sevgi arkadaşlar bugün eskihisar azda olsa balık yapmaya başladı açıkta sandallar balık alıyorlardı çarşamba günü güzel balık yapmış iri istavrit almışlar kıyıdan.umarım tüm arkadaşlardanda yavaş yavaş böyle güzel haberler duyarız.bugün kıyılarda oldukca gümüş vardı.ne diyelim hadi hayırlısı biraz daha sabır bu nisan yagmurları güzel balık getirecege benziyor herkeze şimdiden rast gelsin diyorum oltanız bereketli neşeniz bol olsun.
Eskihisar'da Cuma akşamı üç karagöz,cumartesi akşamı 2 karagöz,üç dört iri ispari ,iki eşkina ve bir kaç ta eşek istavriti arkadaşlarla çektik...
Selamun aleyküm, Bügün yağmura rağmen gölkaypark'a gidip bir turna avı denemesi yapayım dedim. Saat 3 gibi avlaktaydım herzamanki gibi bir kıyısını baştanbaşa 5-6 sahte ile değiştire değiştire atçek yaptım.Benden başka 3-4 kişi vardı yemli deniyorlardı.Ne yazıkki 2 sahtemi gölde bıraktım üstelik bir takip-vuruş yada balık dahi alamadım.Saat 6 civarı 2.sahtemi gölde bırakınca avı sonlandırdım. Havalar iyice ısınana kadar dahada gitmem Kalın sağlıcakla.
rica ederim kardeşim paylaşım olmadıkca hiç kimse nerde ne çıktıgını bilemez avcılığın en güzel tarafı paylaşmaktır.umarım bundan sonra daha bereketli ve bol avlı raporları sizlerle paylaşırım.herkeze rast gelereeling
inşallah abi bizde geçen gün çayırköy göletine gittik ama bişi çıkmadı. bi kaç tane tutan vardı ama çok azdı çıkan balık
Bugün herekenin önünden geçerken deniz suyunun rengini kırmızıya dönmüş gördüm bu renk kirazlıyalıya doğru ilerlemiş durumdaydı bu kirliliğin sebebi nedir.
ismail bu aylarda tekrarlanan bir olay bak benimde önceden dikkatimi çekmişti bu durum konusu aşağıdaki linkte mevcut http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=18625
değerli arkadaşla denizlerdeki kızarıkların sebebini bende araştırdım uzmanların demesine göre canlı doğum yapan balıkların dogum esnasında çıkardıkları kandan oluşan bir durum oldugunu açıklıyor.bunun yanı sırada denizlerimizde bulunan kabuklu ve kabuksuz canlılarında degişim evrelerine girdiği dönemde oluşan kanamalardan meydana geldiğini açıklıyor.ama asıl konumuz dışındada sevindirici bir haber şuki oda balık avı yassagının başlamasıdır.umarım bu sene bu yagışlardan sonra çok güzel bir av sezonu geçireceğimiz yönünde düşüncelerimiz mevcut.inşallah güzel bir sezon yaşarız.bu arada raporum şöyle azda olsa sardalye ve istavrit kıyılarımızda yavaş yavaş kendini göstermeye başladı)herkeze şimdiden rast gele diyorum.
güzel kardeşim verdiğim rapor darıca sahilindendi.yeni yeni su üstü sardalye ve yaklaşık 15 mt derinlikten de iri istavrit çıkmaya başladı.herkeze rats gele diyorum
sağol abi mümkünse sardalye için hangi takım kullanılıyor yazabilir misin? bir de istavriti çapari ile mi aldın abi
değerli kardeşim sardalye için kullandıgım özel bir çapari yok sadece sardalye iğnesinin 12 numara çapraz beyaz iğne olmasına dikkat ediyorum.böylelikle hem balık daha iyi yutuyor iğneyi hemde kurtulma olayı çok çok az mümkünse köstekleri kıza yapki fazla köstekler dolanmasın.istavrit iminde aynı şey geçerliyanlız tek fark kösteklerin uzundulu 15 cm olsun.
Sevgili dostlarım,lüfer başladı.Her gün 1-3 tane kiloluk alıp evime geliyorum. Çin malı kaşıkla mümkün olduğunca uzağa atıp su üzerinden veya ortadan çekiniz. Akşam ezanından sonra rapalaya dönün.Akşam ezanından bir saat sonrasına kadar avlağınızı terketmeyin.Gece de 23.00 ila 01.00 arası bir daha furya yapıyor.Sabah ezanından bir saat önce başlayıp bir saat sonrasına kadar sürüyor. Haber vereyim dedim.Herkese rast gelsin.