İzmit Körfezi Kıyı Raporları..

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında cemates tarafından paylaşıldı.

1. carsisamet

carsisamet samet

abilerim kocaeli üniversitesinde okuyorum haftaya kocaeline geleceğim palamut lüfer için kaşık nerede atabilirim

2. ovunc41

ovunc41 övünç karlıdağ

Favori Kamış:
    Trabucco İridium Distance 4.20 3p,Ryobi Komatsu 3.75 50-150 ,Spro GTPRO 2.40 15-40 3 parçalı spin
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 4000 FA,Shimano Ultegra XSC 5500,Shimano Catana 4000,Ryobi Ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    kiloluk eşkina,1.1 kg mırmır,lüfer vs..
    selamlar samet..
    körfezde lüfer belki ama palamutu unut derim hele hele kıyıdan çok çok zor yinede kısmet..
    zaten çok az balık yapan yer var bileninde paylaşacağını sanmıyorum benim tavsiyem 60 evler taraflarını yokla merkeze 20 dk mesafede bir yer..
    fakat izmitin karadeniz kıyılarına gidebilirsen şansın bir kaç kat daha artar..
    sana şimdiden rastgele..

3. carsisamet

carsisamet samet

sağol olmadı kandıra tarafına giderim o zaman

4. adiyez

adiyez

Başiskele- Ulaşlı arasında tık yok maalesef

Geçen hafta sonu ve bu hafta sonu, 1. hafta önce, yem olarak mamun (kaçamarmara) ile ulaşlı tarafına gittim. Akşam saat 21 den sabah saat 4 e kadar maalesef tık yok. sadece ilk atışımda oltamı biraz da kenara atmıştım bir adet 25 cm civarı mığrı (olduğunu düşünüyorum) oltama takıldı. onu geri attım ama ölmüştü. Bu hafta sonu ise Başiskele sahiline indim. Tek tük istavrit alanlar vardı. Ben dip oltası attım. Yem olarak tavuk göğsü ve boru kurdu denedim. 2 oltam vardı birinde de şamandıralı olta attım. yaklaşık su yüzeyinden 1 m ile 5 m arasını taradım. yine tık yok. Zemine göre Bir bölgeden büyük kaya balıkları çıktı. yine bir adet mığrı yavru aldım 20 cm civarı. Mığrıyı denize attım. kaya balıklarını orda gözümün içine bakan kediye verdim. Afiyetle yedi.

Anlayacağınız buralarda balık yok maalesef... Bu hafta sonu boru kurdu ile derince körfez taraflarına gitmeyi planlıyorum. İlk defa gideceğim. Bildiğim bir yer de yok. Var mı yer tarif edecek olan :)

5. ovunc41

ovunc41 övünç karlıdağ

Favori Kamış:
    Trabucco İridium Distance 4.20 3p,Ryobi Komatsu 3.75 50-150 ,Spro GTPRO 2.40 15-40 3 parçalı spin
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 4000 FA,Shimano Ultegra XSC 5500,Shimano Catana 4000,Ryobi Ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    selamlar..
    bahsettiğiniz avlakları çok çok iyi bilen biri olarak tavsiyem eğer istavrit vs.. yoksa ki geçen sene oralardan ekim ayına kadar istavrit devamlı aldım kıyılarda avcı balıklar geziniyordur avlanma sisteminizi değiştirin sahte yada kaşıkla denemeler yapın derim rastgelsin..

6. YEKTA

YEKTA YEKTA

En İyi Avı:
    2,5 kırlangıç
    sabaha karşı bir atçek yapayım bakalım netice ne olacak

7. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Bu gün sandalı olan biriyle konuştum açıkta bile balık istenildiği gibi olmadığını söyledi, hava yağarsa belki düzelme olabilir...!

8. YEKTA

YEKTA YEKTA

En İyi Avı:
    2,5 kırlangıç
    erhaan abim teşekkürler

9. ovunc41

ovunc41 övünç karlıdağ

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    bol şans rastgelsin..

10. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Ben teşekkür ederim... :) Netice ne oldu...? at çekte birşeyler alabildinmi...? :)

11. YEKTA

YEKTA YEKTA

En İyi Avı:
    2,5 kırlangıç
    dün bu gün allahın kulu birşey alamadı bir amca 4 tek istavrit aldı olan biten bu babacım

12. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Atçeki nereden yaptınki bu kadar verimsiz geçti...! idk Marinaden şeytan oltasıyla av yapsaydın daha çok balık alırdın... ;) biraz sonra sabahlamaya marinaya gideceğim, şeytan oltası ile, yem tavuk ve istavritin kendi eti... ;) İşin yoksa gel... :)

13. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Koskoca körfezde hiç mi balığa giden yoktur nedir?

Aha şimdi geldim balıktan. Acayip bir av oldu. Saat 16:00 gibi vardım kıyıya. Baktım ortalık kalabalık, millet zargana ile uğraşıyor, bende topu çıkardım. Bir takım midyeler çıkarıp bırakmış birileri onları kullandım. Akşama yem lazım malum.

Ama yem olacak zargana gelmedi maalesef. 3-4 tanesini alıp, ötekileri geri saldım.

Neyse, akşam çapari vakit bir kaç kez çapari sallayıp istavrit topladım 3-5 tane. Çapariye çırçır (yazılı hani) geldi ki ne alaka oldum şahsen.

Akşam biraz yemli denedim. Kamışın ucu hiç durmadı. İlk çektiğimde mezgit. Ne işi olur bu zamanda mezgitin burada?

Kısaca, olmaması gereken balıklar hala ortalarda. Zargana kıyamet gibi, abartmış olayı. Hoş, yanımdakiler tutamadılar ben varken hiç. Ama nerdeyse her atışım vuruş olmadan geri gelmedi.

Lüfer filan yok. Zaten lüfer yemleri iner inmez çırçır ve mezgitler vs. tarafından telef ediliyor ki, zor biraz yakalamak.

Burası rapor konusu olunca, bu da teknik olarak rapor oluyor maalesef, hiç hazzetmesemde. Şimdi siz fotoğraf dersiniz illa ki, adet yerini bulsun:

Büyükleri geri saldım genelde. Bunlar olabildiğince küçükleri. O en büyük olan maalesef salınacak gibi değildi, üstüm başım kan içinde kaldı iğneyi çıkarırken.

Sanırım gırgırların giremeyişi, balıkların buralarda kalabilmesine yol açmış. Suda hamam suyu gibi, henüz hala gayet sıcak. Mezgit vs. nin mevcudiyeti sıradışı bir durum. Zarganalar sıradan zaten, her zaman oluyor bunlar ama, ufakların olmayışı enteresan. Birde arkadaşın biri çekirge ile denedi, başarılı olamadı ama ilginç bir husustu. Canlı gümüşle deneyenlerde tutamadı gerçi. Ufakları gelsin diye sürekli çekip yemi yukarda tutsam da, ufak zargana, kalem denk gelmedi hiç.

14. adiyez

adiyez

Yılın ilk mırmırı

Geçen gece (Cuma-cumartesi gecesi) balığa gitmeye karar vermiştim. Cuma öğlen Marmara yemi arayarak kaça ayırtmak istedim ama maalesef yokmuş. 2 paket boru ve 1 paket sülünes ayırttım. akşam birader yemleri alıp geldi. Saat 20.30 gibi evden çıktık 21.00 gibi sahile vardık.Her zaman gittiğim yerdi. Bir kaç arkadaş vardı. En azından yalnız değildik. Bir oltaya boru kurdu 3 lü klasik dip oltası diğerine de sülünesli 3 lü dip oltası takıp attık. Bir ayrıntı felaket rüzgar vardı. Deniz de dalgalı idi. 3. bir olta ile de kırmızı kafalı sahte ile at çek yapmaya başladım ama, sahte bir ara yosunlara takılınca, sahteyi kaybetmemek için at çeki bıraktım. Her iki oltada da owner in 59330 kırmızı kurt iğnesi vardı. Sülünese pek rağbet yoktu. boru kurduna rağbet iyi idi. Oltayı ilk sallayan irice bir gelincik balığı oldu. Oradaki balıkçi abiye sordum yenir mi diye. Yenir güzel balıktır dedi. Boyu nasıl diye sordum. Bu boyda nadir çıkar dedi. Ardından kardeşim sardı oltayı güzel bir eşkinaydı çektiği. Ve bu sefer de sıra bana gelmişti, oltada hafif bir kıpırdama oldu (gerçi rüzgar nedeni ile neyin ne olduğunu anlamak zordu) sardım, güzel bir mırmır.

Saat 23.00 e kadar bu 3 balığı tuttuk. sonra rüzgar kesti, balık ta kesti. Saat sabah 3.30 gibi ayrıldık. Bizden başka balık alan yoktu, istavrit dışında.

Ben gayet memnun oldum. Boru kurdunun bu kadar işe yarayacağını bilmiyordum doğrusu...

resim çekme konusunda brader sınıfta kaldı.

Son düzenleme: 30 Eylül 2012
  15. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    Tebrikler Abbas en azından stres atmışsın devamlarını dilerim.

16. waybe

waybe Yusuf

Favori Makine:
    Misina
    En İyi Avı:
    1,5 KG Mezgit
    tebrikler abi

17. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Yusuf sen buralardamısın...!? Hiç sesin çıkmıyorda...!? idk

18. coder16

coder16 Kamuran

Favori Kamış:
    Major Craft Shore Jigging
    Favori Makine:
    Daiwa Lealis 4000
    En İyi Avı:
    her avım en iyi avdır :)
    Erhan abi nasılsın ?

İzmitte balık durumları nasıl ?

2 günlüğüne sapancaya geldim balık varsa çıkarım ava :))

19. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Sağolasın iyi diyelim iyi olalım... :) sen nasılsın..? ince işler ne alemde istemeye geldinizmi izmite...!? bayadır sesini duyamadımda ondan soruyorum..:) Sapancada ne yapıyorsun...?
    10 günü geçti evden çıktığım yok en son marina istavrit yapıyordu, bazı mekânlar büyük olmamak kaydıyla eşkina yapıyor, daha gidemedim ama mırmır alanları duyuyoruz... :) Resmin değişik geldi, kilomu aldın yoksa..? narlıda durumlar nasıl...! Selâmlar, Sevgiler... :)

20. coder16

coder16 Kamuran

Favori Kamış:
    Major Craft Shore Jigging
    Favori Makine:
    Daiwa Lealis 4000
    En İyi Avı:
    her avım en iyi avdır :)
    evet biraz kilo sorunum var şu sıralar, hipoglisemi olduğum için çabuk kilo alıp veriyorum.

Sapanca da farklı bir işim var, diğer iş aynı alemde :)

Narlı çok güzel, dün 2 tane 40 cm palamut aldık. Lüferde girmiş haftaya lüfer peşinde de koşacağız. Seni de beklerim en kısa sürede, teknem hazır hemen çıkarız ava :)

Ben ne olur ne olmaz diyerek kıyı takımlarımı yanıma aldım, sapancaya mı gideyim avlanmaya, yoksa izmite mi gideyim.

Sapanca da atçek ile turna alabilirmiyim