arkadaşlar bu sabah merakımdan galatadan geçtim gine bu sene ne yazıkki çarmacılar işbaşı yapmış allah hepimize sabırlar versin bu arada balık boyları çok ufak
Yahu bu balık yaz başında havyara girdiğine göre nasıl oluyor da kara kışta bu kadar kraça olabiliyor denizde idk
saat 9.30 sularında galata koprusu halice bakan kısımdan yayan geçtim bir adet dişli görme şerefine nail oldum. (limit üstü)
abi bu senenin tohum kıraçaları onlar o kadar hızlı büyünmüyorlar (palamut gibi değiller) Ağustos sonu eylül gibi açtı gözlerini, minicik bedeni ile buz gibi suda göç ederken; ağızında içler acısı bir sızı hissetti küçük istavrit; bir anda kendini galata köprüsünde buldu... nefesi darlıyor,güneş gözlerini kamaştırıyordu artık, tek ama tek şansı avcısının insafıydı... eğer avcısı kova olarak 3 litrelik pet şişe kullanıyorsa hiç şansının olmadığını biliyordu Artık küçük istavrit..
benimkide hayal işte abi,düşünsene pet şişe ile balığa gelen şahıs tuttuğu kraçayı denize geri salıyor.
Ben vardim pet şişe ile avlanan küçükleride birakiyodum ama bende gittim oskarin kovasından aldim geçen gün
zaten o şişe senin gibi bilinçli bir balıkçıya hiç yakışmıyordu Fatih, iyi etmişsin, balıkçının kovası olur :thumb: Gerçi ben seninle kraçayı da yanyana görmemiştim
saolasın Berkan abi, malüm istanbulda araba olmadan bir seyler yapmak zor mümkun mertebe sirt cantama sigabilecek eşyalar kullanmak zorundayim. bu kovada 5lt lik zaten dolduracak kadar henüz bir avim olmadi dolsada zaten limit engelim oldugundan daha büyüğüne gerek yok. görünce ufak kovayı hemen aldim cantaya sığdırdim Benim gibi çanta sırtinda ava gidenlere de tavsiye ederim kullanışlı oluyor
Onuda aldim kullandim ama 2. kullanimda alt kisim plastik çatladi bide içinde su varken birden ayak filan çarpinca su foş diye boşalıyor balıklar saçılıyor abi. çantada pratik çok yer kaplamiyor ama kullanimda bana göre değil
Adaşım harikasın . Bu şiirini köprünün balık avlanan heryerine yazmak lazım. Belki o körpecikleri alıkoyanların vicdanları o zaman titrer .
Yazıyı yazarken polis górürse içeri alır Özkan abi hemen yasa dışı yayın yapılıyo fln diye oysa diğer yanda yasa dışı av yapanlara hiç birşey olmaz ne polis dokunur onlara ne zabıta ne sahil güvenlik
Bu arada sabah yazmayi unutmusum,galata koprusu halice bakan kisimdan yayan gectim;malesef balik yoktu. (disli,iri istavrit ve izmarit) eminonu tarafinda kiyiya yakin bolumde klasik yemli takima ekmek ici takip kefal yakalayan bir kac arkadas gordum kefal boylari oldukca tatminkardi.ilgili arkadaslara duyrulur.
bugün baktım köprüden geçerken kıraça katliamına devam.kefaller tatmin edici boylarda.üsküdar iskele tarafında bazen iri istavrit geliyor.
Bugün saat 14-17 arası köprünün karaköy boğaza bakan kısmında güzel istavrit alınıyordu. Geri kalan yerlerde kıraça vardı. Ayrıca karaköy iskeleden normal boyda istavritler çaparileri doldurmuştu.
bugün ben de bu bölgedeydim ara ara balık kesti açıkta ve dipten 2şer 3er bazen full çakılı şekilde 2-3 kg kadar limit üstü istavrit alabildim.. bir ara deniz çok dalga akıntı yapınca dipte ne olduysa herkez takım taktı..