Galatada yer bulamadik ama hemen herkes balik cekiyordu bir caparide hem izmarit hemde istavrit gorduk bogaza bakalim diye tarabya ya kadar gittik tabiki ne balik nede tutmaya calisan vardi
ilk öncelikle merhaba,bugün galataydım 09.00-15.30 arası avımı gerçekleştirdim,köprünün haliçe bakan tarafının karaköy kısmındaydım,siyah 10 numara norveç iğneyle 80 tane istavrit aldım,yem olarak karides kullandım.
Bugün saat 12:30'da Galata Köprüsü'nde bütün kovalar doluydu, istavritler 2'şer 3'er geliyor. 2-3 tane de izmarit tutan gördüm. İstavrit boyları orta dercede... Yemsiz çapari kullananda var karides takanda var... Yer bulmak ise çok zor, bugün epey kalabalık köprü...
Bugün 07:30 / 14:30 arası köprünün karaköy ayağında boğaza bakan kısımdaydık. 15 iri izmarit bir o kadar da istavrit tuttum. daha çok izmarit için açığa attık. yem karides ve kurutulmuş boru kurdu. 12:30 civarı bolca yunus gördük. 13:00 civarı balık kesti. daha sonra ara ara devam etti.
boyları orta dereceydi bazen kıraça denk gelebiyor,2 tane kıraça tutmuştum ikisini de denize geri bırakmıştım,birisi yaşadı diğerini martı kaptı
geçen hafta da arkadaş yemli istavrite atıyor,balık vurdu misinayı çekmeye başladı,ardından karabatak bir daldı su yüzeyine arkadaşın takımıyla çıktı iki tane de istavrit vardı,arkadas bunu görünce şiddetli bir şekilde tasmaladı istavritin teki düştü karabatak da balığı mideye indirdi,en azından diğer balığı kurtarmıştı
10.03.2012 tarihinde Cumayı Cumartesiye bağlayan gece 3,4 gibi veyada ekintilere göre Sabah ilk trenle Galatada olucam koşa koşa inşallah bir hafta aradan sonra... Son avlarımda gercekten iyi balık vardı inşallah havaların birazda olsa düzelmesiyle canlanmalar devam ediyordur. Bu hafta genel raporlara göre galatadaki son durumu giden arkadaslar raporlarsa sevinirim. Bu arada her zamanki yerim köprünün Emiönüne bakan tarafı ilk birleşme yeri yani ortasından 5 demir ileri eğer cumartesi avlanacak arkadaşlar varsa görüşebiliriz avlakta
yarın akşam 17.30 - 18.00 gibi yer bulunur mu acaba köprüde.. belki iş çıkışı bikaç saat takılabilirim..
kanka bi kaçamak yaptık arkadaşla. ancak izmaritler mükemmeldi hele bir kaçı var ki çipura mübarek... zaten izmarit olunca hemen açığa vurduk istavrit oltayı sallasada bıraktık hiç çekmedik. ta ki o sağlam izmarit vuruşları gelene kadar... en az 2-3 tanede karabataklara kaptırdık. çok fenalar.
abi siz organizasyon düzenlediğinizde bana da haber verebilirmisiniz bende gelmek istiyorumda köprü balıkçılığını sevmiyorum da malum balıkta yok mecburen köprüde avlanıyorum,köprüde yapılan balıkçılık,balıkçılık değildir onun farkına vardım