Dörtyol/İskenderun/Arsuz/Samandağ/Hatay Hattı

Konu, 'Bölgeler' kısmında ceranımoo_ist tarafından paylaşıldı.

1. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    Okuma Octana OT-40 8 bilyeli
    En İyi Avı:
    (CEYLAN PALAMUTU 1.250 KG) (LÜFER 1 KG) (LEVREK 1.KG ) (SAZAN 53 cm)
    Tebrikler Seyfullah kayda değer lüfer, daha iyileri oltanı süslemesi dileklerimle rastgelsin.

2. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    Okuma Octana OT-40 8 bilyeli
    En İyi Avı:
    (CEYLAN PALAMUTU 1.250 KG) (LÜFER 1 KG) (LEVREK 1.KG ) (SAZAN 53 cm)
    Teşekkürler hemşerim, herşey güzel olunca, balıklarda bu güzel günümüze eşlik etti :)) Kale köyünden tekneyle açıldınmı boş dönmek imkansızdır bence, eğer kıyıdan avlandıysan bunada dediğin gibi acemiliğn eklendiyse boş dönmen kaçınılmaz olmuş, inşalla sanada daha iyileri rasgelir.Kal sağlıcakla.

3. seyfiklim

seyfiklim SEYFULLAH

Favori Kamış:
    Ryobi
    Favori Makine:
    Ryobi ecosima 8000 4+1 rulman
    En İyi Avı:
    3 kg sazan-1.2 kg Harmadar
    Tebrikler Seyfullah kayda değer lüfer, daha iyileri oltanı süslemesi dileklerimle rastgelsin.[/QUOTE]

Teşekkür ederim
    Bu akşam 22.00 den sonra at-çek deneyeceğim bakalım sonuç ne olacak

4. salihzade_61

salihzade_61 Yılmaz

Maşallah güzel balık, Seyfullah hocam nerelerdesiniz epeydir yoksunuz sağlık sıhhat iyidir işallah, bir av yapacaktık sizle kayboldunuz...

5. seyfiklim

seyfiklim SEYFULLAH

Favori Kamış:
    Ryobi
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Haklısın uzun zamandır yoktum. çok şükür iyiyim.
    Ramazan bayramından sonra balığa biraz ara verdim, malum pek balık çıkmıyordu.Şu sıralar tekrar başladık bakalım hayırlısıyla.
    ama yine de eskisi gibi sık gidemiyorum biri 1 aylık diğeri 20 aylık 2 prensesim var anneleri de çalışıyor anlayacağın evden çıkmak kolay olmuyor. Ama beraber çıkarız balığa birgün palnını yaparız.
    Bu arada cumartesi akşamı barınaktan 1 mırmır birde sarkoz aldım saat 23-00.30 arası herkese rastgele

6. salihzade_61

salihzade_61 Yılmaz

Barınakta pek balık olmuyor, nadir çıkıyor bende geçenlerde 350 gr civarında bir çupra almıştım devamı gelmedi, kıyılar daha verimli olabiliyor..

7. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    seyfullah maşallah güzelmiş balık afiyet olsun.

bu arada demekki yabani çupra yapmaya başladı barınak

8. salihzade_61

salihzade_61 Yılmaz

Yağmurun altında almıştım yabaniyi, belki uç taraflara doğru güzel havalarda daha fazla çıkabilir..

9. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    çok güzel balık, inşallah daha iyilerini tutarsın. yemli olta ile mi aldın, at çekle mi ?
    ben at çekte lüferden yana biraz şanssızım, darısı bana inşaallah. zaten 8 - 10 gündür at çek biraz zayıfladı, bunu balıkların havyarlı olması, yumurta dökme döneminde daha az hareket ettikleri şeklinde yorumluyoruz, inşaallah öyledir. 15-20 gün sonra hem balıkların yumurta dökmesi, hemde suların ısınması ile yeniden hareket başlar diye düşünüyoruz.

10. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    arkadaşlar bu arada dün duyduğum bir kötü haberi de duyurayım. dün yeniyurt'taki yazlığına giden dayım gördükleri karşısında şok olmuş. hani şu bizim at çekle levrek aldığımız göller vardı, oralardaki göllerde bazıları 3-4 kg gelebilecek çok sayıda levrek ve israil çipurasının ölmüş olduğunu görmüş cyr . canlı olarak sadece kefaller vardı, ölüler arasında ise hiç kefal yoktu diyor idk . dayım bunu soğuğa bağlasa da ben hiç ihtimal vermiyorum. çünkü marmarada, karadenizde bizim buralardan çok daha soğuk sular var ve levreklere bir şey olmuyor. ayrıca balığı soğuk değil, ani ısı değişikliği öldürür. hani geçenlerde istanbul'da izlediğimiz görüntüler vardı, havanın aniden soğumasıyla karadenizden gelen soğuk su akıntıları balıkları şoka sokmuştu, millet kepçeyle yakalıyordu. bizim burada ise böyle bir durum sözkonusu değil, aksine bu aralar hava bahar havası gibi, hatta bizim bahçedeki erik ağacı tomurcuk olmuş.
    Allah bilir ya ben bu işte insan eli var diye şüpheleniyorum. densizin biri göllere bir şey mi attı acaba ?

11. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    umarım düşündüğün gibi değildir. bilge ne yaptınız hareket olmadı herhalde pazar?

12. seyfiklim

seyfiklim SEYFULLAH

Favori Kamış:
    Ryobi
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim balık canlı yem (zargana) ile alındı. At-çek ile iskelelerden alınabilir bu aralar

13. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    Dostlarım.
    Hepiniz adına çok sevindim.
    Yokluğumda çok güzel avlar çıkarmışsınız. Sizin adınıza gururlandım. Avlarınızın daim olması ve bereketinizin artması dileğiyle...

Her ne hikmettiyse-hikmetse, ben gittim mi bu dörtyol barınağına, kimse birşey alamıyor. Mesela, Mazlum Hoca. Mesela Cin Kazım. vb.

Ben var ya, barınakta hiç kimsenin balık tuttuğunu görmedim. Benim uğursuzluğum galiba. Siz anlatmasaydınız var ya, Mazlum hoca benim için, hiçbir şey tutamayan, fakat devamlı barınakta gezen bir ihtiyar olarak kalacaktı. Çünkü onuncu rastlayışım ve her rastladığımda av yapmaktan çok soru soruyor. Kayaların başını tutmuş, tepeden aşağı bakıp balık tutmaya çalışan bizleri denetliyor.
    Şöyle söyleyeyim, Tomas bile alamaz, yanında ben olursam... Tortum gölüne de gitsem, kurutur gelirim.

Yaaaa işte alişan. Elin adamı gelir on günlüğüne, Maşallah tezgahı da doldurur poz verir, Turna şov da yapar, levro da alır, lüfer takibi de alır vesselam.

Neyse gözümüz yok. Daha iyilerini de tutarsınız inşallah. Bana da bol bol dua edin. Bir daha memlekete gidişim zor gibi benim. En azından uzun bir süre. İnternete bile giremiyom Yemin etmeyi sevmem fakat, bizim iskenderun hattı sayfamızın son 5 sayfasını anca aha şimdi okuyabiliyom. Çok meşgulüm. Haktan hayırlısı. Kafam rahat olmayınca döktüremiyom. Şu anda bile kendimi suçlu hissediyom. İş varken nasıl foruma yazı yazarsın oluyom. anlayın işte.

Bundan sonra Adananın E-5'inde atçek yaparım artık :(

(Bende garip bir şey var, balık, Dörtyol-Erzin'de değil ise, tutasım gelmiyor. Kendi memleketimi seviyorum galiba ben, memleketimin balığını. Allah memleketimi balıksız, beni de memleketimsiz etmesin. Amin

14. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Bu gün yazsan da, hadi itiraf et: Bunu dün düşündün değil mi?:eek:

Koca bir gün iki kişi 8 adet olta, akla gelen her türlü yem-taktik, sonuç sıfır vuruş. Cismen olmasanda fikren/ruhen Tortum'da oluşun dahi balığın köküne kibrit suyu döktü.

:p :D

Memleket ifadelerine tüm kalbimle katılıyorum, hem senin için hem kendim için "amin" diyorum.;)
    .

15. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pazar günü bir kez ıskarmoz takibi dışında aksiyon olmadı, göllere gidelim dedik, sonra vazgeçtik. çünkü önceki hafta göllere ağ sermişlerdi, gittik olta atmadık. yine de gitseymişiz balıkların ölümüne şahit olurduk.

16. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    bu iş kısmet işidir.
    yıllar önce toros gübre tarafına balığa gitmiştik. sabah gün doğumunda at çeke başladık, akşam gün batımına kadar tık yok. eve balık götüreceğiz dedik bir kere, gittik balıkçılardan balık satın aldık, arabaya bindik. o ara bacanağım denize bakıp '' balık oynağı var dedi. geri inip suyun kenarına vardık ve başladık atıp çekmeye. o zamanlar kullandığımız tek bir olta vardı, çapari mantarı, arkasında 5'li kaz tüyü çapari. bu sistemle levrekten melanura, lüferden istavrite, zarganadan ıskarmoza almadığımız avcı balık yok, niye başka sisteme ihtiyaç duyalım ki ? neyse, biz balık oynağının arkasına atıyoruz, çapari oynaktan geçerken bir hareketlenme oluyor ve olta ağırlaşıyor. 5 iğnenin 5'i de dolu. hepsi 20 cm civarı çinekop. 3-5 atıştan sonra iğnelerde tüy müy kalmadı ama balıklar boş iğneye atlıyor. bu iş yaklaşık yarım saat sürdü ve adam başı yaklaşık 3 kg balık yakaladık. 10 saat at çek yapıp alamadığımız balığı yarım saatte aldık.
    eskiden kıyıda çapari atarak gezer istavrit oynağı, çinekop oynağı arardık, şimdilerde öyle mi, yakın zamanda kıyıda çinekop, istavrit oynağı gören, 3'lü 5'li balık çekeniniz var mı? balık bitiyor arkadaş, kusur bizde değil.

17. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pazar günü barınakta at çek yaparken bir arkadaşla selamlaşıp ufaktan sohbete başladık, sonradan anladım ki bu arkadaş bizim alişan arkadaşımızmış. sonra az ilerledim ve yanımızda balık tutan iki arkadaşla selamlaştım. o ara biri diğerini yakup diye çağırıyordu. ona da sordum, kendisi bizim yakup ( ceranimoo ist ) diğeri de gültekin ( metallurgist ) arkadaşımızmış. ben alişan'la beraber olduklarını sanıyordum ama ta sonradan, alişan'a telefon gelip eve gittikten sonra birbirlerinden habersiz olduklarını öğrendim. farklı zamanlarda da benzer şekilde uzm - 36 ( mahmut ç. ) ve emin ( umutemin ) arkadaşlarımızla da yüz yüze tanışıp beraber olta sallama fırsatımız oldu :) demek ki barınakta gördüğümüz kişilerle üç beş kelam etmek lazım, mutlaka bir yerden tanıdık çıkıyoruz :)

18. salihzade_61

salihzade_61 Yılmaz

Tesadüf herkez ordaymış, balıkların vay haline:)

19. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    öyle vay haline diyecek durum pek gelişmedi. balıklar hepimizin birden geleceğini hissetmiş olmalı ki kıyıya bir yere kaçtı barınağı terk etti :D

20. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    yakında sular ısınıp yavru balıklar yemlik boya ulaşınca kıyılarda yine avcı -av belgeselleri izlemeye başlarız. gerçi o zaman da yiyecek bol olduğundan at çek zorlaşıyor ama olsun, suda balık varsa yakalanma ihtimali de vardır.