İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. feyizu

feyizu Feyiz

Favori Kamış:
    Lineaeffe Turnafresh 3.90 surf/Okuma Avenger AV65a
    En İyi Avı:
    Torik 8.5 kg
    Sevgili dostlar merhabalar;

Boğaza balık girdi ancak çeşitli nedenlerle her zaman kıyı balıkçılarına av vermiyor. Misal Cuma akşam üzeri Kalender ordu evinin ilerisindeki burundan(Tarabya istikametine doğru) hemen her arkadaş nasibini aldı. Kıraçe yakalamış olanlar su üstü takımı ile deyim yerinde ise şov yaptılar. Ben yemim olmadığı için rapala denedim ve 20 adet ile avı sonlandırdım.Cuma gecesinin gazı ile dün erkenden aynı yerdeydim, yemlik 25-30 kadar da kraçe de yakalayıp güneşin batışını bekledim. Tıpkı Cuma akşamında olduğu gibi güneşin batışı ile beraber balık da başladı ama çok zayıftı,oysa hava neredeyse aynı,rüzgar aynı, akıntı biraz fazlacaydı vede en önemlisi bir gece önceki kraçe bolluğu nedense yoktu. Herhalde ilintisi olmalı ki kraçe azlığına paralel çinekop familyası da kıyıya pek girmedi sonuçta 4 balık ile eve döndüm. Cuma gecesine bakıp balık şahane diyenlerde olacaktır, dün geceye bakıp balık nerde kardeşim diyenler de..Unutmayalım ki balığın mevsimi geldi balık da boğazda, tek sıkıntı sürekli kıyıları yoklayabilmekte.
    Hepinize rastgelsin,kovalarınız balıksız kalmasın.

2. yikow

yikow YİĞİT YAŞAROĞLU

Favori Kamış:
    Shimano alivio dx surf 4.20,,Okuma Salina Sea Spin 2.40
    Favori Makine:
    Shımano Alıvıo 4000FB,,Shimano nexave 10000fb
    En İyi Avı:
    Lüfer 33 cm :(
    florya - yeşilköy arası rapor verebilecek varmı hasta hasta olsada 1 2 saat sansımı denemeyi düşünüyorum????

3. 29519

29519

Bence hasta hasta balığa gitme. Bak bende hastayım kırdım dizimi oturuyorum sıcak sıcak. :)

4. omerergin

omerergin ÖMER

...

Sürekli balık yer değiştiriyor kıyıdan çok zor açıkta balık. Anlam veremediğim hadise istavrit çaparimdeki iğnelerin düğüm yerlerinden değil orta kısımlardan kopması çinekopmu dicem yok yok girmemiştir daha yeşilköye.

ve arkadaşı sonunda denizin ortasında dubaya bırakıp kaçtık :)

5. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Benim istanbulda teknem yok, cuma günü balıkların hepsini kıyıdan aldım.. 5 kilo istavrit..

6. obsession

obsession Selçuk

Boğazda belirli bölgelerde çapariyle güzel balık alınıyor. Özellikle kanalda lüfergiller mevcut ama akıntıyla mücadele etmek biraz zor dibi bulmak çok güç.

Kıyıdan ;

1- Sabah saatleri 06-09 arası ort.10 parça (rapala ile)
    2- Öğle saatleri ve öğleden sonra istavrit (açığa atmak koşulu ile)
    3- Öğle saatleri ve öğleden sonra Kraça ( yemlik)
    4- Akşam üstü 2-3 saat sarıkanat ort.20 (belirli bölgelerde)

2 haftadır sarıyer açıkları (tekne ile), tarabya, emirgan, kuleli (az miktarda), çubuklu bu şekilde av vermektedir. reeling

7. yikow

yikow YİĞİT YAŞAROĞLU

Favori Kamış:
    Shimano alivio dx surf 4.20,,Okuma Salina Sea Spin 2.40
    Favori Makine:
    Shımano Alıvıo 4000FB,,Shimano nexave 10000fb
    En İyi Avı:
    Lüfer 33 cm :(
    Geçmiş olsun sanada uluc abi suan yerımde duramıyorum hasta olsamda.Az once Babam floryadaki balıkcılardan cinekop almış.Eve geldi şok oldum.Balık lar yaprak boyunda etsiz vs.İçim acıdı resmen.O kadar aileme gırgırların zararlarını luferlerın durumunu balık durumunu hakkında haftalardır konussamda.Babam bekledigim cumleyi kurdu ''Napım oglum 1 kilosu 7.5 liraydı nerden bulcan böyle balıgı.Üstünede olta balıgımış demezmi.Aksamada hasta hasta açım anlıcanız :DAglancak halime gülüyorum.10 sene sonra lüfer tutabilecekmiyiz acaba hiç sanmıyorum..

8. 29519

29519

Yemezsin o balıktan olur biter. Lahana mahana yiyecem de.. :)
    Duyarlılığın içinde tebrik ederim genç arkadaşım.

9. empatik

empatik harun

Dün saat 23:00'ten bu sabah saat 9'a kadar unkapanındaydım.gece aralıklarla istavrit yaptı.sabaha karşı çinekop 1 saat av verdi.fazla verimli sayılmazdı.ben 1 kilo istavrit ve bir lüferle avı sonlandırdım

10. emir aylanç

emir aylanç emir aylanç

Favori Kamış:
    extreme surf kamış 3.90
    Favori Makine:
    atomic
    En İyi Avı:
    kiloluk eşkina 800 gr mırmır.3 kilo sazan 35 cm tatlı su levreği
    bu sabah zeytinburnun da kefal ve kalkan vardı.kefaller çok büyük ve boldu.takımcı ismet ise bir tane kalkan aldı.onuda geri saldı:D

11. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    bu gün ordydık zarganaya atanlar vardı alanı görmedim.istavrit zaten bir aydır yok.bir dalgıç zıpkınla kefal vurdu.midyeyle bir tane izmarit aldım:)günün olayı.

12. xxgokhanzz21

xxgokhanzz21 Gökhan

Favori Kamış:
    Albastar 4.20 krokodil
    Favori Makine:
    Banax 2000
    En İyi Avı:
    34 Cm alabalık
    14.30 19.00 arası pendik sahiline indim onlarca insandan tek bir kişi bile bişey alamadı ne zargana ne istavrit sanki deniz ölü gibiydi genelde akşam 5 6 istavritte olsa alırdık da oda yoktu. oltanızın balık dolması dilegiyle herkese rastgele.

13. xxgokhanzz21

xxgokhanzz21 Gökhan

Favori Kamış:
    Albastar 4.20 krokodil
    Favori Makine:
    Banax 2000
    En İyi Avı:
    34 Cm alabalık
    pardon timur abi video açılmıor heralde :D

14. bababalık

bababalık MUSAB

Bugün pazar olduğundan her yer tıkış tıkış olduğundan balığa gitmedim. :cool: kadim dostum Okan'la keşif yapmak için kıyıları köprüleri gezmeye başladık. :D Kıyıdan alınmış hayatımda gördüğüm en büyük kırlangıçla karşılaştım.:eek: :eek: :eek: Hala canlıydı. 2 kiloyu aşkın bir kırlangıçtı.reeling mrsparkle

15. kale124

kale124 dursun

Timur abi , nee sitedeki video açılıyor nede verdigin feysbuk linki :) yeniden yükleyebilir misin acaba :)

16. timur1453

timur1453 Timur

Favori Kamış:
    Italcano
    Favori Makine:
    MITCHELL ARMADA PRO 8000
    En İyi Avı:
    Yenıköy çakar'ın orda 2 saatlık zıpkın dalısında 12 lüfer resmen et yıgınına daldım :)
    Dün gece saat 09:00 dan itibaren arabamla kabatasdan basladım taraya taraya sahillerde ne var ne yok diyo,taa sarıyere kavaga kadar gezdim hiç bir şey yok sadece 1,2 kişinin kovasında 1,2 çinekop o kadar derken gece 1 gibi tekrar kabatasda balıga attım,çok akıntı vardı sola dogru bogaza ,bu akıntı böle yaptımı ne hikmetse kabatas balık yapmıyor derken sabah 5 gibi akıntı kestı ve balık yamaya basladı hatta bır ara çift gelmeye başladı videoya cektım seyrdebilirsiniz ..;) ufakları attım merak etmeyın ;)

17. timur1453

timur1453 Timur

Favori Kamış:
    Italcano
    Favori Makine:
    MITCHELL ARMADA PRO 8000
    En İyi Avı:
    Yenıköy çakar'ın orda 2 saatlık zıpkın dalısında 12 lüfer resmen et yıgınına daldım :)
    Arkadaslar haftaya bayram nedeniyle çanakkaleye gidecegim.gelmek istyen varsa buyursun ortaköy hesabı yalnız :D...şimdi şu allattaki video yu lütfen seyredin burası çanakkalede bir yer bilinen bir yer RAPALA atıyorlar lüfer alıyorlar ama tam neresi bilen varsa yardımcı olabirlermi TEŞEKKÜRLER .;)
    BEN seddülbahir koyun saroza baglayan kayalına benzettım acaba oramı ? youtubdede yorumlarda tekke koyu,,egriboyun vs ıdda edıyorlar dogrumudur ?

18. 29519

29519

İşin gücün yok mu abicim senin kabataştan bilmem nereye kadar gidiyorsun rapor açıyorsun filan :D

19. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    bunları görünce ben üşüdüm:)

20. uurproject

uurproject Uğur

Favori Kamış:
    Shakespeare
    Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    Lüfer
    eline saglik abi avin daim olsun , kovan balikla gonlun sevgiyle dolsun :)

Biraz once motosikletli bir arkadasim arnavutkoy cakarin oradan hizli sekilde cinekop alindigini gormus , arkadas pek baliktan anlamaz ama anlattiklarina gore yemli su ustu aliyorlarmis , ilgili arkadaslara duyurulur :)

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.