İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. 33022

33022

Bu benim ilk raporum.Dün sabah saat 06:30 civarı bir arkadaşımla birlikte eşlerimizi de yanımıza alarak hem pazar gezmesi hem balığa bir bakalım hem de açık havada kahvaltı yapalım diye düstük yola...Hedefte Beylerbeyi Çengelköy arası herhangi müsait bir yer vardı.Ancak Kuleli de bile adım atacak yer yok malum pazar günü.
    Neyseki Çengelköy Camisinden geri Üsküdar'a doğru gelirken boş bir yer bulduk takımları açtım ama akıntı o kadar kuvvetliydiki yanımdaki en ağır kurşunum da 100 gr.Onca at çek sonunda gelen 2 istavrit onlar da cok küçüktü geri bıraktım.Ama hemen yanıbaşımda göl kamışlarıyla kraçe katliamı yapıyorlardı hemen kıyıdan önce gümüş sandım ama değilmiş.Adamlar 10 kg yoğurt kovasını yarıya kadar doldurmuş.Çok sinirim bozuldu, caminin hemen altındanda dünya kadar kraçe tutuyorlardı, Buna kim dur diyecek bilmiyorum ama bir kaç kişiye fena çattım.Anlayan anlamıştır zaten ama bu daha çok vicdanla alakalı bir durum.Yok adamlara anlatamıyorsun zaten ufacık balık kafayı kopardıktan sonra kalan dişinin kovuğunu doldurmaz ama tutuyor.

Bu sinirden sonra bastım geldim Zeytinburmu sahilde güzel bir yer bulduk hemen oturduk.Kahvaltı masamızı hazırladık yedik içtik.Zeytinburnu mendirek ile Bakırköy arası sardalya tutuyorlardı bende katıldım 15-20 tane sardalya tuttum.Akşam Zeytinburnu-Samatya müdavimlerinden Salim Abi geldi beraber lüfer kovaladık ancak birşey çıkmadı.Ben maç var diye erken kaçtım ama maçı seyrettikten sonra keşke kalsaydım diyorum. Bu pazarın en ilginç yanı bizim hanımların da dahil olmasıydı ki ben çok büyük keyif aldım onlar da güzel vakit geçirmişler ki tekrar gelmek istiyorlar.Ben diğer arkadaşlara da tavsiye ediyorum.Uygun biz zamanda eşleriyle beraber gitmeyen varsa gitsin gerçekten güzel oluyor.Bu arada mendirek üstünden pazar akşam üstüne doğru çok güzel zargana aldılar bende zargana topu yoktu birde zıpkınla dalan 2 genç arkadaş 2 şer tane levrek vurmuşlar ki boyları çok iyiydi.Çinekop yada istavritten eser yok ama kıyıda çok fazla gümüş vardı çapariye çok dalan oldu.Sanırım o bölge balık yapar tabi üstadlar ne der bilmiyorum

İnşallah daha güzel raporlar yazarım

2. bertay87

bertay87 bertay

Çok fazla kefal mevcut. Yakın zamanda tekrar gidip fotoğraflarla dönmeyi düşünüyorum. Kısmet tabi ama uzak olması sebebiyle çekici gelmiyor :) Yarın gece Ömerliye gideceğim. Elin boş dönersin diyen olursa düşünebilirim :)

3. doctor

doctor Ferdi

Favori Kamış:
    Italcanna futura
    Favori Makine:
    shimano twen power 8000 Pg
    En İyi Avı:
    Kofana 2 kilo 300 gr
    Halil,

Tebrik ederim hiç olmassa dilekçe vermişsin, iyi olmuş tabikii işi temelinden bilmedikleri için ağzı olan konuşuyor..bir kere boğaz gibi özellikler taşıyan deniz florasını maalesef katlettik..sirkülere göre boğazın her yerinde deil bazı yerlerinde ağ atmak serbestir.. (bir ara koordinatları yazarım) ancak,küçük balıkçının ağ atması sorun deil, önemli olan alamana gırgırların özellikle boğaz çıkışı ve içerlerde ağ atmaları sorundur.. bunlar için yasak var ama uygulayan kim,siz hiç gördünüzmü boğazda ağ atan bir gırgırın kıyı koruma yada benzeri dıraglarla ikaz edildiğini,ceza verildiğini..ne diyorlar biliyormusun burunbahçe,çubuklu gibi deniz platform larında ağ atmak serbestmiş..(sirkülere göre yasak) nedenide: buralar balık avcılığı için alıştırma yapmak içinmiş..minareyi çalan kılıfını hazırlamış..:) esasen denizlerimizde balık papilasyonu ne yazıkki gün geçtikçe yok olmaktadır..önümüzdeki senelerdede lüferi,çinekopu resimlerde görüceğiz..bu sorunlar sahil koruma yok işte polise soyle jandarmaya söyle gibi amiyane söylemlerle çözülmez..Bunun için Balıkçılık bakanlığı kurulmalı; diğer ülkelerde olduğu gibi,bu da devlet sorunu olmalı ama bizim ülkemizde bunu yapmak çok zor,çünkü böyle bir anlayış yok..ne yazık deilmi..

Rast Gelsin

Son düzenleme: 8 Kasım 2010
  4. evrim_basar

evrim_basar EVRİM

Favori Kamış:
    okuma cedros 4.20 yabomax POISON 4.20
    Favori Makine:
    BAWRA BOSPHORUS80 OKUMA SAFİNA PRO
    En İyi Avı:
    16 kg lık halat herkese nasıp olmaz
    tutup ta alıkoymaya kıyamadıgım cınekoplar( istavrit boyu yaklasık olarak) buyuk market tezgahında 17 lıradan cınekop dedıgım boyada sarıkanat etıketı konup 28 lıradan satılıyor satan yerlere mı durumu anlatsak almasınlar talep etmesınlertalep olmayınca belkı tutulmaz ?? bilmiyorum fikir sadece

5. reef1905

reef1905 Akın

Favori Kamış:
    SHIMANO ALIVIO CX TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    SHIMANO EXAGE 6000 FA + E
    Şöyle bir av raporlarına baktımda Pazar günü balık tutamayan bir biz varız sanırım:D

Saat 06:15'te Arnavutköy iskele yanından Küçük Bebek önüne hareketlendik, saat 10:00'a kadar tuttuğumuz 2 istavrit.:) Arkadaşlarla tekne ile ilk defa org. yaptığımız için kamış açtık, malzemeciden aldığımız takımları kullandık ama nafile.Teknenin sahibi 45 dakika kadar kendi oltası ile 9 tane çinekop aldı.

Saat 10:00'da Boğazköprüsü altına geçtik, 1 saatte burada durduk ama dediğim gibi takımların azizliği sanırım sadece 1 tane çinekop aldık.O da takımları toplarken en son geldi.:D Boğazköprüsü altında farklı bir teknede başka bir arkadaşımız dedesi ile balıktaydı, biz oradan ayrılana kadar epeyce tutmuşlar, en son birde palamut aldılar.

Tekne sahibi 1 gün önceden tuttuğu istavrit ve çinekoplarıda ekleyerek bize verdi.Bol bol boğaz havası alıp, neşe, kahkaha ve tatlı yorgunlukla dönüş yaptık.

Karar verdim tekne ile açılırsam bir daha kendime uygun bir takım bağlayacağım, bizden gayrisi hep balık tutmuş maaşallah.:D Allah herkesin kısmetini bol eylesin, tüm forum ahalisine rastgele. . .

6. ozan-rs

ozan-rs ozan

Favori Kamış:
    lineafee sprit surf
    Favori Makine:
    okuma dıstance surf 60
    En İyi Avı:
    zargana :)
    pazar günü (07 kasım 2010) saat 16:00-18:00 arası 15 istavrit aldım aşiyandan :) ama en az yakalayan bendim herkez kovayı doldurdu :)

7. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    akın bey teknedeki takımların biraz kalın olması gerekiyor bizim raporları incelerseniz nasıl takım kullandığımız hakkında bbolca bilgi bulabilirsiniz. ben size kısaca özet geçiyorum,
    istavrit çaparisi ; iğne no : 7 ve ya 8 köstek 0,20 misina beden 0,25. yeşil foloş çapari iğneler siyah ve ya krom olabilir ya da beyaz tüy siyah iğne ve arasında yeşil sim.
    çinekop çaparisi : iğne no : 2 ve ya 3 no kırmızı beyazlı , yeşil ve ya turuncu karışık çapari. köstek 0.20 - 0.25 arası, beden 0.30.
    birdahakine inşallah güzel raporlarınız olur.
    kıyıdan kullanılan çaparilerle tekneye çekene kadar balığı dökersiniz iğneler çok ufak olduğu için.

8. lineafee

lineafee iskender

Favori Kamış:
    lineaefee
    Favori Makine:
    okuma salina 65
    En İyi Avı:
    kofana
    takım

sevgili arkadaşlar tekne olsun ,kıyı olsun kimnederse desin takım çok önemli ava gidecek arkadaşların engin kardeşimizin takım açıklamalarını baz alsın buhafta onun istavrit ve çinekop takımları ile çok güzel balık aldık ayrıca serbülent bay kardeşimizin av tavsiyelerinide incelemelerini önemle duyururum.

9. İĞNE

İĞNE ömer

Favori Kamış:
    Lineaaffe ac casting 4.20
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 60
    En İyi Avı:
    4,250GR RUS KEFALİ
    Merkaraköy Inanilmaz Istavrit Yapiyor
    Biraz Küçük At çek
    Doludolu
    Bari Küçük Leri Salsalar
    çapari Arkasi çinekop Tutsalar Daha Iyi

Anlamadiğim çok Balik Tutup Insanlar Gerçekten Yiyormu
    Bellki Balik Dahada çok Ucuzlucak
    Allah Sonumuzu Hayir Etsin

2-3 Kg Tut Yeter Abi Be

Görünce Kçük Istavritleride Moralim Bozuluyo

Biz 20-25 Kraçi Tutup Akşam Yem Yapardik Sadece Millet Varilleri Dolduruyo :(((((((((

10. reef1905

reef1905 Akın

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Engin bey merhabalar, ben takımları " Tekneyle balık tutmaya gitmek isteyen arkadaşlar bi bakın isterseniz " konusunda takımlarla ilgili bilgi veren @beyazmartı ( Serbulent Bay ) nickli arkadaşımızın yazdıkları doğrultusunda aldım.Ben sadece kısmet diyorum, bir dahakine tekneden çinekop zamanı gidersem ya el olatası bağlatıcağım, ya da kendim bağlayacağım.

İlgi ve alakanız için çok teşekkür ederim. . .

11. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    serbülent abi (beyaz martı) benim hocamdır zaten bende ondan öğrenmiştim tekneden bir çok takım ve avlanma metodunu. biz kendi takımlarımızı kendimiz bağlarız hazır köstek alır bedeni donatırız onunla ne tarafta oturuyorsunuz üsküdara yakınsanız size güzel bir takımcının adresini verebilirim biz çapari ksöteklerimizi oradan alırız size takım konusunda çok yardımcı olurlar ve genellikle teknelere takım yaparlar. sizde isterseniz size hem uygun takımı verirler isterseniz size özel takım bile hazırlarlar. çaparileri çok güzeldir. bende yeri sevgili abim ercan ( balık kurdu) abimden öğrendim. umarım bir dahaki sefere kısmetiniz daha güzel gider ve güzel raporlarınızı keyifle okuruz saygılar..

12. reef1905

reef1905 Akın

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ben Bakırköy'de ikamet ediyorum ama Arnavutköy tarafında avlanırım vakit buldukça.Üsküdar'dan aldırırım takım sorun değil ( kendim bağlamaya çalışıyorum, bu daha çok hoşuma gidiyor.Elbette çok becerikli olduğum söylenemez :D )

Tekne ile çıkarsam veya takım alma durumumda sizinle irtibata geçeceğim, inşallah hepimiz keyifli raporlar paylaşırız.Selamlar. . .

13. gökhan79

gökhan79 gökhan

En İyi Avı:
    lüfer
    selam arkadaşlar bu günkü galata raporu vereyim süperdi tambi kırace katliğamı vardı herkezin kovaları azına kadar kreçe doluydu başkada hiç bişey yoktu bi kişi vardıki tambi cahillik adam 25 kg boya kovasını azına kadar kreçe doldurmuş yazık ya ben daha bişey diyemiyorum allah nasıl biliyosa öyle yapsın

14. nidya78

nidya78 Aydın

Rapor, Uyarı, Rica.

Rapor
    Pazar gecesi cankurtaranın ilerisinden çinekop denemelerimiz hüsranla sonuçlandı.

Uyarı
    Sabaha karşı yakından geçen bir tekne çinekopa atmış olduğum oltayı resmen gasbetti götürdü. Her nasıl becerdilerse oltanın misinasını yakalamak suretiyle oltayı denize düşürüp tüm bağırmamıza ışıkla uyarmamıza rağmen durmayarak oltayı peşlerine takıp eminönüne doğru izlerini kaybettirdiler. İlerde oltayı tekneye alıp almadıklarını göremedim. Büyük ihtimalle, (o kadar uyarıya rağmen durmamalarından dolayı böyle düşünüyorum) gözden kaybolur kaybolmaz tekneye almışlardır. Bu tip bir konuda daha öncede birileri uyarı niteliğinde bir konu açmıştı. Bu sebeple bir kezde ben uyarmış olayım. Lütfen oltalarınıza dikkat ediniz sanki birileri bu işi meslekleştiriyor.

Rica
    Bana pek olabilir gelmesede farketmediklerini düşünüp ilerde düşürmüş olabilecekleri ihtimaline karşı o civarlarda olta atan arkadaşlardan bulan gören olursa haber vermelerini rica ederim. (Kamış lineaeffe extreme cast ucunda 10 cm kadar sarı fosfor sarılı artı olarak makinenin bağlandığı yerin iki tarafındada 0.5 cm şeritler olarak aynı fosfordan mevcut. Makine okumanın basit modellerinden(tam modelini bilmiyorum), allahtan ki makinem bakımda olduğundan kardeşimin daha basit makinesi üzerindeydi.)

15. onuremre

onuremre Onur Emre

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 2.40
    Favori Makine:
    Shimano stradic 4000
    Bu akşamüstü bende galata köprüsünde kıraçe katliamına tanık oldum resmen yenecek boyutta olmayan istavritleri bile azına kadar kovalara dolduranlar vardı. Normal boyutta istavritlerinde bol miktarda olmasına rağmen aç gözlülüğün bu kadarı olmaz.

Karaköy iskelesinden geçerken de 5dk çinekopa atanları izledim o ara 2 kişi birer sarıkanat aldı.

16. Palamut Yalayut

Palamut Yalayut ALİ KAHYA

Favori Kamış:
    ALBA STAR
    Favori Makine:
    SHIMANO AERO 5000
    En İyi Avı:
    2.5KG EŞKİNA
    Arkadaşlar bu ara köprülerde sabah havanın aydınlanmasıyla birlikte akşama kadar çapariyle istavrit ve kıraça yapıyor. Köprünün belli yerlerinde kıraça belli yerlerinde ise normal istavrit yapıyor. Geçen cuma babamı istavrit tutması amacıyla unkapanı köprüsüne gönderdim. 50 - 60 adet istavrit tutmuş akşama yanına gittim çinekopa atmak için. Saat 23:00 a kadar babam 3 çinekop aldı ben hiç alamadım o saate kadar. Sonra düşünmeye başladık bu istavritleri ne yapacağız diye. İstavrit yemesini pek sevmiyorumda. Ama saat 23:30 gibi bir çinekop başladı anlatamam. Hayatımın en zevkli çinekop avlarından biriydi.
    27 adet çinekop sarıkanat ben aldım 14 adet babam aldı. Hemde kamışlara çok adapte olmadan. Sabah saat 4:30 a kadar balık yaptı sonra bıçak gibi kesti. Çinekop çaparimi açtım attım ama hiç balık uğramadı. Sonra sabahın ilk ışıklarıyla tekrar istavrit başladı ama biz olta atmadan eve gittik. Dün akşam da oradaydık ama pek bi hareket yoktu yine. Orada balık tutmak istiyorsanız gece sabaha kadar kalmanız gerekiyor. Çünkü saat 16:00 dan 23:00 a kadar alabileceğiniz balık maksimum 5 - 6 adet çinekop olur oda güzel yer bulabilirseniz. Zaten o saatlerde güzel yer bulmanız sanırım imkansız...

17. aTomKarinca

aTomKarinca Yavuz

Favori Kamış:
    Linea-effe Extreme cast 4.40
    Favori Makine:
    Daiwa EMCAST SPORT 5500
    En İyi Avı:
    Eşkina 2,750 Gr
    Sen Un kapanı köprüsünün boğaza bakan kısmında.. orta kısıma yakın yerde avlanıyorsun anLasıLan :) Köprü derken Unkapanı demek istedigini gayet iyi anLadım sahsen.... saoL

18. Palamut Yalayut

Palamut Yalayut ALİ KAHYA

Favori Kamış:
    ALBA STAR
    Favori Makine:
    SHIMANO AERO 5000
    En İyi Avı:
    2.5KG EŞKİNA
    Aynen Yavuz unkapanı köprüsünden bahsediyorum dediğin mekanda doğru mekan. Ama genellikle balığı çok yoğun yapan 3 - 4 metrelik bir alan var orada orayı da 24 saat takımcılar istila etmiş durumda. Hele haftasonları oralarda yer bulman imkansız oluyor. Ama balık yoğu yaptığında diğer taraflarda da iyi balık alabilirsin. mesela ben cuma gecesi unkapanında şov yaptım diyebilirim. Takımcı 20 balık falan alabildi ama ben 41 adet balık aldım. Mükemmel bir gündü. Zaten orası her zaman akşam 16:00 dan 23:00 a kadar çok az miktarda balık yapar en çok 5-6 balık alabilirsiniz. Ama 23:30 da balık başlarsa eğer hiç durmadan sabaha kadar bazen sabahın ilk ışıklarında çıldırarak devam ediyor bazende sabahın ilk ışıklarında çapariye dönüyor. Ama gününü yakalamak çok zor. Sürekli orada bulunmak gerekiyor. Ben geçen sene çalışmadığım için sürekli oradaydım ve 2 - 3 gün arka arkaya 30 - 35 parça sarıkanat aldım. Geçen sene balıklarda böyle ufak değildi hepsi sarıkanattı.

19. efehann

efehann ihsan Koç

Arkadaşlar yarın akşam akşam mesaiden sonra çinekopa gitmeyi düşünüyorum nereden çinekop yapıyor bilgisi olan var ise bana özelden yazabilir mi ?

20. aTomKarinca

aTomKarinca Yavuz

Favori Kamış:
    Linea-effe Extreme cast 4.40
    Favori Makine:
    Daiwa EMCAST SPORT 5500
    En İyi Avı:
    Eşkina 2,750 Gr
    EyvaLLah kardesim.. bereketLi avLarının devamını diLiyorum...

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.