İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. timur1453

timur1453 Timur

Favori Kamış:
    Italcano
    Favori Makine:
    MITCHELL ARMADA PRO 8000
    En İyi Avı:
    Yenıköy çakar'ın orda 2 saatlık zıpkın dalısında 12 lüfer resmen et yıgınına daldım :)
    YAW ARKADASLAR BIRAKIN KAVGAYI BIRAKIN BOGAZA FENA CINEKOP GİRMİŞ....
    bugün karaköye iş ,için gittim allahdan arabayladım ve bagajda takımlarım duruyordu .neysee..işim biiti dedım bır karakoye inyim ne var ne yok diye bakim birde ne görüyüm millet çinekop çaparisiyle 3 lü 5 li çinekop çekiyor :D
    kovaları doldurmuşlar hemen bagajı actım takımı actım attım 24 adet aldım toplam 3 saate bırde kamısı kaldırıma dogrulltum araba sapını ezdi hayda adamdan zararı karsıladık gerci 2 saat git kamısın sapını ara derken vakıt kaybı vs..foumdan ARET arkadasımızda ordaydı selamlasdık olayları gördü kendısı :)
    bırakın tartısmayıda oltlarınızı hazır edın basın gidin balıga emırgan ,arnavutkoy ve tarabyadada çapariyle çinekop alınmıs bugun yanı balık bogaza girdi ;)
    Not.video cekilirken balık 1, 1,5 saat yaptıgı sıralrdı aksma kadar gerısını sız dusunun cok güzel balık vardı dedım gııbı balık bogaza girdi artık ınsllah kısır avlarımız olmaz ;)

2. 29519

29519

Ne kalabalık olur şimdi oralar ama. Hayatta işim olmaz.

3. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Evet bugün malzeme almak için Karaköy'e inmiştim, Timur arkadaşımızı resimlerinden tanıyınca konuştum, böylece tanışmış olduk kendisiyle de. O sırada bir araba kamışın sapını kırmış, neyse kısıkta buldular sapın yedeğini.

Balık iyiydi gerçekten, çapariyle ve rapalayla alıyorlardı. Tek sorun boyların biraz küçük olması. Geçen senelerde bu dönemde hep sarıkanat gelirdi, bu sene balıklar genel olarak çok ufak. Bir de boy limiti artınca çok tezat bir durum çıktı ortaya. Neyse, Kasım ayında başlayacak rapalacılıkta umarım daha iyi boy balıklar alabiliriz.

4. timur1453

timur1453 Timur

Favori Kamış:
    Italcano
    Favori Makine:
    MITCHELL ARMADA PRO 8000
    En İyi Avı:
    Yenıköy çakar'ın orda 2 saatlık zıpkın dalısında 12 lüfer resmen et yıgınına daldım :)
    aynen öyle aret,gecen senekı balıklar biraz kalın etlı ve büyükdü ,bu senekıler ufak nedense .ama gece yemlı attık yaprak o gelenler kaba çinekoptu bu çapasri balıgı küçük olur zaten ;)
    yaw o degılde lüfere ne oldu sarıkanata,hiç haber yok bir 15 gun evvel uskudarda rapalayla tek tuk aldılar hatta vıdeo cektım o kadar baskada görmedim özledim keratayı :D

5. gozgenc

gozgenc gökhan

Favori Kamış:
    silstar,alba
    Favori Makine:
    shakespeare,daiwa
    Arkadaşlar Galatadan geliyorum, saat 19-21 arası guzel av yaptı,8 parça çinekop(2si sarıkanattan hallice,1 adet yaprak-suya iade)epeyce iri istavrit ve çizgili palamut(yani kefal:) onlarda suya iade).porselenlerden ikisi kırılınca zorunlu ara verdim.donerken seyrekte olsa devam ediyordu...

6. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Timur şu kadarını söyleyeyim dün Yeniköy'de canlı lüfer satan balıkçı lüfere 40, kabalüfere 50 TL fiyat çekti. Balığın çok seyrek olduğu ortada :( 2-3 sene evel oradan 10-15 liraya alıp yiyorduk.

7. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    Okuma salina Okuma blue hawk Okuma longbow2 Okuma magic
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    HAHHAH Deli iboo Tahir abi ne yapti video bitti anca atabildi :)

8. brookennos

brookennos fatih

Favori Kamış:
    trabucco hydrus,SHIMANO ALİVİO,lineaeffe
    Favori Makine:
    okuma surf pro 60,dam hpn630 rd
    En İyi Avı:
    sarıkanat
    timur abi valla istanbulda nerde balık olmuş hhepsinden haberin olmuş valla cok hızlısın maşallah avların bereketli olsun .

9. Cihan

Cihan Yetkili Kişi

Aynı içerik ile alakalı mesajlar şu başlığa taşınmıştır:

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=43957

Bu başlık'taki ilk mesajdan alıntı:

10. timur1453

timur1453 Timur

Favori Kamış:
    Italcano
    Favori Makine:
    MITCHELL ARMADA PRO 8000
    En İyi Avı:
    Bizim kabataş tayfasi alparalsan :D

11. 3182

3182

Bu gün şöyle bir sahili dolaştım . Çapariye tutulan balıkların %90 ı 12-17 cm balıklar. İstavritle karışık geldiğinde anlaşılmıyor bile uzaktan hangisi istavrit hangisi çinekop.

12. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kadem abi neye bağlıyorsun bu sene balıkların bu kadar küçük olmasını? Lüfer iyice azaldığı için diyebilir miyiz? Eskiden lüfer varken bu boy balıklar yem olma korkusuyla Aralık ayına kadar Boğaz'a girmezler, ancak o dönemde akmaya başlarlardı.

13. John Dory

John Dory Emre

En İyi Avı:
    Büyük beyaz 70 cl, İstanbul Boğazı
    Aret, Kadem abi'ye sormuşsun ama ben kendi fikrimi söyleyeyim.

Bu sene çok büyük ihtimalle hamsinin kilosu 10 liranın altına düşmeyecek. Aradaki bağlantıyı kurmak zor değil.

14. Er-Han

Er-Han Erhan ÖZBEK

En İyi Avı:
    Galata Köprüsünde Eşkina..
    Pazar günü sokak arasında el arabasında gördüm. kilosu 2,5 tl den satılıyordu

15. John Dory

John Dory Emre

En İyi Avı:
    Büyük beyaz 70 cl, İstanbul Boğazı
    Öncelikle hiçbir bilimsel veriye dayanmadan konuştuğumu, sadece uzun yıllar gözlemlerimin sonucu böyle bir yorum yaptığımı söyleyeyim.
    Karadeniz'de palamutun bol olduğu seneler lüfer az olur, çinekoplar irileşmez, hamsinin kıtlığı yaşanır. Mutlaka hepsinin çok bol çıktığı dönemler olmuştur geçmişte. Ama aşırı avcılık nedeniyle dengenin bozulması seneler içinde avlanan balıkların türlerinde ve miktarlarında ciddi bir dalgalanma yapıyor. Nasıl terazinin iki kefesi dengedeyken, biraz ağırlık koyarsanız küfenin biri yere vuru, diğeri havaya fırlar, doğal denge de buna benziyor.
    Palamut Karadeniz'e yoğun girdiği senelerde hamsi ve çaça stoklarını ciddi ölçüde etkiliyor. Palamutun beslenme alışkanlığı lüferden farklı. Avını açık suda, orta sularda aramak durumunda. Lüfer gibi yeri geldiğinde barbuna, izmarite saramıyor. Açık suda toplu halde bulacağı ilk hedef de hamsi ve çaça... Bugüne kadar tuttuğum palamutların çoğu tekneye çıkar çıkmaz bir dolu hamsi kusmuşlardır. Haliyle palamut bu sürüleri dağıtıyor, seyreltiyor, azaltıyor. Bu nedenle palamutun bol olduğu senelerde hamsi genelde bol olmuyor. Bol olsa bile toplu yakalanamadığı için yüksek paralara satılıyor. Karadeniz'de Mayıs-Haziran ayında yumurtadan çıkan yaprağında Ekim-Kasım'da 20 santimlere ulaşmak için kullandığı en temel besin hamsi. Palamutun dağıttığı sürüler haliyle çinekopa da yar olmuyor ve çinekop cılız kalıyor.

16. 3182

3182

O konu biraz akademisyenlerin işi. Benim burada söyliyeceklerim fighter bomber türevi olur :D

Fakat bu sene güzel balıkçılık oluyor kıyı balıkçılığı adına. Palamut dan fırsat bulup lüfere bakamadık. Palamut kestiğinde de doğrudan lüfere geçiş yaptık. Kafamıza eserse güzel bir rapor hazırlayacağız eylül - ekim avlarını içeren.

17. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    aman diyeyim yine rapor dışında herşey var benim için sorun değilde şimdi 3 5 kere foruma mesaj postalamış biri çıkacak sohbetinizi başka yerde edin burası kıyı raporlarının yeri diyecek :D sonra al sana yine bir tartışma konusu :D

18. 3182

3182

furkan boğazda her tür balık mevcut. Bu gün turladım sahili genelde ince çinekop ama yemliye sarıkanat lüfer alanlarda var. Çapariye palamut da geldiğini gördüm fakat çok ince. Ayrıca iri istavrit de var.

19. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    kadem abim kendim için demedim her seferinde böyle oluyor ya forumda arasan zor bulacağın kişiler konu biraz dağıldımı çıkıp lütfen burası yeri değil tarzında bir muhabbete giriyorlar :D

20. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    Lüferinde büyük oranda çinekop yediğini söyleyebilirim.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.