ersin fb lisin ben bir bjk li olarak hadi yanıtlayım sorunu 3 tane attınız ama kardeşim galatanın sağı solu hiç belli olmaz bi bakarsın hiç balık olmaz aradan 1 gün geçer bi bakarsın olta atmaya yer bulamazsın bol balık vardır.özellikle bu aylarda ve aralık ayına kadar pek yer bulman mümkün olmayabilir.palamut bile yaptı bu sene galata sabah suyunda velhasıl çinekop ve sarıkanatında tam zamanı gelince oda bol olucak 2 hafta sonra mesela.derinlik konusuna gelince orta kısımları 20 mt.ve 30 mt. Arası bi derinliği var.salarsın kurşununu aşağıya dibe değince çeltik atarsın ona göre avını devam ettirirsin.bu aylarda ve kış aylarında balığı dipte bulabilirsin yaz aylarında ise hemen yüzeyden alabilirsin.
bunun yanı sıra galatanın kenar tarafları izmarit yapar orta kısımlarında bol istavrit olur dönem dönem.dibe yatırırsan oltanı iskorpit yakalama şansın yüksek bu arada tanımadığın balık oltana gelirse elinle dokunma iskorpit,trakonya hastanelik eder dipten 2 tur 3 tur yaparsan varsa çinekop sarıkanat alabilirsin.genel olarak söylüyorum akside görülebilir zaman zaman çinekop varsa istavrit yoktur veya tek tüktür istavrit bolsa eğer çinekop arama yok demektir zaten. Klasik 3 iğneli mantarlı takım kullan çinekop için.yem olarak istavrit fileto,hamsi fileto,karides verimli olur genelde.
Geçen hafta sarıkanatlar hemen yüzeydeydi, ileri doğru at suya değer değmez kapat. Ama genelde dipten 2-3 tur istavrit izmarit için , dipten 8-10 tur sarıkanat için ideal derinlik. Tabi 40-50 lik makina ile .
Çok haklısın.. Canlı yem o kadar çok ki dişligiller tok ve/veya canlıları tercih ediyorlar.. Arkadaş dediğin gibi yaparsa levrek veya lüfer (hatta kofona) yakalaması mümkün.. (Denemelerle belgelidir) Ama orda tuttuğu oltalar bu duruma pek müsait olmayabilir.. Dün gece sabaha karşı unkapanı köprüsüne uğradım.. Su istavrit kaynıyordu.. Dişliye atılan yemlere bile hem hırsıza hem asıl iğneye takılan istavritler mevcuttu.. Doğaldır ki bu kadar canlı yem içinde OLTAYA TAKTIĞIMIZ YEMİ diğerlerine tercih edeceği bir biçimde sunmazsak başarı şansı azdır.. Buna rağmen kovalarda beşer altışar mevcuttu.. Ama Boyları maalesef..
Günaydın.. Akşam 21:00 - 01:00 arası Galatadaydım.. Bir iki zayıf vurus dışında pek bişey yoktu.. Fakat bir iki kişi almıştı balık.. Fakat yanımda balıkcıyım diye gezinen HAYVAN deyip nu yüceltmeyeceğimm..insan ile hayvana benzeyen insalıktan çıkmış hayvandan aşağılık YARATIK yapraktan bile KÜÇÜK çinekop yavurusunu kovasına attı.. inşallah birdaha balık tutamaz..söylediğimiz halde geri salmadı.. neysee..sinirlendim..kusura bakmayın..
abi malesef galatada böyle insanları görmek çokça mümkün bunların hakkından nasıl gelinir bilemiyecem allah ıslah etsin hatta birkeresinde ben çapariile yakalanan yapragı suya bırakırken gelip neden salıyorsun diye bana soranlar bile oldu
ben sabah dörtte gittim birtane çinekop almışlardı akşam 7den sabah 4de kadar sabahta palamuta çaparı attım sonuç sıfır
Dün akşam unkapanı köprüsü çok verimsizdi. Balık yok denecek kadar azdı. Saat 2/3 gibi şamandra takım ile 2 tane palamut alınmış (kardeşim oradaydı op söyledi). Bilginize.
cevaplarınız için çok teşekkür ederim , bugün anadolu yakasındayım maltepe sahilinde 3 arkadaş sandal kiralayacağız geçen hafta 14.00-19.00 saatleri arası yarım kiloya yakın istavrit 2 adet sarı kanat aldım, 3 adette yaprağı denize saldım , 2 gibi oradayız bugün kısmet artık bakacağız...