İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    Gördüm Geldim.

Sadece bir taneymiş. :)

2. voynick

voynick Özcan

En İyi Avı:
    Sanırım 3 tane levrek ama 1 kiloyu bulamadık hiç :)
    Bu gün galatadaydım. Burda yazanların etkisiyle belkide 1-2 parça çinekop alırım diye en kolay gide bileceğim yer olan köprüye gittim.
    Resmen kefal kaplıydı deniz herkez kefal çekiyordu ama halen denizin üstü kefalle kaplıydı.20:30 gibi ayrıldım millet halen çekmeye devam ediyordu. (Kefale karşı ilgisi olan varsa tavsiye ederim millet hiç durmadan çekti kefalleri.
    Bir kaç kere denk geldi kefalleri alırken dağılan ekmeklere gayet görünür şekilde zarganalar daldı. Bunun üzerine bu siteden okuduklama dayanarak 5 adet gümüş çektim ( bu arada gümüşte bol) onları zargana takımına takarak attım ama hiç bir sonuç alamadım.Yine burdan okuduklarımdan hamsien yaptığım yemle denedim kefal aldım. Onuda geri yolladım. Millet kıraçaları topladı. Ara ara çapariler dolu geldi. Ama gördüğüm 100 balıktan 2si sadece istavrit denecek boydaydı :( Bende malesef taze yem yapmak amacıyla 5 tanesini alıkoydum. Tek atış 5 kıraca :(
    Oltamın teki 14-20:30 arası 3 lü çinekop takımıyla denizdeydi. (yem hamsi flote) 18-20:30 arası 2 ci oltamla klasik çinekop takımıyla (tekli 3 iğneli yam istavrit) uzak atış dibe yatırdım. Tek bir vuruş bile alamadım. Yemlerimide zamanla tazeledim tek bir vuruş bile alamamam beni burdaki yazılara karşı ön yargılı yaklaşmama neden olacak. Pendikten oralara gitmek özellikle okadar takımla özelliklede dönüş kendi aracın yoksa gerçekten zor.Ordada araştırdım biraz daha hiç ceken olmamış.
    Ayrıca yemli takımlada (karides,istavrit)hiç vuruş alalamadım. Sadece en üstte çıkardığınızda kefaller saldırıyor.:confused:

3. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    galatadaki raporları bende okumuştum hiç gitmedim balık tutmak için gitmem de kalabalıktan dolayı. benimde okuduğum bol izmarit ve istavrit ara ara çinekop haberleriydi ama isterse iğne iğneye lüfer yapsın yine gitmem o kalabalığa. gerçekten de çok yol yapmışsın bence boğaza gitseydin daha iyi olurdu. en azından istavrit tutmuş olurdun. hatta alperen arkadaşımız yazmış üsküdarda iri istavrit alıyorlar diye. yemlik kreçeden bir şey olmaz biz 10 kilo kreçe tutan insanlara kızıyoruz yoksa 20 30 kreçeden ne olur ki biz onu yemlik olarak tutuyoruz . ama balık olunca insanlar boyutlarına aldırış etmeden yakalıyor bol bol. boğazın karadeniz girişinde bile henüz tekneyle çok çok iyi lüfer familyası alınamıyor. balık var ama biz bile tekneyle tek tük çekiyoruz. geçen senelere nazaran az şu anda ve çok nazlı. gırgırlar da balığın boğaza girip marmaraya akmasını engelliyor. sonarlardaki elektriğin sudaki balıkları sersemlettiği ve balığı kaçırdığını söylüyorlar.
    olay bu şekilde, yetkililer birşey yapmassa bu seneyi az balıklı geçireceğiz. attığımız mailler de bize mantıksız cevaplarla geri döndü.
    ör. : tarım ve köy işleri bakanlığa attığımız balık popülasyonunun kaybolması ve marmaraya balık akmasının engellemesiyle ilgili giden maile gelen cevap ; boğaz trafiğini engellemediği için gırgırların serbest bırakıldığı. biz diyoruz ankara onlar diyor ....:) bilmem anlatabildim mi :)

4. hersezen

hersezen hakan

Favori Kamış:
    yabomax
    En İyi Avı:
    Eşkina&Lüfer
    Merhaba arkadaşlar,

Bu akşam gürpınara gitmeyi düşünüyorum acaba oralardan haberi olan varmı?
    C.tesi pazar akşamı çok kalabalıktı genellikle lüfere yatırmışlardı.ama yakalayan görmedim.

5. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Shimano Spin Power 425 bx
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:
    Torikler, Kofanalar - Levrekler Vs. Vs.
    15 - 16 ekimde çinekop çapariye gelecektir. Ya kısmet..

6. ycan

ycan Yalın CAN

Favori Kamış:
    Shakespeare-Balzac
    Gürpınarda hiçbir şey yok, dün akşam da denedim ne izmarit nede başka birşey aldım, akşam lüfere denedim hiç kimse birşey alamadı ben ayrılana kadar saat 20.00 de. Lüfer oltasına hırsıza 2 tane istavrit takıldı o kadar, deniz kısmet işi belki siz yaklarsınız.

7. hersezen

hersezen hakan

Favori Kamış:
    yabomax
    En İyi Avı:
    Eşkina&Lüfer
    Yalın bey,

Teşekkürler
    Havanın durumuna göre hareket edicem bakalım bir gelişme olursa haber veririm.

8. kimyaa

kimyaa hakan

En İyi Avı:
    istavrit-10kg, çinekop 10kg, ahtapot+mürekkep 10 adet
    arkadaşlar merhaba. dün gece 21.30-01.00 arasında kabataştaydık. gece 11 den sonra 4-5 kişilik bi grup taze yemlikle 2-3 tane çinekop aldı. 10 civarında yan tarafımızda 2 kişilik usta balıkçı bol bol muhabbet edip 0 çekerek ellerindeki bayat yemlik istavritleri bize bırakarak gitti. önceleri elimizdeki hamsileri dağıtmadan kamış sallamaya çalışırken sonra bayat istavritle 0 çekerek (çektiğimiz poşetleri ve dipte kalmış paslanmış takımları saymazsak) avı sonlandırdık. bol askerlik muhabbeti, temiz hava, birkaç peynirli sandeviç yanımıza kar kaldı. omzumda sakatlık olduğundan kurşunu açığa sallayamıyorum bu aralar, sanırım bu kışı köprüde geçiricem. umarım birkaç sert soğuk daha olur yakınlarda da balık halice de girer.

9. ycan

ycan Yalın CAN

Favori Kamış:
    Shakespeare-Balzac
    Ne demek Hakan bey birbirimize yardımcı oluyoruz, ben her akşam gidiyorum ama yok balık, bir kaç gün önce izmarit alıyordum, ama yok balık ne zargana alan var ne lüfer kurudu sanki deniz.

10. evrim_basar

evrim_basar EVRİM

Favori Kamış:
    okuma cedros 4.20 yabomax POISON 4.20
    Favori Makine:
    BAWRA BOSPHORUS80 OKUMA SAFİNA PRO
    En İyi Avı:
    16 kg lık halat herkese nasıp olmaz
    dedıgınız yer guzel ama işi bilenlere cok guzel kol agrısı yaptıran bı yer :)

11. savastulu

savastulu Savaş

Favori Kamış:
    Extreme Cast
    Favori Makine:
    Okuma
    Dün eşim telefonla aradı çinekop 7 tl alayımmı diye ( Bakırköy osmaniye halk pazarı ) bende sanırım coğaldı ucuzladı diyerekten al dedim balıklar eve geldi çamur gibi bazıları üstüne para verdik yiyim bari şekline 1 gaflete düştüm ve gecenin 03 ünde başıma gelenleri daha yazmıycam.

12. robinson987

robinson987 bekir

şimdi unkapanı galat ve karakoyden geliyorum ellerim bomboş hiç bir yerde balık yok cok az kıraca galat kefal unkapnı boş her şiey denedim ama sabah 5.30 oradaydım nafile bıraz daha beklemek gerek

13. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    umuryerinde şu anda zoka ile bayağı balık alınıyormuş balık girdi diye haber geldi kireçburnu barınağından.

14. 3182

3182

Hamsi bağırsağı ile çok güzel kefal yapıyor bebek akıntı burnu.

15. alcedo

alcedo ümit

Favori Kamış:
    Abu Garcia 2.40 7-28 gr
    Favori Makine:
    Abu Garcia Cardinale 3
    En İyi Avı:
    5,5 Kg aynalı sazan, 2,250 Levrek
    Dün gece Tarabya'daydım. Lüfergillerden ses seda çıkmadı. Sonra gelmişken biraz nefsimizi köreltelim dedik ve izmarite atmaya başladık. Yaklaşık 2,5-3 kg iri izmarit tuttuk. Bunun yanında bolca iskorpit geldi ancak hepsini geri saldık. 1 adet iri kefali ve gelinciği de kovamıza attık....

16. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    umuryerinde şu anda zoka ile bayağı balık alınıyormuş balık girdi diye haber geldi kireçburnu barınağından.

Telli baba tarafında da tekneler çapari ile çinekop sarıkanadı boğuyorlarmış. Haberinize.

17. voynick

voynick Özcan

En İyi Avı:
    Sanırım 3 tane levrek ama 1 kiloyu bulamadık hiç :)
    Aslına bakarsan hava biraz kötü birde hafta içi olunca o dediğin kalabalık pek olmuyor. Tabi iş çıkış saatinden sonra gelenlerde belli oranda dolduruyor köprüyü. Dün sadece benim olduğum bölge biraz kalabalıktı(köprünün boğaza bakan tarafı-karaköy kıyısı) orda dahi çok rahat yer buluna biliyordu. Şu an çalışmadığım için hafta içi sorun olmuyor benim için. Hafta sonları zaten hiç gitmiyorum.1 defa gittim ve yer bulamadım hafta sonu gerçekten çok kötü. Ama ne kadar kalabalık olursa olsun boğazda karışacağı kadar asla köprüde karışmaz çünkü zaten herkez önüne atıyor. (Tabi dünkü gibi ortalık şamandralı fefal oltalarıyla dolu olmazsa. Akıntı sayesinde çoğu kişi balığı 3 oltayla beraber çekti).Ayrıca köprü tembel işi düzeneğini bağlıyorsun korkuluklara üzerinede oltanı bırakıyorsun elinde tutmana bile gerek yok.
    Üsküdara gittim geçen sene bir kaç defa tabi ulaşımı en rahat yer olan yere radarın orası. İnan pekte galatadan kalabalık acısından bir fark yoktu. Ayrıca benim oltaların ikiside orası için zayıf kalıyor alırken Pendik-Bostancı arası avlana bileceğim tipte olta aldım (150 atarlı)orda hava sakinse dahi 125 g ile olta atıyorlar.Bu ağırlığın üstüne çıkınca zaten ağırlığı çoğalsan bile istediğin dercede atış yapamıyorsun.
    Birde galataya giderken tren-vapur yapıyorum. Boğaza giderkende mecbur otobüs yada münübüsle gidiyorum. Aslında daha hiç tepki almadım ama bu taşıtlarda özellikle dönüşte balık kokusuyla insanları rahatsız edeceğimi düşünüp kendi kendime tribe giriyorum.:eek: Tren ve vapur daha geniş ve havadar olduğundan bu duyguyu yaşatmıyor bana.Yol uzun olsada içim rahat oluyor. ;)
    Ayrıca balık popülasyonu ve yanlış tekne avcılığla ilgili mücadelenize bir şekilde katkım olmasada burdan takip ediyor ve gönülden destekliyorum.

Son düzenleme: 13 Ekim 2010
  18. murtim

murtim murat

Favori Kamış:
    alba star
    En İyi Avı:
    kofona 1.250 gr
    avcılarda çinekop başladı.

dün avcılarda bi arkadaşımız istavrit tutmuş 9 kğ balık kesince çinekop çaperisi atmış 1.5 kğ çinekop almış sonra balık kesmiş. avcılar /ambarlı. herkeze rastgele.

19. -Yaban-

-Yaban- mustafa seyda

Favori Kamış:
    celtic
    Favori Makine:
    river
    En İyi Avı:
    henüz en iyisini tutamadım
    burası menekşe.
    dün akşam itibariyle çok güzel iri kefaller alanlar oldu. haricinde bir tek vuruş bile alamadım. sanki birllik olmuş terk etmişler.

dikkatimi çekense denizin temizliği ve durgunluğuydu. dip gayet net görünüyordu. bende balık olsam oltacıyı görünce zokaya düşmem :)

20. jeru

jeru taner

florya'da, ibb'nin sosyal tesislerinden aşağı sahile indiğimizde bir iskele var. oradan geçen bir amca baya iri kefal alıyordu. durup biraz öyle muhabbet ettim. 1 saattir oradaymış ve 8-10 tane kefal vardı büyük kovasında.. ben pek hazzetmem o balıktan fakat vardır illaki meraklıları.

avdan önce biraz ekmekle yemlemişti.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.