Dün akşam saat 17.30 ile 01.00 arası Unkapanındaydık. Çinekop ve türevleri yok gibiydi. Akşamüstü çapariyle ve ilerleyen saatlerde yemli takımla istavrit alınıyordu. Geceyi 1 sarıkanat ve çinekop takımıyla tutulmuş 3-5 istavritle bitirdik. İyice anladık ki havalar soğumadan verimli avlar yapmak mümkün olmayacak. Umudumuz bayramdan sonraya kaldı cyrr
Aynen öyle.. dün akşam iş çıkışı ben de Galata'daydım.. bazıları tek tük bikaç dişli aldı, ama malesef boylar çok küçüktü.. dişli takımına istavritler vurdu sürekli ve yakalandılar.. herkes kamıştaki hareketi gördüğünde heyecanla tasmalıyor sarıyor vee istavriti görünce hayal kırıklığı.. yalnız enteresandır taptaze istavrite vuruş olmuyor, bayat hamsiye çok net vuruşlar alınıyordu idk av keyif vermeyince ben de yemlik istavrit ve hamsileri birilerine bırakıp saat 21:30 gibi avı bıraktım..
Galata raporu Simdi geldim Disli:hava kararirken aldin aldin alamadin tek tuk geliyor ve yuzeyde. İstavrit:yem hamsiye cok guzel geliyor 2dakikada birvuriyor diyebilirim. Bunun disinda cinekoP takimina ara sira kefal geliyor sararken diyorsunuz kesin lufer ama kefali gorunce hayal kirikligi
14 -10-2012 pazar unkapanı raporu gündüz kovalar boş kalmış balık yokmuş.akşam üzeri saat 6 da köprüye geldim.saat 8 e kadar tek istavrit tutabildim.8 den sonra yemli (yem olarak hamsi)istavrit başladı.bir oltamı istavrite diğerini çinekopa attım.atar atmaz istavrit geliyor.çinekoptan eser yok ta ki saat 9 a kadar.sonuç olarak bıkmadan atıp çekersen bayağı istavrit tutulacak durumdaydı.bıkmadan derken balık derinde olunca atıp çekmek zor gelmeye başlıyor.bazen 2 şer 3 er geliyodu.ama bayağı derinden.saat 11 e kadar kaldım.1.5 kg istavrit 3 adet çinekopla avı bitirdim.Anlaşılan hava sıcak olunca balıkta derinde oluyor.
Abi geçen yıl ben de bu dediğin olayı farkettim.canlı canlı kestiğim istavrit yerine hamsiye vurdu sarıkanatlar.artık galatanın bir özelliği midir nedirhem de o saatte bulabildiğim pörsümüş hamsi
Dişli her halükarda hamsiyi sever , kokmuş olsa bile Boğazda yada kıyılarda ileri atmak zor olduğu için istavrit kullanıyoruz. Yemi dağıtmadan hamsi takıp atabilsek boğazda da istavrite gerek kalmaz.
elastik yem iplerinden kullanmayı deneyen oldu mu acaba.. lüfer huylu balıktır, ip işi ters teper mi bilemiyorum, ben denemedim..
Rica ederim abi ne demek her zaman yazamıyorum.Köprünün bazı yerlerinde balık epeyidir akşamları güzel yapıyor.Bilhassa karaköy iskelesine bakan kısımda.
Bir karışı geçiyorsa tahminen 20 cm'i bulmuş demektir ama daha küçüklerinin alıkonulmaması uygun olur..
Haklısınız Sedat bey, Ben genelde akşamları yolumun üzeri olduğundan iş çıkışında köprüye uğruyorum olta atmıyacaksam bile durup bakıyorum.Ufak balıklar oltaya geldiğinde de geri attıgım zaman bana napıyosun atsana kovaya diyorlar.Denize atınca da söyleniyorlar.Adam dün istavrit kadar bişey tutmuş hey MAŞŞAAALLAH diye bagırıyor. Bir keresinde göre göre sagımdaki ve solumdakilerde yaprakları geri atmaya başlamışlardı.Keşke herkes bizler gibi duyarlı olsa.
Sagolun Seyullah bey, denemediyseniz bu sıralar galata köprüsünü aksam 4 ten 5 ten sonra deneyin derim.Rasgelsin.
Fayansın boyuna göre heaplayınca 13 - 14 cm gibi duruyor, sanırım fayanslar olması gerektiğinden baya büyük.