herkese iyi günler. bende sitedeki ilk av raporumu yazıyorum.osmaniyeden bir arkadaşımla pazar sabaha karşı ava çıkmaya karar verdik.nereye gideceğimiz bir muamma tabii.zaten oda acemi sayılır.yeni yeni benimle birlikte balığa merak sarmış bi arkadaş."sen ne dersen onu yaparız" cinsinden.neyse ben kafamda bi plan oluşturdum.boru kurdu alacaktım.hem canlı yem hemde atçekle deliçayın ağzına gidecektim.plan buydu.cumartesi boru kurtlarını aldım hazırladım.daha önceden aldğım iki adet seahorse marka biri kırmızı kafalı beyaz sahte , diğeri kefal benzeri iki sahtem ve çapari allah ne verdiyse atıp çekerim dedim. bu arada üniversiteden arkadaşım aradı. -emrah ne yapıyorsun -iyiyim kardeş osmanıyedeyım evdeyım sen nasılsın (arkadaş adanada) -bende ıyıyım saol.ya pazar gunu evdeysen hanım cocuklar sıze geleceğiz. -ııı.şeyy. tamam kaç gibi gelirsin (bu arada ben dedim yattı bizim balık programı.kendı kendıme uzuluyorum bı yandan) -9 10 gibi gelirim. -tmm bende gece balığa gidecem .o saate dönerim. -NEEE. balığamı gidecen.bensizz hıı.hemen şimdi çıkıp bende geliyorum. ) -tmm kardes gel buyur. işte böyle bir dıyalogtan sonra takımı 3 e çıkardık. neyse miasfirler geldi yedik içtik.gece saat 2.20 da cıktık yola. deliçaya vardık.deniz güzel.ben hemen kamışların ayaklıklarını çaktım oltaları yemledim uclarına zilleri takıp dizdim.ama bölge kayalık.ilk kez gidiyorum deliçaya.her attığın takılıyo.yok dedik bu böyle olmayacak.napalım napalım.yer değişelim.bizi paklasa paklasa dörtyol marina paklar hesabı düştük yola.saat 5 e 8 var uzun kısmın ucundayız. yine aynı yemledim dizdim kamışları.cıkss.ne gelen var ne giden.oltalara tık yok. saat 6 gibi ben takımı hazırladım.arkadaşlar siz takılın ben at çeke başlıyorum dedim.neyse kırmızı kafa seahorse la başladım.tahmini 20 25 . atış.oda ne bi ağırlık bindi makinaya.tmm dedim.başardım.çok uğraşmadan rahatça yaklaştı balık.tam kıyıdan çıkaracam kayaların dibinde arkadan bişey geldi oltaya takılan balığa saldırdı coffff.geri döndü gitti.ama balığımı yedirmedim tek parça olarak kıyıya aldım.bu şaka tabii keşke alsaydı ama ne olduğunu bilmiyorum lakin iyi büyüktü.kofana olma ihtimali var bence. neyse bi heycanla at çeke devam.etsemde yem değişsemde başkaca birşey yoktu günü tek baraküda ile bitirdim. 50 cm civarı.resim var ama nasıl yükleyeceğimi bilemedim.resim yükleme konusunda yardımcı olursanız onuda yükleyecem. . herkese iyi haftalar
Hayırlısı be. www.avburada.com un sürpriz yapmasını bekliyom. aslında benim var bi explorer 2 kişilik intex. hafta sonu tam da senin işaret ettiğin yere gidip atacam. sülünes de atacam bak mırmır yapıyormuş. iğnelerin owner birine sülünes, birine karides birine de dardanelles takacam.
o dediğim yerden ben yaza girerken harmadar yavrusuda yakalamıştım alişan.şimdi tam harmadar zamanı. emrah tebrikler bu arada. devamı daha büyükleri ile gelir umarım
emrah tebrikler bu arada. devamı daha büyükleri ile gelir umarım[/QUOTE] teşekkürler gültekin bey.herkes balık tutar inşallah.bide bu resim ekleme konusunda yardımcı olursanız çooook sevinecemm.banghead
maceralı bir av olmuş, orda olmak isterdim, ama 2 pazardır, levrek yumurtalı olduğundan at çeke kısa bir ara verdik, önümüzdeki günlerde yine döneceğiz misina için tavsiyem asso double strenght'dir, ben bunu bilir bunu söylerim. evde örgü misinalar dahil en az 15 çeşit misina var. bir kaç kez deneyip çıkarıp attığım misinalar hep. bazıları ilk başta asso kadar güçlü olsa da bir süre sonra sağlamlığını kaybeden daha sahteyi atarken çat diye kopan misinalarım var. ben kendi kriterlerime göre en uygun misinayı asso'da buldum. bazıları diyor gam yapar, sertleşir vs. şu an makinamda takılı olan asso'yu geçen yaz başında takmıştım, ondan beri habire atıp çekiyorum. bir ara belki yıpranma olmuştur diye ters yüz ettim. eve gelir gelmez çeşmeyi hafifçe açıp tatlısuyla yıkıyorum, üzerine kağıt havlu basıp suyunu alıyorum tamamdır, kafam rahat aynı misinanın magic red modeli de çok sağlam ama daha yumuşak ve esnek olduğundan at çeke çok uygun değil, daha doğrusu wtd'ye uygun değil. ama alabalık avında bu iğneyi ( http://www.avmarketi.com/asp/product/1831/53118-OWNER-IGNE ) 0,20 asso magic red ile bağladım, düğümü sıkmak için iğneyi karga burnuyla tutup makarayı da diğer elimle tutup çekiyordum ki iğne kırıldı.
cumartesi günü çarşıda dolaşırken malzemeciye uğradım. alacağım bir şey olduğundan değil de bakınayım, bir iki laflayayım diye. tam kapıdan içeri girdim, hah, iyi adam lafının üstüne gelir dediler. içeride babam yaşlarında bir amca oturuyordu. bu adamın daha önce lafı geçmişti, levrek yakalama konusunda çok bilgili olduğunu duyuyordum, ama yumurtalıkta oturduğu için tanışma fırsatımız olmamıştı. o da benimle tanışmak istiyormuş, ismi Halil Tamtürk. tanıştıktan sonra biraz lafladık, laf river2sea su üstü sahtelere gedi.adam levreğin kaynadığı yerde denedim sonuç alamadım deyince amca aksiyon veriyor musun ? dedim. yok, kamışın ucunu suya indirip düz sarıyorum dedi. ben de satıcıdan rica edip bir kamış ve makina aldım ve teorik olarak WTD aksiyonunu gösterip uygun kamışlar ve makinalar hakkında bilgi verdim. adam da yeğenim bizim insanımız bildiğini sır gibi saklıyor, sen ne varsa anlatıyon dedi. herkes kısmetini yakalar abi dedim. öyle deyince adam da peki o zaman ben de sana bir iki tüyo vereyim dedi : * birinci tüyosu, bu aralar levreğin silikon zarganaya daha çok rağbet ettiğiydi ki bunu şu an biz de tesbit ettik zaten :thumb: o da benim gibi atarken dolaşmasından gıcıklandığı için silikonu çapari şeklinde değil de mantarın 2 m arkasına tek olarak bağlıyormuş. ayrıca balık yumurtalı olduğundan yavaş hareket ediyor, sahte hangisi olursa olsun çok yavaş çek, yoksa döner gider dedi. * ikinci tüyo kendisi strike pro jl 119f 7,5 cm 005 renk kodundan başka sahteyi pek kullanmıyormuş. bende de var ama daha skor yok dedim amca dedi ki ben bunu ortadan kesiyorum, boyunu biraz kısaltıp içine kurşun koyuyorum, atınca çok uzağa gidiyor, çekerken de düz sarsan dahi sağa sola, yukarı aşağı sıçramalar yaparak geliyor dedi. işlemin nasıl yapıldığını tarif etse de görsel örnek olmayınca kafamda canlanmadı. http://www.avmarketi.com/asp/product/5279/STRIKE-PRO-JL-119F-SUNI-BALIK-7-5CM *üçüncü tüyo, baraküdaların bayıldığı bir sahte varmış, rapalanın bir modeli. kataloğa baktık ama satıcıdaki eski katalog olduğundan o model yoktu, bulup gösteremedi. tarifine göre xrap. arkadaşı 4 kişilik avda kimse tutamazken kısa sürede toplam 13 kg baraküda ( ıskarmoz ) tutmuş. ben de strike pro izmaritten bahsedince gülüp cebinden bir tane çıkardı, bu mu dedi * dördüncü tüyo, havanın poyraz, denizin yatık, suyun cam gibi olduğu, levreğin sahtelerin yüzüne bakmadığı havalarda geri çeviremediği bir yemden bahsetti. albanın 404 lüfer kaşığının desensiz olanı, 1-2 numaraları. bunlar 4-5 gr ağırlığında çok hafif kaşıklar. sırtıda da çok başarılı olduklarından bahsetti. al, dene dedi, fiyatı 2 TL bir şey kaybetmezsin dedi. ama satıcıdaki son kaşığı kendisi aldığından ben alamadım henüz. hatta bir arkadaşı, hava nasıl olursa olsun ava tek çeşit yemle gelirmiş, o da bu kaşık dedi. http://www.albashop.com.tr/asp/show_stock.asp?product=K%DE%20404%202 ayrıca Halil amca gece 03'te balığa gidiyormuş, saat 07 dedi mi bırakır dönerim, o saatten sonra av olsa da geceki gibi randımanlı olmuyor diyor. av yeri yumurtalık civarıymış. Halil amcadan daha çok bilgi alırdım ama üst üste 2 defa evden telefon geldiği için eve dönmek zorunda kaldım. ayrıca o anlatırken içeri gençten biri girdi, Halil amcanın kızdığı kişi de oymuş. bu genç adam aklını balıkla bozmuş birisi, çok da güzel yakalıyormuş ama ağzından laf almak mümkün değil. bizim amca da o gelince anlatmayı kesti. ben de aceleyle çıkınca amcanın telefonunu almayı bile akıl etmemişim. Halil amca yumurtalık'ta oturuyor ama osmaniye'ye sık geliyormuş, hatta balık malzemelerini de osmaniye'den alıyor. ben ona tekrar ulaşıp daha ayrıntılı bilgiler alırım, size de anlatırım inşaallah.
ilk raporun hayırlı olsun. inşaallah daha iyilerini yazmak nasip olur. o yakaladığın balık için yapılacak bir şey vardı. en uçtaki sabit, geride ikisi balığın boyuna göre ayarlamak için seyyar, 3 iğneli takım yanında hazır olsun. çelik telle olursa daha iyi. yakaladığın balığı öldürmeden en uçtaki iğneyi kuyruğa, ortadaki iğneyi balığın sırtına taktıktan sonra, üçüncü iğneyi de balığın ağzının içinden takıp yanağından çıkar. yani balık oltaya takıldığında kafası senden tarafa, kuyruğu karşıya doğru olsun. sonra balığı zedelemeden suya sal gitsin, misinayı serbestçe sal. özellikle zargana balığını bu şekilde taktığında, lüfer önce kuyruktan saldıracağından yakalama şansın fazlalaşır. ama barınakta oltaya yakalanan ıskarmozlara da lüferin, kofananın saldırdığına bir kaç kez şahit oldum. denemek lazım, yakalarsan büyük bir kofanan olur, yakalayamazsan balık oltanın ucunda, çeker geri alırsın.
tşkler bilge kaan iyi dileklerin ve verdiğin bilgiler için.aslında malzeme vardı yanımda ama o an akıl edemedim.belkide atçekte tuttuğum ilk ıskamroz olması sebebiyledir.ayrıca o amcanın verdıği bilgileride paylaştığın için saol.sonuçta adam asırlık çınar tecrübe.faydalanmak gerek. bide osmanıyede hangı balıkçıdan alısverıs yapıyosun.malum bende osmanıyedeyım. reklam olsun ıstemıyosan özelden e yazabılırsın
Bugün denizde müthiş fırtına var daha önce dalga yüksekliğini hiç 3.3 metre görmemiştiim DMI marina tahminlerinde
tüm forum sakinlerine günaydın.gültekin bey osmaniyede de havalar çok kötü.dediğiniz gibi denizde berbat.bakalm haftasonu planı yapan arkadaslar için denizin çalkalanması iyimi olacak kötümü olacak
ben de bu gün biraz boş vaktim olunca denize gitme niyetindeydim. meteorolojiye bakıpta denizi 7 - 9 görünce hemen vazgeçtim. haftasonu muhtemelen is-demir sitesindeyim. havalar iyi olsa da bir iki olta sallasam bari.
hani derler ya sahte balık önce balıkçıyı avlar diye, işte bunları gördükçe hiç balık yakalayasalar bile alasım geliyor. gerçi yazın 10 -15 m derinlikte şeffaf karides sahteleriyle yaptığım çaparide epeyce balık yakaladım ama dişli balıklar yüzünden kısa sürede silikonlar paramparça olduğundan tekrar tüye dönmek zorunda kalmıştım. http://www.aliexpress.com/product-f...hing-lure-soft-fishing-baits-wholesalers.html http://www.aliexpress.com/product-f...fishing-lures-fishing-tackle-wholesalers.html http://www.aliexpress.com/product-f...ing-lure-fishing-tackle-soft-wholesalers.html http://www.aliexpress.com/product-f...g-Lure-Fish-Shape-50-pcs-lot-wholesalers.html
4. linkteki sahtenin kafası kırmızı değil düz olanı ile adana seyhan nehrinde bol miktarda sudak yakalardık.prenses olarak biliniyor o sahte ve suda müthiş dansediyor.denizde de iş yapar bence
gelince haberdar et mutlaka hafta sonu denizde yatacak havada açacak ama geldiğinde göreceksin mahvettiler güzelim sahili. ancak akıntının orası kaldı avlanacak.
evet denizde de çok güzel iş yapardı. biz de prenses deriz, her ne kadar bu aralar silikon zargana ön plana çıkınca unutulmuş olsa da 1995 yılında ilk at - çek avımı yaptığım sahtedir. ilk 4 atıştan 3'ünde levrek gelmişti ve en küçüğü kiloluktu. eskiden kullandığımız tek silikon çeşidiydi. şu an çantamda beyazı, siyahı, haki rengi, fosforlusu, şeffaf simlisi vs. pek çok çeşidi mevcut, en güzel çalışan boyu 8 cm olanı. denizde tek olarak zokayla bağlanıp mantar arkasında çekerdik, mantarsız olarak atıp kayaların üzerinden yavaşça geçirildiğinde orfozların da dayanamadığı bir yemdir. tatlısuda da dibe çöktükten sonra texas rig gibi hafif zıplatarak, çok ağır sararak güzel sudak avlar.
inşaallah gelince haberleşiriz. sahile yazık oldu, ne güzel bir yerdi. bir de cüruf sahasının altında kayalıklar var, orası da güzel ama inişi - çıkışı tam bir eziyet.
günaydın sevgili forum sakinleri.haftasonu geldi .planlar yapılmaya başlandı sanırım.bende geçende raporladığım ilk avın resmini paylaşmaya çalışacağım.umarım becerebilirim. http://imageshack.us/photo/my-images/72/fotoraf0318.jpg/