İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. deePblue

deePblue na

abi deniz yayını dediğin hangi balık :confused:
    ayrıca çapariye yem olarak ne taktınız? balık mı?

2. byserhat

byserhat Serhat ÇAKMAK

Favori Kamış:
    2430400 D.A.M ALLROUND 400 CM KAMIŞ
    Favori Makine:
    1004107 D.A.M DURA CHROME 1070 FD MAKİNA
    En İyi Avı:
    2.5 kg Turna - 1.5 kg Levrek
    Hafta sonu balık raporu

Merhaba Arkadaşlar;

Herkesin sorunu aynı balık yok zağten balık tutacak bir havada değil sıkıntı var havada doğal olarak balıklar belirli saatler dışında açık ve serin sulara kaçıyor.
    31 Mayıs cumartesi günü boğazda sabahladık ama sadece kraçe vardı ,benim tarzım değil ufak balık tutmak yazık günah onlara ..:eek:
    Neyse cumartesi tam bir fiyaskoydu ,pazar günü avcılar sahilde şansımı denemekye karar verdim.Mağlesef arkadaşlarında dediği gibi sonuç sıfır (kracaları balıktan saymıyorum 15 -20 adet ama oları gerı saldım ..):D

Öyle görünüyorki haziran ayı vasatın altında geçecek ..

Herkese bereketli avlar dilerimm ...:)

3. mizelli

mizelli kenan sofi

Mavi ada izmaritinin normal izmaritten farkı ismi gibi üzerinin mavimsi parlak bir renk olması ve iri olması. Galatayı bilmem ama ada izmaritinin yeri eskiden Büyükada, Maltepe, Kartal, Bostancı çakarı civarıydı. Her mevsim çıkardı ve kovalarla tutardık.

4. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    3 yaşına kadar olan izmaritlerin tamamı dişidir ve sade bir görünüşleri vardır. 3 yaşından sonra cinsiyet değiştirir erkek olur ve muhteşem renklere bürünür. Yani ada izmariti dediğiniz balık sadece izmaritin erkeğidir. O yüzden "erkek izmarit" demek daha doğru olur

5. webokur

webokur cihangir

deniz yayınından kasıt tahminimce gelincik olabilir. şeklen çok benzeşirler.

6. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Merhaba Ahmet, deniz yayını daha evvel kendi aramızda gelinciğe verdiğimiz isim , yani aslında yakalanan balık gelincik;):p:)

7. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    Kefal avlamayı sevenlere bu aralar tavsiye edebileceğim en güzel yer Zeytinburnu set üstü . Özellikle öğleden sonra 3 . ile 5 arası zargana topuyla çok güzel av yapılıyor.

8. Kuleli

Kuleli Bilal

Favori Kamış:
    Lineaeffe ım casting 420 - Omer Excalibur 82
    Favori Makine:
    Effe Titanic TT65
    En İyi Avı:
    Levrek
    Teşekkürler bilgilendirme için :)

9. Kuleli

Kuleli Bilal

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Effe Titanic TT65
    En İyi Avı:
    Levrek
    Mezgit durumu nasıl ? Geçen sene bu aylarda mezgit yakalardık acaba şimdi durum nedir mezgit çıkıyormu ?

10. mizelli

mizelli kenan sofi

Yanlisiniz olmasin. Ada izmariti buyuk olur kesinlikle eminim. Ayrica yillarca tuttugumuz bir balikti hep 3 yasindan buyuklerimi tuttuk. Ayni donemlerde Beylerbeyindende tutardik ama kucuk ve renksizdiler. Yinede fazla iddaa etmek istemiyorum ama ada izmariti adini bosuna almamistir herhalde. Farkida buyuklugu ve rengidir. Hatta bu cinse meneksede denirdi.

11. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    Menekşe benim bildiğim bir lapin cinsidir;), iri izmaritteki dediğinize bende katılıyorum çünkü ada izmaritlerinin normal izmaritten daha ufak olanlarınıda yakaladım , yani bencede ada izmariti ve normal izmarit ayrı çeşitler.:)Ayrıca menekşenin cildi kefallerde olduğu gibi jelimsi bir madde ile kaplıdır.

Son düzenleme: 2 Haziran 2010
  12. ergir

ergir ergir

hayır.ada izmariti farklı menekşe farklıdır.ada izmariti koyu renktedir.menekşe ise adından anlaşılacağı üzere mavi,menekşemsi renklerdedir.

13. mizelli

mizelli kenan sofi

Menekse ve Ada izmariti renkleri farkli olabilir katiliyorum ama bildigim ikiside buyuktu. Dragos aciklarindan tutardik 35 sene once ve tam bir el buyuklugundeydi bu baliklar.

14. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    Mezgit herhalde benim tepkime karşılık bu sene yapmayacak gibi gözüküyor, geçen sene ve evvelki sene bıktırmışlardı.

15. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Bugün köprüden güzel boyda ve sayıda izmarit alan biri vardı. Başka da tek tük istavrit ve tirsi.

16. ozkan79

ozkan79 özkan

menekseden kasıt bumu acaba

17. Kuleli

Kuleli Bilal

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Effe Titanic TT65
    En İyi Avı:
    Levrek
    Ben mezgiti severim tadı güzel ancak, iğneyi boğazına kadar yutması, temizlerken cıvık gibi olması, bu gibi unsurlar mezgitten bıktırdı ama
    şu zamanlarda hiç balık yok,
    ben mezgiti özledim diye bilirim.:)

18. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    Balık olmadığı zaman nasılda özleniyor değilmi:)İşin gerçeği geçtiğimiz yıllara nazaran bu sene daha fazla mezgit yapmasını bekliyordum fakat ne gariptirki geçen sene bu zamanlar istavritten fazla mezgit gelirken bu sene bir tane dahi oltama gelmedi.

19. Gökhan Aydınlı

Gökhan Aydınlı Gökhan

Favori Kamış:
    Extreme Cast, Okuma Powerliner
    En İyi Avı:
    İçi mazot dolu, bir bidon
    Herkes Ada izmariti yada menekşe deyince normalden daha renkli genelde üstünde mavi yaldızlı ve koyu yüzgeçli genelde diğer yassı uzun izmaritlerden daha geniş bir izmarit getirir aklına... Ada izmariti denmesinin nedeni zamanında Adalar civarında özellikle büyük adada hemen hemen her mevsim oldukça yoğun olarak yakalanabilmesi...
    Çocukluğumda Sarayburnununda şimdi yasaklanan zamanın en popüler balıkçılık alanlarından biri olan tren istasyonunun yanındaki alandan, küçüğüm diye denize yaklaşmam doğru bulunmadığı için elime tutuşturulan bir el oltasıyla, setin üstünde denizden epeyce geride olan mazgallardan yemli el oltası ve midye kullanarak bu zeki balılkları tutarak balık tutmayı öğrendiğimi söyleyebilirim.
    Oldukça yoğun olarak yakaldığım günleri hatırlıyorum..
    O zamanlar sadece mavilerdi 3 yaşında olmayacak kadar küçük gözüküp ama renkli olanlarıda vardı, daha sonraları yeşil renkleri hakim olanlarda gözüme ilişti mavilerden daha az geniş, renksizlerden daha iri. Ama litaretür şunu diyor 3 cins izmarit var. Pempe izmarit özellikle akdenizde bulunuyor bu tür, Mavi izmarit 3 yaşında renkleri değişiyor ve daha göz alıcı oluyor diğeri bildiğimiz daha az enli ve uzun renkleri soluk bildiğimiz izmarit. Yeşil olanlar litaretürde yok. Biz yıllardan beri Ada izmariti yani renkli olanları farklı bir tür gibi anarız tadıda biraz farklıdır, Ada İzmariti yada Maviş , Menekşe denildiğini de duydum...
    Lapin ise bam başka bir balıktır izmaritle lezzet ve tavır olarak bir benzerliği yoktur.Lezzetsiz çok kılçıklı bir balıktır. Çok renklidir, çiftleşme zamanında dudak dudağa verip suyun içinde dönerek ilginç bir şekilde çiftleşirler.Ot balığı da denildiğine bazı bölgelerde şahit oldum. Lapin gerçekten bir ot balığıdır, her ikiside çalılarda ikamet edebilirler ama izmarit kum, çamur ve aralarına girebileceği çalılar olan yerlerde ikamet edebilirken lapinler için alglerin yosunların ve bitki örtüsünün yoğun olduğu çayırlar daha idealdir....Üreme döneminde herşeyi yiyebilirler lapinler ve kiloluk olabilirler.Marmarada iki tür izmarit vardır yeşil renkli olanlarında farklı bir tür olduğuna inansamda net bir bilgim yok.. Klasik ince uzun renkleri soluk izmarit, diğeri büyüdükçe renkleri belirginleşen daha iri ve enli olan ada izmariti dediğimiz izmarit. Yanılıyor olabilirim sadece gözlem ... Latince isimlerini tembellik edip araştırmadım... Bilgileri olanlar paylaşırlarsa sevinirim bende ...
    Yücelusta bilgilerin için teşekkürler ayrıca.Araştıracağım...

Son düzenleme: 3 Haziran 2010
  20. sgokgoz13

sgokgoz13 serkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    10kg istavrit ve çinekop
    kanlıca raporu

dün sabah ilk önce kuleliye gittim..balik yoktu..kanlıcaya ve cubukluyuya baktım..kanlıcada durum oltabasına 5-10 tane oldugu zaman gordum..kursun 120 ve ustu atmak gerekiyor. akıntı yuksek ve takılma balığı uzaktan alamayınca cok oluyor. herkes 2-3 kilo istavrit aldı öğlene kadar...ben oltanın azizliğine ugradım 1 kilo ile yetindim..

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.