İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. cinecooper

cinecooper Serhat Naci

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme Cast 4.30 100-220 gr
    Favori Makine:
    Shimano Titanos XSA 5500
    En İyi Avı:
    Kuyruktan 38 cm Palamut
    galatada bol istavrit, hatırı sayılır izmarit =), tek tük çinekop çıkıyor.

2. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Boğazda istavrit çoştu

Bu sabah yarım saatte 2 kişi üç kilo iri istavrit aldık. Takım kıyıya yaklaştığında atlayan tüm meraklı kıraçaları da vatanlarına iade ederken ayrı bir mutluluk yaşadık. :)

Son düzenleme: 5 Kasım 2010
  3. motocyclerider

motocyclerider bülent

Dün kalenderde 5 olta 3 kişi sabahladık. kıraça katliamı yapanlar haricinde kimsenin tek balık aldığını görmedim. bi kaç kaçırılan balıkla bizde ellerimiz boş döndük.

4. obsession

obsession Selçuk

Arkadaşlar geçen gün başlık altında ;

sürekli kontrole gıttıgım yerde varolan 2 insanın hergun devasa kovalarını doldurdugunu bı gun bunları denıze ıtıp kacıcagımı soylemıstım. Bugun yıne herzaman kı avlak yerıne gıttım oltamı hazırladım denıze salladım, guzel havanın, deniz kokusunun oltama gelen 2-3 lü istavritlerin keyfini çıkarırken, benden büyük olan bi abiyle arkadaş oldum, muhabbet falan hepimiz gibi kendısıde kraça katliamına karşı ve mantıklı birisi. Derken bahsetmıs oldugum 2 seri katilden birisi ordaki amcayla oltasını karıştırdı, suçlu olmadıgı halde amcaya laf soylemeye baslayan seri katile ilk şamar yanımdakı abiden geldi...
    aynen şu şekildeydi ; kardeşim hergün buraya gelıp denizde balık bırakmıyosun alt tarafı surda 3-5 balık tutan amcaya nası konusuyosun, oltan mı karıstı bak çantam orda git istediğin kadar çapari al,terbiyesizlik yapma....böyle kaldı mı derdiniz ? tabiki hayır. Bunu fırsat bilen ben aynen şööle dedim ;
    istiyosan benım kovadaki balıklarıda alabilirsin... e tabi adam dumur hıc bıse dıyemedı... abiyle ilerleyen dakikalarda bu konuyu konusmaya basladık kendı aramızda kendisi bilinçli bir avcı helal olsun...he bu arada pardon raporu es geçtim :)...

vaniköyde ara ara 3-5 istavit geliyor, oltama 2 tane yarım ıstavrıt geldı hemen caparı altı yemlı yaptım ama sonuc sıfır. Tabı yıyecegı bol olunca tenezzul etmıyor yalnız bölge akşamları çinekop avı ıcın oldukca elverıslı.

Kulelide durum aynı az ınsan az balık...
    kandiilli iskelesinde istavrit bile yok....

bende 1.5 kilo balıgıı aldım ayıkladım akşam afıyetle yedık...

5. sezgincoskun

sezgincoskun

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    LEVREK 4 KG
    geçen akşam bunları alabildim denizden. saat 00:30 ile 02:00 arasında 1 ispendek 4 adet eşkina 1 tanede ispari. saat 02:30 04:30 arasında ise 5 çinekop 1 tombik istavrit

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

6. HeaD

HeaD Çağlar

sezgin abi bunlarda ambarlı limanından mı marporttamı?

7. Candy_Man

Candy_Man Necip TEPE

Merhaba ;
    Perşembe gecesi Porto Beşiktaş maçından sonra üsküdara gittik kontrol kulesinin ordan yemli atalim dedik. Demez olaydık.
    125 gr Kurşunu attık çat direk akıntıdan marmara tarafına gitti kursun. Abartmıyorum 3 saat denedik 1 kere bile kurşunu dibe adam gibi oturtamadık. sora 140 gr. kurşun aldık ordan kuzguncuk tarafına geçtik gece 3 gibi. 14o gram kurşun suyun içinde havada dururmu ya : ) kıyıdan kıyı hizasına kuzeye attık 20 mt. yürüyüp kapattık makinenin muhafazasını. inanın sonuç aynı 140 gram kurşun suda dibe oturmior. Sürekli güneye doğru bi gerdirme var kamışı tripoddan alıyor resmen . dipte akıntı kaç mil bilmiorum bi seferinde bıraktım saldım misinayı yeni sardırdığım 250 mt. misinanın 4 te biri kaldı hala oturmadı dibe. Elimde tutuyorum kamışı sürekli bi zırıladama var kamışta 140 gr. kurşun akıntıda uçurtma gibi havada kalıyordu. Ve deniz yüzeyi çarşaf gibiydi. aklım almıyor sabahladık 1 kere bile dibe oturtamadan.Sinirlerim bozuldu kedileri besledik (!) geldik eve:D sonuç 0

8. Uygar Arslan

Uygar Arslan Uygar Arslan

Arkadaşlar merhaba,çok yorucu geçen bir iş haftasının sonrasında yarın sabah Avcılar'dan sandal kiralayıp ava çıkmayı düşünüyorum.Kiralayan arkadaş oldukça bol istavrit ve yer yer çinekop çıktığını söyledi..Bir arkadaşımla sözleşmiştik ama az önce özel bir nedenden gelemeyeceğini bildirdi..Hevesim kursağımda kaldı tabi..Biraz da geç oldu saat ama ,bana katılmak isteyen var mı diye sorayım dedim?Sabah 5.30'da çıkmayı düşünüyorum...Yalnız da keyifli olmuyor malum bu hobi..Burdan yazabilirsiniz.İyi haftasonları

9. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    üsküdarda 125 ancak çapari atarken kullanılır. ordakiler 200 gr kurşun atarlar genelde. kuzguncuk balık bakımından çok verimsizdir. paşalimanı eskiden güzel balık yapardı ama artık oradan da haber gelmiyor. beylerbeyi ve ya kuleliye gidebiliyorsanız oraları denemenizi öneririm. bugün oradan güzel haberler de geldi üstelik.

10. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    sezgin bey tebrikler güzel bereketli bir gece olmuş. daha güzel avlarınız olur inşallah..

11. 29519

29519

O dediğiniz yerden pek yemli atılmıyor zaten daha çok 150 ve üstü ile rapala ve çapari çalışılıyor. Camii önünde filan anca yemli atılabiliyor ama orada yemli atmadığım için hiç bilemiyeceğim ayrıntıları.

12. KoRSaN

KoRSaN M.Yüksel

Böyle insanlarla karşılaşmak genelde yüksek ihtimal tedarikli gitmek en iyisi :)

Buarada Galata raporu olan arkadaşlar bugün için son durumlar nedir ne kullanılıyor takımlar nedir bilgi verirmisiniz.

13. serhat_ist

serhat_ist serhat

Favori Kamış:
    linea effe
    Favori Makine:
    alba star
    En İyi Avı:
    lüfer
    selam uygar ben sana katılabilirim ama ben anadolu yakasında oturuyorum çengelköyde nasıl haberleşicez tekneyi nerden kiralıyacaz sen organize edersen sevinirim

14. Uygar Arslan

Uygar Arslan Uygar Arslan

Serhat arkadaşım,benim planım Avcılar'dan çıkmaktı.Ama konuda da belirttiğim gibi arkadaşımın gelişi son dakikada iptal olunca ben de kimseyi bulamayınca gidemedim.Yalnız da keyifli olmuyor malum..Doğrusu Çengelköy'den Avcılar'a gelmen de çok zor olurdu.Ama bundan sonra benzer bir durum olursa haberdar ederim.Sağlıcakl kal

15. serhat_ist

serhat_ist serhat

Favori Kamış:
    linea effe
    Favori Makine:
    alba star
    En İyi Avı:
    lüfer
    tamam dostum dediğin gibi ayarladığın bir zaman sabah erken saatlerde çıkarsak iyi balık alacağımıza inanıyorum ben balığın yatağını biliyorum sen yeterki bir gün ayarla gerisini bana bırak :))) bende tekneyle çıkıyorum çünkü baya bi balık alıyorduk açıklardan

16. atcek

atcek ibrahim

selam dostum bende tam sandal planı yapıyordum avcılardan istersen bugün katılabilirim hatta bir arkadaş daha var tansu cehennam nikli onada sorayım belki motorlu ile açılabiliriz 3 kişi olursak ne dersin,çok iri istavrit ler ve çinekoplar tutabiliriz çapari ile

17. omerergin

omerergin ÖMER

hereze selam istarit sürüsümü desem

deryasım desem unkaanı körüsünde taksime gdiş yönüne gre aşlangıçtan 50 metre sora az ileri atın ve iri istavritlerinizi çekiniz :)

Bu sabah 6 kg kada aldım kraçaların hepsini attığım halde yoruldum ve eve döndüm :D
    gecede galatada çinekop için bekledik sonuç 15 tane 2 tanesi gerçekten küçük ama çaresiz iğnelerim gırtlaklarında kalında karga burun devreye girdi :((

18. hkn

hkn HAKAN

Favori Kamış:
    lineaeffe turnafresh 4,20
    Favori Makine:
    OKUMA LONGBOW LBII-960
    En İyi Avı:
    acemiliği atınca yazıcam
    Arkadaşlar slm.aranıza yeni katıldım.4,20 lik kamış varda makina olarak neyi tavsiye edersiniz.yeni başladı bu balık tutma hastalığı.

19. bajoist

bajoist ufuk

Favori Kamış:
    otomatik olta
    En İyi Avı:
    çupra 1kg
    Hakan hoşgeldin aramıza. Makina yorum ve tavsiyerini Forumdaki Makina başlığı altında bulubilirsin. Forumu gezmeni incelemeni tavsiye ederim. Burada güncel kıyı raporları yazılmakta.

20. mix_lord

mix_lord ercan

En İyi Avı:
    30 cm lüfer
    nerdeyse her aksam emirgana cinekopa olta atiyorum, tabi atmadan once taze yem olsun diye, kraca tutmak zorunda kaliyorum, en fazla 3 kraca tutmaya bile vicdanim el vermezken, sapkali ve gozluklu, bordo doblosu olan bi sahis kovasini hergun kraca dolduruyor, bi kac kere sakayla karisik laf ettim, banamisin demiyor, adamin tuttugu yer iskelenin sol tarafindaki cikintinin ordaki oltaci ahmet abinin onu.bildigim kadariyla kraca tutmak yasak, Ben bu adami ilgili yerlere sikayet etmek istiyorum, nereye sikayet etmem lazim yardimci olurmusunz.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.