Dün unkapanı köprüsüne bir ugradım bir kaç atış sonrası toparlanıp evimin yolunu tuttum. İstavrit boyları çok küçük
bu sene evde bebekten dolayı balığa çok fırsat bulamadık.bebek bebek değil ayaklı teyyare canı sağolasıca ne beni oturtuyo nede hanımı.neyse boğazı kaçırdık bari haliçi kaçırmasak bari.sadece iki kere gidebildik galataya .bundan sonra galataya sarıkanat girermi bi bilginiz varmı
Sen o ayaklı teyyareyi bir kere balığa götür .Huysuzlandıkça -balığa götürmem bak haaa dersin korkudan kuzu gibi olur.
Karaköy iskele istavrit yapmaya devam ediyor.. az önce turladım, çapariler dolu geliyor, boylar 12-15 cm civarı.. arada küçükler de geliyor tabi, kimisi denize salıyor, kimisi kovya.. uzak atanlar daha büyük balık alıyor.. çok da tatlı bir yağmur yağıyor inceden, rüzgar yok, iş güç olmasa orda o anda olta atmak isterdim
Berkan bende dün ordan geçtim baya güzel alıyorlardı,ara sıra sıfırda çekseler 5-7 li geldiğide oluyordu fakat kıraçada mevcut dediğin gibi salan da var kovaya atanda var yazıklar olsun diyorum.hele köprünün üstüne çıkınca aman alllahım resmen katliam oradaki balık malzemelerini satan kişiler etrafındakileri uyarsa arkadaşlar küçük balıklar denize diye uyarsa belki durum değişecek ama asıl beni üzen resmen orda katliamı kendileri yapıyor sırf satmak uğruna minnacık kıraça bile olamamış yavruları sanki bir halt etmiş gibi satmak için sergilemişler Bir yerlere müracat edilmiyormu böyle küçük balık olduğunda ya yasak ilan edilse tutulmasa yada tutanlara ceza kesilse İNSAN BU KADAR CANİ OLAMAZ ARKADAŞ YA
==================================================================================- GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME (1) Kanun Hük. Kar. nin Tarihi : 3/6/2011, No : 639 Yetki Kanununun Tarihi : 6/4/2011, No : 6223 Yayımlandığı R.G. Tarihi : 8/6/2011, No : 27958 Mük. Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 50 BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MADDE 10- (1) Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünün görevleri şunlardır: a) Denizlerde ve iç sularda sürdürülebilir balıkçılık ve su ürünleri yetiştiriciliği ile avcılığının esaslarını belirlemek ve bunları teşvik etmek. b) Balıkçı barınakları ve balıkçılık altyapı tesisleri kurulması, işletilmesi ve denetlenmesine ilişkin usûl ve esasları belirlemek ve denetimini yapmak. c) Balıkçılık ve su ürünleri kaynaklarını korumak, koruma, üretim ve yetiştiricilik alanlarını belirlemek ve bu alanları zararlardan koruyacak tedbirleri almak. ç) İthal ve ihraç edilecek balıkçılık ve su ürünleri ile girdilerine ilişkin esasları belirlemek. d) Balıkçılık ve su ürünleri üretim kaynaklarının geliştirilmesi ve verimliliğin arttırılması ile ilgili faaliyetlerde bulunmak, kontrol ve denetimleri yapmak ve yaptırmak. e) Balıkçılık ve su ürünleri üretiminin ve verimliliğin arttırılması için gerekli girdilerin tedarikine ilişkin tedbirleri almak. f) Balıkçılık ve su ürünleri yetiştiriciliğine uygun istihsal sahalarına ilişkin esasları belirlemek, istihsal vasıtalarının asgari vasıf ve şartlarını, kiralanma ve kullanılma esaslarını belirlemek. g) Balıkçılık ve su ürünleri üretim, geliştirme ve araştırma projeleri ile ilgili çalışmalar yapmak. ğ) Balıkçılık ve su ürünleri avcılığı ve yetiştiriciliği ile ilgili bilgi sistemi oluşturmak. h) Bakan tarafından verilen benzeri görevleri yapmak. ==================================================================================================- TÜRKİYEDE KANUNLARA BAKINCA HERŞEY DÖRT DÖRTLÜK AMA UYGULAMAYA GELİNCE BİRÇOK KURUMUN YAPTIĞI GİBİ SU ÜRÜNLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDE Kİ GÖREVLİLERDE KIÇINI KOLTUKTAN KALDIRIP DENETİM YAPMAZSA DAHA ÇOOOK KIRAÇA VE YAPRAK ÇİNEKOP KATLİAMI YAPILIR.BİR ÇOK ÜLKEDE BU KONUDA AĞIR PARA CEZASI UYGULANIYOR.BİZDE İSE ÜLKENİN VİTRİNİ SAYILAN İSTANBULUN GÖBEĞİNDE YAVRU BALIK KATLİAMI YAPILIYOR. DUYARLI OLAN HERKES SU ÜRÜNLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE YADA İLGİLİ BAKANLIĞA MAİL ATSIN.BELLİMİ OLUR BELKİ DUYARLI BİR YÖNETİCİ İŞE EL ATAR http://www.bsgm.gov.tr/genel/gorevlerimiz.html BU LİNKTE İHBAR İLETİŞİM VE İHBAR İÇİN GEREKLİ YOLLAR VAR ARKADAŞLAR
Limit altına ağ atıp tonlarca yakalayana ceza kesmiyorlar amatöre mi ceza kessinler Geçen gün Kartal sahilde oltacı şikayet için aradı gırgır ağ atıyor diye, telefonda ki adam gırgır ne renk diye sormuş o da beyaz dedi, tamam biz görüyoruz ona serbest ceza kesemeyiz demiş kapatmış telefonu.. Dün bende karaköy iskeledeydim, çoğusu kova dolana kadar Allah ne verdiyse attı kovaya sonra çapariler dolu geldiğinde çok küçükleri geri saldılar, büyükleri topladılar..
Arkadaslar merhaba gozlem yapma amaci ile az once galata koprusunden yayan gectim limit alti gelen baligin orani %95 durumu siz hesap edin. Sanirim soylemeye gerek yok ama laf ola beri gele iste dislinin "D" si yok tabiki. Bazi kovalarda cok az kefal yavrusu ve mikro izmaritler mevcuttu. Lakin köprü full+full nemi yakaliyorlar ?
işin gerçeği bu forumda herkez atıyoruz der ama gerçek böle değil malesef sezonu da bu bu sezon böle nisan da irileşmeye başlar yazık üzüldüm
bu akşam saat 17 de galata idik.akşam 9.30 kadar dişliden eser yoktu.istavritlerde çok küçük tü bi tane kovaya 3tane iade olunca takımları toplayıp döndük.ama gündüz iyi istavrit yapıyomuş.bilginize ama boylar ufak.