İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. bertay87

bertay87 bertay

merhaba sayın abilerim ben daha önceden tek tük balık tutardım. bu aralar işi biraz daha profesyonelleştirmeye karar verdim :) Ama Beykoz tarafına gitmem keyfimi kaçırmadı değil. İnanılmaz pisletiyorlar denizi ve etrafını :S
    sizlerden dikkat etmem konular hakkında bilgi istiyorum.(örnek : tırıvırı zararları)

İşinize yarayan bilgi vermek gerekirse
    Riva tarafına gitmenizi tavsiye ederim.
    saygılar :)

2. desperrado

desperrado mustafa yigit

Favori Kamış:
    Daiwa
    Favori Makine:
    Banax ST7000
    En İyi Avı:
    palamut 1 kg
    Rivada şu an ne çıkıyor ?

3. durmus

durmus durmuş

Favori Kamış:
    extreme cast
    Favori Makine:
    okuma ra 1155
    En İyi Avı:
    yakalayamadığım orkinos :(
    aynen bende 7:00 - 10:00 arası çubukludaydım bir kaç kıraçadan başka birşey yoktu. 10:30 da vaniköye geçtim orda da bi kaç kıraça tutan vardı yemli atan bi amca hiç bişe alamamıştı. vaniköyde gece 12.00 den beri bekleyen kişiler 3 tane çinekop almışlar.

4. zavullu

zavullu Soner

Favori Kamış:
    Alba star
    Favori Makine:
    Okuma Longbow
    En İyi Avı:
    47 cm Zargana,28 cm Kefal
    İyi akşamlar arkadaşlar ....Cuma akşamı mesai kalmama ragman Cumartesi sabah 6 da Küçükçekmeceden Karaköy limanına dogru yola çıktım....sabah 2 iri istavrit çıkardım kracayla ugraşmadım hedef iri istavritlerdi ama kalabalık herzaman beni daraltmıştır kalabalıklaşmaya başlayınca köprüye dogru vapurların kalttıgı bölgeye hareket ettim....Tam burası güzel rahat kimse yok derken solumda iskele duvarına yaslanmışken 2 abi geldi,abi dedigime bakmayın aramızda en fazla 2-3 yaş vardır.Sagolsunlar sagımdan,solumdan,üstümden,kamışı benim kamışa dogru sollu sollu yan yatırmalar ben kamışı havaya dogru kaldırıyorum 1 metrelik alanımda adamlara 6-7 mt alan yetmiyor...Sonra bu kadar psikolojik baskı yeter dedim ..Köprüyü kolaçan ettim yer yok...Fındıklıya devam ettim....Orası sakindi bir kere kafama koymuştum Cumartesiyi balık avına ayırmışım zaten...Orada istavrit ve Rapala ile sarıkanat falan denedim olmadı......... Rapala atmamım nedeni yanımdaki yemli ile çinekop deneyen abinin Beşiktaşta rapala ile sarıkanat çekmelerini görmesi bana söyleyip beni harelkete geçirmesiydi...Velhasıl kelam Fındıklıya ilk kez gittiğim için orayıda tanımış ama avsız dönmüş oldum...Millet Fındıklıda bol bol Kefal çekiyordu ....Sonra 12:30 gibi Unkanına gittim ..Orayıda hiç denememiştim....Unkapanında herkez Kraça çekiyordu ..Bende millete kızdım çekmek istemedim ama sonra çogunun çok küçükleri attıgını gördüm... yemlik çekiyorlarmış....Bende oradan 10 tane yemlik çektim....Saat 4gibi orta kısımlardan Çinekop alındıgı haberi yayılınca oltaları küçük zokalarla çinekopa çevirdi millet bende zoka vardı ama çok büyük oldugu için bu olmaz dediler ..Neyse dedim deneyim ama gene Lüfer familyasıyla tanışamadım....Bende boşuna kraca toplamış oldum....Küçükçekmecenin yolunu tuttum...Fatihte trafik çok oldugu için Unkapanından Şehitlige kadar 1 saat yürüdüm iyi geldi:)

5. şemsipaşalı

şemsipaşalı hakan

slm üsküdar şemsipaşa ve kızkulesine kadar bugün hiçbirşey yoktu yemliye kalanlarda bile hüsran balık yokoldu hayırlısı diyelim rastgele

6. gökhan79

gökhan79 gökhan

En İyi Avı:
    lüfer
    selam arkadaşlar buraya yeni üye oldum çok güzel bi site

7. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    gırgırlar at çek yapıyorlar resmen :)

bugün balık vardı aslında ama kanaldan akıyorlardı kıyıdan dediğiniz gibi pek birşey bende tekneyle geçerken göremedim fakat tekneler güzel balık aldı. istavritler çok iri çinekop çaparisiyle bile aldık arada istavrit çaparisiyle çok çinekop aldım yaprakları geri attık. ne hikmetse çinekop çaparisine gelmeyen balık istavrit çaparine çok rabet etti 15 iğneli çaparim 5 iğne kaldı :D

8. Palamut Yalayut

Palamut Yalayut ALİ KAHYA

Favori Kamış:
    ALBA STAR
    Favori Makine:
    SHIMANO AERO 5000
    En İyi Avı:
    2.5KG EŞKİNA
    Arkadaşlar biraz raporlara baktım ama doğru dürüst çinekop raporu yok. Bende bu konuda cuma akşamını cumartesiye bağlayan geceden raporumu yazayım. Cuma günü babamı unkapanı köprüsüne gönderdim yemlik tutması amacıyla daha sonra akşam 7 gibi avlak noktama gittiğimde babamın yaklaşık olarak 50 60 adet yemlik istavrit tuttuğunu gördüm tabi o güne kadar çok çinekop olmadığından gözümüze fazla geldi sonra bir arkadaş daha geldi 3 kişi olta attık çinekopa saat 23:00 a kadar babam 3 arkadaşım ise 2 çinekop aldı ve sonra arkadaş cumartesi çalışacağından eve gitti. Daha sonra saat 24:00 gibi öyle bir çinekop başladı ki saat 4 : 30 a kadar ben 27 babam ise 14 balık almış oldu. En acemisinde 12-13 çinekop vardı. Sonra tabi o gazla pazar akşamı da gittik ama saat gece 1 e kadar 2-3 çinekop alabildik. Zaten su istavrit kaynıyordu. Ama sonuç itibariyle sezıonun en zevkli çinekop avımı cuma gecesi yaşadım. Bu çinekop öyle birşey ki ne zaman ne yapacağı hiç belli olmuyo. Çok iyi takip edip sürekli aynı yerde olta atmak gerekli diye düşünüyorum. Herkese rastgele

9. bora85

bora85 bora

Favori Kamış:
    lineaeffe turnafresh 390
    Favori Makine:
    okuma zeon
    En İyi Avı:
    kıyıdan çapari ile 2 tane mavi balina
    sarıkanat lüfer tutulmadıktan sonra ne yapıyım böle denizi.artık balık tutmanın zevkine bile varamaz oldum.neyseki geçmiş senelerde fotolar çektirmiştim artık onlara bakarak avutuyorum kendimi.

10. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Bir balık uğruna nelere katlanıyoruz, işte amatör ruh bu.

11. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Selam Engin, bizim yakada da öyleydi ama istavrit çaparisinde kurşunun altına yemli takım bağlarsan çok iyi sonuç veriyor. Çünkü çinekoplar aslında istavrit çaparisine değil ona gelen istavritlere saldırıyorlar, o yüzden çaparinin altındaki yemli takım harika çalışıyor. Balık bollaştığı zamanlarda hiç boş gelmiyor diyebilirim. Hatta istavrit çaparisinde kurşun yerine bana gösterdiğin mavrukaları bağlayıp yemlemenin de çok iyi sonuç vereceğini düşünüyorum.

12. şemsipaşalı

şemsipaşalı hakan

hoşgeldin bol şanslar

13. Palamut Yalayut

Favori Kamış:
    ALBA STAR
    Favori Makine:
    SHIMANO AERO 5000
    En İyi Avı:
    2.5KG EŞKİNA
    Arkadaşlar herhalde yazdığım rapor pek ilginizi çekmedi. Herneyse benim için çok güzel bir deneyim oldu. Herkese rastgele.

14. y.avluk

y.avluk yunus

Favori Kamış:
    lineaeffe
    Favori Makine:
    d.a.m.
    En İyi Avı:
    çapari ile eşkina:)
    ali kardeş fotoğraflarını bekliyoruz;)

15. Palamut Yalayut

Favori Kamış:
    ALBA STAR
    Favori Makine:
    SHIMANO AERO 5000
    En İyi Avı:
    2.5KG EŞKİNA
    Yunus Cep telefonumda bilgisayar aparatı olmadığından fotoğraf ekleyemedim.
    Ama fotoğraf eklemek gerçekten önemli bazıları beni tanımadıklarından av raporunun asılsız olduğunu düşünüyo olabilir. Aslında asılsız olduğunu düşünmeleri de çok önemli değil benim için. Çünkü onların düşünceleri benim av raporumu pekte etkilemiyor.

16. beyaz martı

beyaz martı Serbulent Bay

Favori Kamış:
    balığın cinsi ve mevsime göre
    Favori Makine:
    balığın cinsi ve mevsime göre
    En İyi Avı:
    Yayın 10 kg
    Timur merhaba,
    Cumartesi sabahı yaptığınız rapala şovdan bahsetsene biraz dostum ;):)

17. saka

saka Engin

Favori Kamış:
    Lİneaeffe surf mill 4,20
    Favori Makine:
    Okuma safina noir 55
    En İyi Avı:
    Kaba Lüfer, 90 cm Turna
    Küçük bluetouth cihazları var oldukça ekonomik.7-8 tl. kabloyla hiç uğraşma böylesi daha pratik oluyor.;)

Avın daim vebereketli olsun.

18. Palamut Yalayut

Favori Kamış:
    ALBA STAR
    Favori Makine:
    SHIMANO AERO 5000
    En İyi Avı:
    2.5KG EŞKİNA
    Arkadaşlar şu sıralar sürekli haliçte fener karakolunun önünde çinekop sarıkanat hatta lüfer alındığı bilgisi geliyor ne kadar doğru bilemiyorum ama gidip denemeye değer diye düşünüyorum. Balık şu anda bayağı içeri kadar girmiş durumda. Unkapanından 41 adet çinekop sarıkanat aldım cuma gecesi ama sabah karakolun önüne gidip denemek nasip olmadı. Bakalım bu akşam yine gidebilirin ama haftaiçi pek vaktim olmuyor. 3 saat kalabiliyorum. Bakalım bu akşam bişeyler alabilirsek raporu yazarım

19. gümüş

gümüş emre

Favori Kamış:
    lıneaeffe turnafresh 3.90 gold fish ocean surf 4.20
    Favori Makine:
    okuma salina sa 55 okuma travertine tr 65
    En İyi Avı:
    uğraşıyorum
    rivanın neresi kardeş ben rivaya yakın oturuyorum bide ne çıktığı hakkında ip ucu verirsen ona göre hazırlık yaparız

20. dayzın

dayzın taner

Favori Kamış:
    linafee
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    Tv de izliyoruz :)
    ben cumartesi günü sabah 7 den 9 a kadar toplam kovama 22 tane istavrit yakaladım.orda tanıştığım balıkcı amca ile muhabbet ettik emirganda çinekop varmış dediler bana git dedi ben zevkimi aldım içimdeki kurtlarımı döktüğüm için gitmedim:) 8 tane istavrit kocamandı, yanlız çok küçük istavritte geliyor küçük onları suya geri bıraktım 1 tanesini bırakamadım ağzı yırtıldı iğneden çıkaramadım hareket etmiyordu onuda kediye verdim :)

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.