Naçizane fikrimi sunmak isterim. Unkapanı normal çapari ile balık alınmıyor bu zamanlarda. Mümkünse yemli atın. 2 Hafta önce kuru boru kurdu ile bayağı istavrit aldım. (Usta arkadaşlarıma diyecek bir sözüm yok. Onlar zaten ne yapacaklarını biliyorlar. Amacım bilmeyen arkadaşları bilgilendirmek.) Sevgiler ve Saygılar
Haklısın Tarık, Normal çapari atan hiç yoktu, herkes yemli atıyordu... Boru kurdu kullanan görmedim gittiğimde, gördüklerimin hepsi hamsi fileto kullanıyordu.
yemlide hemfikiriz.. karides, hamsi, boru kurdu, midye.. hepsi iş yapar.. istavrite çok ince (tek floş 10-12 gibi) çapari de iş yapabilir belki ama yemli her zaman iyi iş çıkarır..
========- Benim izlediğim 20-25 dakikalık süre içinde bekleme yoktu. Oltayı saldıktan en fazla 1 dakika sonra vurmalar başlıyordu.
Boğazda kullanmak için ideal köstek sayısı ve kurşun ağırlığı ne olmalıdır. Haliç'te yahut akıntısız başka bir kıyıda ne olmalıdır. Tavsiyede bulunabilir misiniz.
Dostum yanımda 2 kişi hamsi fileto atıyordu ve benim kadar çok çekemediler. Acemi şansımı dersin, yoksa başka bir şeymi ama köprünün yıldızı bendim Şansını bir dene derim. Paketi 4 lira ve çok iş gördü. Sevgiler ve Saygılar
Aksiyona gerek yok. Dipten biraz yukarıda bırakıyorsun kurşunu. O zaten hafif aksiyon veriyor. Dakikada vuruş alırsın. Sevgiler ve Saygılar
Doğrudur Tarık, ben gittiğimde sadece hamsiciler olduğu için karşılaştırma yapamadım. Ben avlanmak için gitmedim oraya geçerken uğradım sadece. Ben boğaz avcısıyım
Ben o bahsedilen kurutulmuş kurttan aldım bir sefer, rezil ettim. Suda bekletip şişirmek gerekiyormuş, ben öylece iğneye takmaya çalışıp önce sinir oldum, sonra attım gitti. Bir daha denemeliyim demekki.
Aslında boğazda bana yardımcı olabilecek bir usta arkadaşa ihtiyacım var. Malum acemiyim. Herhangi bir zamanda boğaza gittiğinizde size eşlik etme şansım olabilir mi?
Ben hiç almadım ama paketinin üstüne önce suda bekletilmesi gerektiği yazılmalı bence. Herkes bilemeyebilir görüldüğü gibi...
Onu ilk aldığımda bende öyle yapmıştım. İşe yaramıyor diyede çöpe atmıştım. Eee yani anlatan olmayınca bizde sallamıştık.
Boğazda ideal köstek sayısı ve kurşun ağırlığı diye bişey yok aslında, kurşun ağırlığı akııntıya göre değişir.. ben boğazda 12-15 arası sayıda köstekten oluşan takımlar kullanıyorum.. kurşun yerine göre değişiyor, mesela Vaniköy'de çoğunlukla 100 gr yeterli olurken Rumeli Hisarında bazen 150 gr hafif kalabiliyor.. o nedenle boğaza giderken incesinden kalınına her boy takımı yanımda bulunduruyorum.. köprüde 50-60 gr kurşu fazlasıyla yeterli olacaktır (en fazla 75).. köstek sayısı yemli takımda 5-8 arası yeterli olur bence, fazla köstek yem israfı olur.. akıntısız sularda kıyıdan uzağa atışlarda bazen 25 gr kurşun bile yeterli oluyor mesela Kartal sahil..
Bende çok usta sayılmam ama az biraz öğrendim boğazın karakteristiğini. Ben iş dolayısıyla ancak pazar günleri gidebiliyorum genelde Kalender Orduevi'nin oraya. Eğer müsait olursanız tabi ki yardım ederim elimden geldiğince...
Oradan aldığımda oldu. Orada 5 TL. İnternetten almıştım. Malzemelerle birlikte. Bitince ya tekrar internetten alırım, yada yanyoldaki malzemeciden.
ultra bait idi sanırım, boru kurdu ve kan kurdu diye kırmızı ve yeşil paketlerde satılıyor kurutulmuş olarak, 3 dk suda bekletmek gerekiyor kullanmadan önce.. yalnız onların paketi 8 TL pardon dyna bait idi :thumb: