İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. musti1976

musti1976 mustafa

hay allah razı olsun nidya78
    kadeşimya :D

2. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Bu aparatta sahtenin dik bağladığınız çelik tele takılma ihtimali var, ayrıca yüzüş aksiyonunu da bozar diye düşünüyorım.

3. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    bende şeyi sormak istiyorum. (boşuna konu açıp kirlilik yaratmamak adına buraya yazıyorum)

bu çinekop lüfer vs. için su üstü takım nasıl oluyor?

4. yikow

yikow YİĞİT YAŞAROĞLU

Favori Kamış:
    Shimano alivio dx surf 4.20,,Okuma Salina Sea Spin 2.40
    Favori Makine:
    Shımano Alıvıo 4000FB,,Shimano nexave 10000fb
    En İyi Avı:
    Lüfer 33 cm :(
    Vlla bende bunu sormak istiyorumdum fakat cinekop tutmakta istemiyorum tabiki sırf meraktan.Bu merak niye geldi diyorsanız gecen malzemecımden bildigimiz lüfer takımı diye aldıgım takımın ustunde cinekop takımı yazıyordu.Actım baktım mantarla igne arasında cok kısa celik tel oldugundan su üstü icinmi diye dusundum.Acaba bu cok kısa celik telli takımı lüfer icin klasık mantarlı takım gibi kullanabilirmiyiz_?(inanın lüfer ailesinden bir balık tutarsam mutlaka beni tatmin edicek yani 20cm üstünü alırım)

5. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Su üstü takım yoktur diye biliyorum ben bu hayvancıklarda.....

6. janavar

janavar fatih

Favori Kamış:
    carizma
    Favori Makine:
    şimano
    En İyi Avı:
    palamut 1,300 kg
    o senindediğin dip oltası iki iğne arasına misina yerine çelik tel kullanılmasının amacı hırsız iğneye asılan lüfer veya sarıkanat misinayı koparmasın takımınada balığınada yazık olmasın diye çelik tel kullanılıyor balık tek vuruşta misinayı koparacak dişlere sahip....

NOT: bildiğim kadarıyla lüfer familyasına su üstü takım kullanılmıyor zira balık açıkta orta suda olur kıyıda ise dibe yakın olur... yanlış isem benide düzeltin üstadlar.. galiba buda senin dediğin takım

2 iğneli mantarlı 1 kulaç misinalı takımı gözünün önüne getir. Mantarı çıkar. İğnelerden 20 cm kadar geriye bir boncuk kurşun sıkıştır. Al sana su üstü takımı.

~-~==-20cm====O========================-fırdöndü======-

7. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Önceden çelik tel yoktu teknoloji malum.. Hirsizi çift kat 0.40 crocodil ile bagliyorduk. Hazir takimi kullanmadan igneleri bir yoklayin çok kez hirsiz elimde kaliyor benim :s

8. 29519

29519

Lüfer ve ailesi su üstü yemlerle de tutulur neden tutulmasın lakin bizim denizlerimizde öyle bir balık popilasyonu yok. Bu dediklerim tabii su üstü sahteleri için geçerli (popper filan gibi) yok floating dediğimiz suyun hemen altından gelen sahte ile de avı da yapılıyor zaten. Suspendingler'le de olur.

9. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Lüfere çapari çok salladım ancak onunda ucunda 1-1,5 Kg kurşun vardır su üstünde oynak yaparsa rapala çalışabilir. neden olmasın. genelleme yapmak sanırım konuda ve takımlarda yanlış olabilir.

10. 3182

3182

Sanırım öğrenmek istediğin

mantarlı takımın ağır kurşun ile dipten değil hafif kurşun ile (50-75 gram) atılıp takım suya girdiğinde makina kapatılarak ağır sarım ile gece yapılan sitili?

11. janavar

janavar fatih

Favori Kamış:
    carizma
    Favori Makine:
    şimano
    En İyi Avı:
    palamut 1,300 kg
    o senindediğin dip oltası iki iğne arasına misina yerine çelik tel kullanılmasının amacı hırsız iğneye asılan lüfer veya sarıkanat misinayı koparmasın takımınada balığınada yazık olmasın diye çelik tel kullanılıyor balık tek vuruşta misinayı koparacak dişlere sahip....

2 iğneli mantarlı 1 kulaç misinalı takımı gözünün önüne getir. Mantarı çıkar. İğnelerden 20 cm kadar geriye bir boncuk kurşun sıkıştır. Al sana su üstü takımı.

~-~==-20cm====O========================-fırdöndü======-

12. prozack

prozack serhat

10 gr kurşun ve mantarlı takım özellikle arnavutköyde cok iş yapıyo gece ışıkta.

13. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    şimdi anladım ne olduğunu tamamdır :)

14. eldvin

eldvin Erdoğan Özalp

En İyi Avı:
    30cm Lufer Familyası
    Okuldan dönerken beşiktaş tarafına baktım. Sonuç 5 istavrit. Taze istavritle biri lüfere atıyodu. Vuruş dahi alamamıştı ben ordayken.

15. katsumoto

katsumoto Hasan

Favori Kamış:
    Shimano STELLA-----Lesath Spinning Shore Game
    En İyi Avı:
    1.150 gr Lüfer 2.5 kg Turna
    Bugun sarayburnu lüfer yapmıs 1 er 2 ser alan olmus...bir kişi 15 adet almıs

16. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Akşam (17.00 )Anadolu yakasında kıyıdan kıraça çekiyorlardı, balıklar biraz irice göründü bana ama sanırım yine de 13 cm. yoklar.

17. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    cumartesi akşam üstü 4 5 gibi tarabyadan yemlik istavrit çekip gece lüfere yatırıp sabahta gün doğarken palamut çaparisine dönmek çokmu fantezi olur?

18. 29519

29519

Yoo olmaz.

19. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    niyetimde aslında sabahtan palamuta gitmek vardı ama araba motor vs. olmadığı için otobüsle gideceğim. o yüzden akşamdan gitmek daha mantıklı benim için. tabi enes (sazanavcisi) bana eşlik ederse...

20. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Rockchy geçen haftasonu o fantaziyi yasayan bi kaç kisi biliyorumda mekan farkli sadece :)

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.