Hayatımızın Trofesi

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Querorz tarafından paylaşıldı.

1. lodoscubarbaros

lodoscubarbaros Barbaros Küpcü

Favori Kamış:
    savage gear bushvacker ve parabellum bombarda-siweida livina Daiwa Jigcaster 3.20
    Favori Makine:
    Okuma Ceymar 40
    En İyi Avı:
    33 cm mırmır,82 cm mıgıri
    Benim tebrik biraz geç olacak,mazur görün.Hani sayısal bayilerinde büyük ikramiye bizden çıktı diye kocaman cama yapıştırılmış yazılar görürüz.
    İşte sizin bu yakala bırak avınız tam da güzel yurdumuzdaki amatör balıkçılıkta en örnek teşkil edilesi, hemencecik el altında bulunup ulaşılabilecek,mümkün olduğu kadar çok avcıya örnek olması gereken güzel bir damga olmuş.
    Ben de deniz avlarımda sizi örnek alacağım.
    Sizin gibi avcılar ancak ülkemizin doğasını kurtarabilir diye düşünüyorum
    Tebrikler

2. nuricem

nuricem Cem

Favori Kamış:
    Okuma safina-x 2.40
    En İyi Avı:
    3kg Lagos
    Arkadaşlarımızında yazdığı gibi umarım bir çok kişiye ders olur.harikulade bir rapor, emeği geçen "Fatih ve Oguz" arkadaşlarımızı tebrik ederim.İnce bir misinayla bu denli bir trofeyi karaya çıkartmak tecrübe ister tabiki, ama en Büyük bir erdem geri salınması olmuş.Sürdürülebilir balıkçılık için herkesin yasal limitlere ve vicdani limitleri utmamaları dileğimle.

3. zaad

zaad ZAFER

Genç yaşınıza rağmen; O balığı 0.25 lik takımla çekmekle ustalığınızı, geri bırakmakla da adamlığınızı göstermişsiniz.

Helal Olsun, Saygılar

4. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    E şimdi İstanbul'da kasna var mıymış, hiç birşey anlamadım dediğinden?:D :p

İkimiz birden sevgili Oğuz'a teşekkür etmemiz lazım, faciayı önlemiş meğer. O diyaloğdan ikimizde kafamız gözümüz yarılmış şekilde ayrılacakmışız yoksa.:laughing:

Abicim, dargınlık ne diye olsun, fikirler ifade edilmiş. Sonuçta ben sende gördüğüm iyiniyet ve yakınlığı hissen, "kızgın" olduğumu ifade etmişim. Bilmişim ki Fatih bu sözüme rağmen kafasının dikine gidecek biri değil ve muhakkak konuyu doğru bilgiye varan bir çerçevede ele alır. Nitekim de öyle oldu, gerisi ise laf-ı güzaf.

Neredeen nereye denir ya hani, aynen öyle. Tekrar tebrik ederim. yalnız bu son teatilerden sonra tebriğin büyüğü Oğuz kardeşimize. Onun yardımseverliği işin temeli olmuş. Muhabbetle kalın gözüm.:) ;)

5. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Penn regiment,ShakespeareUglyStikCustom
    Favori Makine:
    Penn Conflict,DAMQickRetro,SproZALTARCXS
    Fatih inan ne yazacağımı bilemiyorum, tek kelime ile mükemmel bir av ve hepimize örnek olacak bir final. Bir avcının hayatındaki en önemli an, ve o balığı özel kılan mükemmel final. Teşekkür ve tebrik ederim. Sağlık ve muhabbetle kalman dileklerimle. Rastgele.

6. Querorz

Querorz Fatih

Teşekkürler Bora Abi. Benim de korkum var bu konuda. Her ne kadar ömrümde en fazla 3-5 kere ziyaret edebileceğim bir avlak olsa da bu güzelliğin solmasını hiç istemem.

Çok teşekkür ederiz .

Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederiz. Sağolun :) . Artık utandırıyorsunuz bizi.

Nuricem adamın dibisin. İnşallah bir gün beraber daha büyüklerini yakalarız.

Çok teşekkürler. O sizin adamlığınız :) .

Nuri Abi, kıyamet gibi kasna varmış vallahi :D . Nereden bilebilirdim? :) İnanır mısın biz Ömerli'ye turna avlamaya gitmiştik onda. Ömerli'de turna olduğunu söylediklerinde kafa bulduklarını sanmıştım ama doğruymuş. Ona rağmen kasna olabileceğine neden ihtimal vermedim bilmiyorum :) .

Dediğin gibi oldu ve kafamın dikine gitmedim ama. Hemen atladım Oğuz'un teklifine :D . O başlıkta sen bana cevap yazmayınca çok kızdığını düşünmüştüm ama :) .

Erdem Abi, çok sağolasın. :) Beğenmene sevindim.

7. KBenekliAla

KBenekliAla Oğuz Kaan

Nuri abim çok teşekkür ederim güzel düşüncelerin için :) kısmetse bende yarın fatihin yanına gidiyorum. Fatih kardeşimde çok iyi bir arkadaş, avdaş.

Ayrıca düer tüm yorumlar içinde teşekkür ederim.

8. maximturka

maximturka mert

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin10-40g,Shimano Alivio AX8000 3,30mt 50-100gr, Lineaeffe ac casting surf 390cm,
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro SPa-25 , OKUMA AVENGER AV-55 MAKİNE,DAİWA CROSSFIRE 2500
    iki tane enteresan durum var bu raporda ;
    birincisi bu kadar büyük balık nadiren yakalanıyor , şanslısınız ki size denk gelmiş ,
    ikinci durum ise bu kadar büyüğünü salan yok denecek kadar az ...

tebrikler ,5 yıldızlı av olmuş...

9. baskentli1

baskentli1 İsmaiL

Favori Kamış:
    En ucuzu :)
    Favori Makine:
    Honda CBR 600F :)
    En İyi Avı:
    Turna 9,5 KG
    Elinize sağlık.. Çok keyifli bir rapor olmuş zevkle okudum tebrikler ;)

10. yhy

yhy Yahya

Bir solukta okuduğum raporunun ardından, resimlediğin balığı görüp, birde balığı suya iade ettiğinizi öğrenmek benim için ayrı bir keyif oldu.Trofe avlarınızın devamı dileğiyle,tebrik ederim kardeşim..

11. Kamuran karaman

Kamuran karaman Kamuran Karaman

Favori Kamış:
    Yabomax Sword 4,20 100-250gr
    Favori Makine:
    Okuma Raw 65 II
    En İyi Avı:
    Levrek 4 kg
    Tebrikler Fatih güzel Turna Güzel anlatım olmuş. Suya iade daha güzel salınarak gitmiş bence bu kadar yakalanmadan yüzen bir turna yaşamayı hak ediyor...tebrikler...

12. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Böyle bir avı çok güzel büyük bir balık avlayarak bizlerle paylaştığınız için Sevgili Oğuz ve sevgili Fatih sizlere çok, çok teşekkürler,:) ayrıca bu balığı tekrar yaşama salmanız , hepimiz için örnek olması gereken büyük davranışınızı kutlarım.:)
    Sizlere nice güzel avlar dilerim, sevgiler.:)

13. Querorz

Querorz Fatih

Aslında 3. bir enteresan durum var. Biz 2 yakala bırakcı tesadüfen bir araya geldik :) . Teşekkürler Mert Bey.

Çok teşekkür ederiz. :)

Abi çok teşekkürler. Bizim için de sizin takdirinizi kazanmak büyük bir keyiftir.

Teşekkür ederim Kamuran Abi. İnsan tek batımda onbinlerce yavru verecek bir canlıya kıyamıyor. Küçüklerine kıyanları anlıyorum ama bu devlere kıyanlar benim için zalimdir.

Orhan Amca , sizin yorumunuz eksik kalmıştı. O da olunca tam oldu. Çok teşekkürler. :)

14. Dalgıç837

Dalgıç837 Ergiz Esen

Favori Kamış:
    Sportex SeaStar 2,70 80-100 atarlı
    Favori Makine:
    Penn Sargus 3000
    En İyi Avı:
    Sudak 92 cm 8,5 kg
    Canı gönülden tebrikler, hem 25 no misinayla balığı alabildiğiniz için hem de gerek kancayı çıkarırken gerekse bu muhteşem balığı geri salarak gösterdiğiniz sağduyu için. Yakala bırak ne kadar çok uygulanırsa o kadar çok yakalayabileceğiz, biz bıraktıkça balıklar çoğalacak. Nightfisher'ın yazdıklarına da katılıyorum, hem turna hem sudak için ideal mutfak boyu 60-70 cm.dir. Daha büyük balıklar hem lezzetsiz olur hem de turnanın kılçıkları nedeniyle yenmesi çok zorlaşır. Bir de büyük balıklar hem çok miktarda hem de kaliteli genlere sahip yumurta dökerler. Büyük balıkları salmak meraların zenginleşmesini özellikle destekler.

Rasgele

15. yunusemreklk

yunusemreklk yunus emre

Favori Kamış:
    Procatch Carbospin
    Favori Makine:
    Okuma Avenger
    En İyi Avı:
    3kg Bıyıklı- 4 KG TURNA 10+kg-Aynalıı
    yakaladığınızda hemen kuzu gibi kesip temizleyip evde tavaya atsaydınız, bir daha o zevki yaşayamayabilirdiniz :) gerçekten tebrik ediyorum

16. sever

sever ONUR

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop Rb
    Helal olsun gerçekten. Büyük tebrik ederim. Balık tutabilmek adına onca yol gitmek ve onu geri salabilmek gibi bir erdemli davranışı gösterebilmek çok az insanın yapabileceği birşeydir.. Nice trofeler rast gelir İnşallah.

17. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Bauer Baitcasting 2.10 / 5-25 medium
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 100TSHL Baitcasting
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Tebrik ve teşekkür ediyorum. Çok güzel bir av ve video... Bu trofeler hep sizin gibi insanlara gelir inşallah.
    İyi avlar

18. Keykubatlı

Keykubatlı Mehmet Erdoğan

Nazire yapıyorsun herhalde 3 trofe peş peşe yayınlanırmı arkadaş

19. KBenekliAla

KBenekliAla Oğuz Kaan

Orhan amca yorumun için çok teşekkür ederiz. Fatihin dediği gibi birde sen eksiktin şimdi tamamladık :)

Ayrıca diğer yorumlar içinde ayrıca teşekkür ederim.

20. KBenekliAla

KBenekliAla Oğuz Kaan

Aynen abi o gün bizim meralara giremeyince biraz daha batıya attık kendimizi. Denk geliriz bir hafta sonu abi. Yorumun için teşekkürler.