Erhan abi merhaba.Maşallah 6 kg iyi almışsınız.devamını dilerim.abi istavritlerin boyları nasıldı?büyümüş mü bari keratalar?
Ahmet hocam merhaba, nasılsın iyisindir inşalllah... baştan pek keyifli değildi, akşam üstü döneceğimize yakın iyi başladıydı balık yapmaya, ama aldığımız balık yeter dedik havada değişir gibi oldu ve döndük, yoksa daha fazla alabilirdik, balıklar, fena değildi eskisi kadar öyle çok küçük değildi, arada güzel tam istavrit ve daha irilaride geliyor, ben bu akşam niyetim bozulmassa marinaya gitmeyi düşünüyorum, yemliye zevkli oluyor, hele balıkta atçek oldumu tadından yenmiyor, biraz heveslendireyim belki gelirsin, bellimi olur... Ramazan gelmeden bir akşam birlikte bir şeyler yapalım diyorum reeling hooked tabi yine bir aksilik ve kısmetsizlik olmassa...! idk Görüşmek üzere Selâmlar... mrsparkle
abi burada zaman bulpta gidemiyoruz kaldı ki İzmit e gelelim!Seni iki defa davet ettik ama olmadı gelemedin.P.tesi gecesi malum avlağa gittik.gece 12 ile 3 arası ama boyutlar yine küçük.tuttuğumuzu geri göndermekten bıktık.iyice soğumaya başladım anlayacağın.artık istenen boyuta gelmeden gitmem herhalde.ramazanda geldi zaten.iftardan sahura kadar belki gideriz boyutlar yerine gelince.
Zaman neden bulamıyorsunuz seminerler bitmedimi daha...!? Hayırlısı olsun ne diyelim, evet beni 2 defa davet ettiniz kabahat bende gelemedim.. kusuruma bakmayın... Kısmet olmayınca olmuyor işte, oysa bende çok istiyordum, dediğim gibi demek kısmet değilmiş... idk Selâm ve Sevgilerimle....
abi ben zaman bulamıyorum.okulda idareci olduğum için çalışmaya devam.Yıllık izini bayramdan sonra kullanacağım.mesai bittikten sonra gidersek gidiyoruz.son haftalarda da düğün telaşı vardı.bugün çapari düşünüyoruz bakalım.ama esinti var bakacağız artık
'' Ey iman edenler! Samimi bir tevbe ile Allaha dönün..Tahrim/8 '' Tevbelerin geri çevrilmediği Başı RAHMET ortası MERHAMET sonu ise CEHENNEMden AZAD olan Rahmet ve Mağfiret yüklü Mübarek Ramazan ayınızı tebrik eder hayırlara vesile olmasını ALLAH cc dilerim . HAYIRLI VE BEREKETLİ RAMAZANLAR... .
Merhabalar... Bu pazar akşamı balığa gitmeyi düşünüyorum yalnız yanıma bi arkadaş arıyorum düşünen olursa lütfen haber versin çok memnun olurum ayrıntıları sonra konuşuruz ...
merhaba Bu akşam (cuma) marinda 2-3 kişi olacağız, müsaitsen sende gelebilirsen gel, tanışmış oluruz... Selâmlar...
Erhan abi daha iş yerindeyim ıst da yarın izmitte olacağım ,gelmek isterdim ama ınş başka bir zaman ,sağol yine de .
Erhan abi daha iş yerindeyim ıst da yarın izmitte olacağım ,gelmek isterdim ama ınş başka bir zaman ,sağol yine de .
Pazar iftarda olmasaydım belki gelebilirdim, 6-7 numara iğneyle 2li 3lü şamandıralı takım yap yemli, (bilhassa boru kurdu,) azman istavrit yapıyormuş gideceğin yer haberin olsun... RASTGELE....reeling hooked
Uzun müddet sonra, dün denize indik, hesapta balık tutmak var elbette. Gebze'yi sel ve rüzgar aldığı için, öyle kıyıya gittik. Ama kıyıya geldik ki, tek damla yağmur düşmemiş, tek yaprak kımıldamamış. Teknenin motorunu getirmediğimize üzüldük. Hoş, tekne olsa ne değişirdi ki? Su, yağmur, sıcak vs. kombinasyonu su üstü malı götürmenin işareti olarak yorumlandığı için, hemen zargana topu takımı yapmaya giriştik. Velakin, iğneyi az bulunur, çok nadir bir şekilde büyük bir ustalıkla küçük parmağın ucuna oturtmayı becerdiğimiz için, balığı bıraktık, parmaktan iğneyi çıkarmak için uğraştık. Bir kaç kişi güç birliği yaparak çıkarmayı becerdiğimiz 18 numara iğnenin ardından, oradan bulunmuş midye dudağını takıma takıp suyla buluşturduk. Şu mudur, bu mudur derken çektik ve lüfer yakaladık. Şimdi lüfer lüfer ama, boydan kaybediyor, boy olsun en fazla 5, hadi diyelim 7 cm. Ama o boyuna bakmadan iğneyi mideye indirdiği için, parmaktan çıkarması 2 saat uğraştıran iğne, elbette bu yaprak bile denemeyecek ufaklığa pek merhamet etmedi. Gene denize döndü ama, malum şekilde, yarısı yem yapılmış olarak. Hiç görmediğimiz şekilde ortalık teke kaynıyordu. Kepçemizde eksik olmayınca, hadi dedik. Bunlarla boy, en ve türü belirsiz bir takım balıkları besledik. Sonra da, baydı diyerek eve döndük. Peki nedir sonuç? Bu sene iyi balık olacak. fotoğraf bekleyenler umutlarını başka sezona saklayabilir, zira makineniş şarj aletini kırdık, zor biraz o iş artık. Velakin balık bekleyenler, oltasını alıp kıyıya inebilir. Lüfer, palamut ve levrek vs. tutamıyorsa, takımını ve tekniğini gözden geçirmelidir. Zira bu sene apaçık ortada, balık ciddi bol olacak ki zaten halihazırda da bol.
Abiler ablalar ben Bayramoğlunda istavrit tutma niyetindeyim.Daha yeni başladım yani acemiyim.Bayramoğlu burnu dedikleri biryer var ordan iyi çıkar dediler yardımcı olabileniniz var mı ?
Son durum nedir acaba? Merhaba arkadaşlar, acaba körfezde son durum nedir? Ben hafta sonu oltaları ayarladım, tamir ettim elden geçirdim. Ama hava çok sıcaktı sahile inmedim. Şöyle güzel haber verecek birisi yok mu? Başiskele iskelede durumlar nedir? Ben gidince çocukları da götürüyorum. elimiz boş dönünce üzülüyorlar. Şevkleri kırılmasın, balık sevdaları azalmasın.
merhaba arkadaşlar Kocaeli/Darıca'da rüzgarında etkisiyle bu aralar istavrit ve zargana pek yok. bu günde gitme niyetindeydim fakat rüzgarı görünce vazgeçtim.Bilgilerinize...
Selamun aleyküm izmit'li dostlar.Hepinize Kastamonı-gölköy'den sevgiler.Oltanız doluneşeniz daim olsun
dün ölüyorum desen gölcük değirmendere arasında gerek yemli gerek çaparide tek balık yoktu olsaydı kesin tutardım
KİRAZLIYALI İSTAVRİT RAPORU 08.09.2012 Cumartesi gece saat 11.00 da Kirazlıyalıda boru kurduyla istavrit tutmaya gittim.Ben 7 mt.lik kamışla kıyıdan yanımdaki abiler makinalıya beden yapıp açıktan tuttuk.Gece 12.30'a kadar rüzgar vardı 30 civarıydı balık.Sonra Gece 12e doğru kıyıya yunus balığı girdi.2 mt derinlikten 2'li istavrit yem yetiştiremedim.Saat 3.30-4'e doğru balık seyrekleşti.Gece 4.45'te eve dönerken 143 adet istavrit tuttum.Yaklaşık 20 adette kayaların arasına düşüp denize geri iade edildi.12.09.2012 bu akşam boru kurdu bulabilirsem gitmeyi düşünüyorum olmazsa yarın akşam.Bu arada yanımda ki 5 kişilik gurup 5-6 adet eşkine aldı canlı teke ilet.çiftlikten çıkarmışlar tekeleri.SELAMLAR.DERİNCELİ.AYHAN TÖRE
balık bol ama küçük bakıyorum körfezin heryerinde balık tutuluyor ama çok az insan duyarlı küçücük istavritleri kovalarına atıyorlar...Lütfen etrafınızdaki bilgisiz kişileri uyarın ve bilgilendirin... Çok sayıda da yunus mevcut ......