Afiyet olsun 2 haftadır istavrite bile hasret kaldık .Gidemiyoruz . O nasıl bir mangal öyle , balıgın yağı suyu rezistansa zarar vermiyormu ?
yok okan abi sıkınti olmadi bu mini firin ust kapagi kaldirinca izgara oluyor ilk defa ızgarada yaptım bende Tevfik abi evet.
Karaköy rıhtım ve galata köprüsü Selam balıkavı sevdalıları Yurt dışında çalıştığımdan dolayı birkaç yıl aradan sonra vira bismillah deyip bugün takımları gözden geçirip eksikleri tamamlama babıyla eminönüne indim. Geçerken rapor mahiyeti olur diye göz ucuyla bakındığımda karaköy rıhtımdan çapari ile istavrit fakat aralarda kraçe vardı,galata köprüsünün unkapanına bakan kısmındada çapari ile az olmasına rağmen iri istavrit ve çoğunlukla kraçe ve yemli takımla hatırı sayılır boyda kefal alıyorlardı. İlgili arkadaşların dikkatıne. Avlarınız bereketli ve daim olsun reeling hooked
21 Ocak pazartesi günü galata köprüsü unkapanı tarafından yaya geçtim.Çoğunluk çapari atıyordu fakat çektikleri balıklar çok ufaktı.Kovalarda bolca kıraça vardı maalesef.Ayrıca her zaman olduğu gibi kefale atanlarda vardı. Kefallerin boylar fena değildi.
Koprunun tam ortasinda duran bir amca var. Eşkina mirmir koca koca kefal izmarit ve iri istavrit almiş oluyor ne zaman geçsem çeşit çeşit balik oluyor. Büyüsü nedir acaba
merhaba sayın abim;çarpma değil balıkçıdan alıp satmada değil. (belki çarpma yapanlarda vardır ama bugün eğilip baktım özellikle balıklarda yara yokdu ayrıca mırmır tutan 1-2 kişi değil bir çok kişide vardı bu balık) Son bir aydır köprüden geçereken devamlı mırmırlar gözüme ilişiyor ama benim gördüklerim hep ufak boyda idi,ayrıca hiç canlı mırmır görmedim demekki gece yapıyor bu meret
Mırmırları bilmem ama kefaller özellikle o iri kefaller yeni sistem çarpma veya kefal çapari de denilebilir. özellikle hava kararırken başlıyorlar, köprünün karaköy tarafı iki yüzündede var, tabiki duba dibindeki malzemecilerden başlıyor, şöyle bir takım kalınca bir beden, nisbeten biraz daha ince köstek ve ucunada kocaman bir iğne ondan sonra at önüne aşağı yukarı salla taki iğneye balık rastgelene kadar .Belki mırmırlarda buna denk gelmiştir..
Balık ekmekçilerin yakınında iskorpit,eşkina,mırmır hatta canlı teke ile levrek yakalayanı gördüm. Mırmır zaten gece avlanır benim bildiğim , bizim burda baya yakaladılar bu sene (büyükçekmece koyu ) Ama donuk palamudu karaköy balıkçılarından alıp tuttum diye satan en az 10 kişi sayabilirim palamut başladığı günlerde .
Okan abi burada yazılan gibi ortada duranlar çarpmacılar koprunun her ıkı tarafında ortada duruyorlar ve 7/24 buradalar parsellemişler resmen burayı alınan balıkların hepsi çarpma ve sabahları bir minibus gelip bunlardan karışığın kilosuna iyi para verip satın alıp gidiyor