İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Geveze_22

Geveze_22 Hasan Kıskanc

Favori Kamış:
    Alba Leader 3.50 %100 Carbon - Alba Star Maritime 3.90 Surf
    Favori Makine:
    Banax SX4000 - Okuma Avanger Av-45
    En İyi Avı:
    Göl Kefali-8.200 gr Karagöz 4.250 gr Kofana 2.220 gr
    Herkeze merhaba, Ben senelerdir 7 yaşımdan beri bu hobiyi yaparım 2 sene öncesine kadarda ticari olarakta yapıyordum ama bıraktım. Şimdi sadece zevk için gider gelirim arada malum yaşam ve hayat insanı zorluyor. Buraya günde 2 3 defa girer güncel raporlara bakarım ama artık bakasımda gelmiyor çünki konu saptı arada nadir olarak rapor veren var hep bir mücadele tartışma var ve başka konular açma ilgisiz şeyler yazma gibi. Bu konu başlığı güncel kıyı raporları. Ne yem kullanma ne takım sorma nede şurda burda birşey varmı diye bilgi alma konusu. Ayrıca yapılan şikayetler yok gırgırların çok zarar vermesi bunlar hep ayrı konularda tartışılacak şeyler gün içersinde 3 4 sayfa yazı yazılıyor sadece 4 5 konu rapor diğerleri hep bir tartışma bilgi paylaşımı bunlar güzel şeyler beyeniyorum ama bu konu altında olması gereken şeyler değil... Yanlış anlamayın beni birini kırdıysam veya kötü birşey sölediysem kusuruma bakmasın bunu günlerdir yazıcam ama medarotör arkadaşlar el atar diye sustum yazmadım ama ben bu konunun bir elden geçmesi ve gereksiz olanların kendi konu başlıkları bölümlerine taşınması konusunda rica ediyorum.

2. Candy_Man

Candy_Man Necip TEPE

Bu sabah Yeniköy ve emirgan tarflarına baktık sadece küçük istavritler sallama yöntemiyle kıyı dibinden. taze yem attik tik yok. saygılar.20 lira benzin yaktık içerenköyden :Ddeğmedi bide yağmur yedik.. boşa 15-20 gün beklemek lazım sanırım.

3. s.burnu

s.burnu ibrahim

Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    1.95 kg baltabaş karagöz
    selam, resimde görünen karagöz, belirttiğin 4.250 gram olan karagöz sanırım, mükemmel görünüyor, en son 2 sene önce alabildim oda 1,950 gr dı, ne zaman aldığını ve tam nokta yer olmasada aldığın yer konusunda bilgi verebilirmisin

4. -Yaban-

-Yaban- mustafa seyda

Favori Kamış:
    celtic
    Favori Makine:
    river
    En İyi Avı:
    henüz en iyisini tutamadım
    tarabya ve istinyeyi yokladım dün gece. yine her yemi ve takımı denedim. hiç bir şey yok. istavrit bile tutamadım. bereket yanımızdaki balıkçı arkadaşlar ayrılırlarken dünden kalma bayat istavritleri verdilerde yem yaptık. ya henüz balık başlamadı, yada ben gerçekten nasipsizim nereye elimi atsam kurutuyorum :(

5. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Rapor değil ama gelen haberler şöyle: Haliç Kadir Has'ın önünde süper çinekop yapmış bugün. Sarayburnu'nda çapariyle 37 parça çinekop sarıkanat almış arkadaşım.

6. 34uf1980

34uf1980 umut ali pekgüven

Favori Kamış:
    lıneaeffe
    Favori Makine:
    okuma-zeon
    En İyi Avı:
    1.5kg
    Herkeze selamlar biraz önce sarayburnu ve eminönü taraflarına giden bir arkadaş ile görüştüm hiçbirşey yok diyor morali bozulmuş birazdan dönücekmiş...

7. Candy_Man

Candy_Man Necip TEPE

meraba, ben bugün emirgan tarafındaydım sabah
    istavrit demeye bin şahit lazım. gümüş mü kraçemi o bile belli değil..Ancak oraların yerlileriyle konustuk burda istavrit yapiomuş diolar. herkes muş dio :D saygılar.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 16 Ekim 2010
  8. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    Arkadaşalr balık bu ne zaman nasıl yapacağı belli olmaz. bir bakarsınız bir saat belli bir saatte yapar herkez bir iki kilo balık alır ondan sonra keser, bir bakarsınız o gün saatlerce balık yapar.. bir de şöyle bir durum var başıma geldiği için söylüyorum bir gün güzel balık yapar ertesi gün gidersiniz tık yok... he kimisi de 3 5 balık tutar acayip balık yaptı der bilemem ... :) yine muhabbete döndü arkadaşlar kusura bakmayın . hadi herkeze rastgele...

9. ycan

ycan Yalın CAN

Favori Kamış:
    Shakespeare-Balzac
    Sonunda güzel rapor vereyim, Gürpınarda yaklaşık 2-3 haftadır lüfere inat ettim, fazla vaktim yok balık tutmaya, en fazla 20:30 kadar kalabiliyorum, evvelsi akşam izmarit akını olunca, arkası lüfer yapar diye tahmin ediyordum, izmaritlerimi fleto yapıp dolaba koydum yarın için (dün akşam), akşam 19:00 da balıktaydım, 19:30-20:00 arası harika vuruşlar aldım (sonra eve döndüm balık varken :( ), çok keyif verdi, kimisinde alamadım, kimisinde ortadan ısırmış diş izleri seyrettim :), bir güzeli kayadan düşürdüm, sonuç olarak yarım saaatte 7-8 vuruş aldım. Yaklaşık 200 metre mesafeda herkezin balık tuttuğu yer vardı, ben uzakta yanlız avlanıyordum, oradan hiç vuruş alınamamış diye duydum, balık bu kadar mesafede farkediyor anlaşılan;

Kendi yaptığım hırsız olta, misina bir oltada FC Trabbuco XPS 0,28, bir oltada trabbuco T force 0.30, ilk iğne Mustad 1251c , sonraki iğne mustad 3282 1/0, mantarlı takım, uzaklık 60-70 metre, derinlik tahminen 2-2.5 metre. Nedense Fc misinaya aldım vuruşları , normal misinaya 1 vuruş geldi. O kadar mantar var ne alaka Fc misina anlamış değilim deneyeyim dedim. Şans bence.

Not : Bu hafta 5-6 kez başıma ortadan ısırılan yem geldi, 3 iğneli takım yapıcam, birde öyle deniyeceğim.

Saygılar.

10. d1ablo

d1ablo ender

En İyi Avı:
    izmarit :)
    her zaman avlandığım bölgelerin başında gelir emirgan istavrit bakımından çok verimli bir bölgedir,genelde çapariye 75/100gr kullanıyoruz dip bölgesi çok yosunludur oltayı fazla serbest bırakmaya gelmiyor.en son pazartesi çok güzel istavrit yapmıştı,eğer yeminiz olursa 16dan sonra çinekop yapar birazda cevreye bakınarak duruma göre hedef belirleyebilirsiniz genelde o bölgede avlananlar o bölgede sürekli takılan kişilerdir bi aksilik olmazsa bende istinye iskelesinin oradan avlanmayı planlıyorum.

11. Lüfer

Lüfer Kerem

Favori Kamış:
    Lineaeffe all around carbon spiral 150-300g 3.50
    Favori Makine:
    Okuma impact im-65 machine high performance
    En İyi Avı:
    Lüfer
    geçen gece lüfere gittik yemli.limanın dış kısmına salladık oltamızı şile limanı.o kadar kişiden 1 kişi lüfer alabildi.ama şöyle bir olay gelişti ışıldağı kıyıya tuttuğum zaman zargana sürüsünün kıyıya vurduğunu gördüm.gece o kadar zarganayı birarada görünce gaza geldim ipekli şamandıra topunu salladım ama nedendir bilmiyorum zargana gelmedi.belkide gece olduğu içindir.

12. hasan ışık

hasan ışık hasan

En İyi Avı:
    bütün avlarım
  13. istavrit

istavrit Boğaç

Oltacı babalardan gelen haberler kötü ...kılçık yok :( ...yer yer çapariye çinekop geliyormuş ...

14. savastulu

savastulu Savaş

Favori Kamış:
    Extreme Cast
    Favori Makine:
    Okuma
    Cuma günü saat 13.00 da Bakırköy sahilinden önce Cankurtarana sonra sarayburnuna sonrasında köprüye, Arnavtköyde fenere ardından emirgana ve sarıyere kadar gittik kayda değer hiç bir şey yok sallama yöntemi ile alınan kıraçalara köprüdeki kefallere yada lüfere olta atan yüz kişi içinde; Her 10 tanesinin 1 inde sarıkanat var diye balık var diyebilirsek evet balık var. Benim anladığım ise balık karadenizden boğaza girmemiş marmarada su soğuyunca kıyılayan 3-5 balık yakalanınca yada muş lu miş li hikayeler anlatılmaya başlayınca bir patırtıdır kopuyor.

15. Palamut Yalayut

Palamut Yalayut ALİ KAHYA

Favori Kamış:
    ALBA STAR
    Favori Makine:
    SHIMANO AERO 5000
    En İyi Avı:
    2.5KG EŞKİNA
    Arkadaşlar şu anda birkaçgündür unkapanı köprüsü çok güzel istavrit yapıyor.
    Bunun haricinde kefal seven varsa kefalde yapıyor. Galata köprüsünde ise durum daha vahim. Orası sadece kefal yapıyor. Dün öğleye kadar unkapanı köprüsünde 2 kg kadar istavrit tutup çinekopun peşine düştüm. Fındıklı , kabataş , ortaköy , bebek , arnavutköy , heryere gittim ve bütün balıkçılarla konuştum. Herkesin söylediği şey aynı. Balık tek tük yapıyor diyorlar yani 1 2 adet balık yapıyormuş. Herkesin verdiği adres aynıydı.Tokmakburnu. Ben daha önce hiç gitmemiştim oraya. Sadece 1 kişi vardı ve saat tam 6 da balık başladı
    adam bu balık yarım saat yapar dedi ve gerçekten öyle yaptı. Adam 4 adet çinekop aldı bende 1 tane aldım. Ama ben bu kadar balık hastasıyken bile 1 adet çinekopun peşinden o kadar gidemem. Evi oraya yakın olanlara duyrulur. Gidenler 3 - 4 balık alabilirler.

16. 56562

56562 xxx xxxxx

Arkadaşlar;

Konu başlığı ile uyumsuz olarak, sohbet içerikli mesajlar belirli aralıklarla tarafımızca temizlenmektedir.

Herkesin konuya daha fazla özen göstermesini ve sohbet, kişisel soru ve cevap şeklindeki yazışmaların özelden yapılmasını rica ederim.

Saygılarımla

Son düzenleme: 16 Ekim 2010
  17. SeMo

SeMo B.evler

Favori Kamış:
    Alba Star Bosphorus 2308/420
    Favori Makine:
    Banax helicon 5400 NF
    En İyi Avı:
    Kofana
    Merhaba Arkadaşlar;
    Dün akşam emirgan'a gittim tam olarak sutiş'in sol tarafına gittik oltaları açarkan sol tarafıdakilere selam vermeye gttim kovalarında 4-5 tane çinekopun oldugunu görünce sevindim biraz balık olabilir diye oltaları suyla buluşturduk buluşturmasında bi problemimiz vardı yemimiz sadece 2 tane istavritten oluşmaktaydı. İlk bekleme dakikalarında 1 vuruş aldım ama devamı gelmedi 30 dk sonra arkadaşım 1 adet çinekop aldı. Yem bittigi için iskele tarafında kıraç'a çıkatıgını bildigim için oraya gittim ama nafile 30 dk orada oyalandım birsey bulamadık. moralim bozuldu döndük Moralimin bozulma nedenide çok üzücü bir olay ile karşılaştım bu konuda DİKKAT'Lİ olmanız için anlatmak istiyorum.
    saat:02:00 civarıunda emirgan iskele tarafından küfür sesleri gelmeye başladı kafamı cevirince kıyıda avlananların bi tekneye küfür ettigini gördüm sebebi ise küçük teknenin kıyıya 2 metre açıktan oltaların üzerinde ilerlemesi Bu adi insan bozuntuları amaçlarını geçte olsam yanımdaki amcanın oltasının suyu düşmesi ve kısa bir süre sonra aniden burnudan dibe \ bu şekilde batması ve sola teknenin yönüne doğru gitmesi oldu şerefsizler teknenin arkasından suya attıgı bi kancalı aparatla misinaları takılmasını sağlıyor suya düşen kamışları teneye çektiklerini anladık olaya bakarmısın artık insanımız gasp'ın türevlerini nasıl geliştrimiş adamın maddi zararrı 780 TL ve emekli bi amcaydı takım elbiseli kunduruları kıravatlı şekilde mutavazi bir hali vardı üzüldüm nereye doğru gidiyor bu adilik ne işler yaa.

Son düzenleme: 16 Ekim 2010
  18. husamettinkocabiyik

husamettinkocabiyik hüsamettin

Selamlar Ey Balık Sevdalıları
    Dostlar Avcılar deniz otobüsünün sağ tarafındaki kayalıklardan çapariyle irice istavrit çıkmaktadır. Avcılar ve yakınında oturan arkadaşlara duyurulur.
    Saygılarımla Hüsamettin KOCABIYIK

19. murat takvim

murat takvim murat takvim

Favori Kamış:
    lineaeffe superba 4.20
    Favori Makine:
    penn ssm 750
    En İyi Avı:
    aramaktayım
    Şimdi sarayburnundan geldim.Sabahtan beri benim gördüğüm sahte balık ile 10-12 parça sarıkanat alındı,bizim kısmetimizde bişey yokmuş bugün.

20. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    selam ardaşlar öğleden sonra i çıkııkuleliye arın için yemlik istavrittutmaya gittim tek tubalık alınıyordu ve çok kalabalıkı zaten ilk attığım ince takım 50 gr kurşun olmasına rahmen kopt bend vaniköye doğru gittim bir acanınarifine uyarak yemlik tutucm dedim çok güzel er söylemiş bir de takı aldım ondan her atığımda 5 li 8 li kreçeler geldi yemlik oduğu için 30 - 40 parça kadar tuttum avı sonlandırdım ama ordakiler kovaarı doldurmuştu balık hala vard daının biri dedi balık var oğlum ned durdun dedim ben yemlik tutuyorum dayı zaen ufacık balıklar yazık günah sizde bitirmişsiniz olayı dedim hemen uzaklaştı :) birde benim gibi her seferinde 7 li 8 li çeken yoktu iğneer karışman rahmen böyle tuttum o bölgede tekneler çok kıyıdan gidiyor. millet soru yağmuruna tuttu dedim abi bir iki parça tutup kaçıcam şans kısmet dedim sizden farklı bişey yapmıyorum dedim. biraz izledikten sonra doğru üsküdara gittim çok kalabalık bizim bir iskele var oraya gittim orada bir abla arka arkaya 4 5 tane iri kefal çekti ve yemi hiç bozulmadı. geri kalanlar da kreçe tutuyorlardı yemlik. akşam çinekop yapıyormu dedim çok az bir iki tane anca alabiliyoruz dediler . derken biri çapariyle çinekop çekti o esnada iyi balık lafın üstüne geldi :) üsküdarda da daha iri istavritler tutulmakta ve sabah aldığım duyumlar 3 4 tane güzel lüfer yakalamışlar rapalayla. tabi kurşun 175 gr - 200 gr arası ve takım uçurtma misali ve balık çok çok nazlı.
    herkeze rastgele...

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.