Vallahi aynı şeyi ben de dedim Okan'a. Ama zokamız olmadığı ve Okan (sanırım) iyice yorulduğu için vazgeçtik. Forum arkadaşlarımdan özür dilerim.Bu son Yazım biraz geyik gibi oldu fakat cevaplamak istedim.
unkapanı cumartesi saat 16 civarı unkapanı köprüsüne gittim.herkes boş boş bekliyodu.çinekopa yem için yemli istavrite attık.saat 18 den sonra istavrit gelmeye başadı.O kadar kalabalık olduki yer bulmak mümkün değil.Çinekop başlassın diye beklerken sanki kökü kurudu.saat 23 00 da Köprünün galataya bakan yönünde şişhane tarafında 30 metre mesafede duran herkesi kontrol ettim.4 taneden fazla çinekop göremedim.oltalar arasında 1 metre mesafe bile yoktu o kadar kalabalıkta 4 tane çinekop.Demekki çinekoplarda haftasonu tatilindeydi. 23 30 da ayrıldım gece ne oldu bilmem.halbuki 2 gün önce perşembe akşamı bayağı çinekop vardı o saatlere.yani cumartesi yemli istavritte ısrar edenler yiyeceği kadar istavrit tuttu.çinekoplar o gün cumartesi partisine gitti heral. benim kovamda yem için tuttuğum 15 adet istavrit.çinekopa diye attığım takımla tuttuğum yarım kiloluk 1 adet kefal vardı.
bugün saat 18.00 civarı galata köprüsünden geçtim.kovalar istavrit doluydu.izmarit ve kefal alan da vardı
köprüde kıyı taraflarda ekmekle kefal var akşamları iş çıkışı görüyorum o pislikte kefal yakalıyorlar
Günaydın.. Hayırlı Cumalar herkese.. Akşama köprüye gitmeyi planlıyorum.. Rapor verecek arkadaşlar olursa sevinrim..
merhaba arkadaşlar havalar ısınınca balık yapmıyor köprüde kefalden başka birşey yok çinekop kendini birgösteriyor bir kayboluyor yani daha erken havaların birazdaha soğuması gerekiyor köprüde palamut yaptı ama yağmurdan sonra hava ısınınca oda kayboldu
Kendi gözlemlerime göre son 3 yıldır , deniz suyu sıcaklıkları 18 derecenin altına düşmedikçe galata köprüsü çok verimli olmuyor. en az 1 ay daha var
Galata Rapor Merhaba sevgili dostlar, Bugün (06/10/2012) öğleden sonra köprüden geçtim. Gördüğüm bol bol kefal ve izmarit çıkıyordu. İstavrit çok az. Diğerlerini hiç sormayın.
Selam arkadaşlar, Dün akşam işten çıktım malum cuma trafiği, trafik çilesini çekmektense galata köprüsüne gideyim dedim. Saat 20:00 - 00:30 arası köprüdeydim. Bir tane de palamut ziyareti oldu, belki de acemiliktendir sudan cıkardım sonra düştü.kısmet değilmiş. İyigünler... Selim
bugün işim dolayısıyla eminönü taraflarındaydım...gitmisken galatanın boğaza bakan taraflarına baktım balık varmı diye..balık yönünden adam gibi hiçbir şey göremedim ..istavrit çok nadir,dişli balık hiç yok..köprü başlarında izmarit,ve heryerden bolca kefal dısında hiç bir sey yoktu...yani gündüz gitmek isteyenler için pek önermem(ben saat 3 gibi ordaydım).ayrıca malzemecilerle konustugum kadarıyla geceleyin az da olsa dişli balık çıkıyormuş..herkese rastgele...
karideslede alıyorlar yanlız midyeye daha garanti..ayrıca körpünün belirli yerlerinde daha çok verim alınıyor..rastgele
galatada 3-4 sefer balık tutuma girişiminde bulundum sonuç sıfır,derinliğini bir türlü ayarlıyamıyorum balık nerede bulamadık gitti , kaç mt orası bilen varmı ?