işte merakla beklediğiniz an....

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında kansu tarafından paylaşıldı.

1. ist balıkcısı

ist balıkcısı

Favori Kamış:
    şeyan olta -surf kamış
    En İyi Avı:
    daha öğrenecek çok şey var
    kabahat sizlerde arkadaşlar. bence ali emre haklı adam daha en başta imza bölümüne ben trabzonluyum diye yazmış . sizde hala üstüne gidiyorsunuz.:D

bak ali emre abicim sen hafta sonu gel bizimle balığa hem tanışalım hem muhabbet edelim hem şakalaşalım olmazmı. ;)

2. yakutlu61

yakutlu61

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    300gr
    arkadasım hafta sonunda kansuyla cekmecede mırmırlarla muhabbet etcez kısmetse.
    ama ınsallah ılk fırsatta tanısır muhabbet ımkanı buluruz

3. diyafram

diyafram Selçuk ÖZŞENER

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-curve surf kamış 4.50
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865 MAKİNE
    En İyi Avı:
    Mırmır 2.2 kg
    Sanırım Kansu organizasyona gelecek. Buyrun sizide bekleriz Ali Emre bey.
    Pardon listeye şimdi baktım listede adı yokmuş. Yol uzak geldi sanırım.
    Rasgele

Son düzenleme: 6 Ekim 2006
  4. REALGS

REALGS

Favori Kamış:
    4 kamış+3 makina+örgü misina.Ah birde bol zamanım olsa
    En İyi Avı:
    Çocuklarım......
    Vay be milletin kafasına oruç vurmuş galiba.:D
    Bende kendi hikayem ile ortalığı sakinleştireyim bari :)
    4-5 yıldır yaz aylarında yazlıkta kayık ile akşamları istavrite çıkarız.
    Bazen gece yemliye bazen gündüz mezgite felanda çıktığımız oldu.
    4 Sene önce ve bu yaz sonuna doğru mükemmel istavrit yaptı ve kova doldurmadan dönmedik balıktan (1-2 saatlik uğraş)
    Gün oldu takımı kendim bağladım ,gün oldu hazır köstek aldım,ilk zamanlar hazır çapari aldım.Son 2 yıldır 25li iğne,sıyırtma kurşunlu sistemle istavrit yakaladım.Binlerce irili ufaklı istavrit yakalamışımdır.
    AMAAAAAA gün geldi benim balık hevesime bozulan eşime haince bir
    tuzak kurdum bu yaz ve ona olta takımı (kamış) aldım.Kıyıdan ispari felan yakalasın diye birkaç kez balığa getirdim ama beklemekten sıkıldı ve eline almadı birdaha.Bu arada hep yazlığın önünden kamış atan komşuları görür,yahu sıkılmıyorlarmı 3-5 balık yakalamak için uğraşmaktan,diye geçirirdim içimden.Ben her çıkışımda 100-200 arası
    istavrit tutarken onlar 3-5 balık için uğraşıyorlardı.
    Tam 1 ay önce yıllık iznimde yazlığa gittim ama tüm hafta hava ve deniz bozuktu,denize çıkılmadı.Bende bari komşulara takılıp can sıkıntımı gidereyim diye kamışı aldım elime ve o akşam 2 tane mırmır yakaladım. Allahım ne zevkli birşeymiş kıyıdan kamışla balık tutmak...
    hemen sabahında tekrar gittim kıyıya ve yarım saat geçmeden KÜT kefal....Tek başımayım ve çığlıklar attım resmen.Benki binlerce istavrit çekmiş,tek defada 25li çapari ile 14-15 alan ben tek 1 balık için sevinçten çılğına dönüyordum.İşta o zaman anladım yakalamak ile avlamak arasındaki farkı.Çok istavrit yakalamıştım ama zevk veren balık avlamamıştım.İşte yakaladığım o birkaç mırmır ile 1 tane kefal
    gerçek bir av olmuştu benim için.
    Lüfer ve levrek yakaladığım gün kendime balık tutmayı biliyorum diyeceğim.Herne kadar kayıktan onlarca lüfer tutsamda,kamışla kaçırsamda ,çok yakında lüferi kamışımın ucunda göreceğim.
    İşte o yüzden Lineaeffe karbon kamış ve uygun fiyatlı bir makina alacağım.Dediğim balıkları yakalayıncada sanırım Almanyadaki abime
    önümüzdeki yaz süper bir takım getirtirim.
    İşte benim hikayem ve basamakları geçiş adımlarım.
    @SKOYLU teşekkür ederim sana,gerek kişisel yaklaşımın,gerekse
    bana olta takımları hakkında verdiğin öneriler için.........Umarım birgün yanyana kamış sallarız...........

BİZ GÜNEŞİ HEDEFLEDİK,ISKALASAK BİLE YILDIZLARIN ARASINDAYIZ.....

5. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
    olay almış yürümüş ben her dönem her balıga olta atarım levrek yerine sabaha kadar bir tane istavriti kovaladıgımı bilirim kışın ayazında akşam 20:00 git sabah 07:00 olmuş ahanda o ne kovada sadece bir istavrit yeri geldi kilolarca tuttum bkansu aslanlar gibi tutmuş bunun için olay nerelere gelmiş birde herkes aklıbaşında yetişkin insanlar çogunuzda büyügüm bana ve benim akranlarıma böylemi reislik yapacaksınız boylemi ornek olacaksınız 3-5 istavrit için ortalıgı birbirine katınca bizlere ornekmi oldunuz kansunun avınımı yadırgıyorsununz ben şuan sizlerin yaptıgını dahada yadırgıyorum kunuya ilk mesaj yazanlardan birisiyim sabah 08:00 civarı yazdım şimdi tekrar girdim olay nerelere gitmiş oldu olacak buluşun biryerlerde düello yapın kim haklı diye....

6. diyafram

diyafram Selçuk ÖZŞENER

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-curve surf kamış 4.50
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865 MAKİNE
    En İyi Avı:
    Mırmır 2.2 kg
    Erdemim boşver sen onu bunu pazar sabah kaçta sarayburnundasın sen ondan haber ver.

7. salsala

salsala

Favori Kamış:
    olta.
    En İyi Avı:
    sinarit 2.100 gr+çipura 1.800 gr
    işte balığa gitmenin önemi!hafta sonuna geldik işten güçten
    balığa 5-6 gün ara verildi hepimizin sinirler laçka,deşarj olacak yer arıyoruz
    sanırım,yanlış anlamalarla bayağı msj alışverişi oldu,hepsini okudum(tam stres derken dışarıda yol verme yüzünden arkadaşıma 3 kişi saldırdı bende uçtum tabi:confused: allahtan adamlar kaçtı)pazar gelsede balığa gitsek bu şehir havasından gürültüsünden kurtulsak.lütfen sakin olalım arkadaşlar sevgi ve saygının olduğu yerde birliktelikler bozulmaz.kendinize iyi bakın.

8. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
    selcuk abicim nasipse ben yarın akşama göle gidecegim sabah oradan gelecegim saat?belli degil

9. kansu

kansu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    vatos yaklaşık 2 kilo vardı.
    arkadaşlar hepinizin yorumlarını noktası virgülüne okudum ve çok şaşırdım.ben bütün gün boyunca okadr saat uğraşıp bi kaç balık tutmuşum ve sizinle paylaşmak için resim çekip buraya koymuşum.siz bunları bırakıp birbirinize girmişsiniz.

serdar abicim söylediklerine katılıyorum.eğer ben büyükçekmecede değilde boğazda nebileyim galatada sarayburnunda avlansaydım emin ol bende istavritle uğraşmazdım.ama benim balık tuttuğum yer bi koy büyükçekmeceyi biliyormusun bilmiyorum ama benim avlandığım yerde ne bi kayalık,ne bir akıntı vs hiç birşey yok.derinlik desen attığın yer 10 mtreyi geçmez oda 60-70 mtre ilersini diyorum.lüfere atmaya kalksam gecede en az 10 kere önüne ağ çevriliyo.çapari kullanmak diye birşey zaten yok.deniz sütliman bir gram ne akıntı ne bidalga hiç birşey yok.ben bu denizde levreğe,eşkineye atsam ne anlamı var garanti balığık varken millet at çek istavrit izmarit neyse çekerken ben gidip hiç olmıcak bişeye olta atarsam ne anlamı var okadar saat beklemenin.lüfere atıyorum atmıyorum değil ama dediğim gibi koyun içinde 15-20 tekne var artı 2 tanede gırgır.koyda lüfer bırakmadılar daha şimdiden en son 2 hafta önce 3 tane sarıkanat gördüm kovalarda ozamandan beri daha tık demedi oltalara.

biliyorum sen bana kendimi geliştirmem için bi öneride bulunuyorsun.emin ol kendimi geliştirmek için hertürlü fikri göz önünde bulundurup uygulamaya çalışıyorum.senin önerinide değerlendiricem ama dediğim gibi bu biraz öküz altında buzağı aramak gibi geliyo büyükçekmece gibi biryerde.

diğer arkadaşlar siz neden bukadar tepki gsterdiniz anlam vermiş değilim.ama ben tuttuğum balıktan zevk almadım bunları okuyunca.

ha bide şu var.ben olta alıpta bitane bile balık yakalayamadan ewe giden ve birdaha oltaya elini sürmeyen çok adam gördüm.o yüzden serdar abi senin dediklerini dinleyip levrek,eşkine,minekop,vs bekleyip bişey tuatamayan arkadaşlar böle harikulade bir zewkten mahrum kalabilirler.o yüzden bırakalım balık varken herkes olan balığı tutsun.

teşekküerler

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Sen bir dene bakalım, belki bir anlamı olur. Denemeden bilemezsin...

Hadi ayda, haftada bir balığa gidersin de, "aman tutalım bu defa bir şeyler, konu komşuya maskara oluyoruz ondan sonra" gibi bir kaygın olurda, bu istavritlere sefer yaparsın. Ama gördüğümüz kadarıyla bizim evimizde olduğumuzdan fazla, avlakta oluyorsun.

Levrek tutmaya (levrek olması şart değil, başka şeyde olur, bir sürü ilginç balık var tutulabilecek) uğraş, tutamazsan, tutmadıysan da "levrek tutamadın" olur. İstavrite uğraşır, bir de tutamazsan, "istavrit bile tutamadım" olacaksın. Ama bir de şansına denk getirirsen, bak o zaman sen asıl keyfe..

Hoş, bu ikisi bir arada olmaz diye bir kaidede yok. Varsa ikinci bir kamış, yemle at. Yoksa, kasnak, mantar vs üzerine bir olta yap. At gitsin, bir çıngırak filan da olursa, deme keyfine. Vurursa, vurur, vurmazsa.. Zaten gece büyük ihtimalle istavrite yemli yapıyorsun. Gene elindeki kamışla filan devam edersin, öbür yandan..

Ama senin "istavrit bana yeter" gibi bir fikrin varsa, elbette saygı duyarız. Fakat, inan ki, şahsen ben, merakla senin istavrtilerine dair fotoğrafları beklemiyorum. Bize "Bütün balıkların efendisi" olduğunu gösterde, sana gıpta edelim.

Burası eskihisar, gırgır vs. saldırısı yönünden tıpkı senin dediğin gibi. Ama bu balıkları engellemiyor. Akşam onlar topluyor, gündüz gene toplaşıyorlar. Bu kadar istavrit, mırmır orada ise, kesin bunların ardında gezenlerde olacaktır.

Bir arkadaşın imzasını hatırlıyorum, elbet, birgün, oltama o büyük balık vuracak diyor. Elbette, ama, sadece oltan büyük balığın vuracağı gibiyse. O suya "küçük balık istiyorum" dedikçe, su ona büyük balık vermez asla..

11. darbaz

darbaz

Favori Kamış:
    zıpkın
    En İyi Avı:
    orfoz 8 kilo
    slm

allah bizede nasip etsin böylesini . helal sana süpersin

12. erimozel

erimozel Erim Özel

Favori Kamış:
    Apnea powerpoint 75 ve bi dolu olta
    En İyi Avı:
    Kefal 1 kg
    Helal kansu adam yakalamış paylaşmış bizimle en azından onları da yakalar sırası gelince :) dimi kansu (tutulmamış balığın pazarlığı olmaz gerçi ama..)

13. bassiptar

bassiptar taner

Favori Kamış:
    sportex 3,60
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    mırmır1,250 kg.Eşkine 2 kg
    Kansu sen haklısın,
    serdar sende haklısın,
    emir sende haklısın,

araya girenler haksız ve bu konuyu sonuna kadar okuyan ben de haksızım.

bu foruma girip yaşı benden küçük olanında , büyük olanında mesajlarına bakıyorum ve kendime bunlardan dersler çıkarıyorum.

ne mutlu bize ki balıkçılık sevdasına düşmüş arkadaşlarla sanal ortamda da olsa bir araya geliyor ve birbirimize bilgiler sunuyoruz.

Bir imza vardı kimindi bilmiyorum.. diyordu ki ; "bana balık verme turmasını öğret"

mesele burda.. öğrenmek için bilmediğini bilmek gerek. çok balık tutan , çok büyük balık tutan bir kişi bunu bizimle paylaşmıyorsa; bana , bir balık tutupta "işte arkadaşlar bende bu balığı tuttum, şöyle tuttum, şurda tuttum diyen arkadaşımdan daha faydalı olamaz.

paylaşan arkadaşlardan ve tecrübelerini kendinde tutmadan buraya ekleyen büyüklerimizden Allah razı olsun..

iyiki varsınız.. gerisi mi? gerisi hikaye..

14. Mehmet PEKMEZCİ

Mehmet PEKMEZCİ

Favori Kamış:
    olta
    Yazılanları okudum. Ben her yazı yazdığımda keşke Serdar bana yazsa diyorum. Acaba bu konuda ne düşünüyor, neler söyleyecek. Hatta Serdar'ın bir msn yada benzer bişey kullanmasını arzu ediyorum ki aklıma geldikçe soru sorabileyim. Diyeceğim odur ki böyle basit bir konunun bukadar uzadığını görmek beni çok üzdü. Arkadaşlar biraz daha sağ duyu lütfen. Sokak kavgası tarzında söylemler inanın hiç birimize yakışmıyor.

Ya arkadaşlar kansuyu eve hapsetmeyi düşünmüştünüz bi aralar. Diyorum ki Serdar' a da bir msn adresi alana kadar işkence falan mı yapsak:D Ya da ne bileyim bir köşe falan mı açsak günlük yazılar yazsa köşe yazısı gibi:eek: