İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. berkur

berkur şükrü

Favori Kamış:
    SHIMANO SURF LEADER 450 BX-G 3 PARÇA
    Favori Makine:
    shımono exage-ryobı epplause-shımono power aero fılegentd.
    En İyi Avı:
    lüfer+palamut.
    bu kadar çinekop tutulup anadolu yakasından haber olmaması ilginç ?
    bu gün öğleden sonra kanlıca çubuklu arasında hekimler sitesinin önünde kovalar ağzına kadar çinekop doluydu.evden çıktığımda ilk amacım öğleden sonra yemlik biraz istavrit tutup akşamda yemliye takılmaktı,ama evdeki hesap çarşıya uymadı,sabah çok iyi çinekop yapmış çapariye, arada palamut alanda olmuşben ilk önce kanlıca otobüs durahının orda 10 kadar yemlik istavrit tuttum hava kararmaya yakında yemliye dönecektim çubukluya askeriyenin köşesinden atmaya kararverdim yolda giderken hekimler sitesinin önünden geçerken kovalara bakayımdedim içimden yuh dedim kovalar ağzına kadar çinekop arada palamut ta var duyduklarımı bu sefer gözümlede görmüş oldum bendenizde askeriyenin köşesinden hava kararmaya yakın ilk atış vuruş, alamadım ikinci yine yemi kaptırdık üçüncü kıyıya kadar getirdim tahminim lüfer, balığı gördüm bir kafa atışı iğneyle birlikte güle güle dördüncü güzel bir çinekop kovada ve daha sonra 8.30 kadar vuruş yok ve dönüş.
    :D :rolleyes: ;)

Son düzenleme: 20 Ekim 2010
  2. zavullu

zavullu Soner

Favori Kamış:
    Alba star
    Favori Makine:
    Okuma Longbow
    En İyi Avı:
    47 cm Zargana,28 cm Kefal
    Bugün gündüz hava çok güzeldi...Balıga çıkılır deyip balıkçıdan 5-6 istavrit alıp Avcılar lunaparkın yolunu tuttum....Ama akşam 7 ye çeyrek kala orada oldugumda havanın aşırı esmesini ve denizdeki dalgaları görünce şok oldum ....Akşam 8 buçuga kadart lüfere olta salladım bir vuruş aldım ama rüzgardan onuda farkedip tasmalayamadım.....Yan tarafımda sadece 1 balıkçı vardı oda 2 vuruş aldı ama tasmalamak nasip olmadı.....Arasıra yagmurda yağdı,iyide ıslandık ,yanic 2 deli balık tutmaya çalıştık:)

3. albay73

albay73 mustafa üsküdarlı

Favori Kamış:
    shimano aspire 4.50 kamış
    Favori Makine:
    shimano twinpower sw 8000 pg shimano sustain 8000 fe shimano süper ultegra xsa 10000
    En İyi Avı:
    5kg levrek
    Bu gün karadenizin kuzeybatısından palamut boğaza doğru yöneldi kıyı balıkçısına hayredermi bilemem fakat yarın bu balığın boğaza gireceğini düşünüyorum bilginize...rastgeleyin...

4. Palamut Yalayut

Palamut Yalayut ALİ KAHYA

Favori Kamış:
    ALBA STAR
    Favori Makine:
    SHIMANO AERO 5000
    En İyi Avı:
    2.5KG EŞKİNA
    Arkadaşlar bir saat önce cankurtarandan geldim. Saat 19:00 gibi oradaydım , gitmeden önce yemlik istavrit almak için balıkçılara gittim 5 istavrite 5 tl diyorlar daha sonra cankurtaranda olta malzemesi satan tanıdık bi abiden 5 istavrit aldım 2 tl ye ama istavritler taze değildi. Sonra oltamı attım ve yaklaşık olarak saat 19:40 gibi ilk vuruşumu aldım bu arada deniz çok çalkantılı ve inanılmaz akıntılıydı. Zaman zaman oltalar karışıyordu. Neyse ilk vuruşu tasmaladım ve kamışın ucu tasmalamamla birlikte epey eyildi daha sonra boşluk vermeden sarmaya başladım. Balık öyle bir kafa vuruyor ki anlatamam. Balık bir bana doğru geliyor bir kafa atıyor. Daha sonra balığı gördüm ve çok güzel bir lüfer aldım. Tam olarak 34cm balığın fotosunu koyamıyorum çünkü telefonun bilgisayar aparatı yok. Bu lüferden sonra 1 sarıkanat ve birde çinekop aldım. Sonra saat 22:15 gibi avımı sonlandırdım. Bu gece benim için çok iyi bir gece oldu. Geçen hafta cumartesiden beri orada takılıyorum ve her gittiğimde ilk balığı ben aldım. İnşallah kısmetim hep böyle devam eder. Gerçi işe gittiğimden çok fazla duramıyorum ama artık kısmet cuma gecesine. Herkese rastgele.

5. Feridun

Feridun feridun

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kaya balığı
    Mustafa abi bugün oltaya vuran balık 3-4 gün önce iğneada tarfında iyi av vermişti bizlerde yolunu bekliyorduk ve bir kısmı geldi....yarın akşam gelecek olan hava ile balık daha kuvvetli akacağını tahmin ediyorum.....

6. Atescibaba

Atescibaba Mehmet Bayraktutan

Favori Kamış:
    DAM Steelpower Tele Surf 390
    Favori Makine:
    Okuma PL 865
    Avcılar raporu 20.10.10

Selamlar,
    Avcılar derya bloklarının altındaki kayalardan dün 18:00-20:30 arası 1 sarıkanat, 1 adette iri istavrit alınmıştır. Görebildiğim kadarıyla bir eşkina, 1 arkadaşta Sarıkanat almış tüm balık bu kadar.
    İlgilenenlere duyrulur.
    Saygılarımla.
    M.Bayraktutan

7. balikci_82

balikci_82 nusret

Favori Kamış:
    okuma salina 4.20 3 parça
    Favori Makine:
    daiwa windcasst
    En İyi Avı:
    #direnlüfer
    slm arkadaşlar dün galata dan geçtim çok güzel çinekop yapıyordu haber vermek istedim

8. Kirkor

Kirkor Kirkor Nergis

Favori Kamış:
    Mitchell
    Favori Makine:
    Mitchell
    En İyi Avı:
    Mığrı, sinarit
    Arkadaşlar kusura bakmayın geç bilgi aktardığımdan ancak bilgisayar karşısına geçebildim.
    16/10/10 sabaha karşı 05:30da aşiyandaydım ve o saatlerde pek kimse olmayıp gayet sakin geçmekteydi, akşamdan istavrit pahalı olduğundan sardalye aldık. Gerçekten de arkadaşlarımızın dediği gibi tık yoktu bunun üzerine 7gibi istavrit yoklamak üzere takımlarımızı açtık, orada kendine yer edinmiş bulunduğum bölgenin müüdavimlerinden olan Hakkı ustamız kıyıdan yoklama ile kıraça aldı ince takım ile, bende karışık olarak hazırladığım fosforlu turuncu tüylü beyaz iğne, fosforlu pembe tüylü beyaz iğne, fosforlu turuncu tüylü siyah iğne ve yeşil tüylü yaldızlı siyah iğneli takım ile bir kaç deneme peşinden 4lü kıraça gelmeye başladı kıyıya yakın bölgeden, derken kesildi bir kaç deneme içerisinde biraz daha kıraça geldi tam bu sırada Hakkı abiye kalenderden telefon geldi çapari ile çinekop alıyoruz diye bu sırada takımı değiştirip komple yeşil takım açtım tam gitme hesapları yaparken açığa 115gr kurşun ile dipten aldığım istavritler bir hayli güzel büyüklükteydi. Bunu gören Hakkı abiyle gitme niyetlenen abilerimizden birinin içi gitti kalıp kalmama arası kalınca en sonunda gitti, saat 09:30 gibiydi.
    11'de geri geldiklerinde ben aynı takımla 2kg civarı (tartmadığımdan) istavrit (kıraça değil) doldurmuştum kovama, kendileri geldiğinde toplamda 3kişi 4tane çinekop almışlardı ve geldiklerinde almaya devam ettiğim istavritleri gördüklerinde gittiklerine pişman oldular. Balık aldıkça gören arkadaşlar durup kendileri alamayınca başka yerlere bakmaya devam ettiler. dipten istavrit gelirken dibe bırakmadığınızda ve gezerek geldiğinizde kıraça geliyordu hatta kıraça denecek kadar bile büyük değillerdi kendini bilen arkadaşlarımızla denize geri gönderdik.
    Ben iğne no:12, misina 10luk, beden 22-25lik kullanıyorum ve standart yaldızlı yeşil takım ile aldım. işe döneceğimden öğlen ayrıldım ve ayrılmadan istavrit çaparisi ile 1adet çinekop kısmetli bir arkadaşımız aldı ve balık yapıyordu fakat dipten almayan herkes kıraça topluyordu aynı zamanda da 2tane istavritim yarım geldi, başka arkadaşlarda 2sefer daha tekrarlanınca durum hakkı abimiz yem olarak 1tane istavriti kesip kurşun altına da yemli tekli iğne bağladı fakat tık yoktu. Son olarak bulunduğum sürece akıntı yoğundu.

Şimdilik bukadar birde nasıl resim ekleyebileceğimi foruma nasıl öğrenebilirim?

9. babaçi

babaçi Coşkun

Favori Kamış:
    olta,
    En İyi Avı:
    aynalı sazan.7 kg
    sabah 08:00 da kanlica çubuklu arasındaydım,kişi başı 1 çinokop hatta bazı şanslı arkadaşlar 2 şer adet aldı.

ne hikmetse bir ben alamadım:)

10. Palamut Yalayut

Favori Kamış:
    ALBA STAR
    Favori Makine:
    SHIMANO AERO 5000
    En İyi Avı:
    2.5KG EŞKİNA
    Çinekopu galatanın neresi yapıyordu . Sanırım orada hamsi kullanıyorlar yem olarak ve saat kaç gibi yapıyordu.

11. balikci_82

balikci_82 nusret

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    daiwa windcasst
    En İyi Avı:
    #direnlüfer
    saat 5 civarıydı bayan alan olmuştu ama benim gördüğüm birkaç kişi çapari ile aldı gördüm yemli atanlarda da vardı evet hamsi kullanıyorlar orda karaköyden girince sol taraf yapıyordu.birde ekleme yapıyım baya büyük bir tane kırlangıç vardı yaklaşık 60 70 cm vardı galiba ben gördüğümde hala yaşıyordu resmini de çektim yanlız tel pc aparatı yok ondan atamıyorum

Son düzenleme: 21 Ekim 2010
  12. Palamut Yalayut

Favori Kamış:
    ALBA STAR
    Favori Makine:
    SHIMANO AERO 5000
    En İyi Avı:
    2.5KG EŞKİNA
    Çapari genelde gündüz yapar demekki denk geldi. Ben galatada dediğin gibi köprünün karaköyden gelirken sol tarafında 3. d,reğin dibinde avlanırım. ama bu yıl gidemedim daha başka yerlere takılıyorum ancak güzel balık yapıyorsa gitmek isterim tabi.

13. balikci_82

balikci_82 nusret

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    daiwa windcasst
    En İyi Avı:
    #direnlüfer
    dün gördüğüm kadarıyla gitmeye değer bende bayadır gitmiyorum galataya ama baya çino vardı tutan

14. barbunya

barbunya Faruk

Favori Kamış:
    lineaeffe s-flex 10 kilos surf
    Favori Makine:
    okuma epixpro epb
    En İyi Avı:
    Palamut 39cm

Feridun bey merhaba, tecrübelerinize dayanarak sormak istiyorum palamutu gece kıyıdan alma imkanımız hiç yokmudur? güzel bi palamut çaparisi var elimde gündüz çıkamadığım için kullanamıyorum maalesef.

15. k_afacan

k_afacan kemal

Favori Kamış:
    lineaeffe BAIA 4.50 / lineaeffe s-flax 3.90 / lineaeffe oyster 3.90
    Favori Makine:
    lineaeffe superfıre 8000 / okuma octana ot-30 / okuma octana ot-55
    En İyi Avı:
    kalkan 1.5 Gr kadar
    bugun saat 16:30 kavacıktan m.koye gitmek için otobüse bindim fsm de koprude şöyle bir manzaraya bakayım tekne filan varmı diye kafamı bir cevirdim kanlıca tarafından yola çıkmışlar b.taş tarafına doğru tam bagazın ortasından gidiyorlar en az 30 tane vardı resmen gırgırlar show yapıyorlar balık girdi heralde

16. balikoltasi

balikoltasi Birol

Poyrazköy tarafından geldiler, bizde gördük. Resmen katliam mangası gibiydiler. Marmarada kesin bir haber almışlardır.

17. denizzzci

denizzzci burak

En İyi Avı:
    bugüne kadar 3 ton:):)
    yeşilköyden lüfer

balıklar gündüz 4-5 arası kıyıdan kaşıkla alınmıştır rastgelsin herkese

18. Uygar Arslan

Uygar Arslan Uygar Arslan

Bravo...Tebrikler..Yeşilköy gibi bi yerde,kaşıkla..Hem de kıyıdan..Tebrikler valla...Biz bu sene 5 kere geldik,hepsinde de eli boş döndük..Sormak istediğim bir şey var Burak,kurşunlu olsa gerek kaşık takımın.Kaç gram ve ne tip kurşu kullanıyorsun??

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 22 Ekim 2010
  19. heraklideos

heraklideos enis

valla ne yalan söylim denizzci arkadaşımız bu işi iyi biliyor ve sabırlı davranıyor .

kaç gram kurşun kullandığını soran arkadaşa cevap vereyim denizzci adına :)
    kendinden ağırlıklı kaşık kullanıyor arkadaşımız...

20. eldvin

eldvin Erdoğan Özalp

En İyi Avı:
    30cm Lufer Familyası
    Bugün öğlen okul çıkışı üsküdara uğradım saat 3-4 arası ordaydım herkesin yüzü gülüyordu hemen hemen. Bolca çinekop vardı kovalarda bir kişi iri bir palamut almış. bir adet kofana ve fazlaca lüfer vardı...

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.