İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. cakall

cakall Burhan Sait

Unkapanındaki (boğaza bakan kısımdaki) takımcıları az çok tanırım. Hiç birisi 24 saat orada durmaz, ayrıca h,ç birinin açdığı tezgahın uzunluğu (kendi attığı olta dahil) 2 metreyi geçmez. Gelen kimseyide geri çevirmez (akşama kadar evde yatıp tam balık başlama vakti gelip araya sıvışmaya kalmayanlar dahil). Ayrıca senin belirttiğin kısım köprünün ortalarına yakın kısım unkapanı tarafı 9/10 cu aydınlatma direğinin orası galiba. Oradaki takımcı Yılmaz diye birisi açdığı tezgah 1 metre lik bir yer kaplıyor. Öyle istila vs tabirler bence çok yanlış, yorumunu okuyan kişileri yanlış yönlendiriyorsun. Ayrıca Unkapanı köprüsünde balığın sıklık ile aynı yerden çıkdığını ben 10 senedir görmedim. Birgün 5-6 direk arası yapıyor ise ertesi gün 10/11 direk oluyor tamamen senin şansına kalmış bişey.

syg,

2. Palamut Yalayut

Palamut Yalayut ALİ KAHYA

Favori Kamış:
    ALBA STAR
    Favori Makine:
    SHIMANO AERO 5000
    En İyi Avı:
    2.5KG EŞKİNA
    Öncelikle balık orada 4. direkten 5. direğe kadar olan yerde yapıyor ve senelerdir bu böyle devam ediyor. Unkapanının galata köprüsüne bakan kısmında. Bunun yanında 4. direğin dibinde kadro hergün aynıdır. Takımcı ve takımcının arkadaşları vardır. Tahtalar sürekli sabit durur. Ben balığa hergün gidiyorum belki sen ayda bir gidiyorsan haftaiçi kalabalık olmayan zamanına denk gelmiş olabilirsin. Unkapanı köprüsünde balığın yoğun olarak yaptığı yer 4. direkten başlar ve 5. direğe doğru azalarak devam eder. Bunu orada olta atanların yoğunluğundan da anlaman pek zor olmaz. Birde taksime doğru giderken camiye yakın olan yerler yapıyor. Ama dediğim gibi sen herhalde istavrit zamanında falan gittiysen onu bilemem. Ben istavriti sadece yem olsun diye tutuyorum. Çünkü insan büyük balıklar tutunca diğerlerinden pek zevk almıyo.

3. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sen de olta kaptırma işini meslekleştiriyon sanki.:eek: Ne bu ya, bu kaçıncı kaptırdığın olta kardeşim?

Makine ve kamış önemli ancak, yerinde olsam rica'nın içine misinayı da dahil ederdim. Sağlam birşey olsa gerek, canla-başla direnmiş takımı sürüklemek için.:D :D

Yaralı ve böylesine için sızlarken bunları yazmamı hoş karşılamıyorsan yazdıklarımı silerim Aydıncığım. Modlardan fırsat kalır mı o da ayrı konu tabi.:)

4. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Bu konu kıyı raporları konusuydu değil mi?
    Pardon ben genel rapor adına bildiğimi yazayım.

Kıyılarda kıraça katliamı bildiğiniz gibi bütün hızıyla devam ediyor.:(

Açıkta tekneler, henüz yumurtlama yaşına gelmemiş, yavru lüferleri (çinekop) tutmaya çalışıyor.
    Balıklar ince, 15-16 tane bir kg. gelebilir(belki 14 tane).

5. timur1453

timur1453 Timur

Favori Kamış:
    Italcano
    Favori Makine:
    MITCHELL ARMADA PRO 8000
    En İyi Avı:
    Yenıköy çakar'ın orda 2 saatlık zıpkın dalısında 12 lüfer resmen et yıgınına daldım :)
    vayy baba naber ya :)
    sorma 15 gundur yaklasık akıntı burnuna gıdıyorum bır ara 14 parca aldım gece ne guzel kımse yoktu :) balıgı goren geldı kalabalık oldu o zmanda sıkıntı basladı sankı ınanırmısın bayram namazı gıbı olduk yapıs yapıs ama bu aralar gusel cıkoyor dun 2 lufer cıktı ve cınekop sarı kanat balık ara ara yapıyor yalnız kerata yuzurı beyaz sırt ve mavı beyaz pelıkan yıgıyor :) yanı anlıcan tek olayım her gece saat 2 de gıder 7 ye kadar akıntı burnundayım tabı bazı aksamlar es gecıyorum ..kabatası bıraktım valla :) neyse bülentcım görusuruz oralardayım gelırsen görüsürüz inşallah allaha emanet ol by.
    bu arada videoyu koydum :)

http://www.facebook.com/#!/video/video.php?v=460413947919

Kabataş-istanbul

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 10 Kasım 2010
  6. süha günay

süha günay süha günay

ben iyi niyetli bir hesap yaptım.
    15 gündür emirganda kraça bol.
    hergün en az 100 kişi en az 10'ar kilo kraça tuttular (bunlar tahmin değil gözlerimle gördüğüm ve abartmadığım rakamlar. 30-40 kg (3-4 büyük kova) tutan da vardı).
    100 x 10 = 1.000 kg günde
    15 x 1.000 = 15.000 kg (başka bir deyişle 15 ton)
    bu şekilde 5 avlak olsa istanbulda (benim bildiğim örneğin kalender ve tarabya-kireçburnu arası da sayılabilir) 15 günlük bilanço:
    5 x 15 ton = 75 ton kraça midelere ve dipfrizlere indi.

7. Palamut Yalayut

Palamut Yalayut ALİ KAHYA

Favori Kamış:
    ALBA STAR
    Favori Makine:
    SHIMANO AERO 5000
    En İyi Avı:
    2.5KG EŞKİNA
    Abi bu kıraçaları ne yapıyo bu adamlar anlamıyorum. Geçen cuma günü babam 50-60 adet kıraça tutmuştu yemlik olarak bende dedim ki neden bu kdar fazla tuttun zaten çinekop yok dedim. Gelen bir iki kişiye yemlik balık verdik. Sonra akşam 23:00 dan sonra bir çinekop başladı anlatamam. Sabah 4:30 a kadar 41 adet çinekop aldık. Kaçırdıklarımız iğneleri kopartanlar cabası . Sonra pişman olduk kıraçaları verdiğimize ama iş işten geçmişti. Lakin biz 50-60 parça kıraçayı çok görürken millet kovalarca kıraça yakalıyor ayıp yani valla

8. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Ali 41 adet çinekop tuttun 42 ayrı yere yazdın. -ki o da tıpkı kraça gibi yavru balık, henüz olgunlaşmamış yani yumurta dökecek yaşa gelmemiş bir balıkcık- Bakalım daha kaç yere yazacaksın?:eek: :(

Son düzenleme: 10 Kasım 2010
  9. omerergin

omerergin ÖMER

dün akşam

bende unkapanı köprüsündeydim be genelde hamsi ile tutarım :)
    4 parça alabildim ama ben köprünün un kapanı girişinde idim . daha sonra az bi yürüdüğümde herkesin bir bölgede oldğunu farkettim oltacı bir adam vardı onunla az sohbet ettiğimde malzemelerini al gel dedi yer açarım sana.
    geldiğimde geri cidden yer açtı :) fakat 15 dk geçmediki rüzgar çok şiddetlendi sinir krizleri geçirdim :) balık vuruyor ama rüzgar o kadar güçlü ki olta yerinde durmuyor.

bu arada discovery 2 aylık 4,5 metre karbon kamış kırıldı : )) garantisi varmıdır.

10. beyaz martı

beyaz martı Serbulent Bay

Favori Kamış:
    balığın cinsi ve mevsime göre
    Favori Makine:
    balığın cinsi ve mevsime göre
    En İyi Avı:
    Yayın 10 kg
    Timur,
    önümüzde bir haftalık bir tatil var, bir aksilik olmazsa akıntıburnunda birlikte sahte at çeki yaparız :)

11. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Söylemeden geçemeyeceğim. Çinekop-Sarıkanat dediğiniz balıklar kıraçadan daha da yavru. Lüferin ulaştığı azami büyüklük 13 kilodur. Yumurta dökme boyu ise 24 cm'dir. Kıraça yakalamanın yanlış olduğunu düşünenler sarıkanat da yakalamamalı. Sonuçta vatandaş deniz kenarına gidiyor ve ne buluyorsa onu yakalalıyor, katliamcı vs. diye bu kadar yüklenmemek lazım. Yani lüfer, palamut, iri istavrit var da, oltacılar mı yakalamıyor? Balığın kökünü kurutanları ve olta balıkçısını kıraçaya, çinekopa mahkum edenleri bu forumlarda değil çok başka yerlerde aramalısınız.

12. unexpected

unexpected HAMZA

doğru söze ne denir.. :))))

13. süha günay

süha günay süha günay

aslında haklısın da.
    bir kişi her gün 10 kilo, 20 kilo, 30 kilo ne demek.
    bunu düşünmek lazım.
    aynısı 100 küsür çinekop, sarıkanat avlananlar için de geçerli.

14. dayzın

dayzın taner

Favori Kamış:
    linafee
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    Tv de izliyoruz :)
    Balık tutarken anlamadığım birşey var... Balık yakalıyoruz bir vatandaşın teki oltayı bir çekti oltasındaki bütün iğnelerde balık var bende aynı yerde tutuyorum ve merak ettim takımını sordum ince takımmı abi? Gelen cevap - ben bilmiyorum ben anlamıyorum yaaa...!!! hisarın yakınında bulunan burhan abi (oltacı) sordu neymiş takımı diye bende dedim abi söylemek istemedi amaannn umrumda sanki... İnsanlarımızda şu mantık var oltasında kullandığı takım hankkında bilgi verse bütün balıklarını sanki biz yakalayacaz :D Verceği bilgide basit kursun gr,ince,kalınvs.. takım yeşil,beyaz,sim,tüy vs neyse işte:) bakmadım bile geçtim gittim uyuz oldum :)

15. obsession

obsession Selçuk

kulelide 2 kişi vardı maalum kovalar ve oltalar boş, vaniköye gittim sureklı gıttıgım bı yer var (camiinin dibi) at çek yaptık ama nafile. kandilli tarafında işler bıraz daha değişikti, parkın içinde 10 atışta 1 tane 2 tane istavrit geliyor fakat kandilli vapur iskelesinin önünde tam bir kıyamet var. kraçe ve istavrit beraber geliyor. Çinolar ıstavrıtlerı kıyıya yapıştırmış millet salla salla yontemıyle balıgın belını kırdı deyim yerindeyse. Bende o kalabalıktan yer bulmaktan zıyade 10 dakıka kadar ızledım eve döndüm..

16. cyhntskn

cyhntskn CeYhUn

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    SHIMANO SUPER ULTEGRA 6000 XSA
    En İyi Avı:
    SARIKANAT 55 CM ZARGANA :-)
    Kalender ıyı ıstavrıt yaptı bu sabah 6.45 - 8.30 arası....

17. nidya78

nidya78 Aydın

Yok abi olurmu hiç latife yaptığını gayet açık.Nuri abi misina konusunda haklısın galiba. :D Bu giden 2. olta abi. Birincisi arnavutköyden çalınmıştı. Ona bu kadar acımamıştım çalanı görmediğim için. Ama bu giden göz göre göre gittiği için acıdım. Adamlar resmen eşkiya olmuşlar. benim oltayı bulma ümidim yok zaten. Ben yandım eller yanmasın hesabı yazdım onları.

İşin kötü yanı şimdi iyi bir kamış almak istiyorum ama bir üçüncüsü başıma gelir mi diye elim gitmiyor. :D

Hazır yeri gelmişkende modlardan bir ikinci el kısmı rica ediyorum. Fenamı olurdu şurda elindeki fazla kamışlardan satmak isteyenlerden alsaydım.

18. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Shimano Spin Power 425 bx
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:
    Torikler, Kofanalar - Levrekler Vs. Vs.

lodosta en iyi akıntısı ters olan yerler balık yapar üsküdar. a.köy akıntı burnu. gibi yerlerde akıntı durur ve rapala yüzdürmelik bir hal alır.

19. omerergin

omerergin ÖMER

Bir taktik oltayı kapalı tut misineyi bir parmağına 2 tur attır sarma işleminde oltanla sararsın yoksa rüzgardan kamışı zaptetmek inanki çok zor :)

20. omerergin

omerergin ÖMER

ufff

Sazlı bosnaya gidip böle kocaman sazanları tutup salasım geldi ya akşam akşam bu balık nasıl bir av hırsı :D

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.