Haliç ve Çevresi Kıyı Raporları

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cousteau tarafından paylaşıldı.

1. sedat_ist

sedat_ist sedat

Favori Kamış:
    okuma 7000
    Favori Makine:
    okuma(takashıma)
    En İyi Avı:
    Lüfer
    büyük ihtimalle palamut onlar istavritler kefalden kaçmaz palamuttan kaçarlar.ARKADAŞLAR BU ARADA BOGAZ SUYU HALİÇE POMPALANMAYA BAŞLAMIŞTIR KAĞITHANE DERESİ ÜZERİNDEN.BİLGİNİZE...! Yani bu sene haliçte bolca palamut alınabilir herkese zevkli avlar rastgele arkadaşlar.

2. brkp

brkp Berkay

çok mantıklı hocam size katılıyorum çünkü her gün en azbir kova istavrit sardalye tuttuğumuz haliçte inanır mısınız son 1 haftadır ilaç deseniz balık yok! günde 10 tane istavriti zor yakalıyoruz şu sıralar! demekki palamuttan kaçıyor balıklar. peki hocam palamutu nasıl yakalayabilirim? tavsiyeniz var mı

3. sedat_ist

sedat_ist sedat

Favori Kamış:
    okuma 7000
    Favori Makine:
    okuma(takashıma)
    En İyi Avı:
    Lüfer
    daha hoca olamadım kardeşim o kadar tecrübeli değilim :) ama palamutu rapala ile alabilirsin ama acemiysen tutma ihtimalin yüzde 1

4. brkp

brkp Berkay

elimde yıllar öncesinden kalma sardalyeye benzer böyle yeşilimsi renk tonunda 6-7 cm büyüklügünde sahte plastik balık var. ancak nasıl kullanacağımı bilmiyorum birde haliçin eski galata köprüsü kısmında yani neredeyse denizin bittiği yere yakın burası. en derin yeri 4-5 metre filan çok sığ yani burda rapala atılırsa dibe takılmazmı teşekkürler.

5. sedat_ist

sedat_ist sedat

Favori Kamış:
    okuma 7000
    Favori Makine:
    okuma(takashıma)
    En İyi Avı:
    Lüfer
    orda rapala biraz zor olur dediğin gibi .rapalayı boğazda dene bence.oraya ancak çapari gider :)

6. emre692

emre692 EMRE

Favori Kamış:
    Shimano Beastmaster 4.30
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000
    rapalayı sarkıtarak değil kıyıdan uzak mesafelere atıp aksiyon vererek çekmeniz gerekir.bahsettiğin yerde çapari kullanabilirsin.

7. TPCX

TPCX sefa y. b.çekmece

En İyi Avı:
    sargoz 2.1 kg
    merhaba arkadaslar ve abılerım foruma yenı katıldım bu ılk av raporum ıns devamıda gelırr..
    Dün saat 16.00 gıbı arkaadasımla sabahlamak ıcın kopruye gıttım aksam uzerı 18 ıle 20 arası dıpten caparıyle guzel balık yaptı yaklasık 1.5 kılo ıstavrıt aldık daha snra balık kestı ve bnde yemlıye dondum ama aksam 23 e kadar sadece ıkı balık yakadım kurt ıs yapmadı karıdesle aldım.
    23 ten 1 e kadarda yuzeyden caparıyle tek tuk balık yapmaya basladı ve 01 den snra sabah 7 ye kadar cok guzel balık yaptı sonuc olaraak tıoplamda 5.8 kılo balık yakaladık 1 ı sardalya 15-20 tanesı hamsı gerı kalanı ıstavrıtt..
    Ve son olarak dıpten yaptıgım caparıde beyazdan yuzeyden yaptıgımızdan ıse yesıl renkten daha çok verim aldım hepınıze rastgele..

8. emreyilmaz34

emreyilmaz34 Emre YILMAZ

Arkadaşlar galatada balık tutma yasağı ile ilgili kesin bir şey varmı, balık tutalım derken görevliler gelip balık yerine cezayı tutturmasınlar. Kesin bir şey varmı acaba?
    -Biraz yusufluyorum çünkü arkadaşımın bi tanıdığı bebek te balık tuttuğu için herife 750 TL kitlemişlerde. (Pek inanmamıştım ama arkadaşım ısrarla doğru olduğunu söylüyor. )

== rastgele.

9. furunotr

furunotr Haluk

Öyle rastgele ceza yazamazlar; muhakkak birşeye dayandırmaları gerek; neye istinaden kesmişler bu cezayı...???

10. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    yok öyle bişey.. ceza makbuzunu görmeden inanmam..

11. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    türkiyedeki tüm kurallar uyganmıyorki bu uygulansın

12. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    işi gücü bırakıp bununlamı uğraşıcaklar

13. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    arkadaş perşembe günü eminönün boğaza bakan tarafında cami tarafında tam köşede 20cm kadar istavritler çekirdek kadar balıkları alttan dalıp yukarı doğru zıplayıp yiyorlarmış onlarda hemen çapariyi sallamış balıklar oltayı zorluyolarmış 15 dakika sürmüş bir tavalık almış

14. hasan ışık

hasan ışık hasan

En İyi Avı:
    bütün avlarım
    şu anda kimse olta balıkçılarına ceza kesemez ben şahsen aradım amatör balıkçı kegadı için almanıza gerek yok dediler yetkililer böyle birşey olursa kesinlikle kimlik bilgilerinizi vermeyin..

15. kingteknik

kingteknik Meriç

Favori Kamış:
    AlbaStar 2807 4.20m, Lineaeffe Adriatic 3.90
    Favori Makine:
    Daiwa GS-9, Okuma Boxter BF-65
    En İyi Avı:
    Alaska'da Somon, 8 Kilo İstavrit, Lüfer
    köprüde son durum nedir acaba ?

16. acemibalıkcı71

acemibalıkcı71 şinasi

Dün akşam haliçte feshanenin yanında sandal ile haliç turu yapan kayıkçıların sol tarafa dogru 25 metre ilerisinde balık tutan 2 kişi vardı iftardan önce palamut gibi büyük balıklar almışla livar vardı suyun içine koymuşlar tabi sohbetlerine doyum olmuyordu öncelikle onu söyleyeyim kendi gördügüm kadarıyla şamandıralı yemli takım kullandılar adam atıyor hemen çekiyordu.Haftaya bir daha gidecegim oraya bu sefer kendi takımımı götürecegim bakalım kısmet.

17. furunotr

furunotr Haluk

Ceza kesilmez diye birşey yok; boy limitinin altında ya da kilo veya sayı limitinin üzerinde balık yakalayana ceza kesilebiliyor yasal olarak...

18. brkp

brkp Berkay

Kefaldir o kefal. :) bu arada kefal demişken eski galata köprüsünde balık çok azaldı, yunuslar balığı mahvetti 15 dakka bekliyosun 1 tane kıraça anca geliyo çapariye. İstavrit- sardalya bitmiş! Köprü full kefalcilerle doldu herkes şamandıralı takıma kurt takarak iri kefal alıyor tabi ama yenmez o balık ya çok kötü kokuyo.

19. brkp

brkp Berkay

Eski galata'dan geliyorum yine. :) 3-4 saat çapari salladım yarım kilo kadar istavrit aldım. Son bir kaç gündeki duruma istinaden yazdıgım bir üstteki mesajımda da görüldüğü üzre son günlerde istavrit pek yoktu, yunuslar kovalamıştı balıgı ama bugün biraz normale dönmüş balık! :)

20. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    çinekoplar için erken bunlar zamanı şaşırmış galiba