evet abi deneme yaptım,karidese gelen balık çapariye gelen balıkla boyutu aynı yarım saatte bir geliyor yemliye.geçen gün ben çapari attım,gece çaparisi biliyorsundur.3 kilo balık aldım 6 tane de izmarit,izmaritleri kurtla aldım.
bugün sarayburnundaydım sabah saat 7 gibi avlak yerine vardığımda orda olan balıkçılar güzel balık alıyordu bende hemen takımımı hazırladım bismillah deyip başaladım çapariye ilk seferler 2 li 3 lü geliyordu bıraz sonra beş 8 olmaya başladı balıkta irileşti takoz denilebilir yaklaşık 11 e kadar 3 kilo balığı almayı başardım sıcakta baya bastırdı yeterli deyip evimin yolunu tuttum gidicek olan arkadaşlara tavsiyem takım yanında bol bulundursun rastgelsin..
Geçenlerde Balat-Hasköy semtleri arasında yeniden açılan Tarihi Galata Köprüsü üzerinde akşam 16:30'den 21:30'a kadar dehşet derecede istavrit çıkıyor. Çapariler hiç boş gelmiyor özellikle de hava kararmaya yakın balık yağmur gibi yağıyor adeta, balık bol oldugu için hemen her renk çapari iş görüyor...Evim çok yakın olduğu için(300 mt.) hemen her fırsat bulduğumda oraya gidiyorum ve her gittiğimde de en az 1 kova mutlaka dolduruyorum. Artık buzlukta balık koymaya yer kalmadı sevabına konu komşuya, mahallenin kedilerine dağıtıyoruz yani o derece! Galata'dan, Boğaz'dan rapor bekleyen arkadaşlar boşuna bekliyor, çünkü balıklar bu tarafa kaçmış adeta Yine Galata - Unkapanı gibi klasikleşmiş sorunlu yerlerden kaçmak isteyen arkadaşlara aynı bölgede(Haliç) fakat insanlar tarafından daha yeni keşfedilmiş dolayısıyla da henüz suyu çıkarılmamış ve nispeten daha sorunsuz bir alternatif olarak öneririm, gidin, olta atın pek sıkıntı yaşamazsınız arkadaşlar. Gerçi eskiden 1-2 kişinin olta attığı yerde simdiden tezgah açıp malzeme ve balık satan uyanıklar türemeye başladı, özelliklede akşam iş çıkışından sonra yer sorunu olabiliyor, millet iyi yerleri kapıyor dolayısıyla kötü yerler de size kalıyor. Köprüsünün girişinde 'Balık Tutmak Yasaktır' yazar ona aldırış etmeyin, köprü ilk açıldığında o yazıyı astılar fakat sonra vatandaştan gelen yoğun tepkiler üzerine balık tutanlara müdahele edemiyorlar artık. Zaten yakında o yazıyı da kaldırırlar oradan. Gitmek isteyen arkadaşlara bir tavsiyem de burası derin olmadığı için(tahmini 3- 3.5 mt.) çaparilerinizi kısaltınız, 5-6-7 igneli çapariler iş görür aksi halde yukarıdaki iğneler suyun dışında, havada kalıyor 25- 35 gr. kurşun işinizi görür akıntı yok, takılma, dolaştırma derdi yok olta atmaya çok müsait bir yer, yalnız balıgı uzakta aramayın olduğunuz yere bırakın oltayı, arada küçük sürprizlerde olabiliyor kefal, sardalye gibi yalnız çok sığ bir yer oldugu için gümüş balıklarından kurtulma şansınız yok oltaya sürekli musallat oluyor keratalar, buranın kedileri tosun gibidir sırf balıkçıların yakaladıkları gümüş balıklarını yemekten Son olarak ve belkide en önemlisi: bu köprü, FSM ve Haliç köprülerindeki çalışmalar süresince, trafiğe alternatif olarak açıldığı için muhtelemen bir kaç ay içinde, söz konusu çalışmalar bittiğinde bu köprü de tamamen kaldıralacak. O yüzden gönül rahatlıyla paylaşıyorum bu bilgileri, gidin, balık tutun, bu zevki yaşayın Muhtemelen bugün ben tekrar gideceğim, çekeceğim fotoları raporlayabilirim.
gece ve gündüz mezgite deneme yaptım 3 olta götürmüştüm birsini amcam diğer ikisini ben kullanıyordum bir tanesini yemliye diğerini çapariye yatırdım.yemliye istavritten başka bir şey gelmedi.gündüz çapariye hamsi ve istavrit karışık geliyor
evet karaköy iskelesinde çapariyle 2-3 kilo iri mezgit aldığım oluyordu.şimdi mezgitten eser yok adeta
Bugün gittim arkadaşımla birlikte saat 16:00 dan 20:45 e kadar durdum 2 kiloyu biraz geçik istavrit tuttuk. Oltayı attıgın anda balık geliyo bi ara kesti meğer uzaga gıtmıs uzaga atınca gelmeye basladı.. derinlik 2.5 metre en fazla 3 metretir. Çok iri kefaller gördüm suyun yüzeyinde gezerken.
bugün sedat abiyle(sedat ist) galata köprüsünde sabahladık.irili ufaklı istavrit tuttuk,küçük istavritleri saldım ben 4 kilo balık tuttum fotoğraflarını yarın akşam atarım inşallah yaptığımız av zevkliydi
aynen ya batuhan kardeşimle galatada sabahladık avımız çok zevkli geçti özellikle sabah 5 6 arası her attığımızı ful çektik boylarda fena değildi
Aynen katılıyorum söylediklerinize belki abartıyor gibi gelecek ama ben böyle bir şey görmedim hayatımda! oltayı atar atmaz sanki balıgın üstüne atmışsın gibi anında takılıyor kancaya, çok enteresan birşey gerçekten. Yoldan geçen insanlarda orada balık olduguna şaşırıyorlar çünkü 3 mt derinlik en fazla ama balık kaynıyor içi, inanması güç gerçekten! dün balık tutmayı hiç bilmeyen babam bile 3-4 iğneli yamalı bir çapari ile balığı kuyruğundan, sırtındançarptıra çarptıra neredeyse 3 kg istavrit aldı orada ama bu durum bana pek hayra alamet gelmiyor açıkcası diyorum ki ya köprü açılınca balıklar orada sıkıştı kaldı çıkamıyor yada böyle enteresan bir şey oldu çünkü kime sorsak (oranın eskileri dahil) orada kefalden başka balık çıkmaz diyorlar bize inanmıyorlar. cyr bu balıgın bir sırrı var ama çözemedim hani bazen balık çiftliklerinden kaçan balıklar gelir ya o sanki o tarz birşey işte. fakat ne olursa olsun inanılmaz zevkli birşey, umarım bu balık hiç bitmez, zamanı gelince çinekop sarıkanat da alırız oradan