arkadaşlar benden tafsiye 10 hiç kendinizi yormayın anca çarpmayla köprüden duba diplerinde kefal alınır belirli yerden. kar eridikten 1ay sonra köprüden çarpmayla lüfer levrek minekop mırmır kefal alınır ama belirli yerler onlarıda malzmeciler alır yerleri tabi sizde film izler gibi onları izlersiniz sizde heveslenip onlardan onların malzemesinden alırsınız ama boşa yer önemli oralarıda onlar alır onun için onları oradan kaldıramadıkça bize rahat yok tabi balıkta
Bu gün bababalık nikli arkadaşla unkapanı köprüde çarpmada idik, ortalardan sadece bir yerden kefal ve ufak boy mırmır çinekop alınıyordu çarpmayla. Öyle indir bindir bol bir balık yok, akşam 7 den sonra yapıyor dediler de ben pek inanmadım doğrusu, bulut kardeşim söylediklerine aynen katılıyorum, yalnız o dediğin güzel av kısmetse şubat bitmeden başlar, geçen seneden biliyorum. reeling
abi çarpma derken şu 3 iğneli şeyi aşagı indirip kaldırmamı anlamadım ama .... köprüde çarpmadan başka çinekop takımı yada yemli takım yada çapari falan denemediniz mi yada dip kıbrısı ..?? sadece çarpma mı denediniz? birde galataya baktınız mı ?
merhaba abilerim,kardeşlerim çarmpa işine girmeyiniz,hobinize avladığınız hayvana ve çevrenize saygınız var ise çarpmadan uzak durunuz. çarpma yöntemi ile kovaya balık koymak avcılık değildir.hayvanlar yara bere,kan revan içinde işkence çekiyor.
O çarpmacılar yüzünden yemliyle tutulan balıkların da çoğu yaralı geliyor. Yazık günahtır. Özellikle lüfere çarpma ile av yakışmıyor.
Niye balık ayırıyorsunuz :S istavrite yakışıyor kefale yakışıyor mırmıra yakışıyorda lüferemi yakışmıyor:S Hiç bir canlıya yakışmaz bu şekilde avlanmak. Bir balık tutmak için 3 balık ölümcül yaralanıyor. Buna av denmez.günah denir.
Yazımda " özellikle " kelimesini kullandım. Her balığa yakışmaz ama boğazın sultanı lüfere hiç yakışmaz.
BALIKLAR ACI DUYMUYOR Oltacılar içiniz rahat olsun çünkü balıklar acı duymuyor. Balık nörolojisi üzerine yapılan en büyük araştırma, balıkların memeliler gibi acı duymadığını ortaya çıkardı. ABD'nin Wyoming Üniversitesi zooloji ve psikoloji profesörü James D. Rose'un yaptığı araştırmaya göre, balıkların beyni, "acı ve korku duyacak şekilde" gelişmemiş. Balıkların beyinlerinde acı hissetmelerini sağlayacak merkez bulunmuyor. Prof. James D. Rose, daha önce balıkların acı duyduğunu söyleyen araştırmacıların "acı hissi ile tehlikeli durumlara tepki verme durumunu" birbirine karıştırdığını iddia etti. Prof. Rose, uyarımlara tepki verme ile acı duymanın ayrı şeyler olduğunun kanıtının kafası kesik bir tavuk olduğunu söyledi. Rose, tavuğun kafası, yani beyni vücudundan ayrıldığı için acı duyamayacağını fakat vücudunun hálá fiziksel tepki verebildiğini birçok kişinin görmüş olduğunu belirtti. Prof. Rose, aynı şekilde anestezi yapılan bir insanın vücudu tepki vermeye devam ederken acı hissetmediğini de örnek olarak verdi. (10 Şubat 2003 Hürriyetten Alıntıdır) Merak ettim böyle bir araştırma buldum. Bende, soğukkanlı canlıların (balık, yılan, akrep, kertenkele, semender gibi) sinirsisteminin bizden farklı olduğunu ve acı çekmeyip refleks gösterdiklerini biliyorum.Kuyruğunu başka balığın kopardığı bir istavrit, yada gözü, çenesi kopmuş bir kefal, yada ağzında veya kursağında başkasının kopmuş iğnesi bir balık hala oltaya nasıl atlayabiliyor, bunları ben yaşadım sizde görmüşsünüzdür. Yumurtasını dökemeden avlanan balığa, ufak boyda avlanan balığa acırım. Bu arada yunus, balina, orca gibi canlılar memeli sınıfındandır, balık değildir, bak onlara gerçekten acırım senin benim gibi acı duyarlar, zekidirler, yavrularını sütle besler, canlı doğururlar, sıcakkanlıdırlar, hatadan dönmek erdemdir yanlışım varsa düzeltin, sağlıcakla kalın.
Çapari de yapmayalım. Yemli de avlanmayalım.Her halükarda balığın ağzına iğne batıyor. Yazıktır, günahtır (!) hooked hooked İyisi mi bundan sonra balığa ağla çıkalım.
Çarpmada asıl mesele balıkların acı duyup duymamalarından ziyade ölümcül yaralar almalarıdır.. rastgele sallanan iğnelerin balıkları ölümcül şekilde yaralamasıdır.. yaralanan ama yakalanamayan balık denizde ölüme mahkum edilmiş olur.. balık balıkçı tarafından avlanamadığı için bu işin adı da av olmaktan çıkıp katliama döner.. 1 balık yakalamaya çalışırken 3-5 balığı yaralamanın yarattığı sorundur asıl mesele..
Aynen, size katılıyorum. Geçenlerde bir arkadaş yazmıştı. 1 kişinin 40 tane balık kaçırdığından bahsetmişti çarpma ile. 50 kişinin galata köprüsünde su altında çarpmadan bir perde gibi bu işi her gün yaptığını düşününce ne kadar büyük bir zarar verdiklerini tahmin etmek hiç zor değil. Bu yöntemide oradaki takımcılar icat etti. Önce çapari şeklinde tüylü, sonrada boş iğne yaparak. Adamlar her şekilde zararlı
Capariyle balik yakalamayalim diyen arkadas. Sapla samani birbirine karistirma Biz burda millete muhalefet olsun diye yazmiyoruz. Biraz arastir git gozlem yap Carpmayla 5 balik yaralar 1 balik alirsin 20 balik tutan.kisi 100 tane yaralamis demektir. Hemde cok iri bi kancayla ve en olumcul uzuvlarindan yaralanir. Benim gozumde dinamitle trolle es degerdir
Yakında burada dimati savunmaya bile başlarız.. amaç ne de olsa balık avlamak değil mi ? öyle de ölüyor böyle de ölüyor.
çarpmayla balıkmı yakalanır.gölden yakaladıgınız balıkları atın evdeki akvaryuma çarpmayla yakalayın.nerde kaldı bunun zevki.karaköy tayfası bir zamanlarda Arnuvutköydeki Fenerin oraya dadanmıştı. balık yakalama zevki oltayla olur.ben balıkları çarpmayla yakaladıkdan sonra balıka çıkmam. balıkları pazardan alırım.ha çarpmayla yakalamışsın.ha köprüden ağ atmışsın.
Adı üstünde, Amatör Balıkçılık. Spor amaçlı yaptığın bir işte katliam yapma gibi bir hakkı yok insanın. Yeri gelecek tuttuğun tüm balıkları bırakacaksın, yeri gelecek afiyetle yiyeceksin. Amaç balık yemekse git balıkçıdan istediğin balığı al, ama zevk için asla katletme. Çarpma yöntemine hep karşıydım. Kullanan arkadaşları tekrar düşünmeye davet ediyorum. Sevgiler ve saygılar
Saat 12:30-13:00 arası Unkapanı Köprüsüne gittim. Balık tutan bi amcanın yanında durdum ( O da yeni gelmişti) hem izledim hem sohbet ettik. Kendi yaptığı 6 iğneli (İğneler 7 numara) çapariye yem olarak hamsi (buzluktan çıkmış) takıyordu. Her atışında ya iri istavrit ya da çinekop geldi. İzlemesi bile güzeldi
Oh be nihayet bi rapor geldi, Allah razı olsun yarın sabah unkapanı denenebilir aslında, galatada yer bulmak imkansız olur, hava güneşli ve sıcaklık 10 derece