İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. serkansarican

serkansarican serkan sarican

balık yok

arkadaşlar pazar günü boğaz kireç burnundaydım sadece 1 adet zergana tuta bildim Trollardan balıklar kıyıya gelemiyoki boğaz tamamen trol ağalarıyla kaplı

2. Atescibaba

Atescibaba Mehmet Bayraktutan

Favori Kamış:
    DAM Steelpower Tele Surf 390
    Favori Makine:
    Okuma PL 865
    Avcılar raporu 18.10.10

Avcılar - Derya Bloklarının altındaki kayalardan saat 18:15- 20:30 arası lüfer denememiz sonuç alınamadan sonlanmıştır. Kimseninde balık aldığını görmedim.
    İlgilenenlere duyrulur.
    Saygılarımla.
    M.Bayraktutan

3. Kadri

Kadri uuu

gürpınarda nerde balık tutuyorsunuz mevkı bıldıren olurmu lutfen balık tutmak ıstıyorum o bolge ıcın ınat ettım artık lutfen yardım

4. ÇİRKİN

ÇİRKİN Serdar

En İyi Avı:
    Palamut
    bu sene hiç gitmedim ama Kuleli de ve Vaniköyde avlanabilirsin , gerçi üstadlar sana nokta atışı yaptırtacaktır.Syg.

5. gulyabani

gulyabani Abdülkadir

Sabah 7 öğlen 12 arası unkapanı köprüsünde kefal köprünün hırdavatçılar çarşısı tarafından tek tük kraçe alınıyordu öğleden sonrada sarayburnunda 2 saate yakın güneş banyosu yaparkene de kimsenin bişey çektiğini göremedim.

6. hersezen

hersezen hakan

Favori Kamış:
    yabomax
    En İyi Avı:
    Eşkina&Lüfer
    Ben stadın oradaydım pazar günü zargana vardı 9-10 tane yakaladım ama balıkçı barınağının orada sarıkanat alan oldu pazar akşamı 2-3 tane

7. NAMDAR

NAMDAR ŞÜKRÜ ERTEKİN

cumartesi gecesi köprüler başta olmak üzere boğazda kalendere kadar gittik hemen hemen her noktayı kontrol ederek kimsede balık yoktu kalenderde sabah 05 kadar olta attık lüfer gillere gelen 1 gelincik mantarlı dip oltasına istavrit yemli attık onada gelen 1 iskorpit hepi topu bu

8. Palamut Yalayut

Palamut Yalayut ALİ KAHYA

Favori Kamış:
    ALBA STAR
    Favori Makine:
    SHIMANO AERO 5000
    En İyi Avı:
    2.5KG EŞKİNA
    Arkadaşlar bu sıra çinekop sülalesi her yerde cirit atıyor ama bu balıkları oltayla yakalamak çok zor çünkü girgirlar balığı gördüklerinde çevirip çevirip yakalıyorlar. Pazar akşamı cankurtaranda 5 balık aldım sonrada hemen bir gırgır geldi ilk önce sağ tarafımızı çevirdi balıkları topladı hemen ardından sol tarafımızı çevirdi yine balıkları topladı ve daha sonra hiç balık alamadık. Çinekopun kilosu 8 tl ye kadar düştü istavrit hiçbiryerde yok balıkçılarda satılan istavritin kilosu 10 - 12 tl arasında değişiyor hele canlı istavrit alacaksanız 15tl den başlıyor. Bir balıkçı istavritin tanesine 5tl dedi. Bende burası kuyumcu mu balıkçı mı dedim. Karınları doydu ya şimdi böyle tok satıcı olurlar. Ama başka zaman peşimizden koşarlar balık alalım diye. Arkadaşlar sadece marmara denizinde 3000 adet ağ atabilen küçük boyutlu tekne var. Bunların yanında gırgırları da düşünürsek balığı en son tutabilecek olan bizleriz.
    Bu yüzden her geçen gün balık miktarı azalıyor. Farkındaysanız her sene balık daha da gecikiyor. Bunun sebebi de gırgırların balığın geçişine izin vermemesidir. Çok yakında 3 tarafı denizlerle kaplı , deniz ürünleri bakımından zengin ülkeler arasında olan ülkemizde hiç balık tutamayacağız. Şu anda yaşlı amcalardan el oltasıyla tutulan kofanaları torikleri nasıl hevesle dinliyorsak. Bundan sonraki nesillerde bizlerden istavriti çinekopu eşkinayı karagözü dinleyecekler.

9. webokur

webokur cihangir

ortaköy civarı cumartesi pazar 2 gün akşam 8 ile gece 2 arası 1.gün 14, 2.gün 12 iri çinekop alındı. vuruşlardan ve kesik yemlere bakılırsa şu an daha nazlılar. yemlerin hep uç kısımlarında diş izleri vardı. bazılarını kopartmaya bile tenezzül etmemişler diyebilirim. mantarlı dip oltası kullanıldı. ayrıca yem başlı başına problem. yem olarak tezgah istavriti kullanıldı. taze yem kullanılsa kanımca daha da güzel sonuçlar alınabilir. sadece 1 fotoğraf çekildi. onuda en kısa zamanda eklemeye çalışacağım.

10. murad

murad Murat

Geç oldu ama Cumartesi günü Vaniköy'de; geceden sabahlayanlar bir şey alamamışlardı.Kafeterya duvar dibinde 7 00-9 00 arası ince takımla istavrit ve kıraça tutan 5-6 kişilik bir grup daha sonra yemliye dönerek yarım saat içinde toplamda 6-7 sarıkanat aldı. Benim yemlerim pek taze olmadığından netice alamadan ayrıldım. Gördüğüm kadarı ile kraçeleri bütün olarak takıp, küçük iğneli hırsızlı mantarlı takımda yaklaşık 50-60 cm'lik bedenle alıyorlardı

11. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    2 numara iğne ve 3 iğneli mantarlı çinekop takımı kullanmanı tavsiye ederim. lüferin çelik teli bile kestiği hatta iğneyi bile kırdığı söylenir boşluk vermeden tasmalayıp çekmek lazım. ayrıca matarlı takımında ya çift kat misina olmalı iğnelerde yada örgü misina kullanılanlar var ondan olmalı diye düşünüyorum . umarım canavarlardan yakalarsın rastgele :)

12. husamettinkocabiyik

husamettinkocabiyik hüsamettin

Selamlar Olsun Ey Balık Sevdalıları

19.10.2010 saat 11:00 ve 16:00 arasında galata köprüsünde arkadaşımın yanında takıldım olta götürmeden sohbet amaçlı galatada bugün sadece ilaryalar çekildi başkada bişe yoktu.

13. Palamut Yalayut

Palamut Yalayut ALİ KAHYA

Favori Kamış:
    ALBA STAR
    Favori Makine:
    SHIMANO AERO 5000
    En İyi Avı:
    2.5KG EŞKİNA
    Galata köprüsünde gece çinekop yapmış diye duydum ama ne kadar doğru bilemiyorum.

14. caner37

caner37 caner çetinkaya

evet doğru kardeş.bende saat 19-23 arası oradaydım baya iyi çinekop yaptı.ben biraz geç attım 6 tane aldım.10-15 arası alanlarda oldu.dün gece köprü baya iş yaptı.

15. underbaris

underbaris Barış şeker

En İyi Avı:
    Deniz kızı 1,90 cm :=)
    Dün vapur beklerken galata köprüsüne bir göz atayım dedim saat 18:00 civarı çoğu kişinin kovasında kefal doluydu, sadece bir kaç kişide oda takım satan kişilerde sarıkanat vardı

16. KingFish_Lüfer

KingFish_Lüfer

Favori Kamış:
    bir igne yeteri kadar misina olsun yeter gerisini ben hallederim
    En İyi Avı:
    en büyük balıgımı hatırlamıyorum ama varsa deniz kızı yakalamak isterim
    sabah 06-10 arası sarayburnundan 4 adet çinekop ben yanımdaki arkadaşta 3 adet çinekop ve bolca tekne vardı....

17. Uygar Arslan

Uygar Arslan Uygar Arslan

Tebrikler İsmail,ben de Bakırköy'de ikamet ediyorum.Sanırım sen de..Bakırköy'de çıkıyor musun balığa?Bu arada Sarayburnu'ndaki balıkları rapala ya da çapari ile mi aldın?
    Tebrikler tekrar,avlarının devamını dilerim

18. doctor

doctor Ferdi

Favori Kamış:
    Italcanna futura
    Favori Makine:
    shimano twen power 8000 Pg
    En İyi Avı:
    Kofana 2 kilo 300 gr
    Arkadaşlar bu gün çokca istavrit ve bazende çinekop yaptı anadolu yakası,çinekop u kurşun altı fleto ıstavrit takarak aldılar.. bilgilerinize...

Rast Gelsin..

19. jukı

jukı murat ocakçı

Sarayburnun giren balık çok ince rapalda,yemlide tam tad vermiyor,gelirsede yemli kaşık fark etmiyor zaten. Gündüz,kaşık ,rapal deneye bilirsin.

20. Feridun

Feridun feridun

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kaya balığı
    Bu gün karadenizin kuzeybatısından palamut boğaza doğru yöneldi kıyı balıkçısına hayredermi bilemem fakat yarın bu balığın boğaza gireceğini düşünüyorum bilginize...rastgeleyin...

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.