Dörtyol/İskenderun/Arsuz/Samandağ/Hatay Hattı

Konu, 'Bölgeler' kısmında ceranımoo_ist tarafından paylaşıldı.

1. seyfiklim

seyfiklim SEYFULLAH

Favori Kamış:
    Ryobi
    Favori Makine:
    Ryobi ecosima 8000 4+1 rulman
    En İyi Avı:
    3 kg sazan-1.2 kg Harmadar
    yılmaz özelden mesaj attım sana tel no yazdım inşallah hava güzel olur

2. salihzade_61

salihzade_61 Yılmaz

Mesajını aldım, işallah hava balığa müsait olur, isterse kar yağsın:)

3. salihzade_61

salihzade_61 Yılmaz

Sana katılıyorum gültekin, kıyıdan balık çekmek daha zevkli, ve daha az yorucu. Balığında vuruş mukavemetini daha orjinal yaşıyorsun, amaç sadece et değil...

4. ceranımoo_ist

ceranımoo_ist Yakup BULUT

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    Favorim Shimano Sahara 3000FD , Okuma İmpact 65,Okuma Eclipz ez 65
    En İyi Avı:
    levrek,çupra,yazılı orkinos, ceylan .....
    Biraz kendime geldim...

İznim boyunca Mahmut abi,Gültekin Abi,Kağan Abi,Mehmet Eminle tanışma fırsatım oldu değerli insanlar bu işe gönül verdikleri her hallerinden belliydi iyiki varsınız,İlişikte bazı kareleri sunuyorum...

Onu Zaten Herkes Biliyor (Strike Pro) Mahmut Usta

Kaleköy Barınak

Ben deniz;)

Öğmeyiş At-çek

Dörtyol Barınak Ağcılarla biraz sohbet etme imkanım oldu..

Değerli Dost Mehmet Emin ve Tanışma fırsatı bulduğumuz Sami Abimiz..

İzin Süresince Tutulan Balıklar

At-çekle tutulan bir ispendek,,

5. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    Tamam tamam, vazgeçiyorum.

6. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    Aslında bana telefon melefon gelmedi. Benim orada olduğumu bilip de
    yarım saat yanıma gelmediniz. Ben de telefon yalanı uydurdum küstüm gittim.
    :)

7. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    Abim esas sorun, benim psikolojik sorunlarım.
    Asosyal, kompleksli, asabi, problemli bi adamım ben.
    Bahtsız da bi balıkçıyım.

Aha buraya yazıyom, Dersim kursum olmayıp da
    Kale Köyüne trol atsaydık balık alamazdık samimi söylüyom
    Sizlerle bi ilgisi yok. Bilgekan yoldaş bi saatte notumu zaten vermiştir.

8. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    Alişan neden öyle düşünüyorsun. Ben yakupla sırf tanışmak olsun balık olursada bahtımıza diye gittim. Senin orda olacağından haberim bile yoktu. Bilge ile karşılaşmamızda aynen şu şekilde imam imamı mekkede balıkçı balıkçıyı barınakta bulur misali. Zaten yakubada dedim benim avlarım tamamen programsız oluyor. program olunca uyamıyorum. Ogünde baktım gündüz birşey yapamayacağım malum hava uzunca bir aradan sonra güneşli olunca evdekilere vakit ayırdım. Bari Sabaha karşı gidelim dedim. malum yemlide gündüz birşey yok sabaha karşı olur belki dedim ve saat 8 de ayrıldım. aslında evet itiraf edeyim yakupla 4 te sözleşmemize rağmen ben saat 3 te barınaktaydım.

Emin farklı merada olduğundan onlada tanışamadık.

Mesela Seyfinin cumartesi programına katılmak isterim ama oraya yol yarımsaat gelişte yarımsaat zaten 1 saat. balıkta ne kadar vakit geçireceğiz. ondan dolayı programsız çıkıyorum bahtıma ne varsa ogün avlakta

9. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    yıllardır fobim yüzünden bel hizasını geçen sulara girmedim, bu yüzden yüzme de öğrenemedim. geçen yaz bacanağım botla açılmak için ısrar edince gidip can yeleği aldım. ona da güvenemedim, yeleği kullanmadan önce kenarından söküp içine takviye olarak 0,5 cm kalınlığındaki tabaka strafordan ilave edip tekrar diktim. sonunda korkumu yenip denize açıldım. mekana varınca oltayı yolda hazırlamış olduğumdan bacanaktan daha önce dibe sallandırdım. o da hadi bakalım ilk balığı sen tut dedi. o daha oltaya yem takmadan ilk çipurayı çektim. sonrasında bir süre atıp atıp çektik. hatta bazen 2'şer tane birden çektik. balıkların %80'i çipura, bir kısmı gümüş. o çipuraların kafa atışlarını unutamıyorum. balıklar trofe değil ama güzel balıklar, zaten küçüklerini hemen geri salıyoruz. karaya çıkınca dedim ki bunca yıl kıyıda boşuna uğraşmışım. sonraki seferlerde balık sürülerinin durumuna göre çipura, gümüş, dragon istavrit, lüfer, baraküda, mercan, ısparoz. hatta öyle zaman oldu ki istavritler için kaz tüyü çapari ile indir kaldır yaparken çipuralar tuttuk. babam diyor ki bu nasıl bir merakmış ki su korkusu yüzünden yüzmeyi bile öğrenemedin ama balık için denize açılıyorsun ?

10. umutemin

umutemin MEHMET EMİN GÖKALP

Yakup harika resimler bende hiç paylaşmayacağını düşünmeye başlamıştım...
    gerçekten güzel olmuş :D

11. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
  12. seyfiklim

seyfiklim SEYFULLAH

Favori Kamış:
    Ryobi
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Cuma akşamı yılmaz arkadaşla tanıştık ve beraber avlandık bu gün sabah programını iptal etmek zorunda kaldık .Yılmaz arkadaşın nöbeti vardı ben de geç saatte balıktan döndüğüm için programı iptal ettik.
    Cuma akşamı Yılmaz' ı aradım İsos hotel yakınında avlandığını söyledi ben de saat 21.00 gibi yanına gittim. Tanıştık ve sohbet ettik. Bu esnada benim 2 arkadaşta tesadüfen orada avlanıyorlardı beraber avlandık. ben canlı zargana gönderdim lüfer için ama kalamardan fırsat olmadı. Yılmaz erken ayrıldı nöbetten dolayı, bu arada Yılmaz sorkaz ve mırmır aldı. ben de saat 02.30 gibi ayrıldım toplamda 3 adet mırmır yakaladım. 2 arkadaşım sabahladılar.boru kurtları çok kötü olduğu için İlk defa sülünez kullandım. güzel bir sohbet oldu forumdan ilk defa bir arkadaşla tanışma fırsatı buldum. Bence en güzeli buydu herkese rastgele

13. salihzade_61

salihzade_61 Yılmaz

Teşekkürler seyfullah hocam, seninle tanışmak ziyadesiyle benide mutlu etti. Senle ve arkadaşlarınla sohbet güzeldi, ayrıca pes etmeyen ve balık yakalama mücadelen takdire değer. Öyle geliyorki yakınlarda iyi bir trofe paylaşacaksın burada... tüm forum arkadaşlarıma selam...

14. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    büyük balık sabır ve inat işi inat etmeden olmuyor. Ben bir lüfer için 2010 senesinde istisnasız günler uzun iken her akşam gün batımında gittim tam 1,5 hafta sonra 1 adet yakaladım. ama heyecanı bir başka büyük balığın. Tam güneş portakal renginde iken vuruyor. Gerçi ben çipura fleto ile almıştım. Canlı yüzdürme işinde ise 4 hafta sonu gittim balık alamadım. orda balık alanlara sorduğumda çünkü her hafta sonu aynı adamlarla karşılaşıyorsun 1 ay önce aldığını söylemişti.

15. seyfiklim

seyfiklim SEYFULLAH

Favori Kamış:
    Ryobi
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    dün akşam saat 21-23.30 arası iskenderun barınakta 1 adet harmadar ve 2 adet mırmır yakaladım sülünez ile ama eve getirmek kısmet olmadı. takım yapmak için uğraşırken tetikte bekleyen kedi benim dalgınlığımı fırsat bilerek poşetle birlikte balıları kayaların altına götürdü.
    ilk defa fotoğraf makinasını da yanıma almıştım eve giderken çekerim dedim olmadı onlar da krdinin kısmetiymiş deyip kendimi teselli ettim

16. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    İyi günler değerli dostlar
    tekrar adanaya geldim. :(
    Hayırlısı...

Cumartesi sabah 5 te Dörtyol barınağa geldim. Yakuptan öğrendiğim Rapala max-rap, iki adet de dartvader miydi bi karadenizli levrek ustası var forumda , onun dediği strike pro lar var. dokuzar santimlik, birisi mahmuttanöğrenip aldım, popper çıktı. Hani şu su üstü baloncukçu... öbürü ise şey EG bilmem ne ama renk kodu 0005. Sabah barınak ucundan atış yaptım, sadece tasmalama olayının gerekliliğini anlamama ilk defa bu kadar yarayacak bir saldırı aldım. tesmeleyemeyince hayvan kaçtı. :)

Saat artık on muydu neydi dokuz muydu. düşündüm. yirmibeşlik misina takılıydı. rapalam 15 metreyi geçiyordu. fakat diğer 8 gramlık ve yine düşük gramlı yemleri deneyemiyordum. dedim, şu onbeş günlük sıfır yirmibeşlik misinayı avucuma sararak toplayım bağlayıp çantaya koyayım. şu sıfır yirmi ikilik powerline xtreme misinayı sarayım. otuz metre otuzbeş metre sardım. sonra yemleri bağladım. Ana ! Çektirince çıttt kopuyo, çektirince çat kopuyo. Makaraya iki saatte sardım. şimdi tekrar yerinden çıkarıp, çantadaki 270 metresi kalan 300mt lik powerline 0,22 lik misina makarasının ek yapayım kördüğümle geri üstüne gevşek sarayım tekrar 299 metre olsun. dedim. sardım. Belki yazın yaşarsak lazım olur. kıyıdan gümüşe sallarım. her biri 40 gr 30 gr gümüşlere... iğneye bağlanışından da iğne düğüm yerinden de ümitsizim fakat, ne bileyim. iktisat duydum bir an... (İktisat duydum lafa bak Nuri abi :) )

Akılsız başın cezasını eller çektikten sonra, düşündüm. çekeri 9 kg yazıyo. elle test yaptım. canavar gibi. esneme yok. buna karşın koparamıyorum. anladım ki, yemin takılı olduğu yer, misinayı kestiriyor. ne yapsam ne yapsam. düşündüm. aklıma bir fikir geldi. yau kafasız adam, sende 035 lik görünmez misina var bagajda. git onu ona ekle bi test yap. bunun üzerine kıyıya tekrar yürüdüm yirmi dakikayı geçti.
    Kıyıya geldim, elime sarıp poşete attığım misinanın içinden 0,35 lik xtreme miydi marka fc misina kalıntısını buldum. 0,22 POWERLINE EXTREME ile yakubun öğrettiği Albright düğümü ile sarıldırttım birbirlerine. el testi yaptım kopmadı. önkol testi yaptım, dirsek testi yaptım ıh ıh. canavar ! e dedim alişan sala! gel dedim taşın bira şişesinin çamurun içinde güneşte&soğukta bu misinayı makaraya geri sar şimdi. önce bir buçuk metre kadar FC misina kestim, 300 metre powerline 0,22 lik misinayla başgöz ettim. fakat düşününce ne kadar beyinli (!) bir adam olduğumu anladım. FC misina oltanın ucunda olmalıydı. leader olacaktı yani. Türkçesi lider. O halde dedim, ek yerine kadar sağdırmam lazım makarayı. bu da nerde olur. arabanın içinde değil. kıyıya sağarım dedim. kum bişe etmez misinaya. hem adam da yok.

Sarabilmek için kayanın dibindeki deniz kenarına indim. misinayı güzelce ayağımın dibine (çakıl var, taş var, kum var, bira şişesi kırığı var bu bölgede, çerçöp de var herşey olur annycaan) sağarak kumların üzerinde yürüyordum. ek yerine gelince duracaktım. Sağarken bikaç telefon geldi onlara cevap verdim. düzgün de sağamadım. birisi görseydi bu adam ne kadar acemice geziniyor kıyıda derdi. ne yaptığı belirsiz. En son başardım. güzelce sağarken, resimlerinden gültekin olduğunu anladığım şahsı gördüm. %100 emin olmadan da gidip meraba demeye cesaret edemedim. Dedim, Tekin olsa, botla ne işi var. evet, kıyıya bir bot seriyor, bana rastgele usta, var mı birşeyler diyor, Alişan mı yoksa ! diye soruyor, evet merhaba cevabını aldıktan ve birkaç kelam ettikten sonra (arası 35 saniye) bir yandan da kendisine bozuk 25 TL lik sarı renkte elle şişirme pompasını överek kakalayan bir satıcıya olan sitemini dile getiriyordu. Çok sinirlenmişti. Deniz 1-2 idi. 2 temmuzdan beri bu deniz hiç böyle olmamıştı. Kıyıda sadece fırş! fırş! beş santimi geçmeyen köpürcük oynamaları var idi. demir atmıyordu kayıkçılar... Ve Tekin, bu 1-2 denize açılamayacaktı. Çok yazıktı. Ne acıydı bilemezdiksindirsinizdi.

Salo dayıdan pompa getirdi. Ağzı tiftik olmuş, uymadı, hava kaçırdı. Ağzını uyumlandırdı. (Mustafa uyuyordu evde, daha açmamıştı) ben de tuttum pompanın bağlantı yerlerini, o popma yaptı. olmadı. birden aklıma arabanın bagajında benim pompa var mı diye geldi. baktım, iki pompam da evde idi. bizim minik oğlan bi ara altına af buyrun çok kaçırıyordu, dedim buna bi şişme yatak alayım. yatağı şişirdikten bu yana Allaha şükür çocuk işemez oldu hamdolsun. neyse bu yatak artık kızılderililerin zıpzıp oyunu yeri oldu. bi de benim botunki var. İki. ikisi de evde kalmış dedim. Ama o da ne. motopomp var bagajda, çakmaklıklı. 2004 yazında ankara realden almıştım. hiç kullanmadım. ilk kez bu yaz 2011 haziranında temmuzunda benim botu şişirmeye çalıştım, ıh ıh, çalışmadı. bekleye bekleye bozuldu tabi dedim, üzüldüm. ilk aldığımda brodveyimde denediydim, potopoto çalışmıştı.

2001 yazında denediğimde, lambası yanar ya hani, çakmaklığa soktuğun herhangi bir aletin, ilkin çakmaklığa 3 cm 5 cm uzaklıkta ışığı bi yanar, der ki alet, ben çakmaklıktan enerji alabiliyom. ıh ıh. hayat belirtisi yoktu. üzülmüştüm. 36 liraya aldıydım 2004'te. şimdi pul oldu gerçi, ayağa düştü bunlar.bi yandan da, Allah gerek etmemiş, hiç yolda belde tekerimi patlattırmamış Allah, diye de sevindim şükrettim. Bozulmuş bekleye bekleye :) dedim mühendis adamsın. tamir edebilirsen bi motopompum var potopoto şişiririz dedim. getir bakiym dedi. içimden diyom ki, adam elektrik mühendisi değil ki içini açsın lehim yok ki yanında filan dedim. ana. birisi kabloyu hırç etmiş. 12 V ileten hani yanyana biri kırmızı biri siyah ince kablo olur ya, çifte av tüfeği namlusu gibi uzanır kablo, işte onlardan biri hırçlanmış. nasıl olmuş bilmiyorum. olmuş işte. kesti kabloyu, yeniden bağladı. bukleler birbirine değerse kısa devre yapar dedi. araya bi kıyı naylonu soktu. gemilerden atılmış, bizim kıyıya vurmuş naylonları toplasan satsan, somalinin açları doyar heralde. bizim potopoto 45 dakkayı geçkin başını bekledik gültekinle. hem tanıştık hem muhabbet de ettik. bir arkadaşla tanışma fırsatı buldum anlayacağınız. insan seviniyor.

Bilgekağan ile tanışmak da güzeldi. Gültekin ile tanışmak da güzel oldu. Ne yaptıysak olmadı velhasıl. en son, botu serdi, kurbanlık koyunun derisi misali baktım katlıyor. yardım edeyim dedim aklım sıra, tam o anda aha dedi. botun deliğini gösterdi. bu delik yüzünden bir buçuk saat harcamışız diye düşündüm. her işte bir hayır var dedim. Gültekin ben gidiyom dedi. akşam 7-8 gibi gel, açılalım burdan azıcık bişi dedi. Ben dedim, kılıbık adamım. hava karardı mı mümkün değil. ben dörtyol merkezde bi elinizin artığı dürüm yer, geri barınağa gelirim. Mahmut 11.30 da teşrif etmişti avlağa, 14.30'a doğru da turnalar teşrif etmişti, ondan dolayı ümitliyim dedim. Bana motopompumu verdi. Neyse dedim, beraber açılamadık ama, seninle tanışma fırsatım oldu. İkimiz için de berbad olan günün en iyi tarafı, tanımadığım bir dost ile tanışmak ve bu dost sayesinde motopompumun tekrar hayata dönmesiydi. Gültekinle ayrıldıktan sonra kafam şarzetti. İçimden dedim öküz herif, adam akşam gel dedi, 7-8 gibi açılacam dedi. ne demek bu? bu adam botu yeniden şişirecek demek. adama motopomp lazım olacaktı mutlaka akşam. Adam pompasını ta iskenderuna geri gidip mi değiştirsindi. olmadı dörtyoldan yeni bir pompaya mı para versindi. Yaptığım en hafifinden düşüncesizlikti. Bu durumdan dolayı samimi üzüntülerimi bildiriyorum. arayayım diye içim alıp alıp verdi. fakat, arayamadım. kafamdan onaltı çeşit senaryo kurdum. hep olumsuzlarını düşünüp, yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermemek adına bırak dağınık kalsın dedim. asosyalliğim de kurusun, arayamadım. Gültekin bir dahaki sefere birader inşallah. Kaynanamdan müjde aldım. enişte dörtyola geldiğinde, öğmeişte kal bizim evde dedi, sabah namazı kalkıp çıkacağına, geceden öğme işte yat dedi. olmazsa gültekin beyle haberleşiriz, Allah kısmet ederse cumartesi sabah hiç sanmıyorum denizin öyle güzel olacağını fakat bilemiyorum cuma gecesi bu tür bi ortam olursa ararım. tabi deniz dalgalı olmazsa. Ben eliyin artığı dürümü yiyip de geri barınağa geldim. saat 12.30 da barınak en ucundan ilk atışlarımı gerçekleştirdim güneşte terledim. montumu çıkarmadım. atış yaptım bir lüfer takibi aldım. kıyıya kadar geldi. bu benim ilk lüfer kıyıya getirişim değil. Bileğimden dirseğime kadar boyu lüferin. kıyıya kadar geliyo, geri kaçıyo. max rap ile atış yaptım üçe kadar. binane gelmedi. üç buçuk oldu. Deniz çalkalanmış baktım, gültekini araycaktım, elim tele gitti, sakın gelme deniz çalkalı diye. fakat nedense, yine aramadım. :(

Sabah beşte gelmiştim, akşam üç buçuğa kadar ne mazlumhocayı gördüm, ne toması, ne de başka bir ustayı. sanki hepsi sözleşmişti. Ustalar da yoktuuu, balıkçılar da... Sadece yanıma gelip de usta bir atçekçiymiş kadar kendine güvenerek bana akıl veren adam vardı. Adama sorular sordum, cevaplar verdim. Konuşmaya devam ettim, Ta ki o adamın, şu zıplayan kefaller niye gelmiyo senin yeme, tam üstüne düşürüyorsun diyip de, bana aklının dibini gösterene kadar...

17. umutemin

umutemin MEHMET EMİN GÖKALP

Alişan abi okurken baya güldüm hatta o kadar güldüm ki hanım bir ara ne gülüyorsun kendi kendine bile dedi :) çok mizahsel bir anlatım olmuş ...
    Hele şu yukarıdaki son cümlede koptum :laughing: :laughing:

18. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Yıktın perdeyi, eyledin viran.

Alişim sağolasın, gayet güzeldi abicim.:) ;)

Kaç kere cümlenin kuyruğunu kaybettim aradım taradım, yeni baştan okudum da anca bulabildim. Gözlerim de bir sızı, ama içimde de "daha ne yazmış, hangi lezzetler var onların da tadına bakem" heyecanıyla aşkla-şevkle okudum. Ancak abicim paragraf diye bir alet (alet miydi o yahu:eek: ) icat edilmiş. 5-6 cümle sonrasına bi dane goyverdin mi, dadından yinmez, he güzel kardeşim?;)

19. salihzade_61

salihzade_61 Yılmaz

Barınakta ki kedilerde kurnaz, farelerde... geçen yıllarda kovalamaca oynuyorduk onlarla; birini kovalıyon öbürü çıkıyordu:).. arkadaşın bisikletinin koluna bağlı yemleri aldığını biliyorum farenin ( cardın:)..Bu aralar harmadar çıkmaya başladı, bitanede ben aldım.....

20. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    hadi bakalım herzamanki çipura yerindenmi alıyorsunuz bu harmadarları?.

alişan botu tamr ettim şişirdim 1 adet daha. indirdim şişirdim kçüküç brtane daha. indirdim şişirdim bir tane daha vazgeçtim bunla adam denizin ortasında kalı dımdızlak dye