Yasak Hakkında Selam forum üyeleri...09.03 pazartesi günü geceden galataydık, çok ta güzel çinekop sarıkanat çıkıyordu fakat 09:00 sıralarında unkapanı köprüsüde dahil polis tarafından tüm balıkçılar boşaltıldı, ayrıca bu hafta boyunca balık tutmanın yasaklandığını söylediler.Bilgisi olan arkadaşlar var mı? O kadar güzel çinekopu bırakmak oldukça zordu doğrusu...
askala bu hafta köprü bakımı olduğu için araç trafihinede gece köprüyü kapadılar diye biliyorum onun için olabilir. zaten balık çıktığı zaman yasak koyuyorlar
slm arkadaslar nasilsiniz işlerde fazla bakamadim buraya bütün yorum lari okudum abiler haftasonlari bana uyar saat verin yeter gelirim
köprü serbest mi? Bildiğim kadarıyla su forumu 22'sinde bitene kadar yasak... ya da giden arkadaşlar anlatsınlar, balık durumu nasıl?
merhaba arkadaşlar.haftasonu sabahın ilk saatlerinden öğle saatlerine kadar galatada olmayı planlıyorum.bu işten pek anlayan biri değilim.hangi takımla hangi balığa atmamı önerirsiniz bu saatlerde?
Sabah gün ağarmadan gidersen 4-5 köstekli 10-11 numara iğneli dip takımıyla karidesle istavrit alırsın.Gün ağardıktan sonra balık bol ise ince takım çapariye dönersin.Çok seyrekse yemli ile devam edersin.
öncelikle herkeze sa ben foruma yenı katıldım sizlerlerden unkapanı köprüsünde nasıl çinakop yakalayabılırım . formülunu veriirseniz cok sevinirim.hep istarit yemekle olmuyor
galatada avlanan arkadaşlar var mı bi organizasyon yapalım buluşalım Ben de sizlerle beraber avlanmak isterim
merhaba arkadaşlar,bugün akşam 19.00-21 arası galatada gezindim biraz.ben hayatımda galatanın böyle iş yaptığını görmedim.özellikle eminönü yakası.el kadar istavrit ve mezgit alıyorlardı ve en az 6-7 şer.10 kiloluk yoğurt kovaları taşarcasına dolmuştu.herkesin kovaları ağzına kadar dolu müthiş bir gündü.şanssızlığma üzüldüm böyle bir gündü bilginize...
benim merak ettiğim bir şey var. Galata'ya ne zaman gitsem üzeri sımsıkı balık avlayanlarla dolu oluyor. Bu kadar insan yanyana oltaları nasıl karışmıyor? ya da karışınca nasıl ayırıyorlar?
bu yoklukta el kadar istavrit çıkıyorsa bence çok iyi. Daha büyüğünü balık çarşılarında bile görmedim.
. Yekta merhaba Şahsen öncelikle bunu okumanı tavsiye ediyorum. http://www.kkgm.gov.tr/teblig/2008-49.html Belli ölçülerin altını belli kilonun üstünü belli sayının fazlasını tutmuyoruz. Bu sebepten önemlidir.
Selam Tarcan, ben daha yeni başlıyorum bildiğiniz gibi henüz bişey tutmuşluğum yoktur. Tebliği bu foruma üye olmadan önce de okudum. İstavrit için limit boy 13cm. Benim elim küçük olduğu halde bilekten parmak ucuna 19cm geliyor. El kadar ifadesi eğer bir ölçü ise bu sınırlar dahilinde bence. Herkes o tebliği baştan sona okumalı, teşekkürler
dün saat 16ile 20 arası galata köprüsündeydim,yalkaşık 1 kiloya yakın mezgit aldım ve boylarıda gayet tatminkardı.Köprüde istavrit ve sardalyada bolcana gördün kovalarda başkada balık yoktu.İzmaritler nereye kayboldu bilen varmı?Eskiden köprüde eksik olmazdı