İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. janavar

janavar fatih

Favori Kamış:
    carizma
    Favori Makine:
    şimano
    En İyi Avı:
    palamut 1,300 kg
    :laughing:

2. mturan5

mturan5 murat

gitmiyorum artık rahat ol arkadaşım boğazdan bir kişi eksildi belki yer bulursun olta atmaya

3. mturan5

mturan5 murat

alman sefaretinin önü deli lüfer yapıyor ilgilenenlere duyrulur

4. janavar

janavar fatih

Favori Kamış:
    carizma
    Favori Makine:
    şimano
    En İyi Avı:
    palamut 1,300 kg
    sen rahat ol sen gelsende gelmesende biz herzaman yer buluruz bir topluluğun ya sağında ya solunda muhakkak yer vardır yoksa bekleriz.... dert etmeyiz

5. timur1453

timur1453 Timur

Favori Kamış:
    Italcano
    Favori Makine:
    MITCHELL ARMADA PRO 8000
    En İyi Avı:
    Yenıköy çakar'ın orda 2 saatlık zıpkın dalısında 12 lüfer resmen et yıgınına daldım :)
    tabi balıka gıderız stres atmaya ama kalabalık olur bır cahıl gelır ya atarken oltayı bızımm can abıye oldugu gıbı kabatasda kulagını alır :) yada senın olatanı karıstırı ısın yoksa 1 sat ayıkla evt orasıda dogru nerde cokluk orda b.kluk :)

6. deePblue

deePblue na

bu başlık altında her dönem muhabbet sohbet edilmiştir.(bknz üyelik tarihime)
    Zaten olması gereken de budur.İnsanlar arasında sosyalleşmeler oluyor tanışmalar oluyor bu sayede.
    Fakat bu sene harbiden bi şeyler çok fena garip gidiyor burada.
    Yer belirtien suçlu oluyor..
    Belirtmeyen zaten hep suçlu..
    Yalan yere şurda balık var diyerek insanları boş yerlere yönlendirme düşüncesi olanlar bile bunu rahatlıkla dile getirebildi....
    Vallahi pes artık.
    Sükutun altın olduğunu hatırlatmak isterim..
    Ben demedim..atalarımız demiş

7. timur1453

timur1453 Timur

Favori Kamış:
    Italcano
    Favori Makine:
    MITCHELL ARMADA PRO 8000
    En İyi Avı:
    Yenıköy çakar'ın orda 2 saatlık zıpkın dalısında 12 lüfer resmen et yıgınına daldım :)
    aslında arkadasım sende azcık haklısın ama bilgi paylastıkca güzel ozaman face gıbı burdan grup kurup o guruplamı paylasak ne :) cunku sıf rapor orenmeye bılgı paylasmamaya gelen gıden var bu foruma kurnazlar ya :)

8. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    İstanbul gibi bir yerde yaşıyoruz. Her yer deniz. Bazılarımız denize uzak yaşıyor olabilir. Ancak balık tutmak her yurttaşın hakkı. Yasal engel olmadığı sürece isteyen heryerde gider tutar. Adam gibi davranmak , kimseye rahatsızlık vermemek , etrafı pisletmemek kaydı ile. Ben kartal sahilde oturuyorum , benim evime yakın yerleri haftasonları gelin görün. Bilen bilir. Yüzlerce , binlerce olta sallayan var. Şuana kadar ben kimsenin kimseye yer vs. nedenle söz söylediğine şahit olmadım. Ama şu boğazda ne varsa hır gür eksik olmuyor arkadaş. Tapusunu mu aldınız üzerinize ? Fırsatımız oldukça emirgana , sarıyere arabamızla sabah erken gideriz , kısmetimizde varsa tutarız , yoksa yapacak bişii yok. Bundan sonra gelmeyelim demekki. Anlamak mümkün değil. Herkes anasından usta balıkçı doğmadı. Acemilere bukadar hoşgörüsüz davranmakda doğru değil. Oltama takılan arkadaşlara elimden geldiğince , tatlı dille izah ederim , uyarırım ama kızmam . Adam acemiyse ve hevesliyse bildiklerimi paylaşırımda . oda sana minnet duyar. hayır duası alırsın . olay bu bence .

9. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Katılıyorum. Bir sahile yakın oturmak, oranın öncelikli balık tutma hakkına sahip olmak demek değildir. İnsan gibi davrandıkça, kamuya açık bütün alanları herkes kullanmakta özgürdür.

Balık tutarken de acemi olmama kaydı aranmamaktadır. Zaten acemilere tahammülü olmayan bir diğer amatör, amatör balıkçı olmayı bırakın, çağdaş insan olmanın yanına bile yaklaşamamıştır.

10. starmix

starmix Murat YILDIZ

Favori Kamış:
    Alba
    Favori Makine:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    Olta: Karagöz 650 gr. Zıpkın: Yılan Balığı 2.7 Kg

Altına imzamı atarım.

11. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Bazen adanmışlıklar vardır
    o günlerden bir gün. dün geceden itibaren balığa gideceğim diye bas bas söylüyorum. dün 43-65 balık tutanlar dahi var meralarda. ee güzel gece dinlenme gecenin geç saatlerinde balık tutmak üzere yola çıktım.
    sabah kahvaltısını bile etmeden kendime yetecek kadar yemim var yeter bana yaprak yapar işi bitiririm diyorum.
    soyunmadan arkadaş ya yemin varmı varr ama bana yeter. yapma ya gece yem suzemedik arıza yaptı jenaratör
    -neden aramadın?
    - gece geç saatte rahatsız etmıyım dedım. olsun tamam bakarız çaresine
    - Al sen benım yemleri git başla ben yem alır gelirim devam ederiz diyerek sabahın karanlığında bastım tekrar arabanın marşına oysaki ne hayallerim vardı daha o anda bugün sana balıkçılık yok demiştim kendime..
    Hale sabah 5 kasa zargana girmiş oda girer girmez daha teknede alınmış yok tamam kısmet dedim ve kumkapıya balıkçı arkadaşa dedim
    - balıkların arasından zargana çıktımı hiç buzlu evet var biraz ali. 15 tane kadar
    -Tamam ver hepsini yem işini hallettim.
    - Arkadaşa gel şuraya yem vereceğim sana dedim.
    - eee sen gelmiyormusun
    - yok işim vardı aklıma şimdi geldi diyerek yemleri teslim ettim ve bugunkü avı kapattım saat 8 olmuştu o saatten bereketi kovalamak biraz fantazi olur. ancak balıklar tutuluyor zannederim öğlenden sonra daha bereketli olacaktır...

Kısmet böyleymiş kısmetin ötesi yok. Herşeyde bir hayır vardır.
    Sağlıcakla kalın.

12. yekialem

yekialem burak

yazdıklarının tamamına katılıyorum

13. murat34

murat34 Murat

çok güzel yazmışsın kardeşim yüreğine sağlık

14. mturan5

mturan5 murat

haklısın arkadaşım susalım meydanı, iki kişinin arasındaki bir kişinin sıgamayacagı yere 5 kişi gelip 10 olta atıp ordaki insanların zevkinin içine eden gerçek avcı dostlara bırakalım

15. i.h.beyaz

i.h.beyaz ismail beyaz

En İyi Avı:
    kaba lüfer

16. aTomKarinca

aTomKarinca Yavuz

Favori Kamış:
    Linea-effe Extreme cast 4.40
    Favori Makine:
    Daiwa EMCAST SPORT 5500
    En İyi Avı:
    Eşkina 2,750 Gr
    Sağ duyumuzu kaybettigimiz şu son yıLLarda umarım Sağ duyuyu tekrar gani gani geri kazanır.. hep birLikte Saygı ve Sevgi çerçevesinde küçükLere ßüyükLere örnek davranışLar sergiLeyerek amator avcıLık ruhunu ve yardımLaşmayı sağLayarak yapmış oLdugumuz avLardan önce insan oLarak sonrada avcı oLarak büyük haz ve mutLuLukLa döneriz... İnanın bu araLar miLLetce yüzümüz ASIK ve mutsuzuz birbirimizi kırmayaLım avLarınız Daim muhabbetimiz boL oLsun!..

17. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    arkadaşlar etmeyin eylemeyin;
    bunlar tam balıkçı kavgasına dönüşüyor. siz ayaklarınız karada karayı paylaşamıyorsunuz biz aynı metrekarelerde 150-200 tekne küpeşte küpeşteye hatta birbirine değecek-değer vaziyette toplam 100 metrelik bir alanı paylaşmaya çalışıyoruz
    yapmayınız herkes karşısındakine 1 gram sevgi ve saygı beslerse zannederim sorunların tamamı aşılır. kamuya ait olan mekanlarda kim kime sen burda ol veya olma diyebilir. bunun mazeret olmadığı gibi sen amatörsün sen ustasın gibi kavramlarda olmamalıdır.
    Kimse balık tutmasını anasının karnında öğrenmedi muhakkak birileri el verdi. birbirimize tahammül etmesini bilmek ve saygı duymak zorunda olduğumuzu hepimizin bildiği inancındayım.
    lütfen yapmayınız.

18. Balıkmania

Balıkmania ALİ

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero 5000 Surf Spinning Reel
    En İyi Avı:
    35Cm Lüfer
    Arkadaşlar ben istanbuldan güncel kıyı raporu vermek istiyorum eğer yeri burasıysa!! Dün akşam 19:45 gibi çinekopa gittim ve olta atanların kovalarında balık olduğunu gördüm. Daha sonra bende çinekopa attım ve arka arkaya 3 çinekop çektim. Ama hava rüzgarlı olduğundan ve birazda dikkatsizlikten birkaç kere yemleri parçalattım. 22:30 gibi de çalıştığımdan avımı sonlandırmak zorunda kaldım. Yanımdaki adam 10 yada 15 adet çinekop tuttu bu akşam daha fazla tutmayı ümid ediyorum. Herkese Rastgele.

19. mturan5

mturan5 murat

cenai arkadaşım benim yazımı ya tam anlamamışsın yada anlamak istememişsin önemli olan balık tutmak degildir önemli olan insanlıktır muhabbettir.küfür ve hakaret degildir ben uzaktan gelen insanlara söylemedim tabiki gelecekler denizlerimiz ve göllerimiz tüm insanlıgın malıdır kimsenin malı degildir.iki kişinin arasına 5 kişi giripte 10 olta açıp küfürlü konuşup etrafı pisletenlere insanların huzurunu bozanlara lafım

20. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Çok güzel yazmışsın Özkan tebrikler ve teşekkürler.. Haklısın bizim Kartal sahilde kimse kimseye karışmaz, o yüzden orada avlanmak her zaman keyiflidir (az balık olsa da), buna rağmen boğazda özellikle bazı yerler (mesela kuleli gibi) agresif insanlardan nasibini fazlaca alıyor ama biraz ileride Vaniköy parkında mesela tam tersine mülayim ve anlayışlı insanlar çoğunlukta.. yani boğazın da heryeri sorunlu değil, bazı yerlerde çoğunluğu anlaşyışlı ve dost insanlara rastlamak mümkün.. sanırım bu tür insanlar deneme yanılma ile bu tür yerlerde bir çeşit doğal seleksiyon ile çoğunluk sağlıyorlar.. :)

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.