İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. şemsipaşalı

şemsipaşalı hakan

slm :( maalesefki üsküdarda bugün 2 tane çinekop vardı yemlide bile balık yok

2. halil76

halil76 Halil Birdal

Favori Kamış:
    Ocean Surf 4.20 + okuma boxter bxf 60
    En İyi Avı:
    Kefal 1 kilo
    Bugun 2 civarı ilk beylerbeyine gittim, aşırı lodostan takımları açmadım bile, ordan çubukluya geçtim, tam bir kıyamet, yer bulabilen 10 lu dolu istavrit çekiyor, tabi %80 i kıraça saat 4 den sonra muthiş çinekop yaptı, ben tuttuğum 10-12 tane kıraçayı yem yapıp çinekopa denedim, bir kaç vuruş, yarı yolda bırakmalarımla beraber, tam bir beceriksizlik örneği gösterdim , çünkü yanımdaki adam çift olarak çekti, akşam saat 6 civarı sonlandırdım, keyifliydi, ama karışan takımlar, insan munasebetinden yoksun bir kaç kişi yüzünden can sıkıntılarıda olmadı değil, benim bu çinekop tutmasını acil öğrenmem lazım :)

3. ycan

ycan Yalın CAN

Favori Kamış:
    Shakespeare-Balzac
    Çok yazılacak şey var... , hafta sonu işinden gücünden zaman ayıran insanlardan tutun, ilk defa balığa gitmiş insanlardan tutun, balık yakalamayı marifetmiş sayanlardan tutun, çok çeşit insanımız var........ , keşke bütün insanımız bilinçlense, bırakın yavru balık tutmayı, balıkçıdan yavru balık almayı bile bıraksalar.

Yavru balıktan şikayet ediyoruz değilmi bu güzel sitede(emeği geçenlere teşekkür ederim) , kıraça tutan insanları hayıflıyoruz.

Arkadaşlar , abilerim kardeşlerim , kıraça yavru diye laf söylüyoruz değilmi ? , sadece istavritinmi yavrusu var ? , Soruyorum size, LÜFERİN YAVRUSU NEDİR ? , Levreğin, palamutun,kırlangıçın,eşkinanın,kılıçbalığının......

İnternet ortamında yazılar yazmak , bir şeyler paylaşmak o kadar kolayki, klavyedeki harflere basmak yeterli, kimisi anlar, kimisi anlamadan yorumlar yapar, uzar gider....

Her balığın yavrusu var, aklıma gelenler; ispendek, kıraça, yaprak, çinekop, çingene v.s.

Lütfen hepimiz yavru balıklara dikkat edelim, etrafımızı uyaralım, hayırlı akşamlar, saygılar.

4. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    halil bey çinekop avında vuruşu aldıktan ve tasma yaptıktan sonra çok seri bir şekilde çekmeniz lazım yoksa alığı kaçırırsınız. sizin ya yem takmanızda ya da çekerken bir sorun olabilir diye düşünüyorum. takımınızı 3 iğneli çinekop mantarlı takımıyla deneyin iğne no : 3.
    ben o kalaabalık yüzünden bir senedir adam gibi kıyıdan avlanmıyorum :) olta atmayı unuttum neredeyse.
    bir de kısmet işi diye bir şey var her zaman derim ben mesela teknede de olsa benden daha iyi bilen biri var diyelim ben patır patır balık alırken adam vuruş bile alamıyor tamamen kısmet işi :) umarım bundan sonra eliniz boş dönmessiniz...

5. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Sarıyer - Tarabya 16:00 - 18:30 bol istavit arkası çinekop, kaba çinekop, sarıkanat.

6. erols

erols Erol Safak

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX240M 10-30gr, Daiwa CrossFire CFS270MH 10-40gr
    Favori Makine:
    Mitchell Avocet II G4000F, Shimano Nexave 4000RB, Daiwa Laguna 3000-5Bi, Spro Passion 740
    Engin Bey, bu konunun yeri belki burası değil, ama söz açılmışken ve tüm arkadaşların affına sığınarak size sormak isterim... Benim de aynı sorunum var, yani oltama birçok vuruşlar olmasına rağmen ve zamanında tasmalamama rağmen çinekopu çok nadiren alabiliyorum, yemlerim hep ziyan olup gidiyor... Ben mantarlı çinekop takımımı 2 iğneli olarak ve genelde 4 numara siyah Mustad çapraz iğne kullanırım. Siz 3 iğneli takım ve 3 numara iğne tavsiye ediyorsunuz... İğnelerin üçü de mi 3 numara olmalı ve iğne rengi (siyah veya beyaz) fark eder mi?

7. casper73

casper73 bahri

Favori Kamış:
    Shimano nexave te surf 170gr.
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 xsb,Shimano alivio 4000rb,protackle harbor 5500,ryobi ecusima
    4 numara iğne küçük gelir bence. iğneyi yeme giydirdikten sonra ucu yemden dışarı bakması lazım. öyle olmazsa ancak balik yemi iyice yutarsa takılır.
    ben genelde 3 iğneli yaparım. ilk 2 iğne 2 yada 3 no çapraz son iğnede 4 no çapraz iğne kullanırım. küçük bir bilgide mantardan sonra stoper eklerim ki mantar geri kaymasın.

8. hasan ışık

hasan ışık hasan

En İyi Avı:
    bütün avlarım
    unkapanı köprüsünde dün abartılacak rüzgar yok saat3 ten 5 30 a kadar oradaydım kıraça çıkıyor istavritleri seçerek aldım kıracalar suya iade 2 tane yaprak geldi çapariye suya iade ettim hava kararınca yemli yaptık ama vuruş alamadım 5 30 da bıraktım..

9. erols

erols Erol Safak

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX240M 10-30gr, Daiwa CrossFire CFS270MH 10-40gr
    Favori Makine:
    Mitchell Avocet II G4000F, Shimano Nexave 4000RB, Daiwa Laguna 3000-5Bi, Spro Passion 740
    Bahri Bey, ilginiz ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim! Ben de takımlarımı o şekilde yapıp deneyeceğim...:)

10. Palamut Yalayut

Palamut Yalayut ALİ KAHYA

Favori Kamış:
    ALBA STAR
    Favori Makine:
    SHIMANO AERO 5000
    En İyi Avı:
    2.5KG EŞKİNA

Bende saat 19:00 da unkapanına gittim arkadaşla birlikte. İkimizde birer vuruş ve birer çinekop aldık. Akşam güzel balşamıştı ama dada sonra vuşuş bile alamadık. Sonra saat 21:00 da bir sarıkanat aldım sonra 22:00 a kadar hiçbir vuruş olmadı. Ama unkapanının taksime doğru olan tarafından güzel balık almışlar. Arkadaş gidip baktı bi ara 5-6 bazısında 15 çinekop varmış.

11. gökhan79

gökhan79 gökhan

En İyi Avı:
    lüfer
    selam arkadaşlar dün galata köprüsü raporu sabah 11,00 akşam 17,00 kadar 16 kefal akşam 17,30 dan 23,00 kadar 6 sarı kanat 9 tanede çok iri istavrit

12. Atescibaba

Atescibaba Mehmet Bayraktutan

Favori Kamış:
    DAM Steelpower Tele Surf 390
    Favori Makine:
    Okuma PL 865
    10.11.10 Kalender

Arkadaşlar selamlar,
    Dün işim nedeniyle yolum boğaza düşmüştü. Beşiktaştan başlayarak çinekop var mı diye baka baka gittim. Aradığımı Kalenderde fazlasıyla buldum. Aslında bir balık intiharına tanıklık ettim diyebilirim. Toplamda 2 kiloya yakın istavrit (kesinlikle kraça değil) Çinekop çaparisi ile aldım. 43 parça çinekop aldım. Av saati 12:00 ile 17:45 arası . Bugün müsait olanların bu bölgeyi kolaçan etmesini öneririm.
    Bu arada bayram tatilinde Memlekete balık götürmek istiyordum tam gönlüme göre olmuş oldu. Böylelikle baya kişi boğazımızın balığının tadına bakabilecek.
    Herkese iyi avlar dilerim.
    M.Bayraktutan

Son düzenleme: 11 Kasım 2010
  13. gökhan79

gökhan79 gökhan

En İyi Avı:
    lüfer
    evet aynen beden 0,35 köstek 0,30 uzunluk 5, 6 metre yem hamsi mantarsız 3 iğneli ve hiç tasmalamadan iğneler güzeldi yemi aldığı gibi iğneler batıyo tasmaya gerek kalmadan aldım balıkları

14. gökhan79

gökhan79 gökhan

En İyi Avı:
    lüfer
    dun sabahtan akşama kadar 10 15 kişi vardı saat 17,00 oldu yer kalmadı ona göre gitmeye bak bide yarın akşam cuma akşama hafta sonu daha kalabalık olur balıkta var azda olsa sabaha kadar iyi av olur rastgele şimdiden iyi avlar

15. obsession

obsession Selçuk

kuleli : insan yok
    vaniköy : insan yok
    çubuklu : istavrit katliamı var
    kandilli : yemli çinekop
    üsküdar(radar önü değil) : sarı kanat vuruşları var (20 dakıkada bir)

16. starmix

starmix Murat YILDIZ

Favori Kamış:
    Alba
    Favori Makine:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    Olta: Karagöz 650 gr. Zıpkın: Yılan Balığı 2.7 Kg
    GreenPeace raporundan alıntı:
    2050’de dünyadaki balık stokları tükenecek. Denizleri hala sonsuz bereket kaynağı olarak görüyorsanız çok yanılıyorsunuz. Büyük balıkların %90’ı çoktan yakalandı. Toplam balık stoklarının %60’ı bitti. Gerı kalan %40 ise 40 yıl içinde son bulacak. Balıkların bittiği gün deniz yaşamı da bitecek.

17. obsession

obsession Selçuk

bu haberden sonra balıklar 2 sene sonra biter. abi 2050 de balık olmayacagı acıklanmış e bizde şimdiden fazla fazla tuttuk stok yapıyoruz abi...

18. obsession

obsession Selçuk

Kıyı balıkçılığı içinde av yasağı olsa fena olmaz...eylül ve kasım arası kıyıdan avlanmak yasak...hem krecelerde rahatlar hemde bu tartışmalarda artık uzamaz :)... olmaz dediler, yaptım olacak :D:D

19. cetinmeyrili

cetinmeyrili ÇETİN

Favori Kamış:
    Daiwa exceler 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Raw 2
    En İyi Avı:
    21 sarıkanat

Bugün müdürümün yurtdışında olmasından faydalanarak çalışma arkadaşımdan izin alarak öğleden sonra boğazı kolaçan etmeye başladım.İlk durağım Arnavutköy'den başlayarak sırasıyla Çamlıbahçe,Aşiyan,Rumeli Hisarı,Emirgan derken kendimi Kalender Ordu Evi'nin önünde buldum.Baktım herkes çok güzel balık alıyor ben de takımlarımı açarak ava başladım.Uzağa atıp büyük balık alırım diye kalın takım taktım ama balık o kadar yoğun ki uzakta da aynı boy yakında da aynı boy.Üstelik benim kullandığım takımla yakında olan balıkları alamamam lazımken istavritler çıldırmış gibi takıma saldırıyorlar.Netice itibariyle tek takımla hiç takım harcamadan 5 kg.civarı balığı kovaya koyup hava kararmaya yakın avımı sonlandırdım.Lüfer ailesi için biraz kalacaktım ama çapari altına takılan hırsızlı takımla alınmış balıkları gördüm çinekop bile değiller yaprak boyunda. Katliama ben de ortak olmak istemedim.Zaten bu sene istavritler bile hep orta boy arada iri istavrit geliyor.Arada gelen kraçeleri denize iade ediyorum ama iri istavrit tutamamak bile aslında içime sinmiyor.İnşallah en kısa zamanda istavritler de çinekoplar da iri gelmeye başlar.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 12 Kasım 2010
  20. emrmtn

emrmtn Emrah Metin

En İyi Avı:
    kayıtlara geçecek birşey arıyor :)
    arkadaşlar mrb lar,,ben çorluda ikamet ediyorum.hafta sonu kuzenimin yanına geçecem.bostancı civarı nerede ? neyle ? ne alabilirim ? sorularına yanıt bulabilirmiyim :) hepinize rasgeleee........

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.