merhaba Golden Horn , hayırlı olsun . Haliç in sırrı nedir ? Boğaza göre daha çok çeşit ve daha çok balık var sürekli.
Özkancım balığın yemlenmek için girdiği dar ve durgun bir su yatağı.. Güzel ama bugün çokça belirttiğimiz gibi elbette boğazda avlanmanın tadını vermiyor.. Boğazı hiçbir yere değişmem :thumb:
Sonunda gelmişin Haliç e anlaşılan pek keyıf vermedı kopru Berkan abı neyse yıne boş gondermemiş.Elinize sağlık
yok güzeldi aslında.. ekiple birlikte avlanınca her yer güzel.. ama biz uzak atış yapmayınca avdan tam keyif alamıyoruz, alışkanlık işte bi ara köprünün üstünden bile gerinip savurmak geldi kurşunu ileriye doğru hiperaktivite mi var bizde ne, yerimizde duramıyoruz bir keresinde Vaniköy'de tam 12 saat durup dinlenmeden atçek yaptığımı bilirim, o gün kaç atış yaptığımı Allah bilir.. her 5 dakikada bir atış yaptığımı düşünecek olursak oyyy oyy oyy .. iyi balık almıştım ama :thumb:
Aslında yer neresi olursa olsun tekne avı çok zevklidir.. yemlisi, sahteli sırtısı, çaparilisi hepsi çok keyifli..
Tekneden bende zewkli olur diye düşünüyorum..Bikeresinde kumburgazda lufer için açılmıştım yunusla Balıga dalmışız,balık kestiğinde kendimizi Silivri yakınında bulmuştuk 3 lüfer için üç saat pedal çevirdim iki gün ayaklarımı hissetmemiştim
İzmarit için köprüye bir kez daha gelebilirim, kaşıntı basıyo yine Yer bulamazsam karaköyden denerim ya da boğaz hattına istavrite giderim artık..
Salı, çarşamba galatadan avlanacak olan var mı?. Dün gece baktım durum iyidi yer bulmak sorundu ama hafta içi pek dolu olacağını sanmıyorum açıkcası. grubunuz hayırlı olsun.
Teşekkür ederim. Galata son 10 senenin en kalabalık dönemini yaşıyor.inanın haftaiçide yer bulmak çok zor sabah 6 da gitmeniz gerekiyor.En iyi av veren yerler hep dolu oluyor.Ama h.sonuna nazaran haftaiçi daha boş oluyor.
Berkan abi tecrübelerime göre izmarıt koprude bu sene çok ıyı yapıcak.Köprüden tutması en zewklı balıktır.Sabaj ve akşam iyi izmarit yapar.Değer yani ızmarıt için kopruye gelmene.Ama dikkat et bak bagımlılık yapar köprü.Özellikle galata
sabah 6'ta yer garantisi varsa iyi.. 5'te de gelirim izmarit için ama bu cumartesi tam bir felaketti, mahşer meydanı gibiydi.. sanırım cumartesi için hiçbirşeyin garantisi yok
Emin merhaba , bildiğim kadarı ile izmarit için midye yemlik olarak kullanılıyor. Peki siz ne kullanıyorsunuz yem olarak izmarite ? Kullandığınız takımları hiç bilmiyorum. Standart mantarlı 3 lü takımlar vardır izmarit takımı diye satılır. bunlardan mı kullanıyorsunuz ?
Özkan köprüde genelde karides kullanırlar izmarit için, buna izmaritin dışında başka balıklar da gelebilir elbette.. klasik 3'lü takım doğru ama mantarlı değil, bu takımı 5'li ya da 6'lı olarak ta kullanabilirsin.. çaparinin tüysüzü yani..