Haliç ve Çevresi Kıyı Raporları

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cousteau tarafından paylaşıldı.

1. kasımpaşalıHASAN

kasımpaşalıHASAN HASAN

S a

dün akşam mavi marmaranın orada saat 23 00 ==- 06 00 arası 3 arkadaş fiber teknemiz ile beraber yaklaşık
    4,5 kilo istarvit
    4 adet pisi balığı
    16 adet sarıkanat
    6 adet kırlangıç balığı ( biri 2 kilo civarı diğeri 1kilo civarı )

konu kıyı balıkçığıgı ama emin olun halicimiz gün geçtikçe balık açısından zenginleşiyor

yaprak zoka ve çapari kullandık

bu arada ilk msj ım . hayırlı olsun

2. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
    Kimse sana tuttuğun hatta yediğin balığın hesabını soramaz (zabıtalar hariç )
    33 santimlik fayans ise oradaki , balıkların en büyüğü 13-15 cm gelir. En azından resimde oynama yok:) kimi arkadaşlarımız photo shop ile sigara paketini küçültüp balığın yanına koyuyor,.

3. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
    Tebrikler , bereketli avlar dilerim.

4. cakall

cakall Burhan Sait

tebrik ederim. dün akşam unkapanında balık yok denecek kadar azdı.

5. rko

rko mustafa

hasan abi tebrikler güzel av olmuş ellerine sağlık dün akşam bende marmaranın önündeydim su çok bulanıktı balık yapmaz dedim pes ettim ne olduysa benden sonra olmuş sanırım abi kaç kulaçtan alıyorsun balığı

6. selim78

selim78

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    2 tane istavrit :)
    Tebrikler usta. Çeşit yapmışsınız kim bilir ne zevkli olmuştur.
    Rasgele

7. selim78

selim78

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    2 tane istavrit :)
    Yok canım daha neler photo shop falan :) gerçi yanlış hatırlamıyorsam bu forumda halden - pazardan, yada başka bir yerlerden alınmış balıklar bile raporlanmıştı :cool: Bu arada ölçtüm ben balıkları daha yememiştim :thumb: 18 19 21 23 cm miş balıklar yanlış yapmışız yani :eek:

8. shako0982

shako0982 halbudur

16.00-23.00 arası galata karaköy tarafındaydım.2 tane çinekop ve 10 tane istavrit..balık iyi değildi bu akşam.gündüz kefal boldu.

9. istavritspor

istavritspor yalçın fatih

selam dostlar. yarın sabah saat 6 gibi galata veya saray burnunda av yapmayı düşünüyorum. fakat yarın sağanak görünüyor hava durumu. ne dersiniz hiç heveslenmesem mi?

10. TPCX

TPCX sefa y. b.çekmece

En İyi Avı:
    sargoz 2.1 kg
    dün gece köprüdeydim 6 adet dişli aldım saat 00-23.00 arası boyları hemen hemen aynıydı 19-23 cm arası yalnız birisi 32 cm geldi. sabaha kadar tık yoktu bı umut palamuta bekledık canlı istavritle oda gelmedi köprüde alan yoktu 06.00 da ben ayrılırken..rastgele hepinize..

11. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
    Kimi kitap satma peşinde kimisi takım , kimisi egosunu tatmin eder kimisi cebini.
    Sen yinede yavru balığı geri bırak. İnan bana daha büyüğü hep gelir hemde aynı gün. Takdiri ilahi...

12. kasımpaşalıHASAN

kasımpaşalıHASAN HASAN

Çok teşekkürler sağ olun ,

balıkları kaç kulaçtan aldığımı soran arkadaş dip,e yatırıp kırlangıçlar dip in 1,2 kulaç üstü sarıkanatlar ,istavitlerde güçlü bir lamban varsa zeten el ile yakalayacak yakın seyri ise süper

haliçten ilk kez 2 kiloya yakın balık çektim süper bir zefk ,daha güzeli bu balığı görüntüsü yüzünden zor eve sokmam eşim bu canavarı eve sokmam dediydide idare ettik. :)

13. istavritspor

selam arkadaşlar, bu gün saat 9-14 arası galata köprüsünün boğaza bakan tarafındaydım. köprüde tek tük istavrit çıkıyordu ve bolca kefal. yağmur başladığında geri döndüm toplamda 3 tane istavrit tutum :)) bence hasılat iyiydi netekim onuda göremeyenler oldu. istavritin biri eşşek istavritiydi anlamadığım onu çapari ile aldım diğer ikisini yemli aldım ama onlar daha ufaktı. akşam belki sarı kanat yapar galata ama ben yağmura hazırlıklı değildim.

14. takarut

takarut HAKAN

ustalardan yardım lütfen.

cuma akşamı unkapanında ilginç bir durum yaşadık.yemli istavrit yakalıyoruz her 4 istavritten birisi yarım geliyor.belli dişliler koparıyor ama bu kadar çinekop varken herşeyi denememize rağmen (hamsi, taze istavrit, canlı istavrit,zoka hırsızlı takım,çinekop çaparisi) bir türlü çinekop yakalayamadık.Hadi ben beceriksizim.Ben boş hiç gitmedim diyen ustalarda yakalayamadı.böyle bir durumda bu çinekoplar nasıl yakalanır.İşin garibi bazen istavriti ısıran çinekopun balığı koparamayıp ta suyun bir metre üstüne kadar balığı bırakmadar gelmesi.usta balıkçılardan yardım lütfen

15. feyizu

feyizu Feyiz

Favori Kamış:
    Lineaeffe Turnafresh 3.90 surf/Okuma Avenger AV65a
    En İyi Avı:
    Torik 8.5 kg
    Boğazda uygulanan şöyle bir taktik var kardeşim..istavrit çaparisi atıyorsun diyelim ve dediğiniz gibi istavritler yarım,ısırılmış geliyor..hemen çaparinin en alt 1-2 iğnesini söküyorsun(takılacak takım karışmaya neden olmasın diye),kısa kösteğe (25 cm. kadar)bağlanmış 2 iğneli(4-5 no.iğne iyi oluyor)küçük mantarlı takımı kurşuna bağlıyor ve fleto kestiğin istavriti yem yapıyorsun..çaparideki yakalanmış istavrite dalan dişliler en dipte salınan kanlı canlı balığa asla hayır diyemiyor..bu yöntemle hem istavrit hem de dişlilerden ne mevcutsa yakalamak mümkün..şimdi akla sizin yaşadığınız durumun sorusu geliyor tabii..bu dişli familyası sadece yemli takıma gelmiyor,çaparisine gelmiyor,kaşığa ve rapalaya itibar etmiyorken çaparinin altına bağlı yemli mantarlı takıma niye gelsin..onu ben bilemem,yakalanan balıklara sormak lazım ama bu yazdıklarım boğazda çok sık uygulanan ve de müthiş işyapan bir yöntemdir..bir deneyin ve olumlu olumsuz neticelerini paylaşın ki o taraflarda avlanan dostlar da bilgilenmiş olsun.

Balığınız bol kovalarınız limit üstü balıkla dolsun,rastgele.

16. j0ker

j0ker Süleyman

merhaba , karaköy, galata ve sarayburnunda balık durumu nasıl bilen arkadaşlarımız söylerse sevinirim :)

17. istavritspor

dün saat 2 ye kadar oradaydım sadece 3 tane istavrit aldım. kefali seviyorsan bolca var. dişli balık yoktu. belki gece yapmıştır.

18. ali burak gebedek

ali burak gebedek ali burak gebedek

yalçın kardeş kefali kurt lamı yoksa ekmeklemi yakalıyorlar

19. istavritspor

valla geneli kıbrıs olta atıyordu. kurt deneyenler azınlıktaydı. (kurt atanda şamandıra bağlayıp öyle atıyordu balığı üstte arıyorlardı)

20. shako0982

shako0982 halbudur

galatadan ses seda yok galiba.yarın gitmeyi düşünüyorum ama.haberi olan var mı ?