Cumartesi saat 1 den akşam 12 ye kafar galata karaköy tarafında boğaza bakan yerdeydim. Saat 5 e kadar güzel istavrit yaptı hem yemliye hemde çapariye 5 den sonra takımlar çinekopa döndü ve saat 8 e kadar çinekop - sarıkanat alındı. 1 kilodan fazla istavrit ile 9-10 parça sarıkanat aldım..
ortalardan yer bulabildin mi abi ? c.tesi olmasına ragmen yer bulamamıstım ve kenar sayılacak yerlerden atmıstım sıkıldıgım içinde bırkmıstım balık tutmayı .
Köprüde bu adamlar kefali çarpmayla yakalıyo kolum kadar bacagım kadar olanları var kapkalın .... peki biz böyle kefalleri kıyıdan yada köprüden nasıl yakalayacagız böyle kış havalarında ? yazın kıbrıs takımıyla , yemli kurt oltasıyla falan yakalıyorduk .. havalar sogudu kefaller dibe indi dün o kadar dib kıbrıs takımını denedim gelmedi su üstündeyken kefaller bu takıma deli gibi saldırıyorlardı :S .. şimdi ben herhangi bir kıyıdan kefall yakalamaya calıssam nasıl bir takımla yakalarım ? kış oldu diye kefaller kactı mı ? yazın yakaladıgım gibi yakalayamaz mıyım yine ? ... köprüdeki o kefalleri görünce onun oltadaki verecegi heyecanı düşünmek beni baya bir heyecanlandırdı cünkü yazın hiç böyle büyük kefaller yoktu köprüde .... Biri yardımcı olursa seviinirim
Ufak boy Çelik iğne alın ve kurt takın 5 li dip takımı yapın bide öyle deneyin bakalim sonuç ne olacak.
Eskiden köprüde avlanırken kış kefallerini kurtla avlardık. Arada mırmır falanda gelirdi. Kurt ile deneyin, çokda ufak takmayın iğneye biraz iğnenin altından sallansın kurt.
Arkadaşlar Merhaba bu sabah balat kadirhas önünden,öğlen ise yenikapıdan denemeler yaptım sonuç sıfır Genelde balığa gidenler balık yoksa martı yakalar ama ben Baykuş yakaladım gerci bu bir av değil ama ilginç bir enstantane idi görüntüledim Video link http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ALrP86ceiCw
İnanılmaz güzel yaratıklar şu Baykuşlar. Ne kadar şanslısınız. Elinize de sağlık bizimle paylaştınız. Çok teşekkürler.
Özkan balık yokluğunda kuşlara heves ettin galiba, papağanlar, baykuşlar harika bir kuşmuş bu baykuş, çok sevimli.
Kısmet işte sizde sağolun :thumb: Gercekten baykuş hemde gündüz vakti tesadüf oldu resimdeki papağan bana ait joka cinsi güney afrika papağanı siz ne yaptınız bugün olta attınızmı herhangi rapor varmı evet aynen öyle yüce yaratıcı öyle bir göz vermişki bu canlılara kedi medi yanında halt etmiş yanii diyeceğim o ki bakışları ile insanı hipnoz edebilir:thumb: Rica ederim :thumb:
Yok canım sana gelecektik iste iptal ettik ama akşam suyuna denesek sonuç alabilirdik belki. Neyse artık hevesimizi Nisan'a saklayacağız heralde
Hasbelkader ortaya yakın bir yerden yer bulabildim , ancak kenarlarda gündüz iyi istavrit çektiler. Kolun kadar olan kefaller kulelerin dibinden çarpma ile alınıyor ancak orasıda malesef malzemeciler ve yandaşları tarafından talan edilmiş sanırım. Salı gününden sonra havalar bozacak galiba bu günler bereketli.. reeling
Hipnotize olmuş gibi bakıyor kereta, gözünü kırpmasa doldurulmuş maket kuş sanırdım, sarayburnu sanırım orası. Gündüz vakti pek ortalarda görünmezler gece avlanmaya çıkarlar, güzel bir hayvan. Kuşlardan anlayan birine denk gelmesi iyi olmuş :thumb:
Selam balık dotları bugün saat 14.30 gibi galata köprüsünden geçerken tekneler ve galata köprüsü kenarları karaköy vapur iskelesi yanlarında kepçesini kapan denizden balık topluyordu su yüzeyinde yarı canlı mırmır balıkları istavritler mantar gibi bilgilerinize