Hayatımızın Trofesi

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Querorz tarafından paylaşıldı.

1. Vedat abi, yakala-bırak cılığın daha çok tatlısuda yapıldığını görmekteyim. Bunu iki sebepe bağlamaktayım. İç sularımızın korunmaya daha çok ihtiyacı olduğu bilincini birinci sıraya koyuyorum. Fakat tatlısu balıklarının lezzet handikapının da etken olduğunu kendimden biliyorum. Zira örneğin eve sazan götürecek olsam hanımla papaz olacağımı biliyorum.

Bunun gibi...

2. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Her iki noktadada haklısın sevgili Yavuz.

3. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Shimano Spin Power 425 bx
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:
    Torikler, Kofanalar - Levrekler Vs. Vs.
    Harika Balık,.
    Tebrikler Fatih.

4. Querorz

Querorz Fatih

Çok teşekkür ederiz, sağolun.

Vedat Amca , seni övmüyoruz. Sadece hakkını teslim etmek için uğraşıyoruz. 4 ayrı Turna merasını duyunca oturduğum yerden zıpladım :D . İnşallah daha irilerini beraber tutarız.

Bazen çabuk hiddetlenir ve büyüklerimin kalbini kırarım ama iyi ki sizin gibi kibar bir abime bir saygısızlık etmedim :) . Zaten bir yanlış anlaşılma olmuş. Ben size teşekkür ederim.:)

Çok teşekkürler.

Çok teşekkürler. Siz daha irilerini yakalar ve salarsınız inşallah :) .

İnşallah abi. Çok teşekkürler :) .

5. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Bu arada çoktandır görüşemediğim Ankaradan Sinan Işıldak kardeşim aradı.

Alabalık denince,kendisi ilk akla gelen kişilerdendir.

Azimli bir yakala,bırakcı,yılmaz Türkiyenin dört bir yanını alabalık peşinde dolanan müstesna bir avcıdır.

Bana önemle rica etmiştir,illaki Fatihi benim adıma bir kere daha tebrik edip,turnayı sadece et için katledenlere harika bir örnek olmuştur de,diye

Sevgiler

6. dqn

dqn doğan

Favori Kamış:
    olta
    tebrik ederim...
    hem trofe hem de güzel gönlünüz için..

7. symrna3519

symrna3519 Sercan

Favori Kamış:
    Ef-Fe Extreme Karbon Surf Kamış 390cm
    Favori Makine:
    Okuma Compressa cp65
    En İyi Avı:
    0,00003 gram istavrit :)
    vallahi oğuz ve sevgili fatih. diyecek bir tek kelime dahi bulamyorum. tuttuğunuz gün oğuzla hava durumu üzerine mesajlaştığım gün dü galiba ki ne kadar aranzda olmak istediğimi oğuz bilir. mükemmel ötesi bir yaratık almışsınız. bir gün hep beraber avlanmak dileğiyle.

8. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Böyle bir balığı başta yakalayabildiğiniz için, sonrasında salabilme hassasiyetini gösterdiğiniz için tebrik ederim. Umarım daha iyileri tekrar oltanızda olur.

9. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Fatih ve Oğuzla beraber sende gel Sercan,sizleri muhtelif Turna avlaklarıma götüreyim bolca tutup salalım.

10. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    çupra 2,10kg/Levrek 4 Küsür
    Harika bir av ve rapor olmuş, duyarlı davranışınız içinde tebrik ederim :)

11. Querorz

Querorz Fatih

Lütfen kusura bakmayın. Çalıştığım için yavaş yavaş cevaplayabiliyorum.

İbrahim Abi, çok teşekkürler. . Salıverdiğimiz ibaresini büyük harfle yazmak şov yapmak olur sanki abiciğim. Bohçacıların gözüne sokmak elbette isteriz fakat birilerinin yanlış anlamasını da istemeyiz. Sana çok teşekkür ederiz.

Gökhan Abi çok teşekkürler. İnşallah sana da nasip olur. Turnada bot büyük avantaj. Bende de var fakat Gaziantep'de olduğundan turnaya gittiğimde kullanamıyorum :) .

Tuğgin Abi teşekkürler. Turna ustalarının takdirini almak gurur verici :) .

İnşallah abi. Çok teşekkürler.

Çok sağolun :) .

Biraz geç oldu ama, İyi uykular :) . Çok teşekkürler.

12. seçkin hoca

seçkin hoca Seçkin

Favori Kamış:
    okuma v system 2.70m 10-40gr+lineaeffe sea master 4.20 cm
    Favori Makine:
    ryobi ecusima 4000 vi+8000vi
    En İyi Avı:
    4 kiloluk kalkan+72 cm sırtıkara
    Tebrikler gerçekten güzel trofe ve tabiki balığı geri bırakmanız daha da güzel,yalnız benim dikkatimi bir şey çekti,salıverme videosunda gördüğüm kadarıyla balık yanlış tutulmuş(sol el yanlış yerde),yani eğer salıvereceksek asla balık iç organlarının olduğu taraftan tutulmaz hele böyle büyük balıklarda,bu onun iç organlarının zarar görmesini ve ölümüne yol açar ayrıca solungaçlarından da tutulmaz,en iyisi grip kullanmaktır.Daha nice trofelere

13. Plankton

Plankton Salih

Hem balık için hemde saldığınız için tebrikler.:thumb: :)

Not:Resimler gözükmüyor yada bende öyledir. :)

14. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Maşallah Fatih, her yönüyle harika bir av olmuş tebrikler, balığın tekrar geri salınması takdire şayan bir hareket olmuş.Umarım büyük üstadlara ve biz acemi amatörlere de örnek bir davranış olur, teşekkürler kardeşim :thumb:

15. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Günler öncesinden Vedat üstat müjdesini vermişti de bekliyorduk heyecanla. Dediği gibi varmış, pek güzel bir av olmuş hakikaten.

Tebrik ederim Fatihciğim.:)

16. Querorz

Querorz Fatih

Çok teşekkür ederiz. Sağolun :) .

O gün havayı ve sudaki bulanıklığı görmenizi isterdim. Hakikaten insanı teşvik edici bir yanı yoktu fakat tespitinizde haklı olabilirsiniz. Belki de insanlar güzel havalarda avlandıkları için böyle balıklar çok sık gelmiyordur oltalarına :) .

Alico Abi, çok teşekkürler. :) İnşallah.

Teşekkür ederim Furkan :) .

17. Querorz

Querorz Fatih

Üstadımıza teşekkürlerimizi ve hürmetlerimizi iletin o halde Vedat Amca :) . Açıkcası tek bir balığı salarak bu denli teşekkür ve tebrik alacağımızı hiç düşünmemiştik. Taş çatlasa 5 kg et çıkar bu hayvandan. Çoğu burun kıvırır, yemez bile. Parayla alsan bu balığı 40-50 liradan fazla değildir. Ama yerde bulduğumuz içi para dolu çantayı sahibine götürmüşüz gibi tebrik alıyoruz. İnşallah bu yaptığımız şeyin normal karşılanacağı günler de gelir bu ülkede.

Çok teşekkür ederiz.

Sercan Abi, keşke sen de olsaymışsın :) . Bak ama Vedat Amca'dan daveti kopardık. Bir kaç aya ipimi koparır gelirim, avlanırız inşallah :) .

İnşallah. Çok sağolun.

Abi işi gücü bıraktıracaksın bize. Tahrik etme artık :D .
    Teşekkürler. Yalnız son fotoğrafa dikkat etmenizi isterim Seçkin Abi. Arkadaş hayvanı tuttuğunda hayvanın kafası aşağı düştü. Tam kavrayamadı bile hayvanı. Ciddi derecede uzun ve ağır bir balıktı. Üstelik her an için bir hamle yapıp elimizi kapacağı ya da yere düşüp kendine zarar vereceği korkusuyla acele bir şekilde çekildik fotoğrafları ve hayvanı saldık. Arkadaşım balığı solungaçlarından tutmuyordu zaten. Kafası ile gövdesi arasındaki bir bölgeden tutuyordu. Ama büyük balık nasıl tutulur diye bir bilginiz var mı derseniz, cevabım negatif olurdu :) . Grip şart ama Türkiye'de bulunmuyor.

Çok teşekkürler. Fotoğrafları onardı moderatörümüz sağolsun :) .

18. Querorz

Querorz Fatih

İnşallah İsa Abi. Biz teşekkür ederiz :) .

Nuri Abi, seninle aramızdaki kasna tatsızlığından sonra benle konuşmuyorsun sanmıştım :D . Çok sevindim dargın olmadığına.

Bu arada sana ilginç bir bilgi vereyim mi? Ben bu balığı senin vesilenle tuttum. Sen Ömerli'de yakaladığım balığın kasna olduğunu söylediğinde, hatırlarsan ben de sana "İstanbul'da kasna bulunmuyor ki" demiştim. Bunun üzerine Oğuz sağolsun beni utandırıp "Seni istersen İstanbul'da kasna avlamaya götürebilirim" demiş ve arkadaşlığımızın temelleri böylece atılmıştı. O hafta sonu en azından 6-7 tane kasna yakalamıştık beraber. Hem de İstanbul'da :D .

19. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 2,10mt 10-40gr, Shimano Alivio CX 2,10 7-21gr
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SFC, Daiwa Sweepfire 2500
    Tebrikler... Hem böyle bir trofe almanız hem de onu salmanız ayrı ayrı takdire şayan.
    Umarım bu mera ifşa olup bohçacıların eline düşmez ve sadece yakala-bırak düstürünü benimseyenler bu güzel balıkları avlama zevkini tadar...

20. levrekcan

levrekcan Kürşat

Favori Kamış:
    Savagear Troutizimo 6,3 1,90 cm 0-5 gr Spin
    Favori Makine:
    shimano technium 2500 fc
    En İyi Avı:
    levrek 2,5 kg 67 cm 3 kg+ domuz balığı
    arkadaşlar süpersiniz tebrikler.o boyutta bir balığı geri salmak her babayiğidin harcı değil.tekrar tebrikler.