlerime uyan bir link paylaşayım.. http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-deniz-araclari-bot-1-yillik-bot-motor-75010779/detay/
alişan bey bende arkadaşlara katılıyorum.1-2 cm kalınlıktaki botla ve elektrikli motorla denize açılmak hiç mantıklı değil.bahsedildiği gibi en az 1110 denye kumaş falan olmalı.bende 4.20 fiber olmasına rağmen 5 kişi balığa gitmeme rağmen bende bota dönmeyi düşünüyorum. çünkü ağır ve indir bindir zor.tavsiyem balık için kendinizi riske atmamanız.
merhaba arkadaşlar öncelikle şunu belirteyim ben açılınca şu kılkuyruk mercanlardan nefret ettiğimden illede kıyı diyorum. kıyıdan çıkan balıklara bak levrek çupra sargoz lüfer baraküda. açılınca çıkanlara bak kılkuyruk mercan cerbit gümüş. nadiren denk gelecende yabani çupraya oda şans. Seahawk 2 botum vardı olmadı. şimdilerde arkadaşın kullanmadığı 3,6 metre boyunda bestway voyager 500 varmış versene kardeşim madem kullanmıyorsun dedim verdi sağolsun. bunlara motor takılabiliyor ama 70 tl lik bir aparat ile. motor tuzlu sular 300-400 arası. o senin baktığın tatlı su modeli ve gücü çok düşük. akü derdin var 150 ona say derken baya bir para. benim botu almamdaki amaç kıyıda oltanın takılmasını önlemek için sadece. asıl güzel balıklar kıyıda bence ve gece