gittik gördük geldik dün gece galata köprüsünde saat 23,00 da başladıgımız av da yine beklenen olmadı. Balıktan eser yoktu. saat 3 te toplandık geldik. bir kaç resim çektik hatıra olur.
Meteorolojinin sayfasına göz atmanızı öneririm. Tedbirli olmanızda fayda var. Ya da en azından altta ki linke bir göz atmanızda fayda olacaktır. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?p=620144#post620144
bugün tavsiye etmem.gittim toplam 3 istavrit aldım 5 saatte.deniz suyu resmen camur. ama tabiki yinede siz bilirsiniz.
haliçteki bulanıknık yağmurlarla alakalı. derelerden gelen su dipten bulandırıyor haliçi diye biliyorum. yanlışsa düzeltin
Bu su, tatısudur, deniz suyunun üzerinde yüzer, çok derin olmayan bir tabaka halinde yüzeyden akıp gider. Ama altına ışık geçirmez. Yağmuru getiren atmosferik değişim denizi, akıntıları vs. etkiler. O yüzden balık durumu, bu gibi bir havada ama müspet, ama menfi, bir şekilde değişir. Değişim kaçınılmazdır fakat, sebebi çamurlu su değildir.
arkadaşlar perşembe günü bende galataya gittim su çamurluydu sordum bu çamur nereden geliyor diye alibey köy barajı çok dolduğu için kapakları açtıklarını söylediler 1 tane kefal şansa 10 adet iri izmarit 12 tanede istavrit yakalayabildim ancak
Köprü bugün tatsızdı, fazla kalmayıp boğaza yöneldim. Arnavutköy biraz daha iyiceydi. En azından bir miktar izmarit alabildik.
Çoğu arkadaş boğazdan lüferleri çekmeye başlamışken bayramda köprüde bizde hamsili hırsızlı takım deneyelim diyorum, belki yolunu şaşırmış bir iki çinekop uğrar.
Valla o zamana kadar çinekop başlayabilir.Denemek lazım,eğer eminönüde iskelenin ordan atarsan sarıkanat alabilirsin.Köprüde çinekop,iskelenin ordan sarıkanat
Yolunun şaşırmış çinekoplar geçen seneden beri oralarda gezinip duruyor zaten de.. Birde hamsiyi bulsak, çinekopu bir şekilde ne eder yapar buluruz. Hafta sonu, karaköyde halde, tüm tezgahlara baktım, en iyi görüneninden aldım, cıvık, çamur gibi bir şey çıktı. Yarım kilo hamsinin yarısı çaça, bir kaç istavrit, az buçuk sardalya, bir iki zargana yavrusu eziği filan.. Tam bir bulamaç, tam bir çamur. Zaten hamsi/istavrit şöyle düzgün çıksa, bu lüfer, palamut filan dolar boğazada, yok işte, ne yaparsınız?
galata kötrüsünden 15 parca cıvarı istavrit aldım.saat 2 den 9 a kadar.akşam üstü cinekop takımı denedim hiç vuruş alamadım. yannız kadıköy iskelesinin ordan gelen bir arkadaşda 1 adet palamut vardı.ve 13 tanede cinekop tuttuğunu söyledi.cinekopları görmedim ama palamutu gördüm yanında bi kacda istavrit vardı.slikonla aldığını söyledi. ama ne derece doğrudur bilemem tabiki...