kopruye gelıpte sınır yapmayan cok az ınsan gordum suana kadar emin umarım sınır yapmıcagım gunlerıde gorurum
Sinir yaptıgın ıcın balıga konsantre olamıyon.az balık tutuyon daha cok sınır yapıyon relax olcan sinir yok ordakıler belaysa sen daha bela ol
selamlar. haliç bölgesi ava en çok gittiğim yerlerdendir. uzun zamandır balığa gidemiyorum ama haftaya tamamen boşum eksikliklerimi kapatıp, özlemimi giderme düşüncesindeyim. elimden geldiğince raporları yazmaya çalışırım. Gurubumuz hayırlı olsun. Zevkli avlar herkese
Merhaba Emin, bu aralar sizin mekanda durumlar nasıl, boğazın pek keyfi yokreeling Ayrıca bu çinekop marmaradan bir türlü çıkamadı nedenseidk
Balık olarak süper insanlık olarak ck kotu bızım buralar. Bu gece 200 e yakın lufer aldılar bi o kadar mırmır eşkina levrek, koprude tutanlar balıgı dırek hallere satıyor.veya asadakı restourantlara nobetleşe duruyolar yer bulmak ımkansız çok bereketli balık var ama sadece ızlıyoruz malesef
Emin ne diyosun ? 200 lüfer ne demek ? üstüne eşkina ve mırmır .. wayy arkadaşş . İş orada tamamen ticari desene . Köprüde tut aşağıya restoranlara sat . Adam yerini vermez tabii. Resmen tezgah açmış baksana . İsa abi boğazda falan biz kendimizi kandırıyoruz resmen . Zaten balık yok. Git gel arabanın benzini , köprüyü geç köprü parası , takım takılır , kopar takım masrafı , üstüne bir de balık tutama , eve gel hanım senle dalga geçsin " gene mi tutamadın "" diye banghead . Yok yok , bu böyle olmayacak . Köprü kesin şart .
Emin kardeşim, gerçekten böylesine verimli olması hayret verici, zaten o şekilde kalabalık yerler ve stresli ortamlar bize uymuyor.Ancak sen bile yer bulamıyorsan sıkıntı bayağı büyük demektir Sevgili Özkan, seni çok iyi anlıyorum.Bu işe büyük önem ve özen göstermene rağmen, uzun zamandır eve eli boş dönünce, kafa bulmalar ve dalga geçmeler malesef kaçınılmaz oluyor.Daha öncede köprü avcılığının bize uymadığını belirtmiştim ama mesele artık sadece balık tutmaksa, zaman ayırıp geç vakitte gideceksin.Galatada yer yoksa, geç unkapanı köprüsüne, hatta Eminle randevulaşın, oranın detaylarında sana mutlaka yardımcı olacaktır.Biz bile hiç oraların tekniğini bilmeden klasik yöntemlerle balığımızı aldık.Gideceğinde bize soracağın bir şey olursa, bana veya Berkana özeldende mesaj atabilirsin:thumb:
Bende şahit oldum çarpmayla lufer tutuyorlar sonra bunları satıyorlar baliklarida saklıyorlar genelde 2 gün önce bı konuşmaya şahit oldum adam korkunç para aldık diyor balık satışından 10 günde idk
İsa abi 13 senelik meramı bırakıcam galiba rüyalarıma bile girdi artık c.tesı gecesi galatadan tiskindiğim nefret ettiğim bombalamak ıstedıgım vakıtler geçirdim.13 senede galatada 1000 günün üzerinde av yaptım.bu kadar çirkinleşen bu kadar iğrençleşen insanlar görmedim.foruma gırdıgımden berı galatayı savunan bırı olarak ben artık bu işte yokum diyorum. cumartesı gecesı olanları anlatıyorum.koprunun olta atılması yasak olan yerlerinde bir arkadaş çarpma diye tabir edilen 10 kosteklı irice 1 numara kancaları olan beyaz iğneleri sallamakla beraber lüfer almış saat 6 civarında işte ne olduysa bu luferden sonra oldu.çarpmasını alan herkez eski balıkcıların çok verımlı olarak tabir ettiği kopru ayaklarının duba diplerınde çarpma sallamaya başladı.ve kıloluk mırmırlar eşkinalar levrekler lüferler ben bole lufer ne gordum ne duydum.koprude yasak olan heryer çarpmacı doldu guvnlık artık baş edemıyordu ve polis devreye girdi.balıkcıların oltalarına el koydu. ve 1 saatlik durgunluktan sonra koprunun altında kolon diplerindeki yarım metrelık yerlere balıkcılar dolmaya başladı.Belki omrunuzde koprude oyle bıyer dıkkatınızı çekmemiştir.ordakı elemanlar sabaha kadar tahmınımce 50 kıloya yakın balık tuttu.10 yaşlarındakı çocuk aşagı ınıyor balıkları alıyor ve restourantlara satıyor arabanın bagajına atıyor ve bir saklama çabası içindeydıler.eminim çok az kişi gordu bu olayları.şarjım bıttıgı ıcın ben cekemedım ve balıklar saklandıgı için ve hemen satıldıgı için ama kardeşim bir iki foto almayı başardı. eee burda seni rahatsız eden ne var dıcek olursanız buyrun YANIMDAKİ BALIK TUTAN ŞAHISLA GEÇEN BİRE BİR KONUŞMA EMIN. ABİ ÇARPMA İLE BALIK TUTMAK NE KADAR DOGRU SENCE? X ŞAHIS. NESİ VAR BİRADER YA ÇAPARİNİN TÜYSÜZÜ EMİN. ABİ O BALIGIN KANCA AGZINA GİRMİYOR FARKINDAMISIN? X ŞAHIS TUTAYIMDA İSTİYORSA POPOSUNA GİRSİN EMİN. AKŞAMDAN BERİ KAÇ TANE KAÇIRDIN? X ŞAHIS. SORMAYA EN AZ 60 70 TANE KAÇTI ÜZGÜN BİR İFADEYLE EMİN. BALIĞI YARALADIGINAMI UZULUYORSUN KAÇIRDIGINAMI? X ŞAHIS. BİLADER SEN BURAYA BALIK TUTMAYA DEGIL MILLETLE KAFA BULMAYA GELDIN HERELDE.TABIKI KAÇIRDIGIMA UZULUYORUM. BİR KİŞİ O KOCA KANCALARLA BİR GECEDE 70 BALIK YARALIYOR TAHMINIMCE 40 KİŞİ BU YONTEMLE AVLANIYORDU 40 X 70 = 2800 BİR GECEDE TUTULAN BALIK HARİÇ ÖLÜMCÜL YARALANAN TAHMİNİ BALIK SAYISI O GECEDEN AKLIMDA KALAN KARELER 1-SAATİ 20 LİRADAN YER SATILMASI 2-TUTULAN LUFERLERIN GİZLENMESİ TANESİ 30-40 TL DEN KARAKOYDEKI BALIKCILARA VE RESTOURANTLARA SATILMASI 3-GÜVENLIKLERLE ANLAŞMA SAGLAYIP KOPRUNUN DUBA DİPLERINDE ET AVCILARINA VERİLEN İZİN 4-TRANVAY ÇALIŞTIGI SAATLERDE TRANVAYDAKI RAY BOŞLUGUNDAN BALIK TUTULMASI EVET YANLIŞ DUYMADINIZ BENDE ŞOK OLDUM AMA ŞARJIM BITTIGINDEN VIDEO ÇEKEMEDIM ÇEKSEYDIM BU GORUNTULERI BASINA DAĞITCAKTIM ŞAKA GİBİYDI RAY BOŞLUGUNDAN BALIK TUTUYORLAR KOPRUNUN ORTASINDA PES 5.TAHMİNEN 50 CİVARINDA TENEKEDE YAKILAN ATEŞ KİLOLARCA KÜL,ERİYEN TENEKELERİN ASFALTA YAPIŞAN ARTIKLARI,24 SAATTIR HALA USTUMDE OLAN İS KOKUSU,ÇEVREDEKİ AĞAÇLARDAN KIRILAN DAL PARÇALARI.ÇALINAN KASALAR,KIRILAN BANKLAR ( ODUN NİYETİNE ) VE DİKKAT ETTİYSENİZ E.ONU CIVARINDA DEMİRDEN ÇÖP KOVASI YOKTUR,CUNKU ZAMANINDA BU KOVALAR SOBA OLARAK KULLANILMIŞTIR. 6-BU LAFI SOYLICEGIMI 100 SENE DÜŞÜNSEM AKLIMA GELMEZDİ AMA KESINLIKLE GALATADA BALIK TUTMAK YASAKLANMALI
Emin kardeşim , eğer senin bile canına tak ettiyse durum hakkaten içler acısı demektir. İstanbulun böylesi tarihi ve turistik mekanında bu görüntüler insanın içini acıtıyor. Maalesef eğitimsizlik , cahillik , çevreye ve canlıya duyarsızlık hat safhada . Ben balığa stress atmaya , kafa dinlemeye gidiyorum. Varsın iğneme lüfer gelmesin .. Galata da dediğin gibi balık tutma olayını komple yasaklamaları lazım . Ya da belediye özel yerler yapacak ve burada tutulan her balık başına yada kilosuna göre ücret alacak. Hiç olmadı saati 15-20 tl. ye kiralayacak ( ispark mantığında ) Temiz - huzurlu - yamyamlardan uzak - yasal limitlere riayet edilen bir alan ortaya çıkar belki.
Belediye bu duruma el atmali gercekten paralimi yapar,belgemi ister bisey yapmali artik sadece ticarete dokulmus orasi insallah bu yamyamlardan biran once kurtuluruz.
Ne dangalak adamlar varya, doğruyu anlatıyorsun buna rağmen birde öteden artistlik yapıyorlar. 70 tanede balık kaçırmış... Köprüden aşağı atıcaksın ibreti alem için. Çok ciddi diyorum toplanıp balığa gideceğimize toplanıp köprü temizliğine gidelim. Hem yer işgal ediceksin hem babanın malı gibi tapulayacaksın birde balığı çarpma ile usul ve kural dışı avlayacaksın, bunlarda yetmiyormuş gibi birde artistlik? Tahammül edilecek şey değil.
Balık gelsinde gününü kurtarsın balığını satsın para kazansın.Balığı öldürmüş yaralamış,kökönü kurutmuş umrunda değil tek günlük yaşıyorlar yarınını düşünen yok.İcra ettiği hobiyi bu kadar kotu kullanan insanlar görmedim ben ya. Toplanıp gidelim dıyorsun guzel dıyorsun gelirim herturlu ama neye fayda döversın atarsın sonra holigan olursun anarşist olursun zevk için balık tutan vatandaşı döven maganda olursun.İçim rahatlar bi iki tane geçirsem ama çözüm bu değil malesef
Tuttuğu balığı satan adama amatör balıkçı denmez ki. Maddi menfaat peşinde olan kişi ile işin zevkinde olan bizlerin aynı düşünmesi mümkün değil. Yarın köprüyü ihaleye çıkarırlarsa şaşmayın.
Valla orda artık ne görürsem göreyim beni şaşırtmıcak. Adam yer kiralıyor ya hadı ona alışmıştık artık saatlik verıyor.Balık çıkan saatte saati 30 tl balıgın kestiği saatte 15 tl adam artık yuzsuzlugun sınırlarını aştı. Fiyat listesi asarsa şaşırmam Şok kampanya Balık Ferdi nin yerinde tutulur. Haftaiçi bir saat alana bir saatte bizden Haydi sende Ferdi nin yerinde balık tut eve boş gitme eşine dostuna rezil olma. Ferdi nin Balık Tutma Yeri Yer Galata Köprüsü Tel.0212 123456789 Fax 0212 987654321
bu anlattıklarının çoğunu köprü üzerindeki takımcılar ve arkadaş grupları yapıyor.. Nereye nasıl şikayet etçez imza vercez bilmiyorum ama bunlar fazla oldu artık biran önce bi çözüm bulmalıyız ...
Emin yazdıklarını okuyunca tüylerim diken diken oldu.. hele ki bunları senin yazından okumak Çok ciddiyim köprüde avlanmak lisansa tabi olsun, lisansı ve yasal izni olan amatörler avlanabilsin.. hatta bence bu uygulama boğaz için de geçerli olmalı.. tüm aç çakallar ve et manyakları sahillerden temizlenmeli.. sıkı denetim olmalı.. bu iş ya kuralları ile yapılmalı ya da hiç yapılmamalı...
Abi inan ben hala kendime gelemedim.İnan elime olta alasım gelmıyor.Sogudum resmen,ama bu adi adamlar bu hobiden soğutamıcak beni.Köprüde herşey gittikçe daha kotuleşiyor.Ama erken ama geç artık yetkili mercilerin buraya müdahale etmeleri lazım.Bi ara galatanın altındakı restouranlar şikayette bulunmuştu.aşagı atılan karıdesler balıklar misinalar sular müşterileri rahatsız edıyordu.ve kımlık uygulaması başlıyordu baya uğraşmışlardı.Ama yukardakı balıkçılar aşadakı restouranlara ucuz balık vermek kaydıyla anlaşma sagladılar.Ama artık onlar değil biz şikayette buluncaz.Belgelimi yapıyorlar paralımı yasaklıyorlarmı ne yapıyorlarsa yapsınlar ben razıyım.Ama burdakı herıflerınde bogaza yayıldıklarını düşünüyorum sonrada daha kotu oluyorum bu sefer :S
Galatadaki hırbolar biraz zor yayılır boğaza bence. Yayılsınlar yayılmasına da, köprüdeki gibi hırboluk yaparlarsa zannımca kendilerini denizde bulurlar. Her mekanı sahiplenen müdavim vardır, kolay değil öyle dağdan gelip bağdakini kovmak. Ama tabi sıkıntılı anlar yaşanır. Ancak ben ihtimal vermiyorum, çünkü boğazda genelde köprülerdeki kadar bereketli olmuyor balık. Avcılığı da biliyorsunuz daha fazla efor ve maharet, takım istiyor. Bugün, son zamanlarda köprüye gitmekte olduğumu bilen bir arkadaş "köprüde çarpmayla lüfer kofana alıyorlarmış, sen de atsana" dedi, dedim çarpma şöyledir böyle zararı vardır, yasaktır vs... Bana verdiği cevap "ya bırak ya, her türlü tutuyorsun işte, onu kaçsa beşini alırsın". Bu mentaliteyle kaç sene daha balık yeriz bilmiyorum... Ayrıca denetimlerin falan %100 başarıya ulaşacağını sanmam, çakalları amatör balıkçılardan ayıklamanın görünürde bir maddi getirisi yok, uygulamalar da anca bu şevk ile olurmuş gibi geliyor bana. Ama atıyorum; her amatör balıkçı yıllık 1000 lira vergi, prim vs ödüyor olsa, bak amatörden başka adam bırakılır mı sahillerde... Deveye sormuşlar işte...